Opis bloga

Kratka priča, poezija

UpozorenjeTekstovi i slikovni materijal (ukoliko drugačije nije navedeno!) hucovo su vlasništvo i kao takvi zasićeni su copyrightom


 photo nocni_poslovi_zps5z0jpb36.jpg

Čitatelji o blogu

Kak ti pišeš, jebote te led! Ne prostačim, ali sad moram još. Kak ti pišeš, do u tri pičke uske, do u pet žena oko sedam sati do deset dana. Dosadno je. Jest.
- Livia Less Nata

Tvoji su postovi dobri, i više od toga, no ova tvoja desna rubrika Čitatelji o blogu pobija i poništava baš sve što pišeš. Kad bi to bio neki dekonstrukcijski performans, to bi bilo okej, no nekako mislim da nije; siguran sam, nažalost, da nije.
- Mariano Aureliano

Literalno nisam dorasla dostojnom opisu tvoje poezije i proze. Poput djeteta koje drugi put vidi čokoladu ( a okus prvog puta mu je ostao u najboljem sjećanju) gutala sam do sitnih sati slova koja si prosuo ovim prostorom. Izazivaš emocije. Smijala sam se, čudila a i osjetila trnce strasti i uzbuđenja. Nema ravnodušnosti. Oduševljena sam i nježno ću printati. Mnoge korice na policama knjižnica ostale su zavidne i crveneći se zaklopile se po stranicama. Majstorski. Nadam se ukoričenju u tvrde. Ovaj stil to zaslužuje.(jeka 17.06.2018. 08:46)
- jeka

Podsjetio si me na Miloša, jednako kao i njega, tebe ne treba pokušati razumjeti, treba te samo čitati. Svako tvoje djelo je malo čudo pisanja, uvijek me uznemiri, natjera da zadrhtim, da se čudim, da mi zastaje dah Stvarno volim tvoje pisanje
- Lisbeth

Nakon ovoga bi sjeo đojnt. Jemepas ako ne bi. Fuf.
- Alžbeta Bathory

di si huc, kralju asocijalnih blogera. nije ti neki masterpis, ali i dalje kulja taj opojni vonj undergrounda!
- blogdogg

Izvanserijski pjesnik, prozaik, slikar, pamfletistički cinik, erudit, što još da dodam da bih opisao tvoj blistavi blog u zapećku blogosvemira?!
- svenadamevin

sjajno. razigrano, s onu stranu iščekivanja. čišćenje od dosadnih unutrašnjih nametnika. prozračno i bistro. pridobio si mi jutro. živio!
- predvorje tišine

u jeboteee! jes da je bolesno, ali je napisano odlično! Odlično!
- lisbeth

Mozak ti je ko ventilator :)
- samotvoja

Kad narastem i ja ću jednom naučiti ovako pisati, i crtati, i slat ću svoje radove na natječaje...i svašta...
I otići ću jednom i na to more...
- v

samo ti roštaj! :)
- danijela1

čuvaj pomno te trenutke, ti dragocjeni čovječe.
- modestiblejz

zastrašujuća slika!
- jelenaslak

huc, rodi mi dijete
- bolesna u mozak

idealan za perverzni režanj mog kaotičnog mozga - danijela1

Zajebantski i nadrealno jezivo. Ti si stvarno dobar. Kako da te ja ne znam?
- swenadamevin

vidiš, Sven, ima jedan koji po zajebima podšivenim bešćutnom, neljudskom zlobom šije ne samo mene, nego i tebe ;)
- pero u šaci

...dok ti napišeš novu bljuc-huc priču i sve lijepo posereš, adimasto
- danijela1

jednom sam na nekom blogu o samopomoći pročitala tvoj komentar: "Dajmo im da drkaju!"
- Danica Cvorovic

Ovo je trunku... disturbed
- Igness

jeftini pamfleti uvijek govore o autoru. nikada o temi o kojoj pišu.
- bocacciozg

odličan tekst, koji funkcionira na više razina, čestitke! još bolje ilustracije-prigodne,kičaste i divno razotkrivaju suštinu 'mrtve, da ubijenija ne može bit' prirode.
- Wall

...ne gine ti novinarska karijera... imaš smisao za razvijanje radnje i fenomenalan izričaj... ...ali...?? ...tko kaže da ti nisi već novinar... pozdrav i osmijeh ti ostavljam... :)
- Palomina

Huc, u čemu je problem?
- Nemanja

čim sam pročitala prve dvije rečenice svidjelo mi se. ali kada sam došla do kraja jedini komentar koji ti mogu ostaviti je: jebeno. prejebeno.
- beatrice

huc, podsjećaš me na polumrtvog žohara koji još miče nožicama
- gardo

e jbga, čitam i mislim, ti to o meni, a ono samo krleža xD
- NF

kad ćeš napisat priču o benzinskim postajama i o noći?
- marchelina

Stepenicama tvog razmišljanja obični plebejac se nije u stanju penjati!
- Danica Cvorovic

doooobro...čak i lijepo. mekano. neobično za huca.
- Marchelina

wow. kao iskrcavanje na normandiju.
- Marchelina

Kontakt:

meister.huc@gmail.com

16.12.2020., srijeda

LAKO JE BITI TALENTIRAN- 13:32 - Vox popljuvi (4) - Printaj me nježno - #

15.12.2020., utorak

VINA, PRIČLJIVA (alkoholni san)

Duhovnik Zahid:

Poslije ispijača potop! Naprosto su snažnim zamahom izlili svo to vino u sebe. Nisu ga uopće pili, oni su ga naprosto proždrli! Bože, kakav grijeh, kakav grijeh! Nalili su ga u sebe kao da je obična voda. Kao da je benzin. Kerozin. Pogonsko gorivo. To sofisticirano vino, to nježno vino koje zahtjeva da ga se ispija gutljaj po gutljaj, kap po kap! Nisu mu dopustili da govori, da ispriča svoju priču. I još su – p'jani gnomovi! – polomili sve vrčeve, amfore, sve kantarose i stamnose… Pa naravno! Što njima znači vino bogova kada se okot đavolji natače iz bukare i samo čeka da se u kolo mahnito dohvati . Razdrobljeno leži obredno posuđe, lekytos za pomasti, kalpis za vodu… Bože, oh Bože sveti!

Gibeon, sin Jojadinov:

Idi Zahide! Ne prigovaraj pijancima, jer nama na dan Dana Postanka, nije dano ništa osim vina! Što god nam je On – Vinotoča nebeski – točio, mi ispili smo. Prestani da mi brojiš jerbo ću nožem da te urešujem na žrtveniku poganskom! Ti možda tražiš Boga, ja samo čašu! Kuš čedo bijedno! Gdje si bio kada je Isus prvo čudo izvodio! Zar meni, koji sam u Kani Galilejskoj Isino vino ispijao da brojiš? Moje oko je mutno, ali bistrije od tebe vidi! Kad dohvatim vrč u ruku, svi se idoli smjesta, povuku. Na tom je stihu i sam Nietzsche svoju kuću sagradio, trebao bi to znati moralnoumniče! Idi i neka ti je čaša vazda puna! To kažem svima koje volim. Tebe ne volim. Tebi samo velim: odlazi! mrsko mi je tvoje društvo! Sam ću da oplakujem plitkoće tvoje! Skučenost tvog uma srce mi razara. Idi, Zahide, idi!

- 09:54 - Vox popljuvi (1) - Printaj me nježno - #

08.12.2020., utorak

PROFILNO SLIKARSTVO

Nedugo nakon što su našli pećinu straha, s nevjerojatnim seksualnim prizorima iz prahistorije – u kuloarima popularno nazivana i prahistorijska ekipa za bušenje – u rano lijeno mekušasto jesenje poslijepodne u atelijer uniđe u moju radionicu sinjora Ambrosiana Domenica Maria Alvarez deus Madredeus Lucientes znana kao Lijepoguza Mara. Nalazila se u društvu prve oštrica Napulja, svog muža, zloglasnog grofa SForze. Uglas su izrazili prostu želju: želimo da nam izradite dvostruki portret iz profila!
Grof SFoza se stao postrance.
– Nu pogledajte pogledajte ga samo – rekao je – naprosto je savršen! Ostavlja dojam snage i odlučnosti. To je nos pobjednika! Ljudi koji imaju ovakav nos slijede sebe, svoj put, svoju sudbinu i žestoko brane svoja uvjerenja. Na njih ne utječu mase! Za njih sredstvo uvijek opravdava cilj…
Nastavio je redati dojmove o svom kljunastom nosu…
Kada je završio, postavio je suprugu u bočni položaj.
– A pogledajte tek ovaj! Kakva klasična finoća! Kakav kraljevski dojam! Kakav sklad!
Pa to visoko čelo… Nije potrebna dugotrajna geometrijska analiza da bi čovjek zamijetio prisutnost zlatne proporcije…
Nastavio je nizati estetske i karakterne dojmove o Lijepoguzoj Mari.
Nakon njegova solilokvija rekoh:
– Što dodati? Svaka vaša riječ je na mjestu, no ja ne mogu izraditi portret kakav tražite.
– Mora da se šalite, tja sva aristokracija i bogati bankari tvrde kako ste vi glavini slikar portreta u Napulju!
– To je istina, međutim moje područje je frontalni portret. Usko sam se specijalizirao za en face u biauronu. Moj mozak ne trpi čak ni milimetarska odstupanja u lijevu ili desnu stranu. Umah dobijem spazme. Tročetvrtinske poluprofile u ovoj slikarskoj radionici izrađuje kolega Abrazije, onaj dolje u kutu prostorije…
– Poluprofili nas ne zanimaju – odsječe grof SForza.
– Na žalost slikara profila mi ovdje nemamo. Mogu vam preporučiti kolegu Sinusa Naribusa iz Metkovića, on je još davne 1557. godine u Milanu, kod majstora Ambrogia da Pradisa specijalizirao profilno slikarstvo.
– Tako znači – izrekne grof natmureno.
– Žao mi je, slikari profila zbilja danas su zbilja rijetki.
– U tom slučaju dužan sam vam izbiti oko u svim smjerovima!
I grof to učini s lakoćom treptaja leptirovih krila u podzemnim sustavima ljuskara običnog. Što reći, život je sasušena sperma, kako počelo tako i završilo…

– – – prof. Abraham Tamir sa Sveučilišta u Ben–Gurion u Izraelu tvrdi da se čovjekov karakter može prepoznati po obliku nosa koji krasi njegovo lice. Svoju studiju je objavio u časopisu Journal of Craniofacial Surgery. Pa nismo mnogo odmakli od pjesnika–frenologa (glavomjera) i njihovih idejnih ispupčenja.

- 13:43 - Vox popljuvi (2) - Printaj me nježno - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>