Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

29.05.2014., četvrtak

Uzašašće


- 05:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2014., nedjelja

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. svibnja 2014. godine


Pozvani na svetost i život vječni

„Okrenite, dječice, vaše misli i srca Bogu“, opominje nas Gospa. „Neka vam molitva i pouzdanje u njegovu ljubav i dobrotu bude izvor radosti“. Kako su mile, okrjepljujuće i ohrabrujuće Majčine riječi, riječi koje od nas tjeraju dvojbe i strahove, koje nas krijepe melemom utjehe i nade, koje nas osvjetljavaju mudrošću vječne istine, koje nas pozivaju na uspravan hod i ustrajnost u dostojanstvu djece Božje. Jer bez njegove milosti ionako smo zemaljski prah, podložni prolaznosti i raspadljivosti, nagriženi bolešću i starenjem, zahvaćeni neminovnošću prirodnog zakona koji svemu označava početak i kraj, rast i propadanje, rađanje i umiranje. Ali za razliku od ostalih bića, čovjek je pozvan na život vječni jer mu je Gospodin udahnuo neumrlu dušu, stvorio ga na svoju sliku i obdario ga nezaslužnim darom vječnog trajanja. Rođeni smo da živimo ljubav i njoj služimo, da se poklonimo dobru, da budemo ures u ljepoti svijeta koji je za nas stvoren.
No dogodila se lakomislenost i dopustili smo tmini oholosti da zakorači u Edenski vrt, onečisti vrlinu poslušnosti i uprlja spone čistoće koje su spajale stvorenje i Stvoritelja, koje su vezivale izvor i ušće života, koje su dušu prožimale sjajem Božje nazočnosti. Bio je to pad u labirint nemira i bijeg od kuće, početak lutanja od nemila do nedraga. Odmičući sve dalje u tamu bespuća, toneći u guste sjene zaborava, ipak smo u krajičku svijesti sačuvali toplinu nekadašnjeg doma, čvrste temelje zdanja nad kojim je listalo stablo života, uronjeno u smaragdnu svjetlost mudrosti i istine. U sjećanju još uvijek titra raskoš boja i harmonija zvukova, sklad koji preplavljuje misli i osjećaje, njišući čežnju duše kao nestašni vjetrić usnule grane jorgovana. Iz procvalog mirisa tišine do nas još uvijek dopire doziv Stvoriteljeva glasa, blažena jeka što se izlijeva iz vrela milosrđa, što se nastanila u dubinama nemirnih srdaca, izloženih buci onih istih nagovora koji su već jednom punili praroditeljske uši.
I danas smo u bijegu, ispunjeni strahom neznanja, zavedeni smicalicama zloga koji od naših slabosti gradi babilonske kule nemoći, koji prevrtljivo miješa laž i istinu, koji prazninom nadopunjava cjelinu stvorenoga, koji na zdravim temeljima gradi tornjeve praznine i iluzija. Sve što smo trebali znati davno nam je rečeno, u srca usađeno, u pamet urezano, u krvotok uliveno. Jer sve što nam svijet nudi tek su surogati istine, patvorine koje ne izviru iz Božje mudrosti, koje se parazitski hrane plodovima tuđeg rada, koje izokreću i prevrću uredno poredane pretince smisla.Upozorava nas Gospa da su nam bez Boga uzaludni svi napori, da odmakom od njegove volje prkosimo sebi i bližnjima, pogubno mijenjamo strukturu svijeta koje će rezultati razorno utjecati na generacije koje nas nasljeđuju, plodove koji će čovjeka odvesti u još veći besmisao i otuđenje, još veću izgubljenost i odvojenost od Svevišnjega. Zato se vratimo na put koji nas ne udaljava od blagoslova, već vraća u zagrljaj milosrđa i ljubavi, u Očevu kuću koju, okaljeni istočnim grijehom, davno napustismo. Pred vratima će nas čekati osmijeh Uzorite i raskriljene Isusove ruke. Jer uzaludno je osvajati svijet, a izgubiti dušu, a još je uzaludnije skupljati stvari kojima se moljac hrani, a zapustiti provjetravanje srca i čišćenje duha, svojeglavo tjerati inat i ne prihvaćati poslušnost. Majka nas opominje radi našega dobra, naše budućnosti koja je punina života u kraljevstvu nebeskome. Zato se prelijmo iz onog što nismo u ono što jesmo, prosijmo se kroz sito božanskog milosrđa! Izvucimo se iz zavodljivosti tame, izliječimo se od kratkovidnosti i zakoračimo u svjetlost iz koje smo i potekli. Ne plašimo se reskosti jasnoće i čistoće, već prezrimo pomrčinu koja nas okružuje, u kojoj gacamo i u koju smo do grla uronjeni. Probudimo u sebi snagu uspavanog duha, ustrajmo u svjedoćenju i ne slijedimo lažne uzore. Ne klanjajmo se moći svijeta i ne prihvaćajmo njegoi ponude, već se okrenimo vlastitom poslanju na koje nas poziva volja Božja. Budimo djeca Marijina, naučimo se trajati u nježnosti, dobroti i praštanju, budimo svjetionici onima što u nepoznato plove, svjetlost koja razbija naslage tame, putolaz onima koji još ne upoznaše ljubav Gospodinovu. Jesmo li svjesni da svakodnevno stojimo na bridu koji dijeli prolazno od vječnog, da koračamo razmeđem koje odvaja zemaljsko od nebeskog, da se osobnom odlukom možemo stropoštati u vječnog škrguta zuba, ali isto tako odlučno zaplivati prema obali spasa. Opredjeljenjem za dobro, postajemo djeca svjetlosti i možemo uvijek računati na pomoć Isusovu i zagovor Marijin.
Ne zaboravimo da u času začeća svi prolazimo kroz Bezgrješno srce Gospino, ali isto tako osjenjeni smo grijehom srca Evina, prolazimo kroz radost vječnog i tugu prolaznosti. Hoćemo li slijediti onu koja je do kraja ostala vjerna Gospodinu ili se utjecati prolaznoj slavi i ljudskom neposluhu po kojem je u svijet ušla bolest, bijeda i smrt? Odluka je na nama. Gospa nam je u Međugorju sve rekla i objasnila, svjedočila i pokazala. Dovoljno da slijepi progledaju, a gluhima se otvore uši.


- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2014., petak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. svibnja 2014. godine


Svjetlost koja donosi nadu

„Poslušajte me, dječice“, govori Gospa. „Ja sam s vama radi vaše dobrobiti, vaših potreba i vaše osobne spoznaje“. Zar nam treba jasnija poruka i razgovjetnije objašnjenje kojim Majka tumači razlog svojih dolazaka u pustoš svijeta, u rasadište lažnih nauka koji nas okružuje zavodljivom ispraznošću? Dok koračamo krivim putovima, zagušeni kakofonijom glasova i obnevidjeli od šarolikosti svjetlucavih mamaca, nad nama bdije nježni nebeski glas, pun jasnoće, blagih prijekora i savjetodavalačkih opomena koji nam bude zaspalu savjest i svjetlošću bistre zamagljene duhovne vidike. Dok se opterećujemo balastom sporadičnosti i opterećujemo pitanjima koja dovode u sumnju vjerodostojnost njezinih ukazanja, pred nama hlape dani što lutaju stranputicom života, uronjeni u tamu samonametnutih briga i okljaštreni nebulozom vlastitih planova.
Ako povjerujemo u Gospina ukazanja, onda ćemo povjeravati u sve ono čemu nas uči pa ćemo iz sjaja stvarnosti nebeske crpsti snagu koja će nas krijepiti u kušnjama i jačati u borbi s neprijateljem od početka. U njezinu liku i materinskoj požrtvovanosti prepoznat ćemo dobrotu Božju, shvatiti da smo okupani toplinom ljubavi koja nas grije u časovima tame, koja plamenom nade prožima dramu svijeta. Spoznat ćemo da nam je činiti dobro, da nas jedino ustrajnost u žrtvi i odricanju može zadržati na putu istine, da nas samo prijanjanje uz njezine skute može izvući iz gliba poroka i nepraštanja, da nas okrenutost njezinoj poniznosti uvodi u spoznaju Radosne vijesti. Jer samo neukaljano srce, neispunjeno krhotinama ranjenih osjećaja i nepremreženo zamkama zavisti i zlobe, može razumjeti nauk stalnosti i punine, može dokučiti radost spoznaje koja razbija tamu, koja se umnožava vjerom i hrani odbljescima nade.
Razumije Gospa naše boli i patnje, naše strahove i nemire, našu nedosljednost i nestalnost, naše rane i slabosti. Zna da smo privezani uz sidrište svijeta, prislonjeni uz obalu lažne sigurnosti, uz nepomak koji se tovi samozavaravajućim hranom sebeljublja. Zato nas i poziva da se odmaknemo od samodopadnosti, da napustimo ustajalost i isplovimo na pučinu vjere, da se ne navezujemo na nestalno i propadljivo, na kratkotrajno i prolazno. Uči nas da se otvorimo svjetlosti iz koje se isijava slika smisla i ljepote, koja se prelijeva preko praga smrti i vodi u radost života vječnog, radost kojoj je ona najbolja svjedokinja, radost koja ju je okrunila slavon kraljice. Jer tek u odmaku od slave zemaljske i svega onoga što nam svijet nudi, spoznat ćemo tajnu mira, razlučiti bitno od nebitnoga i nošeni snagom istine uspravno koračati preko trnja i kamenja.Hoćemo li se napokon pokrenuti iz učmalosti, hoćemo li se otrijezniti od opijenosti svijetom? Hoćemo li shvatiti Majčine pozive i razumjeti bol njezina srca? Nije joj lako dok nas gleda smušene, dezorijentirane, zavedene i izgubljene u kameleonskoj prijetvornosti svijeta. Hoćemo li srca predati spekulantima ili ih otvoriti porukama kojima nas Gospa neumorno zasipa? Hoćemo li se umiti u čistoći njezinih suza i ogledati u jasnoći njezinih zabrinutih zjenica? Hoćemo li istini pogledati u oči i u njoj prepoznati ljubav i izvor milosrđa? Opominje nas Prečista da je velik broj izgubljenih, da mnogi kroče pokraj puta i hrle u ralje zvijeri, da su slobodu pretpostavili sužanjstvu, da im se vid pretvorio u sljepoću, da ih samozadovoljstvo odvlači u letargiju, uljuljava ih u lažnu sigurnost, oduzima im budnost koja duh čuva od zavodničkog nagovora kneza propasti.
Hoćemo li se zanositi prividima i varkama ili služiti Kralju života, hoćemo li povjerovati lažnim obećanjima ili pak poslušati riječi Učiteljice života i otvorite se njezinu preklinjućem glasu, glasu koji nam želi dobro i koji nas zove na pomirenje s Bogom i čovjekom? Gospa posebno poziva one koji su se zavjetovali njezinom Bezgrješnom srcu da se molitvom i djelima okrenu onima koji još nisu spoznali istinu o njezinu Sinu, našem Gospodinu i Spasitelju. Majka od nas traži svakodnevno svjedočenje ljubavi, post, odricanje i darivanje i svakodnevno razmišljanje o Božjim zapovijedima. Ukazuje nam na blagodati svetih sakramenata, na plodonosne učinke svete mise, na snagu Duha Svetoga koji u Međugorju čini obraćenička i ozdravljenička čuda. Moli nas da budemo njezini apostoli, njezina vjerna vojska koja će joj pomoći u borbi protiv zloga, koja će bližnjima biti svijetao primjer poniznosti i dobrote, bogoljublja i čovjekoljublja. Jer nama se nije potrebno nadmudrivati s glupošću svijeta, već trajati u Božjoj mudrosti koja je ludost u očima uznositosti zemaljske. Nije nam potrebno juriti za propadljivim blagom, već čeznuti za sjajem slave nebeske, ne trunuti u kaljuži ustajalosti, već se stazom vjere penjati prema nebeskoj javi, okupati se u svjetlosti koja donosi nadu, svjetlosti koja preobražava i vodi u zagrljaj istine.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counterImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.