Nismo se vidjeli mjesec dana i dogovor je bio da se nađemo jedan vikend u Zagrebu.

Preko aplikacije AirBnB-a sam pronašao malu garsonjeru od 18 m2, blizu Trga bana Jelačića za pristojne novce. Ispalo je da za taj vikend započinje i Advent koji je zadnje dvije godine proglašen najboljim u Europi.

U petak, nakon posla, krenuo sam prema Zagrebu. I to ne autobusom, nego sa autom jednog bračnog para koji je nudio prijevoz u facebook grupi za prijevoz. Ti si krenula autobusom iz Splita.

Malo sam bio skeptičan oko svega, ali na kraju sam ispao prezadovoljan i ne bi više nikako ni išao drugačije. Ekipa je bila pričljiva, nasmijana i za svaku pohvalu a u Zagrebu sam bio već za dva sata vožnje.

Stigao sam na autobusni kolodvor .Sjeo sam i čekao tebe. Čekajući tako mi je stigla poruka od vlasnice smještaja da je prošla gošća uništila tuš kabinu te da nas ona neće dočekati. Nisam više znao šta će me tamo dočekati i bio sam sve nervozniji.

Nakon pola sata si stigla.Poljubili smo se te krenuli prema tramvaju. Usput smo u pekari još kupili svašta za večeru.

Vozili smo se tri stanice te stigli u Draškovićevu ulicu, pokupili ključ te ušli u stan. Raskomotili smo, pogledali tuš kabinu, koja nije bila u tako lošem stanju kao što sam mislio te smo se mogli normalno tuširati.

Tu večer smo bili umorni od puta pa smo ostali u stanu gledati tv.

Sutradan smo odlučili maksimalno iskoristiti dan. Prvo smo otišli na Meštrovićev paviljon gdje je bila izložba Nikole Tesle. S obzirom da je tek nedavno otvorena bilo je dosta ljudi. Slikali smo se, svašta isprobali te krenuli prema Trgu bana Jelačića.


Prvo smo otišli u Muzej Iluzija a zatim smo se uspinjačom popeli na Gornji grad. Cilj nam je bio da prođemo što više adventskih lokacija. Popili smo pivo u Malom medi na Medvedgradu, slikali se pored spomenika Marije Jurić Zagorke, A.g. Matoša, jeli u McDonaldsu a zatim se vratili u smještaj.


Kratko smo se odmorili a zatim se krenuli zagrijavati za izlazak. Oko ponoć smo otišli do Zrinjevca do kućica na fritule a zatim nas put odveo do noćnog kluba KSET.

Tamo nas je dočekala opuštena rock atmosfera. Zatim smo skužili da se u blizini nalazi i poznati narodnjački klub H2O pa smo odlučili i to vidjeti.

Nije me se ni najmanje dojmio taj kič, napumpane ženske, raskopčane košulje i neprestano guranje i mjerkanje. Ali, eto sad znam kako je i tamo.

Na povratku kući smo još ušli i upoznati klub Sax ali tamo je taman bio kraj. Zatim smo zaspali kao bebe.

Danas je bio naš posljednji dan te smo do 11 sati trebali napustiti smještaj. Malo smo počistili stan a zatim krenuli šetati prema Zrinjevcu i Tomislavcu, pa prema Cvjetnom i tako završili na Trgu.

Uspinjačom smo se opet popeli pa krenuli vidjeti i Božićnu bajku u Tunelu Grič. Jako lijepo izgleda i super su se potrudili.

Zatim smo tramvajem otišli prema Zoološkom vrtu. Nakon razgledavanja smo ogladnili te smo odlučili otićii na ručak u Dva goluba kao i prošli put. Prvo smo naručili juhu a zatim praški odrezak i rolovanu teletinu.

Nakon cijelodnevnog hodanja bili smo već umorni te smo krenuli prema autobusnom kolodvoru.

Ti si se vraćala autobusom a ja sam si našao prijevoz od kolege s kojim radim u firmi.

Što više reći osim „Susret u Zagrebu. Nešto novo, kratko i slatko„.


Uskoro mi dolaziš u Slavoniju. Jedva čekam. Vt:*

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>