kupus_vulgaris

petak, 30.10.2020.

toć

evo. ka šta je kolegica anči prenila veleumna zapažanja renomirane dalmatinske karikaturistkinje, tisje, i ustanovila da nas dvoje, mislim, kolegica anči i ja nismo davno objavili naše gastronomske veleuradke koristim priliku pogodnog trenutka da to i učinim.
dakle. na slici jedan se nalazi meso usuvo sa paprikama.
slika jedan:na slici dva prikazano je meso usuvo i paprikama te manistra kao dekoracija istog u pijatu.
slika dva:


anči, sa moš i jist

30.10.2020. u 15:14 • 21 KomentaraPrint#

nedjelja, 25.10.2020.

odmak

nije me bilo neko vrime i neki su se već počeli pitat di san, da mi se nije šta dogodilio, jel me opet strefija infarkt,... i tako to. ne nije mi se ništa dogodilo, al za infarkt ne mogu garantirat, bra san masline.

no da bi neki mogli razumit šta to znači brat masline sa kupuson onda sebi moraju pridočit da dvista kila maslina šest ljudi bere tri dana, zašto? zato šta su to ekološki ubrane masline, svaka boba rukon otrgnuta, a stablo pošteđeno stresa od naglog gubitka ploda, jer dogodine opet triba rodit. dakle, masline se beru od 10:00 do 14:00 ostatak dana se jede i pije, ujutro kava, popodne bržole, kiseli kupus, fažol, pivo, vino, ko šta voli, sutra ispočetka. i mogu van reč da radne snage ne nedostaje tako da mi nije jasno šta se ovi naši poslodavci bune kako nemogu nač radnu snagu?!

eni vej, tija san reč da van to branje nosi mnoge benefite, jebate riči, a! osim žderanja i lokanja, ka npr. omogućuje van, dok berete masline of kors, slobodu misli, pa van onda krozglavu prolazi sve ono šta nemorete uočit dok ste skoncentrirani na ono šta gledate i sluštate. eto npr. situacija sa koronon je izmakla kontroli kako u svitu tako i kodnas iako ima onih koji kažu da je sve to pičkin dim i urota masona, onda se sumanuti čin poremečene osobe proglašava terorističkim napadom, nebi da smo mi neki faktor u svjetskoj politici, ali kako sebi treba dat na važnosti i odmaknit misli od korone, onda su se pricidnik i prajmer počeli pripetavat oko toga ko je veča faca, pa ka da ni to nije bilo dosta nego je još i papa franjo mora dolit ulje na vatru u ovoj užarenoj situaciji, ja kad dolijen ulje na bržole obično sve izgore, po pitanju istospolnih zajednica di su naši vrli filozofi branili pravo na opredjeljenje i obitelj. ma šta god ko mislija o tome meni je to neprirodno. isto ka šta mi je neprirodno da kobasica more bit od soje, a jebate nemore i gotovo, ili da ćeš se sa vibratoron bolje pojebat nego sa originalom, moš mislit!

dakle, kad sve to sagledaš sa odmakon dok bereš masline nemožeš a da ne zaključiš kako sintagma 'kruha i igara' ima svoje uvaženo mjesto u povijesti civilizacije samo šta je danas kruha sve manje a igara sve više pa se bojin da akteri ne zamijene uloge.

25.10.2020. u 06:47 • 21 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.10.2020.

mirabela

je. znan da je današnja tema klizavost, ali kako je komarča ionako stalno umokro cili svoj život, dok ne završi na gradele, neman šta natu temu nacrtat, mislim, aj neka mi neko pokuša nacrtat sklisku komarču, da je murina još nekako, al komarču nema šanse.
međutim ja san sinoč bija na tako skliskom terenu da mi ni dereze nebi pomogle, a kamo li cepin, jer se nemaš zašta uvatit, sve ti izmiče, počneš pričat, al nenedaju ti doć doriči.

dakle, kamo je nekima već poznato vijeće afžea se našlo u splitu u sastavu teta, anči, nisa, čujem da je bila a i jedna raspuštenica dan prije, al raspuštenica ka raspuštenica idučeg dana se nije pojavila a ja san dan prije mora radit ajvar, al to je već neka druga priča. vijeće ka svako vijeće najprije se mora dogovorit di će se nač i tu nastaju problemi. najprije se nije znalo di je teta jer se izgubila u solinu, dašta nego će se izgubit kad čita gugl karte koje su zdni put ažurirane za vrime franca jozefa. no dobro, kad joj se uspilo uć u trag ustanovilo se da nije do nje nego je ušla u krivi uber, biće mislila da je u zagrebu, onda je pricidnica afežeja rekla da će se sastanak održat u maloj kavani, ali avaj, iz nekog razloga je ona zaključila da se tamo nemore pušit i, kako to i priliči pricidnici prominila lokaciju, novo misto sastanka je mirabela, sva sriča da nije omiška mirabela jer bi tetu još tražili u kanjonu cetine pošto je most u omišu zatvoren a mirabela se nalazi na ljvoj strani rike, ae zaboravija san reč da su teru našli na izvoru jadra. no dobro, sastanak će se održat u mirabele.

ok, a di je mirabela, ako nije u omišu? na splitu tri! di na splitu tri? to ti je ono tamo di je bankomat od privredne banke, a odma do njega i oni od erste, kaže šefika. aj dobro, znači triban samo nač bankomat od privredne banke na splitu tri i vidit di piše mirabela. sidnen u auto jer se ne želin izgubit i dođen na makro lokaciju, nađen bankomat od privredne, al jebate nema mirabele, štaš sad? vrtin se ka prdac u gačama al mirabele nema, ima neki stari plac, al nije to, stari plac je u plinarskoj koliko ja znan, i onda po provjerenom receptu, kartu čitaj-seljaka pitaj oden pitat prvog neslučajnog prolaznika, kad ono pricidnica, čeka delegate. zauzeli poziciju, al dva delegata fale! zove pricidnica tetu da utvrdi di su, a ova jon govori da su one u bobisa. ma kakvi bobis jebate, dođite u mirabele! dobro a di je mirabela? ideš na zapad i kad dođeš do bankomata od privredne tu ti je mirabela! mislim bobis je dvista metara istočno. kad su stigle na mikro lokaciju počele se i one vrtit ka prdac u gačama, traže mirabelu, da i nisan sinja tako zbunjene stigle bi do malog pazarića, al mirabelu nebi našle, dašta da je nebi našle kad je to sad stari plac, mirabela je bila osandeserih. na upit zašto nije rekla da se nađemu u starog placa pricidnica je odgovkrila da svi znaju da je ovo mirabela! je moš mislit ka i tetin uber šta zna di je izvor jadra.

u svakon slučaju sastanak je proteka u drugarskoj i konstruktivnoj atmosferi nakon kojega smo zaključili da je vrime za popit tablete pa je pricidnica zatvorila sastanak i ošla ča. raspuštenica se do završne riči nije pojavila.

12.10.2020. u 05:42 • 36 KomentaraPrint#

subota, 10.10.2020.

odvratno

10.10.2020. u 13:42 • 12 KomentaraPrint#

petak, 09.10.2020.

nada

priskačen slobodno bacanje i iden oma na jackpot


09.10.2020. u 19:53 • 15 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.10.2020.

zubi

08.10.2020. u 13:00 • 16 KomentaraPrint#

utorak, 06.10.2020.

finćukasto

06.10.2020. u 13:40 • 9 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.10.2020.

glodavac

05.10.2020. u 17:12 • 10 KomentaraPrint#

nedjelja, 04.10.2020.

oštrica

04.10.2020. u 18:34 • 11 KomentaraPrint#

radijo

04.10.2020. u 08:51 • 7 KomentaraPrint#

petak, 02.10.2020.

torzo

02.10.2020. u 22:41 • 14 KomentaraPrint#

povjetarac

02.10.2020. u 08:19 • 12 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.10.2020.

đanki

01.10.2020. u 16:06 • 16 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima