kupus_vulgaris

srijeda, 19.10.2022.

zen

o tome što je zen možete pročitat ovde a praktičnu primjenu ću vam pokušat predočit ja, kupus, zen master.

dakle, da biste uopće mogli razmišljat o postizanju zen savršenstva potrebno je da imate maslinik, ne bilo kakvi maslnik nego feng šui maslinik. šta to znači? to znači da se nalazi na brdu u prisoju oče reč sa sunčane strane brda. mora bit na brdu jer feng šui kaže da brdo u zaleđini pzitivno utjeće na vaše vibracije. onda, ti nikako nesmi bit veliki maslinik od dvista trista maslina jer van za pobrat ga triba puno ruku a te ruke negativno utjeću na meditaciju nego maslinik do dvadesetak maslina za koji van je dovoljno tri para ruku i koji će van podmirit godišnju potrošnju ulja, ja iman dvanaest maslina koje mi podmiruju godišnju potrošnju ulja, više-manje. višak ulja znači da ga morate prodat ili podilit, a to onda više nije zen.

sad kad smo ustvrdili koliki triba bit maslinik da bi bija zen triba se osvrnit i na samu berbu. masline se beru rukama, nikako grabljicama sačuvaj bože tresačicama, samo rukicama kako to stoji i u zen nauku da se prstići tj. mišiči stežu i opuštaju, ruke gore, ruke dole, u tobolac, nešto slično vježbama u teretani kad trener kaže, 'pokušajte što više ispružit ruke u vis, kao da nešto berete' iz čega proizlazi zaključak da oni koji ima maslinik netriba ić u teretanu. i tako dolazimo da vremena provedenog na branju tijekom dana.

pustite one priče o ekstra djevičanskom ulju koje je dobije preradom netom ubranih maslina, one nisu zen, a ulje od potopljenih maslina u moru tj. rasolu manje gorči ka i žene, ta nismo muđahedini. da bi doživili zen berbu triba počet kad je sunce već 'skočilo' i završit dok se još vidi pojist. šta znači da, da bi ste doživili zen berbu triba ujutro, nikako prije osan, popit kavu, aperitiv, vidit šta ima na blogu, ispraznit se i tamo negdi oko devet ipo, deset krenit u berbu. poželjno je ručak pripremit dan ranije da van ne oduzima dragocjeni učinak zena već da ga nadopuni, nikako sendvić sa pršuton šta nudi kerum već pravi topli obrok, pečena teletina koja se pekla dok se vi brali ako dan prije niste spremili gulaš ili brujet. a tako dilazimo i do onih tri para ruku, jer za doživit zen berbe nesmiš se satrat kuvat za deset usta.

eto

19.10.2022. u 19:05 • 22 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2022 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima