AnaM

srijeda, 20.02.2013.

Šuma...


Preko sedam gora i sedam mora, daleko daleko, ai nije toliko koliko ste sad pomislili daleko, ima jedna šuma. Šuma kao šuma, ima drveće, životinje, proplanke, grmlje, svašta.
E, u toj šumi životinje se podijelile, na one koje imaju i one koje nemaju. One koje imaju svaki dan imaju sve više, a one koje nemaju i ne znaju što sve bi trebali imati.


One koje nemaju, da bi im bilo bolje, ispratile svog izaslanika, vuka, preko ne sedam mora, nego čak preko oceana u neku veeeeliku, ogromnu šumu. Ali ni vuk nije ono što je bio, pa umjesto da je u janjećoj koži, on počeo nositi firmirana odijela, ai počeo je da izrasta u vuka svjetskog formata.Za razliku od domaćih vukova koji bi sjediti na dvije stolice, on pokazuje ambiciju (generalno gledajući) sjediti u dvije skupštine, a ako je moguće i na dva kontinenta. Zečevi se pobunili, ni sami ne znaju zašto, ali vuku zaprijetili i nasekirali ga. Vuk tražio da mu daju neku siću, u stranom svijetu, tek da mu se nadje i da dostojno zastupa šumu iz koje je došao. Zečevi se osjetili važni, pa kažu, ne damo 7 milijuna $, dosta ti je tri, kako drugi kojoti i hijene preživljavaju s nekoliko stotina tisuća, malo se i ti pretrpi. Zečevii ne znaju kolika je ta suma jer oni preživljavaju s mnogo manje, tek da napune travom pola svoje, to jest potrošačke košarice.
Momentalno u šumi uzbuna. Kao i sve životinje iu šumi brinu za svoj podmladak. Nažalost ni u šumi nije kao što je nekad bilo, pa mnoge mame životinjice nemaju čime prehraniti svoje mladunce, pa su svi dobri sa životinjom kravom. Ona nesebično davala mlijeko. Nije ga mnogo ni naplaćivala, ali poslije izvjesnog vremena shvatila je da je to dobar posao, pa u pomoć nije pozvala ovcu i kozu, neko kemiju. Niste čuli za tu zivotinjka?? U zadnje vrijeme je sve popularnija. Ta životinjka odmah shvatila što je biznis. Objasnila kravi da je bolje da mlijeko bude u zalihama, dva tri dana, a nije loše ni mjesec dana. Krava jela sa livade neke kukuruzčiće koje je pripremila ta životinjka kemija i bilo dosta mlijeka, nije se kvarilo, svi zadovoljni. Kao što uvijek biva ima nezahvalnika koji su počeli čeprkaju po tom mleku.doduše ne odmah, nego tek kad se proizvodnja zahuktala. Kad brljkaš gdje ne treba, onda i nadješ svašta. U šumi katastrofa, pobunile se životinje i koje piju mlijeko i one koje ne piju, računajući da će jedan dan da ga piju. Badava je odgovorni jazavac pred sudom javnosti, (odgovoran za mlijeko i slične tandrmoljke) teatralno popio pred kamerama čašu mlijeka i nije se srušio. Pakosnici su iza leđa govorili da je odmah trčao na ispiranje želudca, a oni hrabriji su dobacivali da je tako i ris u svoje vrijeme se cijepio pred kamerama, a kad se razbolio otišao u drugu šumu da se liječi.
U šumi ima i dobročinitelja. Nije zbog poreza, nego što su stvarno dobrice, gosodja Zapadnina se slikala u toplesu (sve Trepčić ko sova na jugovinu), a njezin partner Milanče, lupio keš nekoj bolnici. Sad mnoge životinjke ženskog spola su navijale da sljedeći put, gosodja Zapadnina lupi keš, a Milanče da skine gaće. Za sada se ne izjašnjavaju o toj mogućnosti.

Šuma mala, ali svašta se u njoj događa. Za danas sigurno vam je dosta.
Pozdravčić

- 13:38 - Komentari (9) - Isprintaj - #