Pet polovica: Masni doručak alla Šabanovi ZAMP-iri

09 travanj 2013

Trebate hitno nahraniti nekoliko ZAMP-ira koji su vam banuli u kuću, na pogreb, u tvrtku. Odgovor daje Hrvatska kulinarska u receptu pod gornjim naslovom na adresi: http://www.coolinarika.com/preview/clanak/pet-polovica-masni-dorucak-alla-sabanovi-zamp-iri/


Razmišljajući o tome kako nahraniti gladne dužnosnike ZAMP-a kad se u cik zore vraćaju iz svog haračlijskog poduhvata, pao mi je na pamet jedan stari recept po principu – Kaj su jeli naši stari?

Prvo se pribavi pet polovica:

- pola kile špeka
- pola kile luka
- pola kruha
- pola litre tuduma
- pola litre radajnera

Špek narezati na decentne kriške cca. 1 – 1,5 cm. širine. Luk narezati na kolutove aproksimativne širine od cirka oko pola centimetra. Kruh se trga i raspoređuje u strateški polukrug oko ugodno složenog špeka i luka. U kupice od 2,5 dcl. Naspe se po 1,5 dcl. tuduma i deci radajnera.

Kada su pripreme potpuno dovršene, oprezno priđite vratima pazeći da vas ZAMP-iri ne pregaze u letu do trpeze i jednom snažnom, muževnom kretnjom naglo otvorite vrata i bacite se na stranu. Desnu stranu, dakako. Dok okrvavljeni ZAMP-iri lete prema stolu, diskretno im otuđite dio novca, nakita, srebrnog posuđa i sličnih vrijednosnica koje su oni nakupili tijekom noćašnjeg harača naplaćujući ugostiteljima, organizatorima ukopa, svadbi i sl. muzička autorska prava i spremite ga diskretno u tzv. Shabanovu škrabicu.

Dok ZAMP-iri tamane pet polovica, ne bi bilo na odmet otpjevati ima kakvu skladbu. Hrvatsku skladbu, dakako. Em smo Hrvati.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.