Proslava Sv.Ivana Krstitelja

26.06.2009.

Evala svitu moj dobri i deboto pošteni, je je i meni je više dosadila a kako i ne bi.
Baš sam se pita jeli ikad za Sv.Ivana Krstitelja padala kiša i ima bi da i je.
Otac mi je reka da mu je opet njegov did kaza da se on sića da je za Svetog Ivana i Mosor zabilija i da su na misu odili u kapotin i jaketan.
Ma isto mi se čini da nije ovako kiša padala sedam dana uzastopno sa kraćim prekidima i kako kažu prognostičke karte i još će padat.



Photobucket

Oblaci iznad Mravinaca

Ma nisam van mislija dosađivat za vikend s ovom kišom, dosta vam je ona i sama za sebe ali eto ne mogu a da je ne zaobiđem.
Poremetila nam je planove za proslavu svetog Ivana tako da i uobičajenih Ivanjskih krjesova ove godine nije bilo.
Dan uoči održan je koncert crkovnih mješovitih zborova župa Mravince i Kučine te smo imali priliku čuti i mravinsku dječicu kako pjevaju ali i sviraju ( i to na flauti i klaviru) ma stvarno je bilo lipo i svi oni koji nisu bili na koncertu ne znaju što su propustili.
Nakon mise i obida na sam dan Sv.Ivana uslijedio je sportsko rekreacioni dio programa u kom su nastupile tri selekcija Dončića i Krančića.
Najmlađi su igrali nerješeno 1 : 1 s tim da su Dončići slavili nakon boljeg izvođenja penala (4 : 3),
Ovu drugu kategoriju ne znam kako bi imenovao budući je društvo bilo raznoliko.


Photobucket

stoje(s lijeva):G.Vuko-Tokić, I.Tente, M.Marović, V.Blažević, D.Rogulj, F.Drnas, H.Marović; čuće:H.Rajčić, M.Muše, M.Čulić, L.Marović, Z.Marović, B.Lauš

Krančići predvođeni Zdeslavom Marovićem svoj su sastav povjerili mlađima tj. kadetima Sloge, dok su Dončiće predstavljali odsluženi igrači Sloge i oni koji se nogometom bave uglavnom rekreativno.


Photobucket

stoje (s lijeva): N.Drnas (selektor), P.Peroš, M.Perko, D.Burazer-Turko, N.Bućan, P.Gančević, S.Marović, P.Gančević, P.Drnas; čuće: J.Peroš, D.Drnas, I.Bućan, A.Drnas, S.Kuščić, F.Peroš, A.Perko-Ban, A.Perko

Nakon početne inicijative Dončića i pogođene vratnice Krančići uspijevaju u nastavku konsolidirat redove i nakon grešaka obrane Dončića povesti golovima I.Tente sa 2 : 0 te tim rezultatom završiti prvo poluvrijeme.


Photobucket

Detalj s utakmice

U drugom dijelu utakmice V.Blažević iz gotovo mrtvog kuta zabija za vodstvo Krančića od 3 : 0.
Dončići uzvračaju preko Ante Drnasa (Baće) iz slobodnog udarca i Frane Peroša (Tale) iz jedne gužve u šesnajestercu.
Nedugo zatim Leni junior bombom sa dvadesetak metara matira indisponiranog Ivana Peroša, u nastavku Dončići vrše pritisak ali dovoljan samo za smanjenje rezultata na 4 : 3 ali ne i za poravnanje.
Ovom pobjedom Krančići su uspjeli prekinuti dugi niz poraza (od 1995) u ovoj kategoriji prvenstveno zahvaljujući mladim nadama Sloge (M.Čulić, D.Rogulj, I.Marović, B.Lauš, M.Marović, L.Marović) i šteta bi bilo ne vidjeti ih jednog dana zajedno i u prvoj momčadi.


Photobucket

Veterani

Veterani su odigrali susret po kiši i vrlo teškom terenu ali i ta utakmica obilovala je neizvjesnošću i šansama na obe strane tako da je konačni rezultat od 2 : 1 za Krančiće mogao biti i drugačiji.


Photobucket

Ko če prije do baluna

Konačni zvižduk vrlo dobre sutkinje Sandre Modrić označio je početak slavlja za Krančiće koji je završio u Domu preuzimanjem pehara iz ruku Ante Perka – Bana najstarijeg konobara u Mravincima i okolici.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.