Pjesma strjeljanih Mravinčana

27.09.2009.


Photobucket


RUJAN BJAŠE
DOBA JEMATVE
GROŽĐA JOŠ NEOBRANA

ZEMLJA JE NAŠ OBRAZ
ZEMLJA JE NAŠ POGLED
I NAŠU KRV PRIHVATILA
A KIŠA PADAŠE PO RANAMA
DAN I NOĆ DAN I NOĆ
SVE MTVIJI BIVA SMO
I POSTASMO MRTVI SASVIM

DA NE BISMO I OSTALI
URADITE SVE ŠTO JE DO VAS
ŠTO JE DO TEBE DRUŽE
I ŠTO JE DO TEBE
BRATE


TONČI PETRASOV MAROVIĆ

Klub kavana "Sloga"

23.09.2009.PhotobucketKako sam najavio u jednom od prijašnjih postova u okviru HNK "Sloga" - Mravince otvorena je klub kavana "Sloga" !
Donosim vam par fotografija sa jučerašnjeg službenog otvaranja kavane.


Photobucket


Photobucket


Kavana će raditi dvokratno, prvenstveno je namijenjena članovima HNK "Sloge" ali i ostalim mještanima i gostima koji će se pridržavati pravila propisanih od strane vlasnika a sukladno zakonu za klubove tog tipa.

Ovo je još jedan u nizu poteza uprave "Sloge" koja je na okupu (uz neke manje izmjene) već evo petu godinu za redom.
Zasigurno će otvaranje klub kavane pridonijeti obogaćenju ponude u našem mjestu ali i priskrbiti koju kunu "Slogi" za plačanje ne baš malih troškova lige u kojoj se natječe.

Neizbježna tema je bio i vrlo dobar start "Sloge" u prvenstvu IV HNK lige skupina A (7 bodova iz tri utakmice ) i druga pozicija trenutno na tablici.
Iako ne kriju zadovoljstvo čelnici kluba čvrsto stoje na zemlji i kažu da je realno za očekivati da "Sloga" na koncu zauzme "zlatnu" sredinu na tablici.
Već iduće kolo u nedjelju "Slogu" čeka teško gostovanje u Dugom Ratu kod tradicionalno neugodnog "Orkana".

Zvrčari

14.09.2009.

Znate li vi tko su i što su to "Zvrčari".Photobucket


Ma virujen da znate ali evo za one koji to još ne znaju (a i za one koji to znaju dobro je utvrdit gradivo) "Zvrčari" su vam organizirana navijačka skupina marvinske "Sloge".
Čak imaju i svoj vlastiti blog na adresi: http://sloga-zvrcari.bloger.hr/
Ime su dobili prema staroj tradiciji da se na Veliki petak umjesto zvona oglašavaju samo drvene zvrčaljke a njihovi poslužitelji su prema tome dakle zvrčari.
(Ispravi te me vi koji se u hrvatski jezik i jezikoslovlje bolje tendite).
Kako je sloginim navijačima upravo zvrčaljaka bila glavni rekvizit pri navijanju odlučili su se upravo tako i nazvati. Doduše u zadnje se vrijeme umjesto zvrčaljki ( na žalost) koriste priručna sredstva novijeg datuma (petarde i bengalke).

Eto upravo ta navijačka skupina (na krilma dobrih Sloginih rezultata jučer u Prološcu odigrali nerješeno 1 : 1 ) progoni me zadnjih par dana.

"Barba Ivo očete li nam ustupit jednu prostoriju u Domu na korištenje".
"Dico moja a šta če vama prostorija u Domu".
"Mi bi tu čuvali naše navijačke rekvizite, zastave, bubnjeve, zvrčaljke i koristila bi nam za sastanke i druženja prije i nakon utakmice".

A štaš sad moj barba Ivo ?
Ne valja ako im daš a ne valja ako im i ne daš?

Ma da ne bi ja razbiva glavu i mirno spava, dargi moji sumještani molio bi vas za pomoć tj.vaše mišlenje !
Svoj stav tj.glas za ili protiv ustupanja prostorije gore pomenutim Zvrčarima napišite u vidu komentara dolje ispod (ma znate vi već kako), glasovanje otvoreno do slijedeće objave novog posta (zanči imate dovoljno vremena).

P.S.
Danas u 17.00 u Domu dogovoren je obilazak potencijalnih prostorija između predstavnika I.O. Društva i predstavnika Zvrčara.

Tajni život biljaka

08.09.2009.

Kako sam i najavio u prošlom postu u prošlu nedjelju počelo je prvenstvo IV HNL skupine jug.
U prvom kolu mravinačka "Sloga" svladala je rezultatom 2 : 1 momčad "GOŠK"-a iz Kaštel Gomilice.PhotobucketNisam mislio ovdje pisat o utakmici i inače pisati o "Slogi" iako je ona bitan čimbenik u životu našega maloga mista (zato imamo blog o Slogi kao i službene stranice kuba).
Htio sam ukazati na jedan detalj sa te utakmice koji sam po sebi i nije toliko bitan ali se (bar) meni učinio vrijedan spomena.

Naime prvi puta od osnutka "Sloge", "Sloga" je odigrala jednu prvenstvenu utakmicu bez prisustva svog (bar kad je riječ o domaćinskim utakmicama) najvjernijeg gledatelja.

Ne znam dali je gledatelj prava riječ za njega (ili možda čak i nju jer i to nije dokazano) budući očiju nije imao (ili možda ipak jest) ali zasigurno je osjećao.

Pratio je on ne samo seniore već sve uzraste naše Sloge počevši od onih najmanjih do najstarijih veterana.
Doćekiavo je i ispraćao sve gostujuće momoćadi i sve uprave kluba.
Bio je tu po snijegu i ledu, tukle su ga nevere i kiše, gnjila juga i velike žege ali on je uvijek ostajao ukopan na svom starome mjestu.

Pazio je on i na djecu iz susjedne škole za vrijeme odmora kao i igraće na betonskom igralištu, suosjećao je i sa brojnima koje je put vodio do mravinskog groblja.

Koliko puta smo samo vadili balun iz njegovih grana i tražili odmara u njegovoj sjeni ili na njegovom deblu.

Je, je nema više staroga bora.

Ne znamo pravi razlog njegogog odlaska, možda se naljutio što su vrata svlačione premještana pa više nije mogao dočekivati i ispračati igraće, možda mu novopostavljeni reflektori nisu dali mira ni po noći a možda se jednostavno umorija i zaželija mira negdje daleko daleko od nas ?

Da je stari bor mogao prićati sigurno bi ispričao najtoćniju priću o mravinskoj "Slogi", Mravincima i mravinčanima.
Njegova ostavština jest stari panj ili kako bi mi zanli reč "taptina" pored zazidanog ulaza u "Sloginu" svlačionu ostavljena kao njemi spomen prolaznosti vremena ali i kao privremeni oslonac nekom od sadašnjih i budućih generacija mravinske "Sloge".Photobucket


Ljetu je kraj ...

04.09.2009.

Evala svitu moj dobri i deboto pošteni !

Je, je znam nime dugo bilo na blogu, a štaš tako to biva u životu nemoš imat jare i pare !

Što se događalo u našemu malome mistu od mog zadnjeg javljanja ... pa i ne baš puno toga.

Nekao mi se ćini da je sve zamrlo, osim utakmise Đabara i Muktaša koja se tradicionalno odigrala po 19 put neznam što bi drugo izdvojio ...

Evo par fotografija sa tog dvoboja o kojem je pisala i Solinska kronika u svom zadnjem broju.


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket


PhotobucketPa da nastavimo u nogometnom tonu od nedjelje kreće prvo kolo Četvrte lige u kom se natjeće i Mravinačka Sloga u goste joj nakon dužeg vremena dolazi GOŠK iz Kaštel Gomilice.
Kako je najavljeno na zadnjem sastanku uprave kluba od nedjelje kreće s radom i klubski bife odmah na ulazu u gledalište.

Najvljena je i prodaja pretplate za se sezonu 2009/10.

Što reći nego zaželjeti Slogi što bolji plasman i opstanak u ligi.

Od ponedjeljka kreće i nova školska godina dok je prčulija već od utorka krenula u vrtić.

Ovu subotu imamo i dva pira udaje se Marija i ženi se Marko pa neka im je sa srećom !

Od 7.rujna uoći blagdana Male Gospe najavljeno je i otvaranje Mravinačkih rampi ?

Baš me zanima kako će funkcionirati ta nova prometna regulacija na našem putu za Split i okolicu.<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.