Kampiranje u Hrvatskoj

24.02.2019.

Kampovi su iznimno popularna opcija u Hrvatskoj i kao takvi su odličan odabir za sve koji žele dobar odmor po pristupačnoj cijeni. Hrvatski kampovi su dobro opremljeni, pravi su parkovi za odmor s mnogo sadržaja, usluga i aktivnosti.



Kampovi duž obale smješteni uz more i dolaze s vlastitom plažom. Teren za dvije osobe, šator ili kamper, opremljen strujom i vodom koštat će vas oko 35 do 50 eura u visokoj sezoni. Dok će vas u niskoj sezoni to koštati samo 15 eura.

Kampovi u Hrvatskoj ne nude samo mjesta gdje možete postaviti vlastiti šator ili parkirati kombi za kampiranje. Umjesto toga, možete iznajmiti mobilne kućice, stalne potpuno opremljene šatore, karavane i jedinice za glamping. Ovo je odlična alternativa za ljetovanje u Hrvatskoj, iako će Vas ovo možda koštati više od najma apartmana za odmor. Ali, ima li svaki apartman svoju plažu?

U nastavku članka ćemo proći kroz nekoliko savjeta za što povoljnije kampiranje u Hrvatskoj

Neki kampovi naplaćuju jednokratnu naknadu za rezervacije (oko 30 €) napravljene unaprijed. Drugi naplaćuju akontaciju (oko 100 €), bez povrata novca u slučaju otkazivanja rezervacije. Dakle, ako ne želite posebno mjesto na terenu, ne rezervirajte kamp unaprijed. Svatko tko je ikada kampirao u Hrvatskoj zna da u kampu uvijek ima slobodnog mjesta, čak i u visokoj sezoni, čak i kada vam recepcija govori drugačije. Samo se odvezite i potražite onaj mali komad zemlje koji ćete zvati domom u narednih nekoliko dana.



Cijena parcele varira ovisno o udaljenosti od mora i uslugama na licu mjesta. Što je teren bliži moru, a više usluga ima, to je skuplje.

Najjeftinija mjesta za kampiranje u Hrvatskoj nazivaju se jednostavno kamp mjesta. Ovdje granice nisu jasno označene zelenilom ili nekom vrstom ograda. Dolaze s priključkom za struju, ali nemaju priključak za vodu. Međutim, neke od njih mogu biti vrlo blizu mora, imaju veliku hladovinu i daju osjećaj vrhunske lokacije po niskoj cijeni.

Pri izračunavanju ukupnih troškova boravka u bilo kojem kampu u Hrvatskoj, imajte na umu da se svaka usluga obračunava posebno. Ukupni trošak je zbroj cijene parcele, cijene po osobi itd.

Kampiranje predstavlja opušten odmor u prirodi, i kao takvo je sve popularnija opcija za veliki broj putnika.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.