subota, 20.06.2020.

Kad oblaci na spavanje odu!Stoljećima nas vješticama nazivlju, na lomačama spaljuju, da drugotne smo besramno, izjavljuju.
Španjolske čizme nam navlače, kamenuju, jer svoje grijehe taje i ko zmija noge skrivaju. Srditi su, jalni, nasilni jer plutamo, plivamo, ne tonemo, u mulj, njihovih muljevitih i nakaznih misli.
I sve smo preživjele!
I NAS, evo tu, snažne, nježne, meke i žestoke. I stoga, što imam dvije ruke, vrijedne, životom i radom okornjačene, i dva prsta srednjaka, i lijevi i desni, uvis dižem za sve kvazi- ljude, primitivce,kaljužavce, nazadnjake!
I to, uopće ne znači da nisam dama, jer " samo" čovjek sam, vrijedan...POŠTOVANJA!!!


Ps. Znam fotka je naopako, al i JA sam, oduvik!!!


- 13:31 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 16.06.2020.

Oda, djeci mojoj, koja zapravo, od zaćeća NISU moja!

Volim djevojčice, koje u ružičatoj haljinici s čipkom, na volančiće, s kikicama, vezane s mašnom na tufnice, ugledavši se u zrcalu, spuštenih, tugaljivih ramena, nesretno, vele svom odrazu - fuuuuj, izgledam ko curica!-
Kao moja kći!
Volim dječake, koji se vrate iz vrtića, s šljivom na oku i vele - curica me udarila-
A na pitanje - Zašto joj nisi vratio? -
On začuđenog pogleda odgovori - maaamaa pa ona je žensko -
Kao sin, moj!

Obožavam djevojke, divlje kovrčave kose, obojane u 20 boja, plamenih, u traperu, buntovne, koje voze motore, a jedva ih mogu podići, moćne, teške zvijeri, al ih dignu i voze s vjetrom u kosi...u suton.
Kao, ćera moja!
Obožavam mladiće, tek, bradom ko paperje, koji završe na policijskom ispitivanju, razgovorima u Centru, na Sudu, jer branili su od nasilnika i hulja, prijatelje svoje!
Kao moj sin!

Ljubim svaku stopu kojom koračaju...žene koje su rekavši DA...spremne učiniti SVE za svog životnog saputnika, u bolesti, u zdravlju, u dobru, u zlu u stotinama odbijenica za posao, a ostanu pozitivne, nasmijane, vedre, kreativne u svemu..i guraju, na juriš...dalje...
Kao, kći mi!
Ljubim, svaku stopu, kojom koračaju muškarci, koji se ne " srame" reći, da ne spavaju dobro, jer im ljubav njihova života, nije kraj njih, da im beskrajno nedostaje, dok je na putu, dok su razdvojeni..
Kao sinu mom!

Volim, obožavam, ljubim svaku stopu kojom moja djeca koračaju, ne zato, što su moji, što ih rodih i odgojih, već zato, što su do beskraja Svemira i tisuću puta nazad, samo....samo jedinstveni, unikatni i svoji!

Volim Vas djeco, volim Vas, predivne LJUDE!

- 13:09 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.06.2020.

Putovanje u središte....sebe!


Eto, konačno, nakon 7 mjeseci, rada u duplim smjenama, s glupom Coronom, s još glupljim zabranama, imam godišnji! I odlučila sam, konačno tih četraest dana, neprocjenjivih, tako potrebitih, posvetiti SEBI. Prvo zaliječiti, ove moje okornjačene ruke, uništene silnim pranjem, dezifekcijskim sredstvim i polako uspijevam. Riješiti iritaciju kože lica, ma ko šugava sam, imam lišaje po licu, udišući, 10- 12 radnih sati vlastiti CO2, od ovog sranja od maski, koje su zaštita, otprilike ko i prezervativ kog navučeš, a ne jebeš! Ide ..polako! Vratiti 10 kg izgubljenih( a i do tad nisam bila lipa, rumena, debela), pod zaštitnom opremom, iznojenih, ušvicanih, smrdljivih.Ne ide nikako.
I ne nisam putovala u domaju, jet nemam snage, nakon ovih užasnih mjeseci..putovati. Nositi uz osobnu prtljagu i još sepet, papirusina, dozvola, ugovora,, potvrda,testova na pizdarije tipa...zdrava sam, nemam virus! A i iskreno, čim pređem granicu HR, dobijem proljev i kosa mi se, momentalno zamasti, i ostavim tamo hrpu love, u par dana napravim tisuće kilometara i vratim se...dotučena...valjda ovo, moja djeca će bar pokušati razumjeti!
Odlučila sam, ova dva tjedna, posvetiti sebi i samo sebi. Završiti, jer dosta mi je ratovanja sa samom sobom, tu, nadam se toplo, zadnju bitku s vlastitim demonima prošlosti. Napraviti proljetno čišćenje, sebe, izbacati sav taj mulj prošlosti, koji se, s vremena na vrijeme pretvori u živo blato, pa me davi, za udah se borim, koprcam se i ....postaje nepodnošljivo, ko vakum, ko plastična vrećica preko glave!
On, moj suprug je konačno to razumio, pustivši me,brinući se o domaćinstvu, kuhajući i spremajući, perući i čisteći, ne zbog izgovorenih riječi ( on je čovjek od vrlo malo riječi) već zbog mojih napisanih, zbog mojih djela, shvativši, aleluja da..ja..bih bila dobra u svemu i sa svim...moram biti..prije svega dobra sebi!
I čistim, spremam,SEBE, praveći mjesta za nova, radosna iskustva, šetam, pišem, fotkam, družim se s vodom, šumom, pticama, starim lavorima udahnem miris i boje, cvjetnim rapsodijama od žute do crvene.
Danas sam u jednom parku, plesala ( slušaujći s moba glazbu) i djeca, koja su se igrala tamo, su mi se pridružila,.Ima li išta nevinije, iskrenije, bez predrasuda, od DJECE! I stog jedva čekam biti baka, al ona šašava, koja neće peć kolače ( nisam ih pekla ni vlastitoj djeci) već će im napraviti piknik u dnevnoj sobi i učinit da voda u lavoru izgleda ko ocean, da svjetlost svijeće je logorska vatra u džungli, da sve plišane igračke ožive, koja će ih obući, kostimirati, našmikanti da se moji unuci, kraljevima, vilama, gusarima, čarobnicama ćute.
Radim ko mrav, na sebi..jer končno, ne moram, krasti, pol sata za sebe, kao idem se tuširati, pa pustim tuš, a ja sjednem na WC školjku i pišem i odbludim u ..
središte sebe.
Skočite, ne ostavljate snove, za suta. Život je tako krhak, sekunda je potebna...
da sutra, za nas, mene, vas sunce ne izađe
Ostale su mi još dvije najgorče kaplje, uzročno- posljedično vezane.,kao pelin grke! Ako oprostim sebi...oprostiću i Njemu. Hoću li....možda...radim na tom...možda.

- 15:55 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi