Skijanje: Zašto odabrati Sloveniju?

28.09.2018.

Sezona skijanja opasno se približava, a naravno valja se pripremati i za nju. Dok slušate kolegice i kolege ili pak susjede kako ove godine idu na švicarske Alpe ili pak u Francusku kako bi proveli nekoliko dana na snijegu i sve to skupa platili vrtoglavim tisućama kuna, evo odmah i više negoli dovoljno dobrog i financijski isplativog razloga zašto na skijanje otići u Sloveniju! Ako čak i izuzmemo činjenicu da su slovenska skijališta cijenom puno prihvatljivija od drugih, opet ostaje pregršt razloga - blizina, pristupačni prilazi skijalištima, osigurani parking, odlične skijaške staze, snježni parkovi za djecu, puno čarobnih jezera i šetnica, divan krajolik i dašak srednjovjekovlja! Vjerujem da slovenska skijališta sada imaju još veću vašu pozornost, pa ne preostaje ništa drugo nego navesti savjete i preporuke koja skijališta izabrati te otkriti vam što vas na njima očekuje.

Pohorje i Zlatna lisica



Mariborsko Pohorje ima vrlo dugu tradiciju profesionalnoga skijanja, a osim što je drugo po veličini slovensko skijalište, još je poznatije po Zlatnoj lisici, odnosno natjecanju Svjetskoga kupa za skijašice s dugogodišnjom tradicijom. Skijanje Pohorje Vam nudi skijalište koje se nalazi na rubnom dijelu grada Maribora pa je udaljenost od Zagreba do njega svega 116 km pa s obzirom na tako kratku udaljenost u putu, možete si priuštiti odlazak i na samo jedan vikend. Pozitivno je i to što je pristup ovome skijalištu vrlo pristupačan, a nalazi se na visini od 325 do 1327 metara. Osim plavih, crvenih i crnih skijaških staza, postoji i staza za skijaško trčanje, a skijalište nudi i noćno skijanje. Ne morate se brinuti ako unaprijed želite rezervirati smještaj, jer snijega će sigurno biti, a u slučaju da ga i pomanjka, tu su snježni topovi koji jamče minimalno 100 skijaških dana.

Rogla - obiteljsko vikend skijalište



Za sve one koji po prvi puta žele na skijanje ili pak sa sobom vode djecu, skijanje Rogla je pravi odabir (udaljeno 150 km od Zagreba) trebalo bi biti prvi izbor. Riječ je o skijalištu koje se nalazi na nešto više od 1500 metara nadmorske visine, a do njega vodi prohodna cesta. U samome podnožju nalaze se izvrsne terme, a ako se za smještaj odlučite ipak bliže skijalištu, tada je odlična informacija za vas da se hotelski smještaj na Rogli nalazi doslovno na skijaškoj stazi te je zamišljen poput ravnoga platoa koji omogućava mnoštvo snježnih aktivnosti (ali na ravnome). Rogla ima naravno i zahtjevnije skijaške staze s padovima, ali nudi i školu skijanja, uživanje u daskanju, zabavni snowboard park, noćno skijanje.

Nezaboravno skijanje na Kranjskoj Gori

Ako se i vi pak želite odlučiti za dulju verziju skijanja punu odličnih detalja i zabave te ostati duže od jednoga vikenda, tada je vaš skijanje Kranjska Gora. Riječ je o jednom od najpristupačnijih slovenskih skijališta, a uz super ponudu za profesionalne skijaše i dolične staze, zabave ne nedostaje i za cjelokupne obitelji. Ovdje su u ponudi i Alpsko selo s pravim blagdanskim ugođajima, zimsko planinarenje, snježni biciklizam, klizanje, penjanje po ledu, skijaško trčanje. Ono čime se još na ovome skijalištu posebno ponose jest da između svih smještajnih jedinica i samih skijaških staza nalazi se samo velika snježna idila.

SAVJETUJEMO: Kako profesionalno i funkcionalno urediti ured?

05.09.2018.

Većina nas želi urediti dom tako da gosti čim uđu mogu prepoznati dašak posebnosti i ljubavi s kojom je uređenje nastalo i teklo. Stoga pažljivo biramo svaki detalj za ulaz, hodnik, funkcionalno uređujemo kuhinju, spavaću sobu. No znate li da je još važnije posebnu pozornost usmjeriti i na uređenje vašega ureda?! Ako se klijent odlučio za vas i došao do vašega ureda, ono što u najmanju ruku očekuje jest da i prostor u kojemu će vas zateći odiše profesionalnošću i učinkovitošću. Stoga uređenje ureda može ostaviti vrlo jak dojam na klijenta, a njegovo zadovoljstvo znači i siguran posao, ali i najbolju reklamu.

Manje je više!

Kao i u svijetu mode i trgovine i kod profesionalnoga uređenja ureda vrijedi moto „Manje je više!“. Pri tomu mislimo najprije na izbor jednoga stila uređenja, nikako ne njihovo miješanje ili ne daj Bože neki neukusni kič. Ako ste se odlučili na zidove u nekoj boji, tada nemojte i namještaj kupovati u nekim jarkim ili istim bojama. Primjera radi… Bavite li se nekim uslugama namijenjenim samo ženama i htjeli biste ured oličiti u roza ili ljubičastu boju, tada sve ostalo birajte u nenametljivoj bijeloj boji. Ili se pak bavite nekom djelatnošću od koje se očekuje velika ozbiljnost, tada izbjegnite jarke boje, nego svoj ured oličite nekom toplom zemljanom bojom, poput krem ili kapučino nijanse te uz to kombinirajte nešto tradicionalniji drveni namještaj. Pod ovim motom treba naglasiti i kako ured ne treba biti prenatrpan s previše nepotrebnih stvari. Svakako u uređenje uvrstite jednu ili nekoliko polica te ormarić za odlaganje važne dokumentacije, potrebnih materijala i sl.

Organizirani radni stol

Ono što je svakako poželjno da posjedujete u svome uredu jest prostor u kojemu ćete smjestiti svoje klijente ili partnere te im omogućiti da razgovori i dogovori prođu što ugodnije. To ne moraju biti glomazni kauči ili fotelje koje svojim stranicama zauzimaju pola prostora, već možete izabrati moderniju stolicu s ugodnim naslonjačima uz koje dolazi i mali stolić. Međutim postoji i nešto što je važno i klijentima, ali još više vama samima, a to je pravilno organizirani radni stol. Kako ne biste bili u stalnim potragama za nečim što vam treba i gubili vrijeme na nepotrebne stvari, prvo što trebate učiniti jest dobro razlučiti što vam uistinu treba, a što ne. Stoga je prva stvar koju trebate birati pri uređenju ureda radni stol s dovoljno prostora. Na njemu trebate ostaviti mjesto za osobno računalo, te slobodnu površinu za odlaganje papira i njihovo pregledavanje. Kada birate radni stol, gledajte da ima i dodatne ladice u koje ćete razvrstati potrebni osnovni uredski materijal. Ono što je još poželjno jest polica na samome radnom stolu na koju možete odložiti mali kalendar, odnosno planer rada, rokovnik, pisaći pribor.

Kvalitetni uvjeti za rad

Uredno složeni registratori, organizirana dokumentacija, pregledan radni stol i jednostavno, a pažljivo uređen ured, najprije će vama i vašim uposlenicima omogućiti bolju kvalitetu rada, ali isto tako ostvarit će i pozitivan dojam na same klijente. No još je jedan ključni detalj na koji mali i novi poduzetnici često zaboravljaju, a to je kupnja printera. Bilo kakva djelatnost da je u pitanju, Vi kao poduzetnik ne smijete si dozvoliti da uz osobno računalo nemate i jedan printer (najbolje onaj koji u sebi odmah sadrži kopirku i skener), jer bit će puno situacija u kojima ćete trebati kopirati dokumente vašega klijenta, isprintati ponudu, detaljnije informacije, ugovor ili nešto drugo. Ono što od srca savjetujemo jest da prilikom same kupnje printera obratite pozornost i na to koji toner je odgovarajući za njega, budući da su novi i zamjenski toneri ponekad skuplji od samoga uređaja. Stoga držite se ovih savjeta i budite sigurni u sebe. Samo ćete tako poslati najbolju poruku svima kojima želite pružiti i prodati svoje proizvode i usluge.

Oznake: kako urediti ured, firma, dizajn

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.