Komentari

luki2.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


 • Flekserica

  Sva ta mjerila za mjerenje napisanog me podsjećaju na Društvo mrtvih pjesnika kad im Captain, my captain kaže da rasparaju onu stranicu na kojoj im opisuje pravila za (pr)ocjenu poezije. Meni su sve te analize po nekoj špranci odbojne jer nije poezija ni proza nešto mjerljivo objektivnim mjerilima.

  avatar

  19.04.2021. (19:41)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Svojevremeno sam bio kolega s posla jednom liku koji je prošao tečaj tzv brzog čitanja. Iskreno tu ne vidim nikakvu prednost niti zanimljivost čitanje sa razumijevanjem još manje. Štoviše kod toga se ne može pročitati ništa s razumijevanjem. Treba vremena da se informacije obrade povremeno mi se događa da nakon trećeg puta svatim što se zapravo misli a događalo se kod najstandardnijeg čitanja. U biti pitanje brzog čitanja protežem samo kao primjer iz kojeg je nemoguće čitati sa razumijevanjem a i kod uobičajenog ima iznimki. To samo po sebi nije problem ako se dodatno izanalizira. Ne znam dali pišu bez napora nisam pisac a bloganje je total druga forma razlika nebo i zemlja.

  avatar

  19.04.2021. (19:44)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  previše si sttručno i analitično pristupila ovom tekstu koji bi bio daleko uočljiviji da je objavljenmna nekom sručnom portalu.ja

  Ovdje, gdje jesmo pišu pismeni ljudi s manje ili više znanja o tehnici pisanja, jednostavno opisujući sebe, ili oko sebe svijet prema kojemu imaju svoju percepciju......Istini za volju, svijet nam je šarolik i nejednak i ne podnosi šablonu, barem ne u ovom načinu komuniciranja

  avatar

  19.04.2021. (19:52)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Pusti gramatiku,
  Meni čitljivost tekstu doprinosi veličina slova da ne moram tražiti naočale:))

  avatar

  19.04.2021. (19:59)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Ti piši ono što Ti Želiš da mi ili ja vidim, čitam...onog što komentiram UVJEK prečitam...vratim posjete ali na jedan post samo jednom...ja pišem i stavim ono što mislim da i druge zanima...jednom mi je neka blogerica napisala privatno ne javno da ide tamo gde joj je zanimivo a u mailu je bila uvjek slatka do boli...nema veze...svatko to gleda po svome...samo Ti piši dalje!!!

  avatar

  19.04.2021. (20:05)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  I mene uvijek fascinira kako neki pisci uspijevaju tako lako pisati, da tako lako napišu dobar tekst. Meni je uvijek teško bilo pisati ga, i još uvijek mi ga je teško pisati...

  avatar

  19.04.2021. (20:07)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Za mene je definitivno druga forma, ne mogu bloganje svrstati u kontekst književnosti. Ne pišemo romane ok neki pišu priče ali mi obični smrtnici koji pišemo razne stvari kao ti, o filmovima i kazalištu kao ja drugo je to. Nikad ideju za tekst nemam unaprijed imam samo neke dijeliće ali to je sasvim zanemarivo. Idem po nekoj inerciji smišljam u hodu a da ima poveznicu sa onim o čemu se radi. I kako se otvaraju nove ideje za nadopunu tako još dadajem u post prije objave. A komentari su važna stavka zbog komunikacije i zabave.

  avatar

  19.04.2021. (20:22)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Vjerujem da godi ali ja sam zadrti bloger u književnosti se ne vidim. Kad mi post poluči konstruktivne komentare i raspravu to mi je najveće zadovoljstvo :)

  avatar

  19.04.2021. (20:47)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Bravo Luki tako sam i mislila, Hvala Ti!!!

  avatar

  19.04.2021. (20:49)    -   -   -   -  

 • morska iz dubina

  Za potrebe bloga dovoljna mi je pismenost i dobrohotnost...o kojoj god temi da se radi:-)

  avatar

  19.04.2021. (20:51)    -   -   -   -  

 • nisan EL DIABLO

  ahahaha Mece... da velika slova! :)))))

  Čitao sam nedavno neke kao bestselere... pa se mislim, jel moguće
  da netko ovakvo smeće naziva bestselerom? Kakav prijevod!
  kakva formulacija riječi... katastrofa! :(((
  Dakle prevoditelj je bitan, ne da bi nam doslovno preveo
  svaku riječ da bi dobili nešto besmisleno nego smislenu konstrukciju
  i adaptaciju koja će nam dočarati smisao napisanog.
  Ti to kao prevoditeljica znaš najbolje da kvaliteti i čitljivosti
  teksta moramo zahvaliti samo kvalitetnim prevoditeljima! :) Lp.:)

  avatar

  19.04.2021. (21:41)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  E i ja imam isti dojam a rijetko kad se varam :))

  avatar

  19.04.2021. (21:43)    -   -   -   -  

 • Nessuno DiVoi

  Imam ritual. Uzmem knjigu i otvorim na par mjesta i čitam.
  Barem 3-4 probe napravim
  Osjetim brzo teksturu pisanja.
  Rijetko se zeznem....

  Recimo, jednog Španjolca sam kupio a knjiga mi je bila nečitka.

  avatar

  19.04.2021. (21:57)    -   -   -   -  

 • IzgubljenaUGalaksiji:)

  Veoma si pametna žena. :) Nekad je samo dovoljno biti "prepušten" riječima. :)

  avatar

  20.04.2021. (00:39)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  svaka knjiga je premosnica, tanana nit ka piscu... koračam polako... prevodim njegove misli na jezik mojih neurona... jedino tkvo itanje ostavlja trag u pamćenju... :)

  avatar

  20.04.2021. (07:53)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  oprosti na greški... jedino takvo čitanje ostavlja trag u pamćenju... :)

  avatar

  20.04.2021. (11:11)    -   -   -   -  

 • litterula

  Meni su kratki tečaj održale moja redaktorica i urednica kad sam počela pisati za novine: kratko i jasno, ne više od 1800 do 2500 znakova, i po mogućnosti: tko, što, gdje, kako, kada i ako je moguće zašto. A sad ovdje na blogu smije biti i malo dulji tekst jer sad ja sama odlučujem. A tko ima strpljenja taj čita.

  avatar

  20.04.2021. (12:56)    -   -   -   -  

 • karenjina

  Kad čitam...uživam u svakoj riječi. Nema žurbe jer onda nema smisla rad ljepote riječi (ako je riječ lijepa).
  Kad pišem....okružena sam hrpom papira. Od sitnih papirića iskidanih sa rubova sveske do onih iz bloka za crtanje. Na svakom ima nešto napisano jer bilježim sve što mi na um padne bilo gdje da se nađem. U svakom džepu imam najmanje dva tri takva. Zatim ih saberem oko sebe kao malu djecu i dajem im mjesto...ono najljepše i meni najdraže je u posebnim bilježnicama...volim miris papira kao i miris knjige. Čini mi se bez toga ne bih mogla živjeti.

  avatar

  20.04.2021. (14:16)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Kome je u glavi jasno, napisat će jasnu priču, tekst, pjesmu.
  Kome nije, neće.

  avatar

  21.04.2021. (10:02)    -   -   -   -  

 • ... dražeN ;)

  Da, itekako treba računati na kompatibilnost pisca i čitatelja, pa ponekada lakoća čitanja dolazi od sličnog razmišljanja, a nerijetko presudnu ulogu ima inteligencija, znanje, iskustvo, emocionalna zaigranost, osviještenost ili pak dosegnuti nivo duhovnosti. Znam da su neki neke moje ozbiljnije tekstove čitali lakoćom, a mnogima su bili dosadni, komplicirani, nejasni, a neki su ih u tom kontekstu doživljavali čak i kao neiskrene ili kao pusto pametovanje. Dugo mi je trebalo da se pomirim s činjenicom da nismo svi baš isti. Odlično si primijetila neke aspekte koji itekako utječu na to što i kako se piše. Uistinu mi je zanimljivo pročitati ovakve tvoje tekstove, neovisno koliko se s čime slažem ili ne. Cijenim to što razmišljaš i potičeš, grebući ispod površine, koja je tako omiljena ovom današnjem svijetu. Nisam više okružen pisanim materijalom kao nekada, ali je zato elektroničkog sadržaja toliko da bi mi trebalo tko zna koliko života da zavirim u sve što želim. Selekcija je nužnost, a koji tren bi se mogao ukrasti i blogu, ali eto, ugodno je navratiti kod nekih i malo se opustiti. Srdačan pozdrav i svako dobro ;)

  avatar

  21.04.2021. (11:14)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Ne znam što pridonosi čitljivosti... Znam samo da kad napišeš nešto od duše, mnogi će to prepoznati. Samo oni, što Dražen kaže, površni neće shatiti. ;)

  avatar

  21.04.2021. (13:18)    -   -   -   -  

 • luki2

  @Lastavice: Slažem se, ali mi se podsvjesno držimo obrazaca kako treba pisati. Ne znamo zašto - ali znamo kako. Pusa!

  avatar

  21.04.2021. (23:14)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...