Tajni život biljaka

08.09.2009.

Kako sam i najavio u prošlom postu u prošlu nedjelju počelo je prvenstvo IV HNL skupine jug.
U prvom kolu mravinačka "Sloga" svladala je rezultatom 2 : 1 momčad "GOŠK"-a iz Kaštel Gomilice.



Photobucket



Nisam mislio ovdje pisat o utakmici i inače pisati o "Slogi" iako je ona bitan čimbenik u životu našega maloga mista (zato imamo blog o Slogi kao i službene stranice kuba).
Htio sam ukazati na jedan detalj sa te utakmice koji sam po sebi i nije toliko bitan ali se (bar) meni učinio vrijedan spomena.

Naime prvi puta od osnutka "Sloge", "Sloga" je odigrala jednu prvenstvenu utakmicu bez prisustva svog (bar kad je riječ o domaćinskim utakmicama) najvjernijeg gledatelja.

Ne znam dali je gledatelj prava riječ za njega (ili možda čak i nju jer i to nije dokazano) budući očiju nije imao (ili možda ipak jest) ali zasigurno je osjećao.

Pratio je on ne samo seniore već sve uzraste naše Sloge počevši od onih najmanjih do najstarijih veterana.
Doćekiavo je i ispraćao sve gostujuće momoćadi i sve uprave kluba.
Bio je tu po snijegu i ledu, tukle su ga nevere i kiše, gnjila juga i velike žege ali on je uvijek ostajao ukopan na svom starome mjestu.

Pazio je on i na djecu iz susjedne škole za vrijeme odmora kao i igraće na betonskom igralištu, suosjećao je i sa brojnima koje je put vodio do mravinskog groblja.

Koliko puta smo samo vadili balun iz njegovih grana i tražili odmara u njegovoj sjeni ili na njegovom deblu.

Je, je nema više staroga bora.

Ne znamo pravi razlog njegogog odlaska, možda se naljutio što su vrata svlačione premještana pa više nije mogao dočekivati i ispračati igraće, možda mu novopostavljeni reflektori nisu dali mira ni po noći a možda se jednostavno umorija i zaželija mira negdje daleko daleko od nas ?

Da je stari bor mogao prićati sigurno bi ispričao najtoćniju priću o mravinskoj "Slogi", Mravincima i mravinčanima.
Njegova ostavština jest stari panj ili kako bi mi zanli reč "taptina" pored zazidanog ulaza u "Sloginu" svlačionu ostavljena kao njemi spomen prolaznosti vremena ali i kao privremeni oslonac nekom od sadašnjih i budućih generacija mravinske "Sloge".



Photobucket


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.