Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

zen

o tome što je zen možete pročitat ovde a praktičnu primjenu ću vam pokušat predočit ja, kupus, zen master.

dakle, da biste uopće mogli razmišljat o postizanju zen savršenstva potrebno je da imate maslinik, ne bilo kakvi maslnik nego feng šui maslinik. šta to znači? to znači da se nalazi na brdu u prisoju oče reč sa sunčane strane brda. mora bit na brdu jer feng šui kaže da brdo u zaleđini pzitivno utjeće na vaše vibracije. onda, ti nikako nesmi bit veliki maslinik od dvista trista maslina jer van za pobrat ga triba puno ruku a te ruke negativno utjeću na meditaciju nego maslinik do dvadesetak maslina za koji van je dovoljno tri para ruku i koji će van podmirit godišnju potrošnju ulja, ja iman dvanaest maslina koje mi podmiruju godišnju potrošnju ulja, više-manje. višak ulja znači da ga morate prodat ili podilit, a to onda više nije zen.

sad kad smo ustvrdili koliki triba bit maslinik da bi bija zen triba se osvrnit i na samu berbu. masline se beru rukama, nikako grabljicama sačuvaj bože tresačicama, samo rukicama kako to stoji i u zen nauku da se prstići tj. mišiči stežu i opuštaju, ruke gore, ruke dole, u tobolac, nešto slično vježbama u teretani kad trener kaže, 'pokušajte što više ispružit ruke u vis, kao da nešto berete' iz čega proizlazi zaključak da oni koji ima maslinik netriba ić u teretanu. i tako dolazimo da vremena provedenog na branju tijekom dana.

pustite one priče o ekstra djevičanskom ulju koje je dobije preradom netom ubranih maslina, one nisu zen, a ulje od potopljenih maslina u moru tj. rasolu manje gorči ka i žene, ta nismo muđahedini. da bi doživili zen berbu triba počet kad je sunce već 'skočilo' i završit dok se još vidi pojist. šta znači da, da bi ste doživili zen berbu triba ujutro, nikako prije osan, popit kavu, aperitiv, vidit šta ima na blogu, ispraznit se i tamo negdi oko devet ipo, deset krenit u berbu. poželjno je ručak pripremit dan ranije da van ne oduzima dragocjeni učinak zena već da ga nadopuni, nikako sendvić sa pršuton šta nudi kerum već pravi topli obrok, pečena teletina koja se pekla dok se vi brali ako dan prije niste spremili gulaš ili brujet. a tako dilazimo i do onih tri para ruku, jer za doživit zen berbe nesmiš se satrat kuvat za deset usta.

eto



Post je objavljen 19.10.2022. u 19:05 sati.