Komentari

jekatisine.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • AnnaBonni

    bravo plus size XXL !

    avatar

    20.06.2021. (18:48)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Godinama ispiranje mozga sa nametnutim tjelesnim vrednotama...o onima unutar nas uglavnom ni glasa....zahvaljujući genetici i metabolizmu jedem puno, al ništa se ne prima....al i da se primi sve dok ne ugrožava zdravlje je ok...bravo za post!!!

    avatar

    20.06.2021. (18:55)    -   -   -   -  

  • Litterula

    Tu sam, 172/90! Malo bih trebala smanjiti kilažu zbog koljena, ali ne manje od 75 - 80.

    avatar

    20.06.2021. (19:12)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    dok god se ti osjećaš dobro u svome tijelu i dok nemaš zdravstvenih tegoba - zaobiđi izvjesne blogerice po portalima :))) ja sam visoka 175 cm i sad imam 62 kile nakon što sam godinama imala 52 kile, bez dijeta i paženja na prehranu ( neki ludi metabolizam ,što li ). za mene bi sigurno rekle da sam anoreksičarka :))))

    avatar

    20.06.2021. (19:26)    -   -   -   -  

  • jelen

    I ja sam preko 90, ali želim se vratiti na ugodnih 85. Zato sam donio odluku o definitivnom povratku trčanju.

    avatar

    20.06.2021. (20:10)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    uživaj u sebi :)* gledaj sebe, a ovo sve po društvenim mrežama - ma koga briga.

    avatar

    20.06.2021. (20:29)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Ti Si još mlada prema meni...2x sam rodila ali se ne sekiram zbog viška kg....konfekcija je kako kada jeanske imam broj 32, inače ostalo 38/40 odvisno od modela...opanke nosim 39, a tenisice 40...tu su i godine,,,ne pijem više kave...ne jedem čokolade jer mi nije ali jedem malo više voća kad dobim naše ali najviše volim hrvatsko češnje, marelice, nektarine...to kupim na pijaci...u glavnom draga moja gledaj na sebe...važno da si Ti zadovoljna sa sobom ostalo nije ni važno....puse!!!

    avatar

    20.06.2021. (20:46)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Super ti je post. Ja san ima jednu situaciju koju ću sad ispričat. Naime, gledam na kupalištu curu koja je ono mršava, kost i koža. Poslje sidnen s prijateljem na kavu i dođe i ona, jer je njegova prijateljica. U priči je rekla da radi kao model, ono, na modnoj pisti. Ja je pitam jel se mora bit baš mršav u tom poslu, ona mi reče, ne moraš, moš bit ovako normalan, ko ja. :D Toliko o našoj percepciji kilaže. Opsjednuti smo mršavošću i to pogotovo ženskom mršavošću. Neko ko je debelo ispod preporučenih kila je ok, a neko sa više kila nije. Također, kod muškaraca stomak nije baš tolika smetnja. To je mentalitet koji je dominantan. A tebi svaka čast na stavu i karakteru, i ponosno nosi svojih plus koliko već imaš. Al ipak pazi da se ne udebljaš previše. Pozdrav ti athropa, i budi mi dobro. :)

    avatar

    20.06.2021. (22:36)    -   -   -   -  

  • luki2

    Potpisujem! Zdravlje je najvažnije, sve drugo manje bitno. Ljubim!

    avatar

    20.06.2021. (23:54)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    Odličan, odlučan, hrabar stav! Bravo!

    avatar

    21.06.2021. (00:19)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj koemntar kod mene: jadna apesonjica bez ljubavi...:((((( A to je jedino što joj treba u neograničenim količinama i jedino besplatno. Hvala što razumiješ....Ako izuzmemo pesonjicu, bio je to jako dobar dan. Pusa!

    avatar

    21.06.2021. (00:30)    -   -   -   -  

  • Snaga Tvokuna

    Tu sam ... i visina i kilaza i beba ... sve isto ! Samo nrmam terapiju ali imam neki jako cudan organizam ! Ja sam se nakon eto 14 mjeseci ipak.odlucila za trrninge ... ja ne mogu naci odjecu .. stalno sam.u tajicama stalno sam nesrerna ... od osobe koja je bila na 62kg sam u nekoliko godina dosla do.oboga i naaajveci problem.je taj sto senja ne osjecam JA u ovom.tijelu! Nemam nista protiv toga da se ljudi osjecaju ihodno u svome tijelu, naprotiv .. kada vidim te ljude na ulici uzivam!!! Jer vidis na njima da su si super u svome tijelu i to je najvaznije !!!

    avatar

    21.06.2021. (04:55)    -   -   -   -  

  • Snaga Tvokuna

    Sorry na greskama, mobitel ...

    avatar

    21.06.2021. (04:56)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Malo deblja žena je žena i pol.
    Uvijek to pamti

    avatar

    21.06.2021. (05:48)    -   -   -   -  

  • marival11

    Neš ti problema. Jedan flaster ili neke tablete i eto 15 kila manje u 7 dana. Ili malo kreme i eto ispeglanog lica bez ijedne bore:)))

    Sada ozbiljno. Koliko ih god imali najčešće ih nosimo sami, a najvažnije je onih 10 kila čiste ljubavi koje nosiš....

    avatar

    21.06.2021. (07:07)    -   -   -   -  

  • .

    Debljina obično nije ni lijepa ni zdrava, ali nije ona glavni problem, nego ono što dovede do nje. Smršaviti se može jakom voljom, no nedostatak iste nitko nema pravo osuđivati... jer da je lako, rješavali bi se na isti način i mnogi drugi problemi...

    Ja sam negdje od Uskrsa smršavila 5-6 kilograma, ali ne zato što sam se odlučila nečega odricati, nego naprotiv - odlučila sam konačno prestati ići linijom manjeg otpora i češće kuhati ono što ja volim.
    Moji su uvijek voljeli težu, masniju hranu, koja meni jako smeta, ali sam ju i ja jela, pa i kuhala... da ne kompliciram previše. Sad sam jedino zakomplicirala duple obroke, one za sebe, i one za tatu. I to namjeravam i zadržati. Cilj mi je bio bolje se osjećati, što sam i uspjela... a kilogrami su sami 'otpali'.

    avatar

    21.06.2021. (12:16)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Slažem se s tobom - dok je zdravlja i prihvaćanje samog sebe onda je sve u redu. Za sebe mogu reći da sam izuzetno aktivna, ali kilice se samo slažu i nije to toliko do načina prehrane jer organizam nije svakome isti. Nama koji imamo sporiji metabolizam (nisku temperaturu tijela i sporo srce (uglavnom je to do hashimota i već načete štitnjače)) potrebno je 30% manje kalorija nego nekome s normalnim metabolizmom - to mi je objasnila liječnica i to je doslovno jedan obrok manje (za žene to znači oko 400 - 500 kcal manje). Tako sam saznala zašto možemo isto jesti i trenirati npr. moja prijateljica i ja, a onda ona može ostati na oko 65 kg, a ja otići na 80+. Eto, nije fer, ali može se i protiv toga - međutim, umara me i iscrpljuje to što se sve po pitanju izgleda očekuje od žena, a u zadnje vrijeme i od muškaraca.

    avatar

    21.06.2021. (18:34)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    Malo mi krivo da mnogima nije poznat učinak Zyprexa :(((

    To je jak medikament, znam divnu osobu koja se izuzetno muči s istim problemom i istim ljekom. Zato ne dajem ni savjet niti išta 'osuđujem' tipa...manjak volje...

    Taj lijek ima takvo djelovanje.

    avatar

    21.06.2021. (19:37)    -   -   -   -  

  • .

    Nessuno DiVoi, ti očito nemaš volje čitati s razumijevanjem. Eto, ja to baš mrzim.
    Naravno da znam što lijekovi čine, sama sam godinama na kortikosteroidima (ako ti nisu poznate nuspojave, lako se informiraš), znam i što su problemi s metabolizmom i znam što su problemi s nadbubrežnom žlijezdom... i znam što znači 'ne imati volje'... biti depresivan i nedovoljno motiviran za promjene. I zato sam i rekla da nije lako, jer ZNAM.
    U čemu je točno problem?
    Osoba koja je jako motivirana i ima čvrstu volju za promjenom, konkretno kad je debljina u pitanju, za početak će iz prehrane izbaciti sve što je nezdravo - slatkiši, alkohol, masno... i pomalo će smanjivati obroke, jer ako ćemo si biti iskreni, onda ćemo reći da debljamo od hrane, a ne od lijekova. Lijekovi mogu imati nezgodne nuspojave kao što je pojačan apetit, ali lijekovi ne debljaju. Kad sam počela koristiti korikosteroide ja sam se od curetka s manje od 50 kg u mjesec dana pretvorila u ogromnu buhtlu... ali ne od lijekova, nego od nenormalne gladi i isto tako nenormalne količine slatkiša i masne hrane za kojom sam osjećala potrebu.
    A ako si nećemo biti iskreni, onda ćemo si tražiti izgovore. I to ja isto jako dobro ZNAM.

    Na kraju nam samo ostaje da biramo hoće li situacija vladati nama, ili mi njome... i biramo biti iskreni sami pred sobom, ili pak biramo izgovore i tješenje.

    I da još jednom ponovim, kako se ne bi previše mrzili :P... ZNAM da sve skupa nije lako, zato sam i rekla da nitko nema pravo osuđivati.

    avatar

    21.06.2021. (20:51)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    ??? Zašto...nikog ne prozivam. Kao da sam nemam sličnih problema????
    7 konfekcijskih brojeva sam skinuo u 7 mjeseci i voljni moment nema s tim nikakve veze. To je sad, danas.
    Sa 20 sam sa 70 došao na 150kg u manje od godine. I vratio na 80 kg u godinu.
    Da su me tada (a nažalost nisu) hospitalzirali, pogrešno bi mi shizofreniju dijagnosticirali (umjesto duboke depresije i jednog poremećaja osobnosti).

    Tuđi je ovo blog, referirao sam se na učinak lijeka koji autorica spominje.
    Moje iskustvo konkretnog uzimanja Zyprexa zbog klinički dijagnosticirane bolesti je višemjesečna prepiska sa osobom koja zbog istih razloga uzima isti lijek i njena promišljanja.

    Oprosti što si se našla prozvana bez ikakve moje namjere.

    avatar

    21.06.2021. (23:43)    -   -   -   -  

  • .

    Ako misliš da nisi nikoga prozvao, onda nisi svjestan što radiš.
    Pošto si ti svoj komentar 'gradio' na mojem spominjanju volje i njenom nedostatku, ja sam se osjećala prozvanom, zapravo više pozvanom... a pozivu se obično odazovem.

    Bilo bi jednostavnije da si odmah rekao kako samo želiš malo razmjenjivati iskustva.

    avatar

    22.06.2021. (08:02)    -   -   -   -  

  • NF

    apsolutno te podržavam u stavu i to bezuvjetno, sreo sam nedavno bivšu učenicu i rekla mi je da sam jako smrša, ni najmanje nisam ponosan zbog toga

    avatar

    22.06.2021. (10:53)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Ponosiš se svojim ponosom.

    avatar

    22.06.2021. (17:50)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    Vidim da ovdje nastala cijela rasprava dok me nije bilo.
    Dakle, moja prehrana je uglavnom zdrava i domaca.
    Rijetko nesto slatko, povremeno popijem jedno pivo.
    Kuham za 5 ljudi plus bebu i zbilja ne mogu jos za sebe dijetalno. Ne stignem u teretanu ni na trcanje jer imam bebu koju nemam kome ostaviti. Trcim oko bebe.

    Inace, zyprexa... Uzimam je vec 8 godina i nakon svakog dizanja doze kilaza isla gore. I da, rodila sam pa jos imam kila od trudnoce.
    Tu je i moja generalna konstitucija koja nikad nije krhka, cak ni kad sam bila mrsava. Ja sam tenk ispod koze, i kostano i misicno.
    Iskreno,ni s 90 nisam okruglica. Popunila sam se bas zgodno.
    Zadovoljnija sam sa sobom nego u ranim dvadesetima kad sam bila na 70ak kila (s 60 izgledam strasno).

    I ne, ovo nije propagiranje pretilosti nego osobni post. :)

    avatar

    22.06.2021. (21:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...