U S K O R O ... NOVA KNJIGA MIRE JUNGIĆ

03.08.2022.

Uskoro će biti tiskana 3. zbirka poezije


"PREPOZNATI LJUBAV"


koju je napisala pjesnikinja MIRA JUNGIĆ ... i ovu knjigu sam kompletno pripremila i obradila za tisak i napisala recenziju.


Bravo, draga Miro, četitam ti od srca na tvojoj prekrasnoj zbirci poezije!








OSVRT NA KNJIGU „PREPOZNATI LJUBAV“ MIRE JUNGIĆ


„Prepoznati ljubav“ je 3. zbirka poezije koju je napisala pjesnikinja Mira Jungić. Možemo li „Prepoznati ljubav“ onda kad se ona pojavi u svojoj uzvišenosti ili je samo površno preletimo našim zaposlenim pogledom i neispunjenim srcem?

Ovim stihovima Mira je čitateljima iznijela dio svoje duše prepoznavajući ljubav u svakom dahu svog života i otkrivajući što je, u stvari, njegova ljepota. Zbog poznatog osjećaja istinske ljubavi ostavši prerano bez svog supruga i životne ljubavi, Mira pokušava prepoznati oko sebe ljubav u svijetu u kojem takve ljubavi ima sve manje.

Bilo kada u bilo koje vrijeme osjetimo titraj koji probudi život u nama, a kad titraj priđe bliže srcu i kad osjetimo preskočene ritmove, a mali su poput mrava, oni čekaju skromno, da dođu na red. Pamtimo li te prve titraje, komuniciramo li s njima? Ne znam i ne sjećam se više kako izgledaju, kako djeluju, kakve poruke nosi, ali znam da će se sjećanje na njih vratiti.

O tome Mira piše svojim lijepim stihovima: drhtaj ljubavi, drhtaj srca, drhtaj duše, a tada kad duša zadrhti i ocean se uznemiri, nebo se naoblači i Zemlja u dubini osjeti taj vječni nemir ljudskog srca obuzetog ljubavlju.

Vodilja života nam je ljubav koja se splete oko nas pa se kao bršljan penje uz drvo života i obuzima čovjeka želeći ga probuditi i navesti da otvori srce koje je zaokupljeno drugim nepotrebnim stvarima i ljudima.

Znam da je svatko od nas osjetio taj drhtaj srca i duše kad se dvije ruke spletu pa se i misli prepliću, dok se srce otvara u svojoj delikatnosti, ranjivosti i finoći. Ta finoća i ranjivost mnoge je zatvorila u njihove imaginarne krletke, ali srce je uvijek ljubavi otvoreno, jer je ono zbog ljubavi i stvoreno.

Ovu lijepu zbirku poezije „Prepoznati ljubav“ Mire Jungić od srca preporučujem čitateljima da je uzmu u ruke i – zadrhte od ljepote ispisanog.

Jadranka Varga, pjesnikinja
Zagreb, 02.08.2022.







<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.