Michael Jackson

28.06.2009.

Kako je po svim muzičkim programima i internet blogovima preplavila Michael Jackson manija evo da se i mi pridružimo tom valu.

Malo sam surfao po ostalim blogovima sa nožicama i izrezao nekoliko zanimljivih razmišlanja o njemu ...People always told me be careful of what you do
And don't go around breaking young girls' hearts
And mother always told me be careful of who you love
And be careful of what you do 'cause the lie becomes the truth


Michael Joseph Jackson (Gary, Indiana, 29. kolovoza 1958.), američki pop glazbenik, čiji je kontraverzni osobni život bio dio pop kulture zadnjih četvrt stoljeća.
Svoju glazbenu karijeru započeo je sa 7 godina kao pjevač u grupi The Jackson 5. Svoj prvi album "Got to Be There" snimio je 1971. godine.
Solo karijeru započeo je 1979. godine. Jackson je u svojoj solo karijeri snimio i izdao najprodavani album svih vremena "Thriller" i za taj album 1996. godine na dodjeli World Music Awards dobio tu počasnu titulu. Michael Jackson je primio 13 Grammy nagrada.
Od 1988. do 2005. godine Jackson je živio na Neverland Ranch imanju u kojem je izgradio zabavni park i osobni zoološki vrt za djecu sa posebnim potrebama. Glasine da je tokom dječjih zabava odvodio dječake u svoju spavaću sobu i tu ih zlostavljao rezultirale su 1993. godine i prvom optužnicom. Njegovi odnosi sa djecom su pod medijsku pažnju došli ponovo do izražaja 2003. godine tokom TV emisije zvane Living with Michael Jackson. To je rezultiralo da Jacksonu bude suđeno i kasnije 2005. godine na teret stavljeno još optužbi za seksualno zlostavljanje djece.

I sada, zapisujemo datum 25. 6. 2009 godine kao dan smrti kralja popa Michaela Jacksona!

Pričalo se kako je slavni Kralj popa imao rak kože, ali i vidjelo se da nešto nije u redu s njime jer je gubio na težini. Preminuo je od infarkta, a pokušali su ga isto tako i reanimirati u bolničkim kolima. Na žalost, umro je prije svoje come-back turneje koja je trebala započeti u Londonu.

Odajem počast ovome velikome umjetniku!
Kao prvo - nije imao djetinstvo jer je njegov stari u njemu i ostatku braće vidio samo hrpu para, a ne i roditeljsku ljubav prema tada mališanima.

Drugo, više psihologa i psihijatara je imalo zajedničko mišljenje kako Michael nije pedofil tj. sposoban da učini pedofilski napad na onu djecu što su ga optuživala, već psihički na razini dijeteta (od navodno 10-ak godina!), doduše, isto tako u nekom androgenom tjelešcu, pun nekih čudnih strahova (od bakterija, virusa, svježeg zraka, boktepitaj čega).

Treće - da je bio faca- bio je: što se tiče pop muzike, spektakla, plesa, video spotova. U svemu je bio prvi. I neponovljiv!

I da, on je živi primjer kako se hrpa para, bez obzira što zvuči tako basoslovno nestvarno može bez problema spi*kat. Ehhh....

Žao mi je samo one jadne (bijele) dječice jer čisto sumnjam da će ih prihvatiti njegova obitelj, dok je majka ona neka surogat žena, koja - s obzirom da će klinci ostati bez cvonjka nakon što banke podmire dugove u koje se jadni nam Jacko uvalio - neće imati interesa za njih. Tužno i žalosno.


Šta jest jest čovik je obilježio jedan dio naših života i moje generacije.
Iako nisam bio njegov fan i iako je bio kontrovezan smatram ga uglavnom pozitivnom osobom.

Kako vani još vlada gnjilo vrime i kako ste vidim vezani za kučne aktivnosti zanima me vaše mišljenje o "kralju popa" ...

Proslava Sv.Ivana Krstitelja

26.06.2009.

Evala svitu moj dobri i deboto pošteni, je je i meni je više dosadila a kako i ne bi.
Baš sam se pita jeli ikad za Sv.Ivana Krstitelja padala kiša i ima bi da i je.
Otac mi je reka da mu je opet njegov did kaza da se on sića da je za Svetog Ivana i Mosor zabilija i da su na misu odili u kapotin i jaketan.
Ma isto mi se čini da nije ovako kiša padala sedam dana uzastopno sa kraćim prekidima i kako kažu prognostičke karte i još će padat.Photobucket

Oblaci iznad Mravinaca

Ma nisam van mislija dosađivat za vikend s ovom kišom, dosta vam je ona i sama za sebe ali eto ne mogu a da je ne zaobiđem.
Poremetila nam je planove za proslavu svetog Ivana tako da i uobičajenih Ivanjskih krjesova ove godine nije bilo.
Dan uoči održan je koncert crkovnih mješovitih zborova župa Mravince i Kučine te smo imali priliku čuti i mravinsku dječicu kako pjevaju ali i sviraju ( i to na flauti i klaviru) ma stvarno je bilo lipo i svi oni koji nisu bili na koncertu ne znaju što su propustili.
Nakon mise i obida na sam dan Sv.Ivana uslijedio je sportsko rekreacioni dio programa u kom su nastupile tri selekcija Dončića i Krančića.
Najmlađi su igrali nerješeno 1 : 1 s tim da su Dončići slavili nakon boljeg izvođenja penala (4 : 3),
Ovu drugu kategoriju ne znam kako bi imenovao budući je društvo bilo raznoliko.


Photobucket

stoje(s lijeva):G.Vuko-Tokić, I.Tente, M.Marović, V.Blažević, D.Rogulj, F.Drnas, H.Marović; čuće:H.Rajčić, M.Muše, M.Čulić, L.Marović, Z.Marović, B.Lauš

Krančići predvođeni Zdeslavom Marovićem svoj su sastav povjerili mlađima tj. kadetima Sloge, dok su Dončiće predstavljali odsluženi igrači Sloge i oni koji se nogometom bave uglavnom rekreativno.


Photobucket

stoje (s lijeva): N.Drnas (selektor), P.Peroš, M.Perko, D.Burazer-Turko, N.Bućan, P.Gančević, S.Marović, P.Gančević, P.Drnas; čuće: J.Peroš, D.Drnas, I.Bućan, A.Drnas, S.Kuščić, F.Peroš, A.Perko-Ban, A.Perko

Nakon početne inicijative Dončića i pogođene vratnice Krančići uspijevaju u nastavku konsolidirat redove i nakon grešaka obrane Dončića povesti golovima I.Tente sa 2 : 0 te tim rezultatom završiti prvo poluvrijeme.


Photobucket

Detalj s utakmice

U drugom dijelu utakmice V.Blažević iz gotovo mrtvog kuta zabija za vodstvo Krančića od 3 : 0.
Dončići uzvračaju preko Ante Drnasa (Baće) iz slobodnog udarca i Frane Peroša (Tale) iz jedne gužve u šesnajestercu.
Nedugo zatim Leni junior bombom sa dvadesetak metara matira indisponiranog Ivana Peroša, u nastavku Dončići vrše pritisak ali dovoljan samo za smanjenje rezultata na 4 : 3 ali ne i za poravnanje.
Ovom pobjedom Krančići su uspjeli prekinuti dugi niz poraza (od 1995) u ovoj kategoriji prvenstveno zahvaljujući mladim nadama Sloge (M.Čulić, D.Rogulj, I.Marović, B.Lauš, M.Marović, L.Marović) i šteta bi bilo ne vidjeti ih jednog dana zajedno i u prvoj momčadi.


Photobucket

Veterani

Veterani su odigrali susret po kiši i vrlo teškom terenu ali i ta utakmica obilovala je neizvjesnošću i šansama na obe strane tako da je konačni rezultat od 2 : 1 za Krančiće mogao biti i drugačiji.


Photobucket

Ko če prije do baluna

Konačni zvižduk vrlo dobre sutkinje Sandre Modrić označio je početak slavlja za Krančiće koji je završio u Domu preuzimanjem pehara iz ruku Ante Perka – Bana najstarijeg konobara u Mravincima i okolici.

Pogled s Kozjaka

17.06.2009.

Ima par blogova na koje redovito "bacim oko" a jedan od njih je i Galeb.
Galeb se uglavnom bavi fotografijom pa je tako i nedavno objavio još jednu koja mi se ućinila zanimljivom.
Zanimljivom stoga što je slikavajući splitski poluotok uvatija i naše malo misto.
Photobucket


Slike iz Mravinaca

12.06.2009.

Na portalu Grada Solina objavljene su fotografije autora Tonča Čerine na temu Mravinaca te ih ovdje prenosim.Photobucket
PhotobucketPhotobucketPozdrav uz mahanje !

Nek nam živi, živi Ban !

07.06.2009.


Photobucket

Arhivska fotografija

Vidim da ste se pobunili zato što su u našem klupskom bifeu povisile cijene, razlog tomu nije nikakvo smanjenje prometa nego zatvaranje financijske konstrukcije.

Naime od Nove godine Ban je (a i vi to znate) imao problem nelikvidnosti, računica je jednostavna ulaz robe - izlaz robe = zarada.

Zarada mora pokrit ukupne troškove ... plače, struja, voda, tv preplata, komunalije, potrošni materijal (sredstva za čišćenje, WC papir i sl.).

S druge pak strane još uvijejk smo najjeftiniji lokal ovog tipa u gradu Solinu a i šire.

Vi dobro znate kako se kreću cijene pića kad izađete "vani" (malo pivo = 15 kn).

Javljaju se ljudi koji uopće nisu stalni gosti i neznam kad sam ih zadnji put u Bana vidija, a navratim skoro svaku večer.


Photobucket

Ban u elementu

Znam i to da su mnogi "bacili oko" na Bana i da bi rado oni preuzeli birtiju.

O tome kada i tko i pod kojim uvjetima će preuzeti njegovo mjesto odlučivat će prvenstveno IO Društva.

Postoje dvije opcije:

Pronaći nekoga poput Bana koji će raditi pod kapom Društva tj.plaču i radno vrijeme mu diktira IO Društva.

Danas to izgleda ovako:
Radno vrijeme:
svaki dan od 17.00 do 23.00 (a vikendom i duže prema potrebi).
Plača cca 2000,00 kn

Druga opcija je da se cijeli prostor da u najam nekom od zainteresiranih preko javnog natječaja.

U tom slučaju taj netko bi plačao najam Društvu, a sve ostalo bi bilo njegova briga (radno vrijeme, cijene pića, broj uposlenih, plačanja itd.)

Prva opcija teško da će biti ostvariva, druga je vjerojatnija ali tada više ništa neće biti kao sada.


P.S.
Bog mi je svjedok kako razumijem sve vaše mržnje, ta – i sam sam čovjek, znači opremljen da budem mrzitelj, tužitelj, sudac, egzekutor, naredbodavac, djelilac pravde, pa opet… baš zato jadan i slab, onaj kojem su dani izbrojani, mjere uzete, darovi određeni. Stoga se odričem te moći da budem tamna točka na crnome nebu, gorka kap u oceanu žuči, neću i po bilijun puta neću to što mnogi hoće, protiv savjesti, protiv mirna sna, protiv sebe, protiv ljepše naravi bića svoga.

Ništa nova, ništa nova ...

04.06.2009.

Evala svitu moj dobri i deboto pošteni.

Pitate se šta ima nova, pa da krenemo redosiljedom kako su se događaji i odvijali.
Iako se radi o manje više poznatim stvarima dobro bi bilo obnovit gradivo.
Iznosit ću samo gole činjenice a vama ostavljam prostora za komentiranje istih.

Pa da krenemo.

Kao prvo osvijetljen je križ na Sutikvi.Photobucket


Kao drugo donosim vam rezultate glasovanja za MO Mravince.

Od ukupno 1029 birača glasovalo je 537 birača (52,18%). Važećim je utvrđeno 510, a nevažećim 27 glasačkih listića.

Lista 1. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatska socijalna liberarna stranka (HSLS), Hrvatska seljačka stranka (HSS)- nositelj liste Vicko Bućan dobila je 316 glasova (61,96%) - 5 članova u vijeću MO,

Lista 2. Hrvatska stranka prava (HSP), Hrvatska čista stranka prava (HČSP), Hrvatski pravaši- hrvatski pravaški pokret (HP-HPP)- nositelj liste Vinko Matković, dobila je 83 glasa (16,28%) - 1 član u vijeću MO,

Lista 3. Nezavisna gradska lista grada Solina Ilije Kokeze – nositelj liste Ivan Roguljić, dobila je 111 glasova (21,76%) – 1 član u vijeću MO

Vijeće MO Mravince čine:

1. Vicko Bućan (HDZ-HSLS-HSS)
2. Zdeslav Marović (HDZ-HSLS-HSS)
3. Tea Marović (HDZ-HSLS-HSS)
4. Ante Peroš (HDZ-HSLS-HSS)
5. Goran Kopilaš (HDZ-HSLS-HSS)
6. Vinko Matković (HSP-HČSP-HP-HPP)
7. Ivan Roguljić (Nezavisna gradska lista grada Solina Ilije Kokeze)

Kao treće HNK SLOGA je završila prvenstvo na 9 mjestu sa osvojenih 40 bodova.


Photobucket


Na rasporedu je izborna skupština kluba jer je četverogodišnji mandat postojećoj upravi istekao.

Kad smo već kod Sloge vrijedno je spomena da je Slogina uprava na poziv predsjednika Hajduka našeg sumještanina Mate Peroša bila u posjeti Hajduku.
Tom prigodom je za novu Hajdukovu kapelicu u ime kluba darovano raspelo rad također domaćeg autora.PhotobucketPhotobucket
Mile se oženija,


Photobucket

Photobucket


a ???? se opet napija,

mravinske tračerice su u proljetnom zanosu,

Photobucketdok mravinska tamna strana čeka oslobađajuću presudu ...


Photobucket