kupus_vulgaris

petak, 29.07.2022.

tripice

- aaa, danas su tripice :)))
- ja iznutrice nejeden
- dobro, biće više zamene :)))

***
- di su tripice? :(((
- ma to san ja malo provala, s nogu :)))
- a da si sila ima bi ija šta poist!
- aaa nisan sve... ostavila san ti malo
- ae, ostavila si mi dvi tripice :((
- imaš toča, dobar je

***
tako otprilike, a i zapravo počinje šefikina priča o tripicama. za neupučene tripice ili fileki oli ti škembići su želuci od životinja. najcjenjenije su janjeće i kozleće i nemoš i nigdi nač osim ako nemaš svog mesara ka rječita, potom idu juneće, koje su najzastupljenije.

e ali, da bi spremija dobre tripice moraš i najprije očistit, a takvog smrada, virujte mi, u životu niste osjetili, karepovac je naspram tome dučan o'parfema, oni sa sela se ne računaju. i sa takvin doživlajen je normalno da ti se takva hrana zgadi ka i mojoj šefiki. e onda su razvojem opće potrošnje u dućanima i tripice došle u ponudu. u početku općeg potrošačkog mentaliteta i nije bilo, ali kako trgovci ništa ne bacaju, isto ka i gavrilović koji je izmislija paštetu, tako su i tripice malo, po malo postale sve zastupljenije u ponudi. u početku su koštale ka i čvarci u slobodnoj ponudi a danas ka kil junetine od plečke, samo je pitanje dana kad će doseć cijenu čvaraka.

dakle, čak i usprkos širokoj ponudi sve tripice nisu dobre. za prepoznat dobre tripice bitna je boja. nikako nesmidu bit bile već žučkaste, ako govorimo o svježim junečin tripicama, za smrznute ne mogu gatantirat al bilo je jedno kartonsko pakiranje u bivšeg keruma, zna čovik šta valja, od po kila. šta se tiče moje šefike danas priča izgleda ovako:

- bija san u špara i naša san ppk tripice na sniženu.
- koliko si uzeja?
- kilo
- dobro! to je taman za nas dvoje, a da je još samo jedan čovik više bilo bi malo.
- ali nema čovika više
- je, znan, ali sa našin sinon nikad neznaš, sa je i on pčeja jist tripice!
- nije bilo više na sniženju
- dobro, onda mu nećemo ništa govorit
(sin inače živi odvoneno)

al to nije sve! sad se i restorani mire po tome di su dobre tripice jer, ko nezna spremit tripice tamo se više neide, of kors ja san pokusni kunić, mislin ne kuhani nego oni šta provaje :)))

29.07.2022. u 10:09 • 28 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2022 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima