Prvi post napisan
18.09.2004. u 23:26
"Uskoro će tolerancija doći do takvog nivoa da će pametnima zabraniti da razmišljaju, kako se ne bi povrijedili osjećaji glupih.
"M. A. Bulgakov
|
Bugenvilija
10.12.2011., subota
Viktorijin fukodrom
Imate blizance? Ne? Baš šteta, jer ne znate koje je to ludilo po cijeli dan, noć, a i šire....
No da odmah pređem na stvar jer kuham ručak, čistim, trčim gore dole štengama i još sto čuda u paralelnim vremenima, kako to obično biva za vikende...
Donio najmlađi potomak, kući iz škole jedan Leksikon/Atlas koji je posudio u školskoj knjižnici (o samom leksikonu tj atlasu jednom drugom zgodom tj nezgodom...).
Uzeo ga je samo zato jer je na koricama nacrtan egipatski sarkofag, a on je lud za mumijama i svim tim pričama...
I tako sjedimo za stolom nakon što smo odradili domaću zadaću i pita mene Dawa da nek mu pokažem gdje je taj Egipat da si on to malo proući...
a sve se odvija na stiliziranoj karti Afrike...
Pa reko sine, gle, tu je Egipat, tu su piramide, a ovo je rijeka Nil. Najduža rijeka na svijetu i bla truć (a sad me baš briga ako se vi ne slažete sa tom tvrdnjom).
Zna on to veli, kaj mu to govorim uopće, kad to i male bebe znaju...no dobro...
I dođe prstom po toj rijeci Nil, pa malo desno do Viktorijinih vodopada i čita (a ne čita briljantno ni pod razno) i naravno,
pročita Ficktorijini slapovi jer se u njemačkom uglavnom V čita kao F.
I tu braća udare u grohotan smijeh, da kakvi su to ficken vodopadi i ko se tu ide fickati.
(sex i ficken su nove stvari koje se nalaze na našem repertoaru interesantnih i nepoznatih stvari.
o definicijama istih, moram pobliže i opširnije u nekom drugom postu)
Tako da dragi moji, ako niste do sada znali što se radi na tim slapovima, sada znate...
A sad malo o prehrani...
Dapače, o LCHF kruhu.
Kako sam nedavno pisala, (nema tome ni dva mjeseca) izbacila sam iz prehrane sve ugljikohidrate, a tu naravno, spadaju i sve žitarice, pa tako otpada klasičan kruh i peciva, a da bi to nekako nadomjestila za koji puta pojesti nešto na što se da nekaj namazati jer putar mi je jako nepraktično mazati na dlan, smislila sam neke svoje recepte kruhova koji su meni super, za razliku od postojećih koje možete pronaći kojekuda po internetu.
Pa evo jednog takvog recepta popraćenog slikama da budem vjerodostojnija.
Srećom sam uspjela ugrabiti kruhić dva, od najezde gladnih i pospremiti štogod za sutrašnji doručak.
Recept kako slijedi:
Skromnog imena,
Bugin kruhić ;))
3 jaja
sol
šaka sezama
2 jušne žlice putra
žličica praška za pecivo
2 jušne žlice kokosove masti (možete zamijeniti putrom ukoliko nemate)
3 šake nasjeckanih preprženih lješnjaka
2 jušne žlice kokosovog brašna (ne onih strugotina za kolače već brašna)
u mlincu za kavu samljeti:
1 mlinac zlatnog lana
1 mlinac običnog lana
1 mlinac suncokretovih sjemanki (ugrubo)
1 žličicu Psyllium praha pomiješamo sa deci tople vode
ostavimo da nabubri oko 3-5 minuta pa umješamo sa prethodno umućenim
putrom i žumanjcima, u to dodamo sve sastojke.
Od bijelanjaka i soli napravimo tvrdu pjenu koju kasnije kad je sve umješano ufino
lagano spojimo sa pjenom od bjelanjaka, oblikujemo hljepćiće veličine po vlastiom nahođenju
stavimo ih na backpapir i posipamo sezamovim sjemenkama.
Pa stavimo u prethodno zagrijanu rernu na 170 stupnjeva Celzijusa i
pečemo između 20 do 25 minuta.
Meni je od te smjese ispalo 7 hljepčića.




Opaska za genijalca koji je kreirao ovu opciju dizanja fotografija direktno u editor:
Ne razumijem kome je palo na pamet (ima li je uopće?), da se umjesto brojki tj piksela ili centimetara koje svi razumiju i znaju se istima služiti,
upotrijebi nešto toliko debilno kao što je:
male - srednje - velike - jako velike - originale
što je to? što je pisac time htio reći?
Čak i kad stavim opciju ”original” dobijem svoju sliku koja je 650x450 ili slično ali dužina uvijek 650 piksela, odrezanu do pola???
dajte napravite jednom u životu nešto kako se spada, zašto uvijek najdebilnija riješenja?
O zašto???
počela pisati post negdje prije ručka, znači oko pol jedan...e pa stvarno mi treba...
|
meni se sviđa novost, nego bugi, sjećaš li se ti mračnih vremena nekog dariusa, koji je izgleda još uvijek šef iz sjene, naravno da se sjećaš, svi protežirani se sjećaju :P (NF 10.12.2011.
20:22)
NF, koliko ja znam on nije više šef, pa čak ni iz sjene ali koliko znam, on i dalje radi na tim dizajnima i bakće se sa svim tim. inertno kao i obično... (Bugenvilija 10.12.2011.
21:25)
Kao prvo Mali nije daleko od istine a drugo, ovi kruščići mi se dopadaju blogati pa to je kolač. LP.:) (fra gavun 10.12.2011.
21:38)
To mora da je jako dobro. Raznih sjemenki.... putra, jaja... super. A ono sa Nilom i slapovima ... patuljci pojma nemaju ... :))))) (Mladen 10.12.2011.
21:43)
aha, sad si ti u fazi (čišćenja) u kojoj sam ja bila prije godinu - dvije hehehehe (praktikum 10.12.2011.
21:46)
Kruh ti je super. Kupio sam nekolikio vrsta brašna i spremam se napraviti nešto u tom smislu, iako će moja opcija biti neusporedivo siromašnija ;)
P.S. To što ti reže fotografije je zbog odnosa sa ostatkom koda za prikaz stranice. Što se tiče opisnog raspona za veličinu slike, on je prisutan i na google-u. Kako god, radi se o dobrodošloj mogućnosti. Bravo blog.hr ;) (dražeN ;) 10.12.2011.
23:25)
@fra Gavun, da znaš da je vrlo blizu kolača, fali mu jedino šećer koji sam također izbacila iz upotrebe, ali neku inačicu pa sa steviom ću svakako napraviti idućih dana :)) @Mladene, patuljci još pojma nemaju ali brzo to ide vidim ja :))) Da @Suzette, na dobrom sam putu iako sporo ide :)) @Kiwi, moram priznati da baš ne kužim sa kojim ostatkom koda za prikaz stranice. hoćeš reći da je dizajn bloga kriv ili što? (Bugenvilija 11.12.2011.
01:02)
Da, dizajn tvog predloška (html kod) . Pogledaj na mom blogu primjer. Prije je bila manja, a sada sam stavio fotografiju 1000x600 i skroz izlazi iz okvira. Da je nešto uža činilo bi se da je odrezana. Hoću reći, nitko nije kriv, tj. kako je zadano u kodu, tako se i prikazuje, neovisno što to nije baš onako kako bi mi ponekada željeli ;) (dražeN ;) 11.12.2011.
02:24)
prpošno, nema što... :-P (Shelly Kelly 11.12.2011.
10:30)
red je da se nešto kaže i o skrivenoj povijesti kraljice Viktorije, makar povodom slapova kad sam ja bio mali isto sam donio kući iz škole jedan, ali ne leksiikon, nego ocjenu jedan (pametni zub 11.12.2011.
12:36)
ne kužim iz kog si razloga izbacila ugljikohidrati, no dobro...
i dalje se ne snalazim u faking blogu i gubim sve veze sa starim blogerima. jebš to spremanje "dragih" ljudi jer sam ih pobaca nekoliko istih u više tih "kućica"...
tako da uglavnom pišem, ako je netko friško bacio post pogledam (kao sada) i to je to.. ehhhh (seoska idila 11.12.2011.
14:14)
Vec sam vidio u kod familije Svicarskoj na vratima sobe teenagera natpis: "molim kuzati" (Sredovječni udovac 11.12.2011.
18:30)
Fala @Kiwi, imaš pravo, promjeniti ću izgled bloga, možda se onda dese neke promjene :)) @Shelly, :P @Pametni Zube, ja bi rado da moji nose kući jedinice. to se kod nas neobično cijeni :))) @Rudarko, i ja imam problema sa snalaženjem po blogu, sve im svece i njima i promjeni na ”bolje”... @Sredovječni, imamo i mi na vratima živopisne izjave, baš sam ih uslikala nedavno, moram vam to pokazati :))))))) (Bugenvilija 11.12.2011.
20:07)
Vrlo si svestrana! Ovaj tvoj recept je neobičan i zanimljiv (jedino, jaja baš ne volimo)! Ja inače znam ispeći pogačice od raskuhanoga ječma i crnoga brašna, još dodam sitno preprženi crveni luk, sol biber i kari. To možeš i samo jesti ili uz neko drugo jelo. Pozz! (Teobaldin teatar 12.12.2011.
10:58)
Hvala Theobaldo :) Tvoj recept je super ali ja izbjegavam sve žitarice koje imaju glutena ili škroba. A ima ih samo par koje to nemaj, a ječam mislim da ne spada u tu kategoriju, a o crnom brašnu da ne pričam. (Bugenvilija 15.12.2011.
13:10)
slatkiši su ti naši klinci!
I hvala za recept... tvoji su recepti uvjek tako inspirativni! (d-a-m-a 19.12.2011.
14:55)
Neka su tebi Sretni i veseli predstojeci Blagdani.. (Euro 23.12.2011.
07:35)
svako dobro tebi i obitelji :-) (nataša 23.12.2011.
08:12)
Uf ovo mi meni ne gine nakon blagdana, a gdje se kupi taj prah? (jja 27.12.2011.
21:08)
|
|