Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

17.08.2008., nedjelja

Jesmo li narod nade? (3)

Naši današnji političari nisu dorasli izazovu vremena u kojem žive, dopustili su da se iz njihove sebičnosti grijeh lakovjerja, propusta i neodgovornosti proširi na sve strukture društva. Umjesto da prozru igru svjetskih udvarača, ucjenjivača i lažaca, dragovoljno su prihvatili sve hule koje se odnose na hrvatski narod. Kakav smo mi remetilački faktor, kome smo mi to naudili i kome nanijeli štetu, kakva smo mi velesila i kakva je to u nama snaga od koje strepi svijet? Najvjerojatnije potkopavamo nečije planove pa zato i jesmo Božja snaga, izravno u Međugorju potvrđena, i zato knez svijeta širi bezočnu i bezrazložnu mržnju prema svemu što je hrvatsko. Što reći o našim vlastodršcima kojima je u srce i pamet ugrađen osjećaj krivnje za sve zlo što su ga napravili drugi. No to bi također u jednu ruku mogao biti i dobar znak jer smo svjesni svoje malenosti pred Bogom i svoje ljudske grješnosti. Možda smo pak žrtve vlastite iskrenosti, koja graniče s naivnošću i koju besramno zloporabe oni koji ne poznaju i ne priznaju Božje zapovijedi. Pitam se kako nam mogu prigovarati i kojim pravom moralizirati oni što ne opažaju brvna u oku svome, a vide trun u oku brata svojega, dok u isto vrijeme naši izbrani predstavnici i vođe, umjesto dosljedne i hrabre borbe za prava svog naroda, predaju nas na milost i nemilost gospodarima svijeta. Skloni su oponašanju, pa sukladno tome, po uzoru na zapadne kolege paradiraju ispod laščeva slavoluka, druže s manekenkama i novovjekim guruima, besramno nam pokazuju obraze na divovskim plakatima, razveseljavaju nas ishitrenim osmijesima i ispraznim obećanjima.
Mi smo, izgleda, jedina zemlja na svijetu kojoj nije stalo do vlastitih granica i koja ne želi znati dokle se proteže hrvatsko ozemlje. Da mislimo zrelije i pametnije, već bismo davno na malom ostatku, nekoć velebne države, postavili čuvare, jer to bi trebao biti prioritet svake naše vlade. Od toga nas neizravno odvraćaju i izaslanici takozvanih demokratskih država, koji su u temelje vlastite državnosti ugradili krv i znoj obespravljenih, potlačenih i koloniziranih naroda. Naprotiv, oni nam drže predavanja i objede o tekovinama zapadne civilizacije. Bože moj, kakvo licemjerje! Oni koji su se obogatili na milijunima nedužnih žrtava, koji su svoje bogatstvo stekli na nepravdi, dakle prokletstvu, spočitavaju nam mračnu prošlost, a i sami vele da nijedan zločini ne zastarijeva. Predali smo policiju u ruke tuđim obavještajnim službama, vojsku rastočili i navodno profesinalizirali. Što će nam takva oružana snaga? Kao da ćemo voditi imerijalističke ratove, kao da namjeravamo zauzimati tuđi teritorij. Eto, ukinuli smo i obvezni vojni rok, pa se danas ročnici prijavljuju dragovoljno, a izbor najpodobnijih odvija se po čudnim političkim kriterijima. Što je ostalo od domoljublja i rodoljublja? Siguran sam, ako dođe vrijeme da se Hrvatska, kao u nedavnom Domovinskom ratu, još jednom bude branila oružjem, da će u prvim redovima opet biti oni koji nisu prošli nikakvu vojnu obuka, ali će zato imati srce puno ljubavi i dostojanstva.
O zanemarenom jeziku da i ne govorima, o podvalama i pljuvanju na hrvatsku književnost i kulturu, ravnu onima u drugim europskim zemljama, ne treba ni govoriti, spominjanje duhovnog nasljeđa dežurnim dušebrižnicima tjera pjenu na usta, a isticanje hrvatskog znakovlja izaziva bijes u srcima čuvara krivotvorene povijesti.

Image and video hosting by TinyPic
Opet smo, gledajući očima svijeta, gotovo u bezizlaznoj situaciji, iznova stiješnjeni između Istoka i Zapada, između mraka i pomrčine. Uvozimo opačine i nemoralne zakone, ustoličujemo one koji nas razaraju iznutra, zvijeri prodajemo nacionalno bogatstvo, zadužujemo se kod onih kojima smo poklonili banke i novac, klanjamo se onima koji su nas do jučer ubijali i izrabljivali, a danas nas ponižavaju, sudimo najboljim sinovima i kćerima vlastitog naroda, osiromašujemo duhovne i materijalne izvore te pilimo granu na kojoj sjedimo.
Ponovno smo u zagrljaju zvijeri, a ulaskom u NATO pakt osjetit ćemo njezine pipke, dok će nas eventualno pridruživanje Europskoj uniji uvući u njezine ralje. Možda se iz svega izvučemo uz Gospin zagovor, a možda nam je suđeno ponijeti još teži križ od dosadašnjeg, da bismo bili glasnici nade u smrtnoj agoniji svijeta. Ne zavaravajmo se, ni od koga nećemo previše dobra naučiti, a još manje mudrosti usvojiti. Oslonimo se na iskustvo naših predaka, neka nam uzor budu naši velikani, blaženici i sveci, neka nam njihova mučenička krv bude svjetlo koje će tjerati tamu, neka nam Kraljica Hrvata bude Jutarnja zvijezda koju ćemo slijediti na uskom putu spasenja.
I danas me jednakom milinom, što znači da potječu s istog izvora, preplavljuju Gospine poruke zajedno s riječima blagopokojnog pape Ivana Pavla II., koje je izrekao prigodom trećeg posjeta Hrvatskoj, 8. lipnja 2003. godine na riječkoj Delti, još uvijek nas krijepe i bodre, odzvanjaju u srcima poniznih i vjernih, bujaju u dušama svih onih kojima lažac nije zamračio srce i um. „Budite narod nade! Budite narod koji moli! Budite narod koji vjeruje u riječ koju nam je dao Bog i koja se ostvarila u Kristu!“ Bila je to potpora i priznanje svima koji su ostali odani pradjedovskom zavjetu, poziv da se ne odreknemo puta koji vodi u život vječni. Bio je to dan u kojem su vjerničke duše u čistom lipanjskom nebu, prožetom radošću Duha Svetoga i sjajem Marijine krune, mogla vidjeti zgusnuto vrijeme u blijesku vječnosti i čuti kako se s Prijestolja slave slijevaju molitve onih što obijeliše haljine u krvi Jaganjčevoj. Bio je to zvuk nebeske glazbe što je davala snagu umornom Papinu glasu, iz kojeg su tekle nečujne, ali otvorenim srcima, jasne proročke riječi:“Bit ćete narod nade“!
Na kraju ću dodati nekoliko rečenica o još jednom Gospinom izabraniku kojeme se javljala dvadeset pet godina. On je don Stefano Gobbi, talijanski svećenik, a imao je iskustvo nutarnjeg govora. Od 1972. do 1997. godine obraćala mu se Gospa i davala poruke. Preko njega je Bezgrješna osnovala Svećenički marijanski pokret. Za vrijeme boravka u Zagrebu, 20. rujna 1996. godine dobio je poruku iz koje izdvajamo onaj dio u kojem Gospa govori hrvatskom narodu: „Na ovu se naciju moj protivnik razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca. Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira. ALI SAD VAS ČEKAJU JOŠ VEĆE MUKE!“
Eto, danas nakon dvanaest godina, možemo i sami prosuditi koliko je poruka bila proročka i točna, kako se obistinila. Ali, ne bojmo se, s nama je Kraljica neba i zemlje. Predajmo se njezinu Bezgrješnom srcu i izvršavajmo njezine savjetu, pa će se sve pretvoriti u dobro. Molimo i svjedočimo, držimo se Božjih zapovijedi i vjerujmo u svemogućnost Gospodinovu. Zahvalimo nebu što nam je darovalo Međugorje, što nas je počastlo milošću i poslalo nam Onu koja je milosti puna, Majku da nas hrabri i tješi, uči i vodi u ovom teškom, ali milosnom vremenu. Sudjelujmo u Velikom Božjem plana!
Dragi čitatelji u ovaj tekst, koji sam prelomio u tri dijela, a zamislite, ja sam ga zamišljao puno kraćim, jedva da sam obuhvatio petinu onoga što sam želio reći. Zato ću ga najvjerojatnije polako nadopunjavatije, ako me ne odnesu neke druge obveze.


- 19:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.