Opis bloga

Kratka priča, poezija

Upozorenje



Tekstovi i slikovni materijal (ukoliko drugačije nije navedeno!) hucovo su vlasništvo i kao takvi zasićeni su copyrightom


 photo nocni_poslovi_zps5z0jpb36.jpg

Čitatelji o blogu

Kak ti pišeš, jebote te led! Ne prostačim, ali sad moram još. Kak ti pišeš, do u tri pičke uske, do u pet žena oko sedam sati do deset dana. Dosadno je. Jest.
- Livia Less Nata

Tvoji su postovi dobri, i više od toga, no ova tvoja desna rubrika Čitatelji o blogu pobija i poništava baš sve što pišeš. Kad bi to bio neki dekonstrukcijski performans, to bi bilo okej, no nekako mislim da nije; siguran sam, nažalost, da nije.
- Mariano Aureliano

Literalno nisam dorasla dostojnom opisu tvoje poezije i proze. Poput djeteta koje drugi put vidi čokoladu ( a okus prvog puta mu je ostao u najboljem sjećanju) gutala sam do sitnih sati slova koja si prosuo ovim prostorom. Izazivaš emocije. Smijala sam se, čudila a i osjetila trnce strasti i uzbuđenja. Nema ravnodušnosti. Oduševljena sam i nježno ću printati. Mnoge korice na policama knjižnica ostale su zavidne i crveneći se zaklopile se po stranicama. Majstorski. Nadam se ukoričenju u tvrde. Ovaj stil to zaslužuje.(jeka 17.06.2018. 08:46)
- jeka

Podsjetio si me na Miloša, jednako kao i njega, tebe ne treba pokušati razumjeti, treba te samo čitati. Svako tvoje djelo je malo čudo pisanja, uvijek me uznemiri, natjera da zadrhtim, da se čudim, da mi zastaje dah Stvarno volim tvoje pisanje
- Lisbeth

Nakon ovoga bi sjeo đojnt. Jemepas ako ne bi. Fuf.
- Alžbeta Bathory

di si huc, kralju asocijalnih blogera. nije ti neki masterpis, ali i dalje kulja taj opojni vonj undergrounda!
- blogdogg

Izvanserijski pjesnik, prozaik, slikar, pamfletistički cinik, erudit, što još da dodam da bih opisao tvoj blistavi blog u zapećku blogosvemira?!
- svenadamevin

sjajno. razigrano, s onu stranu iščekivanja. čišćenje od dosadnih unutrašnjih nametnika. prozračno i bistro. pridobio si mi jutro. živio!
- predvorje tišine

u jeboteee! jes da je bolesno, ali je napisano odlično! Odlično!
- lisbeth

Mozak ti je ko ventilator :)
- samotvoja

Kad narastem i ja ću jednom naučiti ovako pisati, i crtati, i slat ću svoje radove na natječaje...i svašta...
I otići ću jednom i na to more...
- v

samo ti roštaj! :)
- danijela1

čuvaj pomno te trenutke, ti dragocjeni čovječe.
- modestiblejz

zastrašujuća slika!
- jelenaslak

huc, rodi mi dijete
- bolesna u mozak

idealan za perverzni režanj mog kaotičnog mozga - danijela1

Zajebantski i nadrealno jezivo. Ti si stvarno dobar. Kako da te ja ne znam?
- swenadamevin

vidiš, Sven, ima jedan koji po zajebima podšivenim bešćutnom, neljudskom zlobom šije ne samo mene, nego i tebe ;)
- pero u šaci

...dok ti napišeš novu bljuc-huc priču i sve lijepo posereš, adimasto
- danijela1

jednom sam na nekom blogu o samopomoći pročitala tvoj komentar: "Dajmo im da drkaju!"
- Danica Cvorovic

Ovo je trunku... disturbed
- Igness

jeftini pamfleti uvijek govore o autoru. nikada o temi o kojoj pišu.
- bocacciozg

odličan tekst, koji funkcionira na više razina, čestitke! još bolje ilustracije-prigodne,kičaste i divno razotkrivaju suštinu 'mrtve, da ubijenija ne može bit' prirode.
- Wall

...ne gine ti novinarska karijera... imaš smisao za razvijanje radnje i fenomenalan izričaj... ...ali...?? ...tko kaže da ti nisi već novinar... pozdrav i osmijeh ti ostavljam... :)
- Palomina

Huc, u čemu je problem?
- Nemanja

čim sam pročitala prve dvije rečenice svidjelo mi se. ali kada sam došla do kraja jedini komentar koji ti mogu ostaviti je: jebeno. prejebeno.
- beatrice

huc, podsjećaš me na polumrtvog žohara koji još miče nožicama
- gardo

e jbga, čitam i mislim, ti to o meni, a ono samo krleža xD
- NF

kad ćeš napisat priču o benzinskim postajama i o noći?
- marchelina

Stepenicama tvog razmišljanja obični plebejac se nije u stanju penjati!
- Danica Cvorovic

doooobro...čak i lijepo. mekano. neobično za huca.
- Marchelina

wow. kao iskrcavanje na normandiju.
- Marchelina

Kontakt:

meister.huc@gmail.com

15.11.2020., nedjelja

Tao idiotizma (isječak iz knjige Zagrebačke hortenzije)

Probudio sam se i odmah se pošao samohipnotizirati pred ogledalom. Danas je valjalo odigrati novu ulogu - ulogu teškaša i udarača, vrlo opakog tipa. Uvijek me je zanimalo to igranje uloga na dnevnoj razini. Igranje uloga, tu sintagmu koriste i psiholozi, što laž čini vjerodostojnijom.

Čim sam ispratio djecu u školu, stao sam pred ogledalo i samohipnotizirao se. Umijeće samohipnoze stekao sam na tečaju hipnoze. HIPNOZA – PUT DO VAŠEG CILJA I USPJEHA, tako su to reklamirali.

„Odredite svoj cilj i krenite. Vaše prirodno pravo je da ostvarite svoje želje. Neka vaše promjene počnu sada. Možete se početi oslobađati svega što vas pritišće, i to odmah.
Negativne programe u našem podsvjesnom umu, koji posljedično pokreću negativne procese, mijenjamo hipnozom i/ili autosugestijom. Hipnoza je daleko učinkovitija od autosugestije jer hipnozom u podsvijest ulazi puno više sugestija nego što je to slučaj s autosugestijama.“

Tečaj se održavao u raskošno uređenom prostoru Hipnosovih kćeri, u Hećimovićevoj 202, u Zagrebu (nota bene: hećim na turskom znači ljekar). Hipnoterapeutkinja koja me je uzela u proces zvala se gđa Ašram, mala poduzetna crvenkosa žena ugodnog glasa i velikih umjetnih grudi što su stršale u erekciji. Dobro smo napredovali kada sam ju jednog dana – pod dojmom Larsa Von Trierovog filma Die Idioten – zamolio da me hipnozom pretvori u idiota. Posebno mi se dojmila rečenica u filmu : „ Mabye there is little idiot in there who wants to come out – and have some company“. Smatrao sam da u idiotizmu postoji nešto dublje te sam u svojoj riznici iskustava svjetova želio posjedovati i iskustvo idiota. Nažalost, moja inicijativa pobudila je najgore u gđi Ašram. Uvidjevši sve prednosti pretvaranja muškarca u kompletnog idiota nastavila je to činiti bez mog znanja i nikada ne bih saznao koliko me besramno iskorištava da potajice nisam započeo snimati naše seanse.

Sjedio sam na zadnjem sjedištu njezinog auta, hipnotiziran. Gđa Ašram i njena šogorica razgovarale su kao da me nema.
– Zgodan ti je ovaj novi – konstatirala je šogorica dok sam ja promatrao krajolik kroz koji smo se vozili.
– A bogami i dobro jebe – dovezala se gđa Ašram – stvarno dobro, ali samo dok je pretvoren u idiota. Čim mu se mozak aktivira počinje umovati, analizirati, diskutirati, raščlanjivati, propituje međuljudske odnose, govori o kvantnom podrijetlu svijesti, o post strukturalistima, o post pozitivistima, o heuristici, o nužnosti drugačijeg odgojno–obrazovnog sistema i dubokom učenju, o logocentrizmu antiverbalizmu i antijeziku, o intuitivnom razmišljanju, o razmišljanju u slikama, o njemu tako bliskoj tzv. spektralnoj glazbi (upravo je takvu glazbu želio raditi kao osmogodišnji dječak kada je osnovao svoj prvi bend koji je završio svirajući obrade Beatlesa), o akcidentalnim i naturalnim savantima i njihovim nadljudskim sposobnostima (naravno muzički savanti posebno ga fasciniraju), o sinesteziji, o važnosti slučaja u umjetničkom postupku, o tajnoj geometriji i mističnom životu pitagorejaca, o idejama koje svijetle u mraku,o idejama koje mirišu na snijeg, hegelovoj kujici i teslinom spiritualnom radiju, o Harry Partchu i njegovom surealnom instrumentariju, ad infinitum… Dakle kakav je to on: entuzijastičan? radoznao? gladan znanja? erudit? adehaadeičan? sveznalica? ili naprosto ovisnik o idejama i teorijama? – Jok! Naporan! Da, draga moja, na– po– ran! To je riječ koja ga najbolje ocrtava. Međutim, kada mu utrneš mozak postaje čista životna sila, jebač par excellence… Nešto poput Hendrixa…
– Da– da, i ja volim kada me tucaju dok na wi– fi slušalicama slušam dead metal… čovječe, to me lansira u orbitu…
– Stara moja ti si jedna obična jebena kučka!
– Pa to nas čini dvjema.
Prasnule su u smijeh.
Ja sam i dalje kroz prozor promatrao sljedove prigradskih vrtova pod sivim bolesnim suncem jeseni. I vrtne patuljke. Krasne vrtne patuljke!
– Hej Bolano – zazvala me moja gđa Ašram – želiš li jebati moju šogoricu?
– Može – može – rekao sam ne skrećući pogled sa vrtova i vrtnih patuljaka. Krasnih vrtnih patuljaka.
Zahihotale su se.
– A pičku? Želiš li joj lizati pičku?
– Može– može…
Svaki vrtni patuljak bio je poseban. Imao je svoj stil i karakter. No svi su redom bili vrlo veseli i gostoljubivi. Govorili su : „slobodno uđi, mia casa č la tua casa“.
– A šupak? Želiš li oblizati šupak ovoj glupoj pohotnoj kučki?
– Može – može …
Poželio sam se igrati s patuljcima.
– Hoćeš li joj zabiti svoj dugački kruti intelektualni jezik duboko u anus i ondje rovati kao krtica?
– Može–može…
Osjetio sam kako mi se slinica cijedi niz usta.
Nasmijale su se.
Jednom je patuljku nedostajala glava.
– Patuljak nema glavu, patuljak nema glavu – povikao sam uznemireno.
– Ništa ne brini, dušo. Glava je na popravku. Brzo će se vratiti – –
– Patuljak nema glavu – ponovo sam viknuo.
– Kažem ti, ne brini, mama će mu popraviti glavu i bit će ljepši no prije.
– Da– da – uključila se šogorica – patuljkova mamica je plastični kirurg i zna što radi. Kad se vrati iz klinike biti će ljepši no ikad. Nego imam i ja čarobnog patuljka koji, ako ga dovoljno dugo đaraš, svijetli u mraku. Hoćeš li poći sa mnom i vidjeti to čudo?
– Može– može – rekao sam.
– Baš si sladak, super ćemo se zabaviti – zaključi šogorica gđe Ašram.
– Nisam li ti rekla – uzdahne gđa Ašram – idealan je!Totalni idiot!


- 09:06 - Vox popljuvi (4) - Printaj me nježno - #

<< Arhiva >>