utorak, 19.02.2008.

Svi moji punti kad se zbroje...ilitiga divlje društvo

Odavno sam imala želju staviti na papir svoje "prijetelje" ilitiga društvo s kojim kratim subotnje noći. Ta slavna dobitna kombinacija našeg društva nevjerojatna mi je u onim trenucima - kada razmišljam o tome.

1) Kombinacija - Bračni par
Ona - iz prvog braka jedna djevojčica; + dvoje djece njezine Bolje Polovice iz drugog braka.
On - dobričina i naivac.
Kćer - prava glumica španjolskih mi sapunica u prahu.
I tako ovaj Trojac izlazi zajedno van, šeću skupa po diskoteci, mamica vodi mamac (svoju curicu) k'o na sajmu. Curica - mamac s vremena na vrijeme prošeće s kojom cigaretom više - manje i sve to ni više ni manje sa svojih punih petnaest godinica. Ne izostavimo ni vezu sa tridesetdvogodišnjakom također iz dobitne kombinacije No. 2.
Ona - u braku s Boljom Polovicom - ni trunke morala - sex u svako doba i s kim god.
On - pravi primjerak da dobričine uvijek prođu najgore. Voli svoju dragu do Bola i natrag i ne nosi naočale za kratkovidne.

2) Kombinacija - Ken
Dječak od svojih tridesetdvije godine. Živi za vikende, mamica mu kuha, pere, glača I! sprema sobu. Ima svoju djevojčicu - Hrvaticu u dvadesetsedmoj godini iz lijepe hitlerovske Njemačke. Veza od sedam godina od koje je ostala samo navika jer on ne zna držati jezik u ustima ni malog u hlačama. Kad su zajedno - kombinacija Brangelina nije im do koljena s malom iznimkom - ljubav.
Vozi svoj lijepo sređen auto nedaj-Bože-da-se-nasloniš-na-njega, posjećuje teretanu i njeguje svoju blistavu budućnost jadnog neženje...i tu upada kombinacija No. 3 - Duhovni pastir našeg društva.

3) Kombinacija - Duhovni pastir
Trideseti nešto joj je godina. Iz nasilničke obitelji. Živi sama u kući pokojnih roditelja svoje majke. Završeni fakultet. Bez posla - bez ikoga - kome je stalo. Djevojčica zarobljena u svom svijetu gdje čeka svog princa na bijelom konju - dobitnu kombinaciju No. 2. Novaca nema- kako preživljava - neam pojima. Osim što pije mlijeko pomiješano sa kakaom, ja nisam do sad čula da jede uopće. Vrlo je religiozna i tradicionalna. Jedinog dečka kojeg je imala - natjerala je da pokupi bačenu žvaku za sobom, a ka joj je ovaj predložio sex - skoro je iskočila iz svoje kože u smislu "jesi li ti normalan, bolje da ideš u Crkvu i da se moliš Bogu..." Jedne je godine, na dan Sv. Nikole nakupovala čokoladne tortice na koje je zalijepila prigodne molitve, poruke, savjete i podijelila nam. Nedugo nakon toga - podijelila nam je male fascikle u kojima nas savjetuje o životu našem svagdašnjem - sexu i alkoholu.
Najbolje se opušta u subotu kada doslovno od 22 sata pa sve do 5 sati ujutro (u nedjelju) pleše bez prestanka na podiju bez obzira što nam naš dragi DJ puštao. Na wc- nema potrebe. Iznimka je kada siđe s podija i zamoli konobara za čašu vode.. Pleše li se r'n'b, foxtrot ili valcer - nju to nije briga - uhvati ritam i skakuće cijelu milu noć.

4) Kombinacija ilitiga Priljepci - Godine - unknown - never mind -
Rodbina fascinantne nam kombinacije No. 1. Pojeli bi i posušeno sijeno - u slučaju da je besplatno. Dvoje muških (braća - po roditeljima) - po danu obični šljakeri - subotom - obično tipovi od kojih ti se diže želudac. Nisu si oni krivi.

5) Kombinacija - Djeva bajna
Ova osoba je meni prilično draga. Iznimno talentirana, lijepog, privlačnog izgleda, ali nesretna u ljubavi do bola. U nekoliko onih dužih - veza - i onih kraćih - vezica- naletjela je na same idiote koji su joj uništili vjeru da na ovom planetu ima netko NORMALAN s kime možeš popričati. Onaj kojeg-je-mama-rodila-prije-mene misli da je užasno razmažena i da diže nos visoko u zrak. Ponekad se i meni tako čini. Ona je djevojka stvorena da ju netko mazi i pazi, i definitivno uz nju ne može biti bilo tko.

6) Kombinacija - Onaj-kojeg-je-mama-rodila-prije-mene
Dvadesetčetverogodišnjak s minimalnim ljubavnim iskustvom. Nikad si nismo bili u najboljim odnosima pa ni sad. Ne podnosi me- znam to-i ne dira me to- navika. Njega ne mogu okarakterizirati - čudan je. On je jedan u nizu malenih pijuna velike kraljice iz dobitne mi kombinacije No. 1. To mu neću zaboraviti dok sam živa, a ni njoj. Zbog svoje sramežljivosti- ostao je bez jedine djevojke do koje mu je ikad bilo stalo u životu - ona je sad sretno udana majka, a on u ljubavi nema sreće.

7) Kombinacija - Ja
Kraljica oštrog jezika. Pogled koji ti sve govori - da je moguće - bilo bi roštiljanja svaki dan. Imam tisuću mana i daleko sam od savršenstva, a ipak toliko me izluđuju ostali koji su toliko slobodni da ne budu bezgrešni. Ljudima i nisam baš najomiljenije biće planeta.

8) Kombinacija - Naivka i seljačina
Ona nekoliko godina mlađa - ludo zaljubljena u seljačinu i dokaz da ljubav doista je slijepa. Djevojka koja se da gaziti zbog nekoga tko ju nije vrijedan.
On-seljačina- imitator našeg slavnog Kena - umišljen da svijet oko njega vrti se i da sve žele baš njega. Dopušta si avanture kojima povrijeđuje svoju bolju polovicu jer, jasno je, ona će ga uvijek prihvatiti.

9) Kombinacija -Plesni par savršenstva
Negdje sam pročitala da smo ljudi narcisoidni i da se zbog toga zaljubljujemo u ljude koji su nam slični. Oni su se našli u svemu potpuno. Osim što svojom pojavom i držanjem izazivaju napad živčanog sloma toliko su iritantni da ih ne mogu progutati. S pravom. Oni su uvijek gladni svega - bez lažne skromnosti - a zbog zadnje šačice čipsa međusobno bi se poubijali - samo da je glad veća.

Ima tu još nekih kombinacija koje nisu toliko često dio našeg zvjerinjaka, ali oni ne utječu svojim pojavama previše na društvo pa ih neću ni spominjati.
Oduvijek sam ih htjela okarakterizirati.

- 13:50 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.02.2008.

Pročitala sam nekoliko različitih mišljenja o Valentinovu. Od osoba koje,za moj ukus, previše filozofiraju, do mišljenja osoba - blogera na čije sam blogove naletjela.
Slažem se - Valentinovo jest postao komercijalan praznik
- Pokloni za Valentinovo jestu bljak i pekmezasti i jadni

Meni Valentinovo nije izuzetno poseban dan, ali nije da se osjećam užasno taj dan - radujem mu se koliko i Božiću. To je dan koji provedem sa svojim Dragim i osjećam se malo drugačije na Valentinovo - ja sam ipak romantičarka. Razumijem one koji su solo i koji se tog dana zbog cijelokupne pompe osjećaju još jadnije i potištenije jer su sami, ali zbog tog cijelokupnog osjećaja ni ja ne mogu u potpunosti uživati u Valentinovu. Imam veliku sreću što imam svog Dragog, ali se sjetim i onih koji nemaju toliko sreće u ljubavi. Žao mi je, ja ne mogu promijeniti svijet niti mogu učiniti da svi budu sretni. Na žalost. Svog Dragog nedam.

U subotu idem na koncert Olivera. Poklon za Valentinovo.

Već 2 mjeseca i 15 dana nisam u dodiru sa alkoholom. Ne nedostaje mi ništa. Sretna sam, idem u teretanu, pijem puno vitamimskih napitaka i pokušavam živjeti zdravo. U subotu će alkohola biti u potocima, ali ne kod mene.

Razmišljam pomalo o svemu - osobito o svojoj novogodišnjoj odluci. Nisam još definirali koliko dana, tjedana ili koliko mjeseci želim ne piti alkohol - mislim da do iduće Nove. Cilj mi je ne okusit alkohol barem godinu dana. Ne vjerujem da očekujem nemoguće, ali mislim da će biti teško - ne, oduprijeti se alkoholu, nego biti u samoj toj situaciji kao "ona koja kvari zabavu - jer ne pije".

- 12:47 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.02.2008.

Valentinovo?

Ja sam jedan od zauzetih očeva koji ljubav pokazuju poklonima. Komercijalna sam idiotkinja koja ne zna vratiti Ti ljubav - ne onako, kako zaslužuješ Ja sam dijete nezasitno. Volim ti pokloniti i dati ono što možda ti sebi ne bi dao. U većini slučajeva bi. Ljubav je davanje - poklona? U ovo doba - malo tko je skroman - ja skromna nastojim biti. Volim Te - mislim tako. Volim Te - je li to dovoljno? Pobjegnimo od svega i od svih - hoće li odista biti čarobno?

- 21:43 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.02.2008.

Novogodišnja odluka

Započelo je kao novogodišnja odluka - ona ista koju svi zaborave nakon nekoliko dana/tjedana/mjeseca(?).Od svoje šesnaeste konzumiram alkohol kad sam vani s društvom. TRI su neslavna događaja u mojem sjećanju kojima je kumovao alkohol - događaji u kojima sam bila na svom vlastitom dnu. Doček Nove 2008. emocionalno me jako pogodio, a alkohol je bio jedan od sukrivaca. Ne - nisam se napila i nemam crne rupe u sjećanju - no voljela bih da ih imam. Nema smisla da prepričavam događaje jer bi možda drugima djelovali banalno - a meni užasno. Uglavnom - odlučila sam - kao novogodišnja odluka - više ne piti alkohol. Mislim da se predugo družim s Alkoholom te da je vrijeme da moj prijatelj ode. Ovo će biti prilično teško jer nisam osoba od karaktera - želim jednostavno vidjeti dokle ću moći izdržati. Odavno želim ispričati priče viđene kroz moje oči. Možda će me ovo promijeniti - jer moje društvo smatra da sam super kad popijem i kad nam je sve ružičasto i kad se svi smijemo i zabavljamo. Zanima me da li je moguće da mi izlasci budu zabavni, zdravi i odlični bez Alkohola sretan .

- 18:47 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    
Komentari On/Off

Opis bloga

Freedom's just another word for nothing left to lose...