Mačja Njuška

ponedjeljak, 12.09.2011.

Ženski blog

Prvo da razjasnimo zašto se ovaj blog zove ženski. Zato, moje dame i eventualni gospodine (ako takav zaluta), jer ćemo danas malo govoriti o čisto ženskim stvarima;
Manipulaciji, taktiziranju, mrežarenju i emocijama.

Ajde da ne idemo po redu.

Mrežarenje

Jednom davno sjedilo za nekim stolom nekoliko mužjaka i dvije ženke. Jedna od tih ženki se nešto zapalila za nekog tipa a tipovi kao prave babe našli se pozvani da joj daju par savjeta kako da tipa smota. Bolje je ne nabrajati briljantne ideje koje su joj servirali. Neke su bile kažnjive zakonom, većina idiotske a sve su bile nemoralne. No, kako u svakom žitu ima kukolja (ili u ovom slučaju: u svakom kukolju ima žita) jedan od njih je rekao.
Budi pametna. Pleti mrežu.
Kako? pitala ga je.
To je sad već tvoj problem. Rekao je. Njegova je mudrost iščezla.
Ja sam bila druga žena u toj priči, tako da nisam morala razbijati glavu razmišljanjima o pravom mamcu za tog soma. Zato sam se zamislila nad mrežom. I od onda, a prošlo je previše godina od tog razgovora, svako se toliko sjetim tog njegovog mrežarenja.
Kako to rade pauci?
Pljuju, povraćaju niti. Ljepljive niti hvataju neoprezne mušice. Kada se mušica zaljepi, pauk još samo treba obaviti konzumaciju. Ok.
Znači, jedino što treba je dobro se izrigati na metu. Izrazimo se ljepše.
Tu sad moramo spomenuti "točku".
Točka je najzajebanija stvar na svijetu. Zajebana je iz razloga što je teška za obje strane. Ako si ti ta koja stavlja točku moraš biti jako pametna jer staviti točku znači natjerati nekoga da bar jednom dnevno pomisli na tebe. A kako nekoga tko (još) nije tvoj i (još) ti nije dostupan natjerati da misli na tebe? Nemam pojma. Mislim da svako treba pronaći svoj način da postavi točku. Ja? Oh, ja idem na ziher. Zbunjujem. I pljusnem koji kompliment koji nije upućen direktno osobi koju se točkari ali je dovoljno blizu njoj da se osjeti komplimentirano. I onda se maknem. Micanje je jako bitno kod točkarenja i tu se dobro treba paziti na tajming. Postaviš li točku i ostaneš li u vidokrugu predugo, točka propada. Točka je, nažalost, vrlo pokvarljiva roba pa ju treba redovno mijenjati, postavljati friške točke.
Dakle, smislila si točku, postavila ju na zadanu metu. Pola posla obavljeno. Misliš da ne?
Ok, ajde ovako.
Imaš auto. I neka ti budaletina svaki dan sparkira svoj auto pored tvog tako blizu da moraš pola sata manevrirati po parkiralištu da se izvučeš.
To se događa svaki dan, već mjesec dana.
Ujutro kad ustaneš pomisliš; garant je ta kretenčina opet sparkirala auto do mene. I gle. Skoro pa ti je prva misao u danu usmjerena na tu osobu. Bingo. Točka postavljena.
...a tko je rekao da točka nužno mora biti pozitivna?
Ono što je bitno je da te On/Ona/Ono ima u svojim mislima.
Znači treba se izdići iz gomile istih na najneobičniji način. Pa makar napravila budalu od sebe naughty
Kada je točka postavljena mrežari se dalje.
Još uvijek samo gradiš mrežu, pljuckaš okolo, ne diraš Cilj.
Neka ljudi čije mišljenje Meta cijeni imaju pozitivno mišljenje o tebi. Kad -tad bit ćeš tema razgovora (tema je premalo na svijetu, sve se uvijek završi dobrim tračem). Ali to je manje bitno. Puno, neusporedivo bitnije je da Cilj misli kako ti misliš da je pametan, sposoban, simpatičan, neodoljiv. Vidi malo gore, rekoh već, komplimentiranje koje to nije. U mrežarenju nikad ne komplimentirati direktno - to je jako bitno. Jer ljepilo bolje radi kad malo odstoji.
Ok. Mreža je postavljena. Idemo na taktiku.

Taktiziranje

Riječ taktiziranje počinje divnom malom rječcom: takt. A što je takt?
Po wikipediji: Takt je metrična jedinica u glazbi. Služi kao osnovni okvir za stvarnu glazbu. Ukazuje na promjene u glazbi i naglascima primjerice i na ritam pjesme.
Drugim riječima: neka pleše kako ti sviraš. Ti si ta koja daje ritam.
I koliko ti se god to činilo nespretnim sviraj dalje, sviraj po svom. Ako je iole pamtljiva melodija zapjevat će je i Meta. Pod tušem. Gola.
A kao, ne želiš da Ta Osoba gola pjeva tvoju pjesmu...
Takt je usko povezan sa ritmom pa ritam treba poštovati. Ne zaletati se i ne kasniti.
I to je to što se tiče taktiziranja. Razlike između mrežarenja i taktiziranja su nezamjetne, jedino, mrežari se samo dok se Objekt ne zaljepi, a taktizira se do kraja života.

Manipulacija

Šećer dolazi na kraju. Postoji stara kineska poslovica koja kaže; bolje se roditi bez kurca nego bez sposobnosti manipulacije, pogotovo kad si žensko.
Ne znaš li manipulirati, ne znaš ništa. Dobra je stvar što se manipulacija može naučiti. Mislim da postoji i tečaj. Viša škola. Faks. Ako ne postoji; dobra ideja, trebalo bi razmisliti o tome.
Ne znam kakav savjet dati u ovom trenutku. Nemam pojma kako se manipulira ljudima - teoretski. U praksi meni to dolazi po defoltu.
Koliko klinaca znate da zviznu razred a onda scimaju starce da ih vode na Lastovo jer je tamo njihova ljubav? (stavila sam ovaj primjer jer je najapsurdniji a i nema veze sa manipulacijama kojima se bavim ovih dana i koje ne želim ujebat običnim blogom)
Osim što manipulacijom možeš izvesti nevjerojatne stvari ima i gušta u povlačenju konaca. Marionete su jako zabavne. A ni marionetama nije loše ako lutkar ima dobre ruke.
Ovo je najzabavniji dio jer tu si već u žestokoj interakciji sa osobom zbog koje si uopće započela igru. To je onaj dio gdje se praviš da si lovina i nudiš vrat na ugriz. A suprotna strana se osjeća kao lav, sav si je bitan, on je kralj, on odlučuje da li da zagrize ili ne, on je taj koji je gospodar svijeta.... i nema pojma da si ti ta koja će mu dati znak kada da začepi gubicu i zagrebe zubima po osjetljivoj koži tvoga vrata. A onda ga (ne "ga" kao muško nego kao cilj, baš me briga koji spol preferirate) usmjeriš niže.... (ne, ovo nije takav blog, neku seksi pričicu natipkam drugi put) ...i još niže...i još niže... Sve dok ne završi na koljenima, pod tvojim nogama i gleda prema gore, u tvoje lice i misli kako si najjebenije stvorenje koje je ikad šetalo svijetom (gradom, kvartom, ulicom...votevr).
Manipulacija je zakon. Ali svaki zakon ima svoju rupu (jel to istina, Kozo?).
Prirodni neprijatelj manipulacije je emocija.
Što je emocija veća, jača, to je tvoja sposobnost manipulacije manja.
A to je zajeb.
Jer što je emocija veća to ti manipulacija više treba.
No, da li sam ja ikad tvrdila da je lako doći do onog što želiš?
Nisam. Ili jesam, preko Tajne. Ali šta da vam radim kad se ne znate služiti s njom.
Usputimice, znate li koja je definicija manipulacije? Postupak podčinjavanja pojedinca. Uuuu...muzika za moje uši...

Za one koji žele znati više:
sve se svodi na to da moraš natjerati CILJ da ti pjeva ovo

12.09.2011. u 13:23 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< rujan, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (1)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (1)
Siječanj 2012 (2)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (9)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (7)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (8)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (3)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1. mačja njuška daje ti hrabrost

2. mačja njuška daje ti snagu

3. mačja njuška daje ti moć

4. mačja njuška uzima ti hranu