Opis bloga

Kratka priča, poezija

UpozorenjeTekstovi i slikovni materijal (ukoliko drugačije nije navedeno!) hucovo su vlasništvo i kao takvi zasićeni su copyrightom


 photo nocni_poslovi_zps5z0jpb36.jpg

Čitatelji o blogu

Kak ti pišeš, jebote te led! Ne prostačim, ali sad moram još. Kak ti pišeš, do u tri pičke uske, do u pet žena oko sedam sati do deset dana. Dosadno je. Jest.
- Livia Less Nata

Tvoji su postovi dobri, i više od toga, no ova tvoja desna rubrika Čitatelji o blogu pobija i poništava baš sve što pišeš. Kad bi to bio neki dekonstrukcijski performans, to bi bilo okej, no nekako mislim da nije; siguran sam, nažalost, da nije.
- Mariano Aureliano

Literalno nisam dorasla dostojnom opisu tvoje poezije i proze. Poput djeteta koje drugi put vidi čokoladu ( a okus prvog puta mu je ostao u najboljem sjećanju) gutala sam do sitnih sati slova koja si prosuo ovim prostorom. Izazivaš emocije. Smijala sam se, čudila a i osjetila trnce strasti i uzbuđenja. Nema ravnodušnosti. Oduševljena sam i nježno ću printati. Mnoge korice na policama knjižnica ostale su zavidne i crveneći se zaklopile se po stranicama. Majstorski. Nadam se ukoričenju u tvrde. Ovaj stil to zaslužuje.(jeka 17.06.2018. 08:46)
- jeka

Podsjetio si me na Miloša, jednako kao i njega, tebe ne treba pokušati razumjeti, treba te samo čitati. Svako tvoje djelo je malo čudo pisanja, uvijek me uznemiri, natjera da zadrhtim, da se čudim, da mi zastaje dah Stvarno volim tvoje pisanje
- Lisbeth

Nakon ovoga bi sjeo đojnt. Jemepas ako ne bi. Fuf.
- Alžbeta Bathory

di si huc, kralju asocijalnih blogera. nije ti neki masterpis, ali i dalje kulja taj opojni vonj undergrounda!
- blogdogg

Izvanserijski pjesnik, prozaik, slikar, pamfletistički cinik, erudit, što još da dodam da bih opisao tvoj blistavi blog u zapećku blogosvemira?!
- svenadamevin

sjajno. razigrano, s onu stranu iščekivanja. čišćenje od dosadnih unutrašnjih nametnika. prozračno i bistro. pridobio si mi jutro. živio!
- predvorje tišine

u jeboteee! jes da je bolesno, ali je napisano odlično! Odlično!
- lisbeth

Mozak ti je ko ventilator :)
- samotvoja

Kad narastem i ja ću jednom naučiti ovako pisati, i crtati, i slat ću svoje radove na natječaje...i svašta...
I otići ću jednom i na to more...
- v

samo ti roštaj! :)
- danijela1

čuvaj pomno te trenutke, ti dragocjeni čovječe.
- modestiblejz

zastrašujuća slika!
- jelenaslak

huc, rodi mi dijete
- bolesna u mozak

idealan za perverzni režanj mog kaotičnog mozga - danijela1

Zajebantski i nadrealno jezivo. Ti si stvarno dobar. Kako da te ja ne znam?
- swenadamevin

vidiš, Sven, ima jedan koji po zajebima podšivenim bešćutnom, neljudskom zlobom šije ne samo mene, nego i tebe ;)
- pero u šaci

...dok ti napišeš novu bljuc-huc priču i sve lijepo posereš, adimasto
- danijela1

jednom sam na nekom blogu o samopomoći pročitala tvoj komentar: "Dajmo im da drkaju!"
- Danica Cvorovic

Ovo je trunku... disturbed
- Igness

jeftini pamfleti uvijek govore o autoru. nikada o temi o kojoj pišu.
- bocacciozg

odličan tekst, koji funkcionira na više razina, čestitke! još bolje ilustracije-prigodne,kičaste i divno razotkrivaju suštinu 'mrtve, da ubijenija ne može bit' prirode.
- Wall

...ne gine ti novinarska karijera... imaš smisao za razvijanje radnje i fenomenalan izričaj... ...ali...?? ...tko kaže da ti nisi već novinar... pozdrav i osmijeh ti ostavljam... :)
- Palomina

Huc, u čemu je problem?
- Nemanja

čim sam pročitala prve dvije rečenice svidjelo mi se. ali kada sam došla do kraja jedini komentar koji ti mogu ostaviti je: jebeno. prejebeno.
- beatrice

huc, podsjećaš me na polumrtvog žohara koji još miče nožicama
- gardo

e jbga, čitam i mislim, ti to o meni, a ono samo krleža xD
- NF

kad ćeš napisat priču o benzinskim postajama i o noći?
- marchelina

Stepenicama tvog razmišljanja obični plebejac se nije u stanju penjati!
- Danica Cvorovic

doooobro...čak i lijepo. mekano. neobično za huca.
- Marchelina

wow. kao iskrcavanje na normandiju.
- Marchelina

Kontakt:

meister.huc@gmail.com

25.03.2019., ponedjeljak

Njemački zahodZahod, toilette, WC, sraonica, kenjara, seratorij – to divno mjesto ispuštanja, opuštanja, kontemplacije, jedino mjesto osamljivanja u obiteljskim zajednicama koje (još uvijek) obitavaju u socijalističkim stanovima od 30-75kvadrata. Zahod (i ono što ide uz nj) – sinonim za većinu naših života. Zahod, od djetinjstva do smrti!

H. Miller napisao je Knjige mog života, hommage autorima koji su utjecali na nj. Ja bih mogao napisati Zahodi mog života iako su bili tek ostave za govno… uvijek taj dojam nedovršenosti… lišeni estetike, traljavi funkcionalizam… ružnih pločica koje su otpadale, gusane kade premaljane žučkasnotom uljanom bojom što je pucala i ljuštila se, tirkiznih visokih bojlera što su se zagrijavali žeravicom … bili su to, naravno, najmljeni stanovi i ja tu nisam mogao napraviti bog zna što, mogao sam ih tek malo uljepšati svojim radovima. Pa sam to i činio. Zahodske izložbe, tako sam to zvao.

Kao da se pročulo. Bio sam pozvan da izlažem u javnom zahodu na trgu bana Jelačića prije no što je zatvoren za nuždenje. Izložba se zvala Ispod nivoa jer se javni zahod nalazio pod zemljom, no imalo je to i dublje konotacije, dakako. Tom prilikom Tom Gotovac izveo je preform: složio je na podu javnog zahoda sendvič od parizera i potom ga s guštom pojeo. Nakon toga Tom je rekao mom kolegi: kulturni život u Beogradu oduvijek je bio uzbudljiviji i življi no u Zagrebu! To je bilo nešto s čim se čovjek nije mogao ne složiti. Ja sam pak izložio par c/b fotografija u high key-u, motivi zagrebačke Dubrave u kojoj sam, u jednoj od onih slam potleušica tzv.organske arhitekture, svojevremeno živio. Fotografije su bile načinjene zastarjelim digitalnim Olympusom, minimalističke i sasvim su se lijepo uklopile u zahodsku bjelinu (ako se ne varam visile su iznad pisoara).

Novinarku RTL-a, crnokosu patuljčicu, zanimalo je zašto sam izložio upravo te fotografije. Odgovorio sam kratko: to su motivi zagrebačke Dubrave, mjesto gdje sam svojevremeno tavorio. Dubrava i javni zahod, to vam dođe na isto.

Za neko čudo moja izjava puštena je u eter bez kraćenja ili cenzure. Ondašnji frend, sin partijskog sekretara (čitaj: guzonjin sin) ustvrdio je da tražim šore. Odmahnuo sam nehajno rukom.

Zahod kao literarna tema rijedak je i nepoželjan. Doduše, u javnim zahodima događaju se gadna sranja o čemu bih također mogao reći koju, no to područje uglavnom pokriva film. Znate već: ubojstva, silovanja, homoseksualne ponude, đanersko pucanje u venu i sl.

A na zahodima su nastale briljantne ljudske zamisli! Naravno, sramota je reći. Bolje zvuči ako veliš da ti je jabuka pala na glavu pa si skužio sve. Satori u trenutku iskliznuića javna je tajna!

No tema je njemački zahod, to je pojam s kojim sam se večeras nenadano susreo i koji me je potakao da zapišem ovo što upravo zapisujem. Njemački zahod nije i zahod u Njemačkoj. U Njemačkoj nisam našao niti jedan njemački zahod. Njemački zahod toliko je rijedak da duboko vjerujem kako je to austro-ugarska ostavština ; tek sam na jednom mjestu srao u nj, i to je bilo u stanu moje babe Bađure, u provinciji, gdje sam proveo prve tri godine života. Nakon što smo se odselili u Dalmaciju rijetko sam svraćao u to banijsko mjesto. Ali uspomena na ekstra zahod ostala je neokrnjena tijekom svih ovih godina.
Njemački zahod keramička je školjka dizajnirana tako da na sredini ima “stepenicu” , malu platformu na koju homo sapiens polaže svoju ciglicu, svoj izmet, svoje govance. Ta platforma omogućuje uvid u uradak iz kojeg možemo iščitati stanje digestivnog sustava nakon čega možemo – ali i ne moramo! - donijeti odluku – radikalnu ili ne! – što se tiče načina prehrane. Platforma osim što omogućuje analizu izmeta i seciranje zahodskom četkom (u potrazi za, recimo, bakinim draguljčićima koje ste progutali pod bombone dok ste lebdjeli pod utjecajem LSD-ja), također pruža mogućnost udivljenog promatranja istisnutog kapitalca te zadovoljstvo zbog dobro odrađenog posla in general. Jedini nedostatak (olfaktorni dio ne smatram nedostatkom već važnim dijelom dijagnostičkog pregleda) jest što vas njemačka šolja prisiljava da mokrite sjedeći, što navodno nije dobro za prostatu. Međutim, urolozi su podijeljeni po tom pitanju. Druga polovica njih tvrdi da je upravo morkrenje iz sjedećeg položaja dobro za prostatu.

(Za divljenje svježem, vrućem pivskom govnu koje se puši u ledenoj zahodskoj šolji vidi Charles Bukowski. Inače, nota bene, majka pomenutog pisca bila je Njemica.)

Nažalost njemački zahod moj babe nije preživio. Preživio je dugo, preživio je generacije koje su mi prethodile, preživio je domovinski rat i srpsku doktoricu koja je okupirala babin stan, preživio je oslobođenje, preživio je godine poraća, babin povratak, mnoštvo guzica i tone i tone govana, da bi jednog proljeća, kada je nenadano zahladilo, pokleknuo pred snagom vode koja je promijenila agregatno stanje. Njemački zahod potom je zamijenjen najobičnijom zahodskom školjkom iz Peveca.
Tada sam ga posljednji put vidio - njemački zahod! Nikad više takvih zahoda! Mnogima od nas omogućio je da se bar na trenutak osjetimo posebnim, uspješnim, nenadjebivim, veličanstevenim i stoga:

Neka mu je vječna slava i hvala!

Pitanje o kojem ću sutra razmišljati trijezan: njemački zahod i njegov utjecaj na koprografske navike i navade u seksualnom interkorsu prosječnog Nijemca.

Viktor Žmegač javi se.

- 11:00 - Vox popljuvi (5) - Printaj me nježno - #

22.03.2019., petak

Psihik


U pokušaju da te opišem,
radije posežem za notama

sjediš u Café de Flore
par stolova dalje
ja čitam tvoje misli
kao otvorenu knjigu
Edwarda Snowdena

moje ime je Egon Schiele
matrični broj 56656776
although omen est homonim
ja sam tvoj mentalni
stalker
s obzirom da si ti tvrdokorni
skeptik
mogućnost da mi uđeš
u trag
ravna je
0

ukoliko te nema par dana ovdje
uključim remote viewing i
tvojim očima promatram Maldive i
dobroćudna lica mještana
što se izmjenjuju nad tobom

potom si opet tu, ispijaš caffč latte u
Café de Flore i zamišljaš
autentične grijehove i nove načine egzekucije
sustanara iz Villa Seurat 18
crkvene orgulje bruje u mojoj glavi
na svaki spomen Epoissesa iz usta
našeg konobara, siroljupca

Vječno napeti Imitator glasova pitao je danas
siroljupca za tebe, na što je ovaj češkajući nos odvratio
da te nije vidio već tjednima...

tečaj kratke priče: recite to na taj staromodan klasicistički način i oživite umrtvljene uspomene uspavane ljepotice jednom transgresivnom fikcijom nekrofilsko-koprofagsko-incestne romantike

Amelie, došlo je vrijeme da te javno razotkrijem
baviš se mišlju da doktoriraš na temu trećeg Reicha i okultizma
kad kažeš vječni kapitalizam ti misliš vječni Žid
političari su trgovci obećanjima i simbolima sreće
a stoka sitnog zuba ponosni vlasnik nacionalnog duga
što se hrani bakrenom prašinom i hrđom svojih predaka
nacionalne financije uvaljane su u brašno i ispečene na jakoj vatri
poljubac premijera i ministra obrane u Fort Knoxu
trezorski zapisi i obveznice ispisane čajem
napose narodnooslobodilački kapitalizam u njedrima New Deala

pitaš: kako nahranim Sunce svim tim ljudskim srcima?

padaju bombe po krevetima
tvoj ljubavnik u podrumu radi na libretu svemirske opere Rigel 9.
mumlajući: pravi je turizam u zvijezdama
čitam: Antologija mrtvih ideja i njihova djeca
čitam: Zapisi za pećinu i cvijeće u egzilu
čitam: Godine koje je pojeo racionalizam
gledam: apokaliptične vizije u visokoj rezoluciji
mirišem: užas svakodnevice s mirisom kvalitetnog omekšivača
osluškujem: Hrvatska i srodne besmislenosti
dekoriram: uznjegovana skepsa u praznim teglama umjesto ukrasnog cvijeća
na ulici: postolja su gladna novih poprsja
kažeš: organski sam moralna, ti si organski amoralan
u posjedu sam informacije koja razara uvjerenje
sanjaš: uprizorenje smisla na tajnoj lokaciji (pratimo subjekt... subjekt se nalazi u zgradi... subjekt je u zgradi, ponavljam....)
stvarnije od stvarnog
ipak, radije biram život nego starost
glavosječa iz donje Zeline obrušio se na mene svom silinom dobro brušenog i izrađenog psihijatarskog slučaja
kažeš: donio mi je teglu punu krijesnica
de da vodimo ljubav pri biolumenoznoj svjetlosti kao nekad, rekao je
ozubljuju vagine, rastu sjekutići u sladostrasnom mesu
uskoro će mužjaci homosapijensa dijeliti sudbu mužjaka bogomoljki (ha-ha)
imanje je zapušteno ali šećerni je smijeh
«pritom, intelektualci su prikladni kao ptice vabilice i reklamni natpis»
«totalitarni sustavi ne prave razliku između politike i kulture»
«neprijatelj, koji prezire svako vjerovanje ne ustručava se čak niti citate iz Biblije upotrebljavati kao svoju propagandu...»
“naš odgoj stvara samo ograničenu buržoaziju bez inicijative i volje ili anarhiste”
“I had a couple of experiences with the supernatural. I don’t know his name! He was a ghost! I’m very open to it.”
profesionalni jodler susreće profesionalne narikače
„Plimpton 322“ je najstarija, ali i najtočnija trigonometrijska tablica na svijetu.
sve je to na kraju krajeva velikodušnost iz računa
elokventni stihovi, ali bezstrasni
jutarnja prozivka anđela
u njemačkoj švargli jezik emigranta i nacrt za sutrašnjicu
vraćam se svojim opsesijama
naravno i lažni novčić može odrediti životni smjer
primjećujem filozofičnost ovog teksta
u muzeju muškosti i toksičnog maskuliniteta/još samo proljetno cvijeće/ visibabe, đurđice i jaglaci božji/ na maskirnom platnu / krv i popis ožiljaka / s kratkim opisom povrede /boys will be boys
homo croaticus pretjeruje sa svojom boli dok proždire prepelice iza lica Facebooka
ozakonjena brutalnost u cvjetnom uzorku
putevima karijerista u ozama sreće

na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život
na Hreliću čitav tvoj život

- 00:42 - Vox popljuvi (4) - Printaj me nježno - #

20.03.2019., srijeda

NORMIRANJE ABNORMALNOSTI

(mjesto radnje: KBC Dubrava, bliska budućnost)

Ali gospodine Bandiću ne možete operirati mozak, vi niste neurokirurg!
Ma nemojte vi meni ... treba delati... ja jesam doktor... bio sam u Dubaju... ovo mi je šesti mandat... građani znaju... pitajte Borasa...
Oh, da, vi imate počasni doktorat, ali to nema veze sa medicinskom strukom, a još manje neurokirurgijom!
Dosta priče idemo delati, čovjek je u potrebi, ovo mi je šesti mandat, treba izvaditi tumor!
Ne! ja to ne mogu i neću dopustiti! Kategorički NE!
Dr. Kaliniću, udaljite ovog čovjeka.
Kalinić stupa u akciju, udara šakom u glavu nervoznog neurokirurga i iznosi ga van u nesvjestici.
Dakle, gdje smo ono stali? Aha, rezanje lubanje! Milana, rukavice!
Odmah doktore!
Milana navlači bijele gumene rukavice gradonačelniku Zagreba, počasnom doktoru muzičke akademije, Zmaju od Kamenitih vrata, počasnom predsjedniku GNK Dinama i počasnom građaninu Srebrenice.
Bandić migolji prstićima.
Baš mi dobro stoje. Skoro k'o masonske!
Hi-hi-hi, smijucka se gradonačelnikov doktorski tim u sastavu: Ana Rucner Kalember, Gordana Rusak, Milana Vuković Runjić, Ana Stavljević Rukavina, Ljerka Mintas Hodak, Olivera Majić, Jelena Pavičić Vukičević, Milanka Opačić, Vesna Kusin.
Kalinić se vraća.
Zaključao sam budalu u ostavu za metle.
Neka si, tamo mu je i mjesto.
Hi-hi-hi, smijucka se gradonačelnikov doktorski tim u sastavu : Ana Rucner Kalember, Gordana Rusak, Milana Vuković Runjić, Ana Stavljević Rukavina, Ljerka Mintas Hodak, Olivera Majić, Jelena Pavičić Vukičević, Milanka Opačić, Vesna Kusin.
Ajmo delati... Kaliniću, uzmi taj cirkular i zareži ovdje pa u krug...
Kalinić uključuje kiruršku opremu, mali cirkular koji cvili poput komarca, pa zarezuje, reže...
Vidi ga, k'o profesionalac, gradonačelnik će posprdljivo.
Multitalent, oglasi se Kusinka.
Polivalentni gospodin Pavle, nadoveže se Milana.
Talentirani gospodin Ripley, javi se i Rafaelić koji stoji postrance. On se, naime, sasvim slučajno zatekao ovdje došavši na redovan pregled bubrega. Ugledavši ga u predvorju KBC-a, Milana ga je pozvala da im se pridruži u gradonačelnikovom kirurškom pothvatu.
Svi se cereću. Pače, cerekaju!
A ne''š ti Mile, ako mogu izrezat sva ona drva na tvojoj vikendici što je ovo malo kosti – odvrati Kalinić samopouzdano.
Kalinić odreže i odvoji gornji dio lubanje pa ga ponovo vrati natrag, ponovo podigne, opet vrati natrag.
Vidi, k'o poklopac za lonac!
Hi hi hi, smijucka se gradonačelnikov doktorski tim u sastavu: Ana Rucner Kalember, Gordana Rusak, Milana Vuković Runjić, Ana Stavljević Rukavina, Ljerka Mintas Hodak, Olivera Majić, Jelena Pavičić Vukičević, Milanka Opačić, Vesna Kusin.
Mir Pavle, upozoravajuće će gradonačelnik, ovo je ozbiljan posel.
Bandić uzima skalpel i pincetu i počinje čačkati po pacijentovu mozgu. Kasapi mozak nekritički, dakako.
Sestro Milana, posišite tu krv... niš ne vidim... i dajte ponovo te rendgenske snimke, nemrem locirati malog gada...
Želite li možda i CT, zanima dr. Kusin.
Rendgen bu bil sasvim dovoljan.
Gotovo doktore, posisano, javlja sestra Milana.
Ajmo dalje!
Bandić zabada skalpel, sve dublje i dublje, prema hipofizi, čineći neviđen nered. Mozak se od silnog kasapljenja polako pretvara u kašu.
Bandić slavodobitno izvadi hipofizu.
Evo ga! Rak! Gad koji je ubijao jadnog čovjeka!
Bandićev tim plješće.
Dobili smo još jednog glasača, Kusinka došapne Rusakici.
Bandić potom prilazi staklu iza kojeg stoje novinari što su promatrali kirurški zahvat.
Fotoreporteri mahnito škljocaju.
Dobro, dosta s tim, imamo još hrpu posla danas: sanacija rotora, projekt Manhattan, žičara, nacionalni stadion, tunel kroz Medvednicu, metro, tramvaj do zračne luke, most Jarun, sveučilišna bolnica, Paromlin, Gredelj...
Kaliniću uzmi superglu i zalijepi nazad tu glavu.
Ali nemam superglu...
Što me briga, nabavi.
Čekaj imam ja OHO ljepilo, javi se uvijek spremna kolumnistica-izdavačica-urednica-književnica, za ovu priliku medicinska sestra Milana V. Runjić, ustavnog sudca kći.
Hoće to biti dobro, provjerava s gradonačelnikom.
Kaj ja znam, valjda bu, odvraća nervozno Bandić.
Milana prekapa po torbici.
Ma gdje li se samo zametnuo... Ah! Evo ga!
Pruža ga Kaliniću.
Duguješ mi za ovo, Pavle...
Ajde, dosta s tim, žurimo, gradonačelnik će.
I vesela družba u sastavu: Ana Rucner Kalember, Gordana Rusak, Milana Vuković Runjić, Ana Stavljević Rukavina, Ljerka Mintas Hodak, Olivera Majić, Jelena Pavičić Vukičević, Milanka Opačić, Vesna Kusin odlazi dalje... u noć... da dela...

- 14:22 - Vox popljuvi (8) - Printaj me nježno - #

14.03.2019., četvrtak

ORIGINALNI GRJEŠNIKpreuzevši vlast
neki je rimski car
zgrožen zapuštenošću grada
zapovjedio da mu pod noge donesu
svu rimsku paučinu

očekivao je manje od 1000 libra
a donijeli su mu 10 000 libra paučine

je li to onaj što je na proslavu u palači pozvao uglednike Rima
nahranio ih napojio, pa zaključao vrata i pustio nekolicinu tigrova i lavova
povađenih kandži, zubiju da se muvaju unaokolo dok su patriciji ne znajući za šalu drhtali od straha
onaj koji je nalazio da se crvena i zelena odlično slažu
pa bi povremeno ubio kojeg roba da krv njegova poškropi brižno njegovanu travu pred palačom
onaj koji je na jednoj od svojih večernjih zabava bacio toliko cvijeća na uzvanike da su se neki od njih ugušili
onaj koji se u četiri godine vladavine ženio tri puta
onaj koji je za suprugu uzeo svećenicu Vestinog hrama
djevicu što se zavjetovala na čednost, pa je potom deflorirao
što je prema rimskim običajima bila blasfemija koja se kažnjavala smrću; ali tko da sudi i osudi cara, Cezara našeg
onaj koji je svog boga El-gabala nastojao pretpostaviti svim rimskim bogovima, koji mu je svako jutro posvećeno prinosio životinjske žrtve pojeć' s majkom i babom barbarski napjev
onaj koji je natjerao senatore da plešu oko kipa boga njegovog
onaj koji je frizera Klaudija postavio za praefectus annonae
onaj koji je za skupljača 5% takse na nasljedstvo postavio goniča mula, kurira, kuhara, bravara
onaj koji je tražio da se kočijaš Hierokl, njegov ljubavnik i suprug kako ga je sam zvao, proglasi za Cezara
onaj koji je tajnu službu koristio da uđe u trag građanima duge kare, koji su potom privedeni u palaču da ga cijelu noć penetriraju
onaj koji se preoblačio u ženu, kurvu i Veneru te potajice posjećivao taverne i bordele prepuštajući se orgijama i pušeći kurce mnoge
onaj koji je zahtijevao od najboljih liječnika carstva da od njega načine konkretnu ženu
s vaginom i grudima
pa s obzirom da nisu ni pokušali znajući da je to nemoguće
spolno ih je osakatio capnuvši im jajca
na kraju je učinio je to sam, zasjekao si je testise
i umalo umro
taj okrunjeni anarhist
prvi poznati tranzić u povijesti
Marko Aurelije Antonin Augustus
rođen kao Avit Varije Basijan
znan pod imenom Elagabal ili Heliogabal
porijeklom Sirijac, 14 godišnji rimski car
dekapitiran nakon samo četiri godine vladavine
zajedno sa svojom majkom Julijom Mezi
od ruke pretorijanske garde
i bačen u Tibar
da spava sa ribama

kao Luca Brasi
nekoliko tisućljeća
kasnije

- 08:39 - Vox popljuvi (1) - Printaj me nježno - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>