kupus_vulgaris

četvrtak, 27.07.2017.

proročanstvo

ovih dana se digla velika kampanja oko patka kombinovane V. kako je cila blogosfera popizdila i počela od sebe radit redikule sa onin dak fejsom upitali smo poznatu proročicu neru šta možemo očekivat u narednom periodu i kakva sudbina očekuje mladog selebriti patka. proročica nera dala je kratke upute kako se s time nositi i što poduzeti.

1. Patku očistite, uklonite sadržaj utrobe, dobro ju operite i posušite papirnatim ubrusom. U velikom loncu ili woku zagrijte oko 2,5-3 l vode.
2. Kad voda zakuha dodajte Vegetu, rižin ocat, med, đumbir narezan na ploške i Gussnel razmućen u malo hladne vode. Kuhajte oko 5 min, pa pažljivo uronite cijelu patku i kuhajte ju oko 10-15 minuta.
3. Patku zatim izvadite iz vode, posušite ju papirnatim ubrusom te je objesite za vrat (na uže ili kuke za meso) da se osuši prirodnim putem.
4. Za sušenje će vam biti potrebno oko 6 sati na suhom i dobro prozračnom mjestu ili ju ostavite preko noći u hladnjaku (uspravno s vratom prema gore, a nikako polegnutu).
5. Kada je patka suha, u utrobu stavite zvjezdani anis, češnjak i mladi luk. Položite patku u lim za pečenje (prsa neka budu okrenuta prema gore), krila omotajte folijom kako ne bi izgorjela, pa prekrijte dno s malo vode u kojoj se kuhala patka. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 2 sata.
6. Ako je pačja koža nakon 60-ak minuta pečenja hrskava i crveno-zlatne boje, okrenite je i pecite oko 30 minuta. Patku zatim ponovno okrenite i do kraja pecite na leđima.

Posluživanje: Pečenu patku pustite da se malo ohladi, pa ju narežite na tanke ploške i poslužite s kuhanom rižom, na tanke rezance narezanim mladim lukom i soja umakom.

Savjet: Ako je patka teža, povećajte vrijeme pečenja, a patku onda prvih 60 minuta možete držati poklopljenu folijom kako ju ne biste trebali okretati.


27.07.2017. u 10:15 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima