PROMOCIJA KNJIGE SANDRE PETRŽ "MADONINE MISLI"

30.09.2022.



"Hvala svim olujama u mom životu,
pročistile su mi put i sad je sve čisto i kristalno jasno.

Ova knjiga posvećena je od mene i mog sina Dominika Antonia prerano preminulom suprugu i ocu Branku Petrž."

Sandra Petrž





Sandra Petrž: "MADONINE MISLI" - 6. samostalna zbirka poezije



BESKRAJNO PLAVO

Zamisli!

Respektirajući respekt respektabilne granice svemira nudi božanstvenu svjetlost.

Osluškuješ li tu čarobnu nestvarnu stvarnost?

Razmišljaš li o egzodusu svog bića?

Zaslužuješ li nešto bolje i više?

Da se smjestiš tamo negdje i postaneš plavo beskrajno s dušom bestjelesne boli, svemoćno, materijalizirano na nekom lebdećem oblaku bez grama težine fizičkog i tamo sa mislima na vječnom godišnjem odmoru, jednostavno si samo plavo beskrajno i sve je tvoj dom.

Tamo je tako lako samo biti i nemati ni osjeta ni mirisa ni opipa ni okusa. Postaneš i ostaneš beskrajno plavo, sve i svi, putujući lagano i samo postojati.

Neobično! ... i onda se naglo vratim, osjetim bol povratka u fizičko.

Respekt svakog mogućeg respekta najrespektabilniji je ispred mene u fizičkom i svakom drugom mogućem obliku.

Upravo sam uronila u beskrajno plavo pogledom u tvoje oči...dos ojos azules...i vratio mi se odmah svaki osjet, srce je opet zakucalo, mirisao si kao i uvijek najbolje, zagrlio si me, razvedrio osmijehom pokazujući biserne zube, vratio mi se okus slanoće koji je upravo kliznuo u kut mojih usana.

Jesu, to su suze. Udahnula sam ponovo život ovdje i tu i sada.

Imam srce i imam dušu, nisam sama.

Moje beskrajno plavo kaže mi „Mama“.


SANDRA PETRŽ "MADONINE MISLI"








29.9.2022. Vršilnica - Jelačićevi dvori

Promocija moje 6. knjige "Madonine misli"

Dragi moji prijatelji i suradnici, moje srce je puno.

Od 400 fotografija Ognjena Karabegovića, morala sam izabrati samo 80 kako bih vam barem malo dočarala kako je bilo iako je sasvim drugačije bilo uživo.

Zahvaljujem se od srca Bogu, mom sinu Dominiku, dvjema mamama, kumi Jadranki.

Zahvaljujem se Anđelku Antiću Blaževiću, Maji Jurenić, Jadranki Varga, Silviji Bosner, Marini Kostelac, Hrvoju Banu, Daliboru Moštaku, Tomislavu Tenšeku Snoopyu, počasnom gostu Mladenu Burnaću, Damiru Damir Gönz,, Mariju Draušniku, Gradu Zaprešiću tj. Ružici Žarko i Višnji Poropat Vujnovac, TZ Zaprešić tj. Anđeli Pranjić, Medo i Cvile- TV Zapad, Goga i Dražen Mikita, Filip Sostaric za predivnu sliku koju mi je poklonio.

,,Ljepota Megs", ,,Aspeta", cvjećarnici ,,Deni"tj. Hanja • Lu,, Hrvoje Škoro, Davorin Laljak. Dalibor Moštak - spasio si nas.

Kompletan styling osmislile su Make over studio i Boujee atelier by Brankica Capan Vučić i Vivian Vučić i na kraju mi poklonile haljinu koju je u stvari izabrao moj sin. I tako sam sad i ja postala Bužika.

Hvala svima koji ste me došli podržati po najvećem mogućem pljusku. Bilo je divno, opušteno i emotivno.
Hvala svim anđelima koji su bili uz mene i mog sina.

Gospodine Milivoj Pašiček, ozdravite što prije!!!!

Sandra Petrž












RIJEČ AUTORICE


Znam da pišem teško i crno, a opet ogoljeno i sve je istina. Ja ne znam i ne želim lagati svijetu, ranjiva sam kao i svi... netko više, a netko manje. Moja ranjivost nalazi se u najvećim dubinama mene i izranja van u stihovima.

Ovaj svijet ne zaslužuje toliku količinu istine, a ja ne zaslužujem da mi dodatno sole otvorene rane.

Vidjet ćemo što mi život dalje nosi.

Naslovnica ove knjige prikazuje nebesa i Madonu koja je ovozemaljska fizički, ali duša joj ne pripada ovdje.

Pogled joj je spušten, jer se srami ljudskog zla, znajući da čovjek uništava ovaj prekrasni planet.

Madona je sputana, jer joj ovaj svijet ne dopušta da govori istinu i kruna od trnja simbolizira pomirbu sa tolikom količinom boli, znajući da to mogu podnijeti samo oni izabrani od Boga.


Sandra Petrž



BIOGRAFIJA SANDRE PETRŽ



MAJKA - multitalentirana nagrađivana umjetnica.
Spisateljica, pjesnikinja, koreografkinja, glumica, plesačica, članica HDS ZAMP-a, HUZIP-a, tekstopisac, autorica glazbe i pjevačica, a neko vrijeme je radila i kao urednica jednog portala.

Sandra Petrž bivša je zlostavljana djevojčica i žena. 2014. godine (kao prva žena u Hrvatskoj-tako kažu) prozvala je javno sve svoje zlostavljače i napisala autobiografiju „Sandročka zlostavljana“ (u izdanju „Profila“ i tadašnje urednice Sandre Pocrnić Mlakar). „Sandročku zlostavljanu“ Sandra je predstavila 2015. na Interliberu u Zagrebu.

Sandra Petrž je izdala 6 knjiga od kojih su dvije bile predstavljene na Interliberu 2015. i 2018.

KNJIGE:

1. „SANDROČKA ZLOSTAVLJANA“- izdanje IK “PROFIL“- Interliber 2015. - ispovjedna proza, roman, autobiografija

2. „ISTINA TO SAM JA“- zbirka pjesama, Srbija

3. „DUŠA NEDOKUČIVIH SVJETOVA“ – zbirka pjesama, izdanje Matica hrvatska – Zaprešić

4. „ISTINITE PRIČE ZLOSTAVLJANIH“ – izdanje „Good Book- Libros“- Split – Interliber 2018. - ispovjedna proza, roman

Novi projekt (po Sandrinoj zamisli) iste tematike obiteljskog nasilja „Istinite priče zlostavljanih“, uz podršku i suradnju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH Višnje Ljubičić i dr.med. psihijatrice Suzane Večerić koje su napisale osvrt, književnice Rosie Kugli koja je napisala recenziju, „Udruge Djeca Ljubavi“, predsjednice Vesne Gosta te veliku podršku predsjednice RH gđe. KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ. U toj knjizi sudjelovale su same žrtve koje su uz Sandrino ohrabrenje i podršku odlučile same napisati svoje priče.

5. „HVALA“, 2019. - zbirka pjesama u suradnji s Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer“ čija je predsjednica Ljiljana Šiljak.

6. „MADONINE MISLI“, 2022.- zbirka pjesama u suradnji s Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer“
SANDRA PETRŽ je idejna začetnica i glavna urednica Međunarodnog zbornika posvećenom Nikoli Tesli, tog hvalevrijednog projekta u suradnji s Udrugom „Kulturosfera“ Milivoj Pašiček i Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer. Međunarodni zbornik posvećen Nikoli Tesli izašao je 2021. i nosi naziv „KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI“.

N A G R A D E

2016. - Dobitnica pjesničke nagrade 1.STUPNJA UDRUŽENJA ROMSKIH KNJIŽEVNIKA „Branislava Wajs Papusha“

20.10.2018. - Sandra Petrž dobitnica je SPECIJALNOG MEĐUNARODNOG PRIZNANJA ZA DOPRINOS U BORBI PROTIV ZLOSTAVLJANJA ŽENA I DJECE, dobila je SPECIJAL POVELJU, „LAHOROVU ZVEZDU“, ZLATNU MEDALJU, KAO PREDSTAVNICA GOSTUJUĆE DRŽAVE HRVATSKE što se tiče doprinosa u pjesničkom svijetu. To joj je dodijelio Umjetnički klub „Lahor" iz Požarevca, predsjednik je Boban Paunović.

Dobitnica je i zahvalnice za sudjelovanje u duhovnoj/domoljubnoj umjetničkoj manifestaciji „Mili grade ponositi“ u Dubrovniku u organizaciji 3D + UPIOU. Isto tako, Predsjedništvo udruge 3D + UPIOU dodijelilo joj je ZAHVALNICU ZA PROMOVIRANJE HRVATSKE UMJETNOSTI I KULTURE, ZA SAMOSTALNO STVARALAŠTVO U 2018. I 2019. GODINI, ZA BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, ZA PROMOVIRANJE UDRUGE 3D+ UPIOU NA SVIM RAZINAMA.

2019. - Sandra Petrž ušla je u ANTOLOGIJU SVJETSKIH KNJIŽEVNIKA
(Trandafir Simpetru i Nermina Adžović Mustagrudić).

2020. - Sandra Petrž dobitnica je Certifikata Svjetskog književnog saveza iz Rumunjske.

9.4.2020. - nova nagrada

POČASNI DOKTORAT IZ KNJIŽEVNOSTI
Institut europskih Roma za studije i istraživanja zločina protiv čovječnosti i internacionalnog prava, doktorand Bajram Haliti.

7.11.2021. - Sandra Petrž je dobila dvije nagrade iz Kaira, Egipat kao književnica od organizacije koja ima konsultativni status Ujedinjenih nacija. Velika zahvala doktorandu Bajramu Halitiju. Ovom nagradom Sandra je postala jedna od petero ljudi u svijetu koja je dobitnica nagrade.

Angažirana je u kazališnoj predstavi „Posljedice“ kao glumica i u njoj se između ostalog koriste neki dijelovi iz Sandrine prve knjige. „Posljedice“ su autorski projekt Romana Nikolića, Udruge Arterarij i koproducenta Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Sandra je radila i kao koreografkinja na dječjoj kazališnoj predstavi „Svaki pas ima svoj dan" koju je osmislila kazališna glumica Marina Kostelac. Isto tako je sudjelovala u predstavi „Oni ulaze bez kucanja“ albanskog teatra „Mergimtari“ s kojima se predstavila na SKAZ-u u 3. mjesecu 2018.

Kao najistaknutiji nastup u 2019. Sandra bi izdvojila nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 2.12.2019., Humanitarni koncert u čast Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dan URIHO-a, gdje je Sandra Petrž pjevala svoju autorsku pjesmu.

Isto tako, najdraže gostovanje joj je u emisiji „Multitalenti“, na ONLINE LIVE TV CROATIA.

Sandra Petrž postala je u ukupnom poretku PRVA MISS ONLINE LIVE TV CROATIA 2021.





Sandra Petrž i pjesnik Anđelko Antić Blažević, moderator promocije




predivno čitanje pjesama Marina Poklepović Kostelac


Dominik Antonio, Sandrin sin, čita mamine pjesme


Profesorica i učenik


moderator promocije, pjesnik Anđelko Antić Blažević čita impresivnu biografiju Sandre Petrž


Sandra pjeva svoju pjesmu "Nemojte svirači" uz pratnju virtuoza na gitari, Tomislav Tenšek Snoopy


Sandra daje intervju za TV ZAPAD

... i med Sandrinog života


Sandra i njezin lijepi sin Dominik Antonio




Draga Sandra, ti predivna dušo!

Što reći o tebi i tvojoj poeziji, tvojoj duši, tvojoj divnoj osobnosti?

Kako u životu i tvojoj osobnosti, u tvojoj poeziji si suptilno gruba, ali i nježna tako da me ostavljaš uvijek u očekivanju na što ću sad naletjeti pitajući se koji će me sad visoki poetski val podignuti u visine tvojih nesvakidašnje vatrenih osjećaja kojima izražavaš svoje emotivne naboje i izboje da je to kao vatromet koji rasvjetljava tvoje bogato poetsko nebo.

Dubokim poniranjem u samu sebe, introspekcijom koja zadivljuje i putom kojim svaka osoba želi koračati, zaroniti i odvojiti se od ove stvarnosti da bi se negdje pronašla gdje sfere postojanja ne dopiru, u taj svijet nas vodiš, draga Sandra, svijet kakav želiš da bude, a to je svijet radosti za životom, ali i tužnim trenucima zdvojnosti kad se ljudska toplina još nije do kraja svima objavila.

Osjetljivim očima tvoje duše pažljivo se krećeš u tom astralu reagirajući pulsarom na svaku intervenciju izvana i na svaki duši neprirodan ljudski čin kojim nas zatrpavaju od najranije dobi.

Zato sam ovu knjigu čitala s posebnom pažnjom, draga Sandročka, sjećajući se našeg prvog susreta 18.10.2018. i nikad ga neću zaboraviti.

Tvoja
Jadranka





Dominik Antonio, Sandrin čitavi svemir










Sandra, Goran Aleksić i Vlasta Pastuović Aleksić


Marina Poklepović Kostelac (predivno čitanje Sandrinih pjesama) i Sandra


Sandra i Mladen Burnać, kantautor, pjesnik






... i ostale su divne knjige "MADONINE MISLI" - SANDRA PETRŽ koje se mogu kupiti ovdje na linku, poslati poruku u inbox:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010890091738




IMPRESSUM KNJIGE "MADONINE MISLI" - SANDRA PETRŽ

Sandra Petrž
Madonine misli

Autorska prava
Sandra Petrž

Sponzor
Grad Zaprešić

Nakladnici
Sandra Petrž
Udruga umjetnika “Vjekoslav Majer”

Urednica
Jadranka Varga

Lektura
Jadranka Varga

Recenzija
dr Jasna Kovačević

Naslovna slika
Sandra Rubić

Tisak
„Ispis“ d.o.o., Međimurska 21, 10000 Zagreb

Mjesto i godina izdavanja
Zagreb, 2022.

ISBN 978-953-6582-38-9

CIP zapis je dostupan u računalnome katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 001138697.


Ovu prelijepu knjigu "MADONINE MISLI" - SANDRA PETRŽ sam kompletno pripremila i obradila za tisak, Jadranka Varga. sjena duše







POZIVNICA NA PROMOCIJU KNJIGE "MADONINE MISLI" SANDRE PETRŽ

22.09.2022.



BIOGRAFIJA SANDRE PETRŽ

MAJKA - multitalentirana nagrađivana umjetnica.
Spisateljica, pjesnikinja, koreografkinja, glumica, plesačica, članica HDS ZAMP-a, HUZIP-a, tekstopisac, autorica glazbe i pjevačica, a neko vrijeme je radila i kao urednica jednog portala.

Sandra Petrž bivša je zlostavljana djevojčica i žena. 2014. godine (kao prva žena u Hrvatskoj-tako kažu) prozvala je javno sve svoje zlostavljače i napisala autobiografiju „Sandročka zlostavljana“ (u izdanju „Profila“ i tadašnje urednice Sandre Pocrnić Mlakar). „Sandročku zlostavljanu“ Sandra je predstavila 2015. na Interliberu u Zagrebu.

Sandra Petrž je izdala 6 knjiga od kojih su dvije bile predstavljene na Interliberu 2015. i 2018.

KNJIGE:

1. „SANDROČKA ZLOSTAVLJANA“- izdanje IK “PROFIL“- Interliber 2015. - ispovjedna proza, roman, autobiografija

2. „ISTINA TO SAM JA“- zbirka pjesama, Srbija

3. „DUŠA NEDOKUČIVIH SVJETOVA“ – zbirka pjesama, izdanje Matica hrvatska – Zaprešić

4. „ISTINITE PRIČE ZLOSTAVLJANIH“ – izdanje „Good Book- Libros“- Split – Interliber 2018. - ispovjedna proza, roman

Novi projekt (po Sandrinoj zamisli) iste tematike obiteljskog nasilja „Istinite priče zlostavljanih“, uz podršku i suradnju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH Višnje Ljubičić i dr.med. psihijatrice Suzane Večerić koje su napisale osvrt, književnice Rosie Kugli koja je napisala recenziju, „Udruge Djeca Ljubavi“, predsjednice Vesne Gosta te veliku podršku predsjednice RH gđe. KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ. U toj knjizi sudjelovale su same žrtve koje su uz Sandrino ohrabrenje i podršku odlučile same napisati svoje priče.

5. „HVALA“, 2019. - zbirka pjesama u suradnji s Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer“ čija je predsjednica Ljiljana Šiljak.

6. „MADONINE MISLI“, 2022.- zbirka pjesama u suradnji s Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer“
SANDRA PETRŽ je idejna začetnica i glavna urednica Međunarodnog zbornika posvećenom Nikoli Tesli, tog hvalevrijednog projekta u suradnji s Udrugom „Kulturosfera“ Milivoj Pašiček i Udrugom umjetnika „Vjekoslav Majer. Međunarodni zbornik posvećen Nikoli Tesli izašao je 2021. i nosi naziv „KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI“.






N A G R A D E


2016. - Dobitnica pjesničke nagrade 1.STUPNJA UDRUŽENJA ROMSKIH KNJIŽEVNIKA „Branislava Wajs Papusha“

20.10.2018. - Sandra Petrž dobitnica je SPECIJALNOG MEĐUNARODNOG PRIZNANJA ZA DOPRINOS U BORBI PROTIV ZLOSTAVLJANJA ŽENA I DJECE, dobila je SPECIJAL POVELJU, „LAHOROVU ZVEZDU“, ZLATNU MEDALJU, KAO PREDSTAVNICA GOSTUJUĆE DRŽAVE HRVATSKE što se tiče doprinosa u pjesničkom svijetu. To joj je dodijelio Umjetnički klub „Lahor" iz Požarevca, predsjednik je Boban Paunović.

Dobitnica je i zahvalnice za sudjelovanje u duhovnoj/domoljubnoj umjetničkoj manifestaciji „Mili grade ponositi“ u Dubrovniku u organizaciji 3D + UPIOU. Isto tako, Predsjedništvo udruge 3D + UPIOU dodijelilo joj je ZAHVALNICU ZA PROMOVIRANJE HRVATSKE UMJETNOSTI I KULTURE, ZA SAMOSTALNO STVARALAŠTVO U 2018. I 2019. GODINI, ZA BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, ZA PROMOVIRANJE UDRUGE 3D+ UPIOU NA SVIM RAZINAMA.

2019. - Sandra Petrž ušla je u ANTOLOGIJU SVJETSKIH KNJIŽEVNIKA
(Trandafir Simpetru i Nermina Adžović Mustagrudić).

2020. - Sandra Petrž dobitnica je Certifikata Svjetskog književnog saveza iz Rumunjske.

9.4.2020. - nova nagrada

POČASNI DOKTORAT IZ KNJIŽEVNOSTI
Institut europskih Roma za studije i istraživanja zločina protiv čovječnosti i internacionalnog prava, doktorand Bajram Haliti.

7.11.2021. - Sandra Petrž je dobila dvije nagrade iz Kaira, Egipat kao književnica od organizacije koja ima konsultativni status Ujedinjenih nacija. Velika zahvala doktorandu Bajramu Halitiju. Ovom nagradom Sandra je postala jedna od petero ljudi u svijetu koja je dobitnica nagrade.

Angažirana je u kazališnoj predstavi „Posljedice“ kao glumica i u njoj se između ostalog koriste neki dijelovi iz Sandrine prve knjige. „Posljedice“ su autorski projekt Romana Nikolića, Udruge Arterarij i koproducenta Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Sandra je radila i kao koreografkinja na dječjoj kazališnoj predstavi „Svaki pas ima svoj dan" koju je osmislila kazališna glumica Marina Kostelac. Isto tako je sudjelovala u predstavi „Oni ulaze bez kucanja“ albanskog teatra „Mergimtari“ s kojima se predstavila na SKAZ-u u 3. mjesecu 2018.

Kao najistaknutiji nastup u 2019. Sandra bi izdvojila nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 2.12.2019., Humanitarni koncert u čast Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dan URIHO-a, gdje je Sandra Petrž pjevala svoju autorsku pjesmu.

Isto tako, najdraže gostovanje joj je u emisiji „Multitalenti“, na ONLINE LIVE TV CROATIA.

Sandra Petrž postala je u ukupnom poretku PRVA MISS ONLINE LIVE TV CROATIA 2021.








KRATKO, ALI ISTINITO

18.09.2022.


"Druženje s plemenitima čini te jednim od njih. Čak i da si stijena, drvo ili kamen, postat ćeš dragulj, samo ako se udružiš sa čovjekom čiste duše." davno je rekao Rumi












NOVA KNJIGA "AGAPA - BOŽANSKI IZVOR I JA" ANITE VUKOVIĆ

14.09.2022.



Nova knjiga na portalu http://www.digitalne-knjige.com/

"Agapa Božanski Izvor i Ja" Anite Vuković

Digitalnu knjigu "Agapa Božanski Izvor i Ja", Anite Vuković, predstavit ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:



PREDGOVOR
napisala: Bojana Svalina

Bojana Svalina je autorica knjige "Put prema sebi", motivacijska govornica, životna savjetnica, terapeutkinja za dušu i spisateljica te blogerica portala "Sensa" i "Večernjakova blogosfera":

"Anita me zamolila napisati recenziju, što mi je posebna čast, jer se radi o recenziji djela koje govori o bezuvjetnoj ljubavi. Bezuvjetna ljubav se ne može naučiti ili živjeti iz uma. Ona se živi iz srca, kad otpadnu svi programi uma koji nas definiraju kao osobnost koju umom uglavnom štitimo. Bezuvjetna ljubav nema potrebu zaštiti, nego duboko podržati, davati, inspirirati, prihvatiti i voljeti.

Pisati o bezuvjetnoj ljubavi može samo onaj koji njoj stremi ili živi iz nje. Za to je potrebna odlučnost i hrabrost. Anita je oboje pokazala kroz svoju knjigu, što govori o njezinoj autentičnoj namjeri i izričaju. Odlučno je slijedila impuls svoje duše da napiše knjigu i hrabro se ogolila kroz svoje riječi.

U knjizi je Anita opisala svoje ključeve ostvarenog života i svoj način kako komunicira s Božanskim izvorom, odnosno, izvorom Bezuvjetne ljubavi. U nizu naizgled jednostavnih rečenica, nalaze se duboke životne istine i u tome je posebna vrijednost knjige.



U današnje doba u kojem je vrijeme postalo najvrijedniji resurs koji mnogima nedostaje, jer ne znaju njime upravljati, Anitina knjiga ne oduzima puno vremena, a daje alate kako ga usporiti i prilagoditi sebi i svom ispunjenom životu. Knjiga će čitatelja inspirirati da pronađe svoje ključeve ispunjenog života ili primijeni Anitine te ga tako navesti na put bezuvjetne ljubavi.

Anitinu knjigu bih zaokružila njezinim riječima, jer su vrijedan podsjetnik koliko je važno živjeti svoj autentičan otisak u ovom darovanom životu, jer jedino tako kad odemo u svoj vječni dom, nećemo imati za čime žaliti:
"Oni koji odbijaju krenuti za onim što zaista žele u svom životu, već su doživjeli neuspjeh. Možda neće trebati prolaziti kroz tegobe i patnje, neće ih trebati živjeti sa "sramotom neuspjeha", ali morat će živjeti s nečim puno gorim, a to je žaljenje."

Želim ti puno uspjeha sa knjigom i znam da će doći u ruke onima kojima je potrebna!

Hvala ti na povjerenju za recenziju!

Bojana Svalina, savjetnik i motivator, www.putpremasebi.hr





Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/avukovic3.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).




Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu http://www.digitalne-knjige.com/, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/




Posebna napomena:

Autorica knjige dostupna je i online na sljedećim stranicama:

Anita Vuković, vlastita web-stranica
https://anitavukovic.com

Youtube: Glas Srca, Anita Vuković
https://www.youtube.com/channel/UCYXFhjoNT8SQ5AoKp1bQ6dw

Facebook: Glas Srca, Anita Vuković
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=300982648264494&id=111894123840015&_rdr

Instagram: _glas_srca, Anita Vuković
https://www.instagram.com/_glas_srca/?hl=en







NOVA KNJIGA "NEGDJE U SJEĆANJU" - ROBERT BRALIĆ

07.09.2022.




http://www.digitalne-knjige.com/bralic.php



... i ovu knjigu sam pripremila za digitalnu objavu, a uredio i objavio je NENAD GRBAC http://digitalne-knjige.com/



posveta u ovoj knjizi:

„Sjećanja i misli ostare baš kao i ljudi, ali postoje misli koje nikad ne ostare, imajte na umu da ne blijede.“

~ Haruki Murakami




"Nova knjiga na portalu http://digitalne-knjige.com/


"Negdje u sjećanju", Roberta Bralića


Digitalnu knjigu "Negdje u sjećanju", Roberta Bralića predstavit ćemo uz pomoć recenzije knjige:



OSVRT NA KNJIGU "NEGDJE U SJEĆANJU" ROBERTA BRALIĆA


Nalazimo se pred knjigom mladog hrvatskog pisca Roberta Bralića pod naslovom "Negdje u sjećanju". To je njegova prva knjiga i baš je šteta da se javnost nije ranije upoznala sa nastojanjima ovoga pisca.

Knjiga se sastoji od pjesme na početku knjige i proznog dijela koji ima u vidu biblijsku tematiku koja, dakle, razlaže pitanja kako to stoji s Bogom i čovjekom, kakav je usud čovjeka u svijetu koji je unekoliko krivo nasađen, kako je to sa ljepotom, kako je to sa dobrotom i mizerijom našeg ljudskog življenja, jer se nikako ne može reći da je ono herojsko kao što je to bilo na početku vremena.

Naše današnje vrijeme je specifično po tome da nije herojsko, da nema više junaka na tlu obiteljskog i državnog života, nego da je danas na djelu običan čovjek sa svojim običnim ljudskim patnjama i stradanjima. Točno je to da Robert Bralić govori o malom čovjeku današnjice koji je ophrvan malim ljudskim stradanjima, malim strastima, malim ljubavima, malim i običnim za razliku od života heroja koji oblikuju cjelokupni državni i svjetski život, ali onaj koji ne vidi malo ne može vidjeti ni ono veliko. Zato sva ova tematika umobolnice, rastrganosti života, boli duševno slaba čovjeka koji bi uporno htio biti kao i svi drugi, a to ne može zbog usuda čovjekova u suvremenom svijetu i zbog njegova položaja s obzirom na cijelu svjetsku građevinu, dakle, sva ova tematika koja se izlaže u ovoj knjzi predstavlja fundamentalna pitanja preko kojih se ogleda čitava Istina suvremenog vremena.





Da je čovjek u tome vremenu i tome dobu prepušten na milost i nemilost ljudi kojima rukovode strasti imanja, a ne postojanja, koji se rukovode zaradom i profitom na račun velike većine koja ostaje po strani od stvarnih dominantnih ekonomskih tendencija uglavnom upućena na miran život, na rad i radinost, na harmoniju obiteljskog života, na ljubav i razumijevanje, a da je brutalnošću suvremenih heroja dovedena na rub egzistencije, ponižena i uvrijeđena sa svakim novim danom koji nadolazi.

To je Istina o kojoj govori ova knjiga "Negdje u sjećanju" i pod težinom te Istine nama još jedino preostaje da se povućemo iz života na neko mirnije mjesto i da kao isposnici razmišljamo o svijetu i životu zaklonjeni od buke suvremenog vremena i da sjećanjem na davne dane učinimo našu prolaznu ovosvjetovnu egzistenciju punu smisla i radosti. To je ono jedino što je autoru još preostalo kao šansa za egzistenciju koja ima smisao ili koja je smisao pronašla u Bogu i vjeri.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač,
Adelaide, 09.08.2022.





Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/bralic.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu http://digitalne-knjige.com/ priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://digitalne-knjige.com/
"







odlomak iz poeme Roberta Bralića, poglavlje
"Negdje na Zemlji":



Navirala su mi sjećanja puna patnje i bola,
bola jedne samoće,
samoće o kojoj sad snivam,
samoće koja tješi,
samoće mene i riječi Gospodnje
i poželio sam se vinuti nad užase
i gledao sam kako mi iz leđa izbijaju krila,
krila jedne mladosti koja sniva o starosti
i gledao sam u krila,
krila puna snage,
snage koja donosi radost,
radost nad užasima patnje i boli
i onda je počelo ići ka goremu,
ka puno goremu.

Gledao sam anđele i starješine
i pričao sam s njima
i sam Gretin bijes kao da je uskiptao
i sam njen bijes kao da se izrazio
kroz mutavu riječ
i bijes kao da je bio užasima ispunjen
i kao da sam želio plakati,
kao da se gorčina nakupila u meni
i sami anđeli kao da su znali
da mi ne mogu pomoći
i otvoriše se svih sedam očiju,
očiju istine
i stvoriše se trokuti u dugoj neispavanoj noći
i sve je govorilo mutavom riječju
i sve što mogu tu reći jeste:
„Ne želim više da se sjećam!“


ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-354-297-3
@Copyright Robert Bralić - Sva autorska prava pridržana.
Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.





Na današnji dan otvorila sam ovaj blog gdje pišem sve, osim moje poezije:

Datum i vrijeme prvog posta:07.09.2011. (10:12)








NOVA KNJIGA IZ TISKA

06.09.2022.






knjiga se može kupiti od autora javiti se na Facebook profil
https://www.facebook.com/DaliborRusevljan



DALIBOR RUŠEVLJAN "ISKOVANE PJESME"


Iz tiska je stigla knjiga koju sam kompletno pripremila i obradila za tisak! Čestitam autoru na prekrasnoj knjizi.



PUT - Dalibor Ruševljan


Kad ti na srcu ruž
ostavi kurva
koja život se zove,
neznani broj
koji potrošio si do sada,
šarenih boja
i emocija nesvrstanih,
zgužvano vrijeme,
naborane misli,
radoznale i znaju
da i hrpi dođe kraj
i pitaju se te naborane misli,
nesvjesno potiskuju,
a znaju ...
dođeš na „ti“
s emocijama svim.

Ljubav ti draga,
strah je već odavno smiješan,
mržnja, ljubomora, zavist,
već odavno ishlapjelo,
odavno je smisao
prestao biti važan,
razuma i previše,
iskustvom je zaključen,
čuđenje je jedino što ostane
i jedino to ne prestaje biti!

Ne čudiš se više sebi,
upoznao si to
već poderano tijelo
kojeg um vlastiti
od postanka tvog promatra,
proučava, analizira
i već ga je doktorirao.

Čudiš se drugima
koliko su glupi
i kako toliko glupi mogu biti
pa se još uvijek
u pijesku igraju
nakon desetljeća previše,
a prave stvarne vrijednosti
još upoznali nisu,
u kalupu razmrdanom
tumbaju se stalno
i ne znaju više
ni što je dobro,
a što je loše.

Nisam pametan, to znam,
znam da ne znam
ni što je pamet
pa izgubiš nit
pa već druga dobra je
i opet se čudiš
pa se ne prestaješ čuditi
kako je svijet lijep
u ovim turbulentnim
vremenima skokovitim.

Sve lažne nade
posvađale su se,
izraubala je snaga
koja ih pokreće
i kad pojedeš tu svu kašu,
prijatelje i prave i lažne,
opekotine i smrzotine,
znoj i krv,
blato i puding,
pjesmu i plač,
veselje i bol,
sreću i jad ...
onda znaš
da više ništa ne znaš,
ali znaš...
da sve je to
kraj bez "k"!



















<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.