ZIMSKO VIKEND PUTOVANJE: Na skijanje u Sloveniju!

28.12.2019.

Promjene uvijek dobro dođu i toga ste i sami svjesni, ali financijske mogućnosti ili nedostatak slobodnih dana sprječavaju vas da odete na desetodnevno skijanje u neke od popularnih alpskih, skijaških zemalja. Najprije sam put je dugačak, zahtjevan i skup, ali isto tako i smještaj, koji je većinom već rezerviran. No razloga za osmijeh i pozitivu ipak ima, jer Slovenija kao podalpska i skijaška zemlja ima brojna odlična skijališta, a koja zbog njihove pristupačnosti, blizine i cijene možete posjetiti čak samo i za jedan vikend.

Mariborsko Pohorje



Pohorje je slovenska planina smještena uz grad Maribor pa po tomu i samo skijalište nosi naziv Mariborsko Pohorje. Ako se ijedno skijalište može pohvaliti jednostavnim pristupom, onda je to upravo ovo. Smješteno je u jugozapadnome dijelu grada Maribora i skijalištu se može pristupiti već s 325 metara nadmorske visine, a gdje je smješten snježni stadion. Sa snježnoga stadiona možete ili žičarom ili osobnim automobilom i do visine nešto više od 1000 metara, a zatim uživati u spustovima. Mariborsko Pohorje i skijanje imaju poznatu i dugu tradiciju, jer se na ovome skijalištu održava i Zlatna lisica, natjecanje Svjetskog kupa u slalomu i veleslalomu za skijašice, što je dokaz kvalitete i uređenosti skijaških staza. Skijalište Pohorje je izvrsno i za sve one koji nisu vješti u skijanju, jer blage staze i snježni platoi omogućavaju zabavu za cijelu obitelj. Prednost je i blizina grada pa to što su dani kratki možete iskoristiti za uživanje u raznovrsnoj ponudi sadržaja u gradu.

Rogla



Za sve one koji nisu sigurni bi li zimi uživali u snijegu ili se posvetili wellnessu Rogla je pravi izbor, jer objedinjuje i jedno i drugo pa možete ovisno o raspoloženju dan provesti u zimskim radostima vani ili pak u izvrsno uređenim termama. Rogla skijalište je koncipirana tako da se u podnožju nalaze terme s odličnom wellness ponudom, restoranima, hotelima, apartmanima, a zatim vlastitim automobilom možete doći do vrha planine i samoga skijališta te uživati u skijanju, daskanju, sanjkanju, planinskome trčanju. Rogla pripada u top 4 slovenska skijališta. Od Zagreba je udaljena svega 150 km pa je i Rogla idealno mjesto za one koji žele pobjeći na samo nekoliko dana. Na Rogli se nalazi i iznimno popularni snowpark, koji je razlog sve većeg broja turista.

Bohinj



Bohinj je mjesto koje se uz snijeg pretvara u pravi mali raj. Skijalište se nalazi iznad prekrasnoga jezera Bohinj, a idilični krajolik čini ga jednim od najljepših i najromantičnijih izletišta za sve zaljubljenike. Bohinj ne nudi samo skijanje. Ovdje je ponuda toliko bogata da teško da ćete stići i isprobati sve što se nudi. Bohinj ima snježne parkove, dječji park i sanjkaše poligone. Za nordijsko skijanje na raspolaganju je 60 kilometara uređenih staza te različiti tipovi skijališta. S obzirom na to da su zimi dani kraći ovdje možete uživati i u noćnome skijanju, noćnome skijaškome trčanju ili klizanju na osvijetljenim klizalištima. Posebne su noćne šetnje s bakljama. Iz restorana će vas mamiti mirisi domaće kuhinje, a večeri možete dodatno upotpuniti kuglanjem, wellness opuštanjem ili romantičnom vožnjom u snježnim zapregama.

Oznake: skijanje, slovenija

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.