Skijanje na Kopaoniku

03.12.2018.

Kopaonik je najveće skijalište u Srbiji s izvrsno pripremljenim stazama, koje nudi neograničenu radost svim kategorijama skijaša, od početnika do visokokvalificiranih. Kopaonik skijalište sastoji se od oko 55 km igrališta za alpsko skijanje i12 km staza za skijaško trčanje (nordijsko skijanje). Za one koji uživaju u skijanju noću, pripremili smo vožnju "Malo Jezero" u samom centru mjesta. Osim toga, za najmlađe skijaše i sve one koji vode svoje prve skijaške korake pripremili smo osigurani prostor "skijaškog vrtića" s transporterom i karuselom koji olakšava učenje osnovnih skijaških sposobnosti.



Sustav umjetnog snijega pokriva 97% naselja. Ovaj sustav obuhvaća sljedeće staze: Karaman A i B, Pančićev Vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana Dolina, Malo Jezero, Krst, Krčmar, Kneževske Bare, Mali Karaman, Marine Voda, Karaman i susjedne skijaške ceste trči u Gobeli. Sustavi umjetnog snijega traju duže razdoblje skijanja, a skijaši, i početnici i oni iskusniji, mogu biti sigurni da će moći uživati u sezoni na izvrsno pripremljenim stazama.

Sve staze dobro su povezane sustavom sjedežnih garnitura i skijaških žičara, s kapacitetom od preko 32.000 skijaša po satu. Sustav se sastoji od jedne šestosjedežnice s kapacitetom od 3000 skijaša na sat, 4 odvojive brzine s četiri sjedala (ukupnog kapaciteta 10.000 skijaša po satu), 3 fiksne sjedežnice s utovarnim trakom ( ukupan kapacitet od oko 6.200 skijaša po satu, dvije T-bar žičare s kapacitetom od 2.400 skijaša po satu i osam vučica tipa ski liftova s kapacitetom od 6.500 skijaša po satu, kao i tri međusobno povezane žičare.

Tijekom cijele zimske sezone, ali i ljeti, pored skijaša i snowboardera, četverosjedežnica "Pančicev vrh" također privlači posjetitelje ovog skijališta koji obilaze planinu i sudjeluju u brojnim aktivnostima koje skijalište nudi.

Osim staza za alpsko i cross-country (nordijsko) skijanje, skijalište Kopaonik također ima park snowboarda, koji domaćini brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.