Serie A i Serie B

30.09.2009., srijeda

Velika pobjeda Fiorentine, remi Intera u Rusiji

Sinoć su odigrane utakmice 2. kola Lige Prvaka. Od talijanskih klubova na sceni su bili Inter i Fiorentina.
U hladnom Kazanju na Uralu u Rusiji Inter je teškom mukom došao do remija i 1 boda koji mu još uvijek ne garantira ništa posebno u pogledu daljnjeg plasmana. Rubin je došao u vodstvo preko Alejandra Domingueza u 11. minuti koji je solo-akcijom predriblao nekoliko igrača Intera te se sjurivši u kazneni prostor zakucao loptu pod prečku Julia Cesara. Izjednačenje Interu donio je Dejan Stanković u 27. minuti udarcem glavom poslije centaršuta Maicona. Na tablici u svojoj grupi Inter sada ima 2 boda iz dvije utakmice. Ispred njega su Barcelona sa 4, te Dinamo Kijev sa 3 boda.

U Firenzi pred 40 000 gledatelja Fiorentina je ostvarila veliku pobjedu protiv renomiranog i vrlo jakog protivnika kakav je Liverpool. "Viole" su u 1. poluvremenu nadvisile Liverpool, da bi u 2. dijelu mudro čuvali rezultat. Junak večeri bio je crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić, koji je postigao oba pogotka, i to u 28. i 37. minutu. U drugom poluvremenu Englezi su imali više od igre, te nekoliko prilika, prije svih preko Gerarda, no mreža Freya ostala je nedirnuta. Fiorentina sada ima 3 boda na tablici, koliko i Liverpool, dok je prvoplasirana ekipa Lyon koji ima maksimalni učinak od 6 bodova.

Večeras od 20.45 u Munchenu igraju Bayern M. - Juventus. Na klupi Juventusa po svemu sudeći biti će Del Piero, dok će Diego ipak, unatoč prvotnim najavama koje su govorile da će on pauzirati večeras, nastupiti u večerašnjoj utakmici. Evo vjerojatnih sastava ekipa : BAYERN (4-3-3): Butt; Braafheid, Van Buyten, Badstuber, Lahm; Timoschtschuk, Schweinsteiger, Robben; Gomez, Ribery, Olić. Na klupi će biti : Rensing, Breno,Pranjić, Muller, Altintop, Ottl, Klose. Trener : L. Van Gaal.
JUVENTUS (4-4-2): Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso; Felipe Melo, Camoranesi, Marchisio, Diego; Iaquinta, Trezeguet. Na klupi će biti : Manninger, Zebina, Caceres, Tiago, Marrone, Del Piero, Amauri. Trener : C. Ferrara.

U Milanu na San Siru od 20.45 igraju Milan - Zurich. Sastavi ekipa bi trebali izgledati ovako : MILAN (4-3-1-2): Storari; Abate, Nesta, Kaladze, Zambrotta; Pirlo, Gattuso, Seedorf; Ronaldinho, Pato, Inzaghi. Na klupi će biti : Dida, Jankulovski, Onyewu, Favalli, Oddo, Flamini, Huntelaar. Trener : Leonardo.
ZURICH (4-5-1): Leoni; Stahel, Tihinen, Rochat, Koch; Aegerter, Vonlanthen, Okonkwo, Margairaz, Alphonse; Hassli. Na klupi će biti : Guatelli, Barmettler, Lampi, Gajić, Nikci, Abdi, Đurić. Trener : B.Challandes.
- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.09.2009., utorak

Večeras nastupi Intera i Fiorentine u Ligi Prvaka

Od talijanskih ekipa večeras u 2. kolu Lige Prvaka utakmice igraju Inter i Fiorentina. Inter svoju utakmicu igra od 18.30 u Rusiji, na dalekom Uralu, u pokrajini Tatarstan protiv Rubina iz grada Kazanj. Za Inter je ovo vrlo važna utakmica, kako bi ostao u utrci s Barcelonom i zauzimanjem jednog od dva prva mjesta, te daljnji plasman. To je posebno naglasio svojoj ekipi, kao i treneru Mourinhu predsjednik "nerazzurra" Massimo Moratti. Rubin je inače u prošloj sezoni osvojio prvenstvo Rusije, ostavivši iza sebe moskovske gigante Spartaka i CSKA, kao i Lokomotivu. Ove sezone također vodi na tablici sa 47 bodova, ispred Spartaka koji ima 43, te Zenita koji ima 40 bodova. Do kraja prvenstva u Rusiji ostalo je još 6 kola. Evo najavljenih sastava ekipa : RUBIN KAZAN: Ryzhikov; Sharonov, Navas, Ansaldi, Noboa; Murawski, Balyaikin, Semak, Karadeniz; Dominguez; Bukharov. Na klupi će biti : Kozko, Popov, Kaleshin, Gorbanets, Kasaev. Trener : Berdyev. INTER: Julio Cesar; Maicon, Samuel, Lucio, Chivu; J. Zanetti, Cambiasso, Stanković, Muntari; Eto’o, Milito. Na klupi će biti : Toldo, Santon, Cordoba, Vieira, Quaresma, Balotelli. Trener : Jose Mourinho.

Od 20.45 na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi igraju Fiorentina i Liverpool. Ovo će biti važan događaj za navijače ova dva kluba, jer je najavljeno "pobratimljenje", ili u talijanskoj verziji "gemellaggio" dviju navijačkih skupina. Za Fiorentinu vrlo važna utakmica, jer poslije poraza u 1. kolu od Lyona ne smiju si dopustiti više nijedan kiks, te gubljenje bodova, ukoliko žele daljnji plasman. U redovima "viola" zbog kazne za isključenje u Lyonu u sastavu neće biti udarne igle Alberta Gilardina. Sastavi ekipa će izgledati ovako : FIORENTINA (4-2-3-1) : Frey, Comotto, Dainelli, Gamberini, Gobbi, Zanetti, Donadel, Marchionni, Vargas, Mutu, Jovetić. Trener : Cesare Prandelli. LIVERPOOL (4-2-3-1) : Reina; Jonhnson, Carragher, Škrtel, Insua; Gerrard, Pezzini; Benayoun, Kuyt, Riera; Torres. Trener : Rafa Benitez.



- 14:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zanimljivosti nakon odigranog 6. kola Serie A

U ovom kolu postignuto je svega 17 golova. Od toga 9 golova postigli su domaće ekipe, a 8 gostujuće. Samo jedna utakmica završena je bez golova 0 : 0, i to ona između Milana i Barija. Samo jedan igrač u ovome kolu je postigao dva gola, a učinio je Marek Hamsik, Slovački reprezentativac koji igra za Napoli. Dosuđena su i dva jedanaesterca; Hamsik nije uspio realizirati najstrožu kaznu, dok je Stevan Jovetić pogodio za pobjedu Fiorentine u Livornu.
U 6. kolu sudije su pokazale i dva crvena kartona. Zaradili su ih Gennaro Delvecchio ( Catania ), te Dario Dainelli ( Fiorentina ).
Sampdoria je ostvarila 3. uzastopnu pobjedu na Marassiju, a u nedjelju je savladala Inter, kojeg do ove utakmice nije pobijedila već zadnjih 10 godina u prvenstvu. Inter u Genovi nije uspio postići gol, mada je u zadnjih 10 utakmica u prvenstvu to redovito činio.
Prvi remi na svome terenu u prvenstvu ostvario je i Juventus. Juventus je postigao barem 1 gol na posljednjih 31 utakmicu. Del Piero je ušao u 2. poluvremenu, te je ubilježio svoj 400 nastup u Serie A. Bologna je postigla gol nakon 367 minuta apstinencije. Papadopulo, trener Bologne je osvojio 1. bod protiv Juventusa u zadnjih 8 nastupa protiv torinskih "crno-bijelih".
Cesare Prandelli je u subotu protiv Livorna po 100-ti put vodio s klupe Fiorentinu. Livorno ove sezone nije postigao niti jedan gol na svome terenu, a za pobjedu ne zna već 18 utakmica.
3. uzastopna pobjeda za Udinese, te 10 osvojenih bodova u zadnje 4 utakmice. Genoa nije postigla gol u ovome kolu, nakon što je to redovno činila 10 kola uzastopno. Osvojila je 1 bod u zadnje 3 utakmice, i to protiv Juventusa prošlog četvrtka.
Parma poražena po 1. put u Parmi. Cagliari nije pobijedio Parmu u Parmi od 1963. godine, a i taj put je slavio u Kupu Italije. Za ekipu sa Sardinije ovo je bila 2. pobjeda u gostima u svega 4 dana, i to bez primljenog gola.
U redovima Chieva briljira Sergio Pellissier. U nedjelju protiv Atalante ubilježio je svoj 200-ti nastup u Serie A, uz postignuta 54 gola. Atalanti je ovo bio 2. remi zaredom. U odnosu na prošlu sezonu ima 10 bodova manje nakon odigranih 6 kola.
Napoli se vratio pobjedi. Trener Roberto Donadoni ostvario 4. pobjedu iz 17 utakmica na klupi Napolija. Siena ima upola manje bodova u odnosu na prošlu sezonu, nakon odigranog 6. kola.
Milan bez postignutog gola već 4. put u šest odigranih kola. Za Bari ovo je bio 4. remi, a u gostima nije slavio već 20 utakmica zaredom.
1. remi za Lazio na Olimpicu, dok je Palermo osvojio 1. bod na strani. Ranieri, trener Rome, još nije izgubio utakmicu sa svojom ekipom otkako je došao na klupu "giallorossa". Osvojio je 8 bodova u 4 odigrane utakmice. Što se tiče Catanie, ona ima krizu u 2. poluvremenu. Od početka prvenstva u 2. poluvremenu uzgubila je već 9 bodova.

- 13:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.09.2009., ponedjeljak

Pobjede Ancone i Reggine večeras u posljednjim utakmicama 7. kola Serie B

Večeras su odigrane posljednje dvije utakmice 7. kola Serie B. Evo rezultata i osvrta na utakmice u Anconi i Reggio Calabriji :

Ancona - Modena 2 : 0 ( Na stadionu "Del Conero" zaslužena pobjeda, i osvajanje vrijedna 3 boda za trenutno vrlo visoki plasman domaćih na tablici Serie B. I ovaj put najzaslužniji za prevagu nad Modenezima bio je napadački dvojac Colacone - Mastronunzio. Strijelci : 1-0 Salvatore Mastronunzio u 34. min, 2-0 Salvatore Mastronunzio u 54. min. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : ANCONA 4-4-2 : 1 Junior Costa; 22 Milani 17 Pisacane (( 5 Thachray )) 6 Cristante 13 Cosenza; 4 Catinali 19 Miramontes 21 De Falco 3 Surraco; 8 Colacone (( Gerardi )) 9 Mastronunzio. MODENA 4-4-2 : 27 Narciso; 13 Gozzi 19 Cortellini (( Gilioli )) 5 Rickler (( 23 Tamburini )) 21 Ricchi; 6 Diagouraga 7 Giampa' (( 3 Koffi )) 77 Luisi 10 Troiano; 11 Napoli 37 Girardi. )

Reggina - Piacenza 2 : 1 ( Na stadionu "Oreste Granillo" Reggini je ovo bilo već "biti ili ne biti", s obzirom da je za ovo prvenstvo složena jaka i moćna ekipa, sa vrlo iskusnim i uspješnim trenerom u ovoj kategoriji Walterom Alfredom Novellinom, čiji je cilj ekspresni povratak u Serie A, a koja na tablici stoji zasada u donjem dijelu sa svega 6 bodova do ove utakmice. Strijelci : 1-0 Daniele Cacia u 42. min, 1-1 Pietro Zammuto u 45. min, 2-1 Biagio Pagano u 64. min. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : REGGINA 4-4-2 : 1 Cassano; 16 Valdez 24 Buscé 33 Santos 23 Rizzato; 25 Morosini 7 Pagano (( 17 Barilla' )) 70 Missiroli 14 Carmona 10 Cacia (( 4 Volpi )) 9 Bonazzoli. PIACENZA 4-3-1-2 : 1 Puggioni; 89 Rincon 22 Zammuto 5 Iorio 76 Capogrosso (( 90 Simon )); 14 Bianchi 23 Nainggolan 7 Wolf (( 21 Guzman )); 20 Graffiedi; 8 Tulli 10 Moscardelli (( 45 Dragoni )) ).

Tablica nakon kompletno odigranog 7. kola :

1. Frosinone 14
2. Torino 13
3. Ascoli 13
4. Brescia 13
5. Padova 13
6. Cesena 12
7. Ancona 12
8. Empoli 12
9. Lecce 11, itd.

Lista strijelaca :

6 - Bianchi ( Torino )
4 - Sgrigna ( Vicenza )
4 - Colacone ( Ancona )
4 - Nassi ( Mantova )
4 - Iunco ( Cittadella )
3 - Di Michele ( Torino ) , itd.
- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vijest od prije sat vremena : Armando Madonna dobio otkaz na klupi Albinoleffea

Poslije Salernitane, koja je Fabija Brinija zamijenila sa Marcom Carijem na klupi, danas je i druga ekipa u Serie B dala otkaz treneru.
Armando Madonna od danas više nije trener Albinoleffea. Za njega su fatalni bili loši rezultati ekipe, a kap koja je prelila čašu u odnosima između predsjednika Gianfranca Andreolettija i Armanda Madonne bio je subotnji remi 1 : 1 protiv Crotonea u Bergamu. Novi trener ekipe iz Bergama je Emiliano Mondonico, čovjek s iskustvom koji je ranije trenirao ekipe poput Atalante, Napolija, Torina, Fiorentine ( čiji je veliki navijač ), a Albinoleffe je već jednom vodio sa klupe, i to u sezoni 2006/07.
- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 28.9 )

" Corriere dello Sport "

-" Il Bologna gela la Juve. Ferrara dice: e' colpa mia. Bianconeri avanti con Trezeguet, pero' al 93. segna Adailton, e la Samp resta prima. L'autocritica dell'allenatore: ho inserito troppi giocatori fermi da diverso tempo." ( Bologna ohladila Juventus. Ferrara kaže : ja sam krivac. Crno-bijeli poveli preko Trezegueta, ali u 93. minuti gol postiže Adailton, i Sampdoria ostaje na 1. mjestu. Trener Ferrara samokritičan : stavio sam u sastav igrače koji nisu igrali već neko vrijeme. )

-" Putiferio Napoli. Torna a vincere, ma De Laurentiis manda via Marino. Donadoni in bilico. Il presidente e' duro: grazie per quello che ha fatto, ora dopo 5 anni si cambia. Il destino sembra segnato anche per il tecnico : favorito per la sostituzione Delio Rossi o Walter Mazzarri." ( Čistilište u Napoliju . Ekipa se vratila pobjedi, ali predsjednik De Laurentiis dao otkaz generalnom direktoru Pierpaolu Marinu. Trener Donadoni također u opasnosti. Predsjednik je oštar : hvala mu na tome što je napravio u ovih 5 godina, vrijeme je za promjene. Sudbina je čini se identična i za Donadonija, favoriti za klupu Napolija su Delio Rossi i Walter Mazzarri. )

-" Il Milan non riesce a vincere. Fischi sul Milan, pari sofferto con un bel Bari." ( Milan ne uspijeva pobjediti. Zvižduci za Milan, teško izvojevan derbi protiv jako dobrog Barija. )

-" Che regalo per la Roma a Catania. Al' 93. segna De Rossi. Cagliari vola, una bella vittoria a Parma." ( Koji poklon za Romu u Cataniji. U 93. minuti gol postigao De Rossi. Cagliari poletio, lijepa pobjeda u Parmi. )


" Tuttosport "

-" Samp sola al comando. Non accadeva da 18 anni. E' in quei tempi giocavano Vialli, Mancini, Lombardo, Serena, e altri compagni." ( Sampdoria sama na čelu tablice. To se nije dogodilo 18 godina. A u ono vrijeme za Sampdoriju su igrali Vialli, Mancini, Lombardo, Serena, i dr. kompanjoni. )

-" Napoli. Vittoria e veleni. Marino e' licenziato in tv. Ora si aspetta la stessa sorte per il tecnico Donadoni." ( Napoli. Pobjeda, ali i neočekivane stvari. Marino, direktor, dobio otkaz i to na tv-u. Sada se čeka da ista sudbina zadesi i trenera Donadonija. )

-" Frenata Juve : 1-1 col Bologna. Ferrara stop : io so perche. Trezeguet non basta. Troppi sprecchi in attacco, errori in difesa, e Adailton gela Buffon." ( Kočnica Juventusa : 1-1 sa Bolognom. Stop za Ferraru : ja znam zašto. Trezeguet nije bio dovoljan. Previše promašaja u napadu, greške u obrani, i Adailton zaleđuje Buffona u 93. min. )

-" Genoa : Di Natale arbitro = k.o. beffa." ( Genoa : Di Natale sudac = poraz koji boli. )

-" Cagliari : Allegri, colpaccio a Parma." ( Cagliari : Allegri, trener Cagliarija, podvig u Parmi. )

-" Atalanta : Conte fa ul altro passeto." ( Atalanta : Conte napravio još jedan koračić. )

-" Inter, Moratti in Russia. Ora per Mourinho e' vietato sbagliare." ( Inter, Moratti ide s ekipom u Rusiju. Sada je Mourinhu zabranjeno pogriješiti. )

-" Torino : il rilancio di Leon: con Di Michele vedrete che show." ( Torino : vratio se Leon, koji kaže : sa Di Micheleom vidjet će te odlične predstave. )


" La Gazzetta dello Sport "

-" Sono tutte li'. Samp 15, Juve 14, Inter 13, Fiorentina 13, Udinese 11, Genoa 10, Parma 10." ( Sve su tu negdje. Sampdoria 15 bodova, Juventus 14, Inter 13, Fiorentina 13, Udinese 11, Genoa 10, Parma 10. )

-" La Juve non chiude col Bologna, e si fa raggiungere nel finale. La Samp resta sola in vetta. Inter e Fiorentina a meno 1 dai bianconeri. Il Milan pareggia con un Bari spettacolare, ed esce tra i fischi. " ( Juventus nije znao završiti posao oko Bologne, te si dozvolio da ga se stigne u zadnjim sekundama utakmice. Sampdoria ostala sama na čelu tablice. Inter i Fiorentina na -1 od crno-bijelih. Milan remizirao protiv jednog spektakularnog Barija, i s terena izašao ispraćen zvižducima. )

-" Il caso nonostante vittoria. Napoli bollente. De Laurentiis in tv caccia Marino. " ( Slučaj u Napoliju unatoč pobjedi. Napoli u vrtlogu. De Laurentiis dao otkaz direktoru Marinu pred tv kamerama. )

-" Due pari al San Siro. Contro Ventura Milano non passa." ( Dva remija na San Siru protiv Intera i Milana. Protiv Venture, trenera Barija, grad Milano ne prolazi. )
- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U posljednoj utakmici 6. kola Serie A Milan - Bari 0 : 0

Sinoć je odigrana i posljednja utakmica 6. kola Serie A. Na San Siru Milan i Bari odigrali su 0 : 0 . Po svemu viđenom, gostiju iz pokrajine Puglia bili su puno bliže pobjedi. Imali su 4 odlične šanse, i to preko Rivasa, Alvareza, Meggiorinija i Bonuccija, no u sva 4 navrata odlično je reagirao golman "rossonera" Marco Storari. S druge strane, domaći tim je svoje prilike propustio realizirati preko Ronaldinha i Huntelaara. U drugom poluvremenu Leonardo je uveo u igru i Inzaghija, te Pata, no bez većeg uspjeha. Sastavi ekipa izgledali su ovako : MILAN 4-3-1-2 : 30 Strorari; 20 Abate 13 Nesta 4 Kaladze 15 Zambrotta; 21 Pirlo 8 Gattuso 23 Ambrosini ; 10 Seedorf ( 9 Inzaghi ); 11 Huntelaar ( 44 Oddo ) 80 Ronaldinho ( 7 Pato ). BARI 4-4-2 : 1 Gillet ; 5 Andrea Masiello 13 Ranocchia 19 Bonucci 17 Salvatore Masiello ; 90 Alvarez 16 Donati 14 Gazzi 7 Rivas ( 69 Meggiorini ) ; 20 Kutuzov 10 Barreto ( 23 Langella ).

Na tablici Milan sada ima 8 bodova, dok Bari ima bod manje, dakle 7.
- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2009., nedjelja

Rezultati odigranih utakmica 6. kola Serie A

Danas kasno popodne odigrane su utakmice 6. kola Serie A. Evo svih rezultata te osvrta na sve utakmice :

Catania - Roma 1 : 1 ( Pred 16 000 gledatelja na stadionu "Massimino" u Cataniji, u kvartu "Cibali", uzbudljiva i nervozna utakmica. Veliki protesti po završetku utakmice Ultrasa Catanije zbog nekoliko spornih odluka sudaca. Strijelci : 1-0 Takayuki Morimoto, japanski reprezentativac u 22. min, 1-1 Daniele De Rossi u 90. min. Odmah nakon toga u redovima Catanije isključen Gennaro Delvecchio zbog prigovora prema sucu. )

Chievo - Atalanta 1 : 1 ( Utakmicu u Veroni na stadionu Marc'Antonio Bentegodi pratilo 9 000 gledatelja. Strijelci : 0-1 Simone Tiribocchi u 72. min., 1-1 Sergio Pellissier u 79. min. )

Juventus - Bologna 1 : 1 ( Crno-bijeli iz Torina nisu uspjeli privesti utakmicu ka pobjedi, te su tako propustili priliku da se odlijepe na tablici od Sampdorije, Intera i Fiorentine. Primili su gol u zadnji sekundama utakmice. No, mora se reći da je Bologna odigrala odličnu utakmicu, te da je bod zaslužila. Pri tome Bologni poništen gol, no ipak opravdano zbog zaleđa. Strijelci : 1-0 David Trezeguet u 24. min, 1-1 Martin Adailton u 92. min nakon odlične akcije i centrašuta Osvalda. )

Lazio - Palermo 1 : 1 ( Lazio bio bliži pobjedi, no ipak je u samom finišu utakmice bio prinuđen stizati prednost Palerma. Odlične šanse u 1. poluvremenu propustili Foggia i Zarate', a pred sam kraj šanse za pobjedu promašili Rocchi, te Mauri. Strijelci : 0-1 Edinson Cavani u 75. min, 1-1 Mauro Zarate' u 85. min. )

Napoli - Siena 2 : 1 ( Trener Napolija Roberto Donadoni ovom pobjedom svoje ekipe se spasio od otkaza koji mu je predsjednik De Laurentiis već pripremao u slučaju negativnog rezultata danas protiv Siene. Pobjedu su "partenopei" izvojevali, no uz dosta muke. Strijelci : 1-0 Marek Hamsik udarcem glavom nakon isto tako asistencije glavom u kaznenom prostoru od strane Maggia u 49. min, 1-1 Massimo Maccarone nakon solo-akcije u 57. min, 2-1 U 63. minuti penal za Napoli : pucao je Hamsik, golman Siene Gianluca Curci je obranio udarac. Lopta se odbila ponovno do Hamsika koji ju posprema u gol. )

Parma - Cagliari 0 : 2 ( Odlična igra na kontranapade gostiju s otoka Sardinije protiv danas neraspoložene Parme. Strijelci : 0-1 Jeda u 9. min, 0-2 Daniele Dessena u 58. min. Interesantno je to da je Dessena bivši igrač Parme. On je prilikom postizanja svoga gola dosta burno to proslavio, a navijači Parme mu to nisu oprostili, pa su ga do kraja utakmice nagrađivali psovkama i zvižducima, a s terena je izašao u pratnji policije. )

Udinese - Genoa 2 : 0 ( Očekivala se spektakularna utakmica sa dosta golova, jer je ovo bio susret dviju napadačkih formacija, no to je izostalo. Genoa poslije 3 početne uzastopne pobjede polako gubi korak sa vodećima. Danas su podbacili igrači u napadu, a golman Amelia je doživio povredu u 14. min, ali je ipak pod injekcijama i bolovima ponovno stao na gol. Strijelci : 1-0 Antonio Toto' Di Natale u 80. min, 2-0 Simone Pepe u 88. min. )

Sampdoria - Inter 1 : 0 - odigrano jučer

Livorno - Fiorentina 0 : 1 - odigrano sinoć

Milan - Bari večeras os 20.45

Tablica :

1. Sampdoria 15
2. Juventus 14
3. Inter 13
4. Fiorentina 13
5. Udinese 11
6. Genoa 10
7. Parma 10
8. Chievo 8
9. Roma 8
10. Lazio 8 , itd.

Lista strijelaca :

8 - Di Natale ( Udinese )
5 - Milito ( Inter )
5 - Hamsik ( Napoli )
4 - Totti ( Roma )
4 - Pellissier ( Chievo ) , itd.


- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Danas na programu ostale utakmice 6. kola Serie A

Danas se igraju sve ostale utakmice 6. kola Serie A. Evo vjerojatnih sastava ekipa u današnjim parovima :

Catania - Roma ( CATANIA 4-3-3 : 21 Andujar; 14 Bellusci 6 Silvestre 3 Spolli 33 Capuano; 27 Biagianti 5 Carboni 25 Martinez ; 7 Mascara 15 Morimoto 4 Delvecchio. Na klupi će biti : 30 Campagnolo 18 Augustyn 13 Izco 24 Pesce 2 Potenza 9 Plasmati 19 Ricchiuti. Trener : Gianluca Atzori. ROMA 4-3-1-2 : 27 Julio Sergio; 13 Motta 29 Burdisso 4 Juan 17 Riise ; 20 Perrotta 16 De Rossi 7 Pizarro; 33 Brighi; 9 Vučinić 10 Totti. Na klupi će biti : 1 Lobont 77 Cassetti 5 Mexes 14 Faty 21 Guberti 94 Menez 89 Okaka. Trener : Claudio Ranieri. )

Juventus - Bologna ( JUVENTUS 4-3-1-2 : 1 Buffon; 15 Zebina 33 Legrottaglie 3 Chiellini 29 De Ceglie; 18 Poulsen 4 Felipe Melo 8 Marchisio; 28 Diego; 11 Amauri 17 Trezeguet. Na klupi će biti : 13 Manninger 21 Grygera 2 Caceres 16 Camoranesi 20 Giovinco 9 Iaquinta 10 Del Piero. Trener : Ciro Ferrara. BOLOGNA 4-4-2 : 1 Viviano; 21 Zenoni 84 Raggi 13 Portanova 23 Lanna; 11 Vigiani 8 Mingazzini 14 Guana 7 Valiani; 9 Di Vaio 25 Zalayeta. Na klupi će biti : 15 Colombo 3 Santos 26 Mudingayi 85 Adailton 19 Tedesco 32 Casarini 22 Osvaldo. Trener : Giuseppe Papadopulo. )

Lazio - Palermo ( LAZIO 4-4-2 : 86 Muslera; 2 Lichsteiner 87 Diakite' 25 Cribari 26 Radu; 6 Dabo 33 Baronio 5 Mauri 17 Foggia; 74 Cruz 10 Zarate. Na klupi će biti : 1 Bizzarri 99 Perpetuini 81 Del Nero 7 Eliseu 8 Matuzalem 23 Meghni 9 Rocchi. Trener : Davide Ballardini. PALERMO 4-3-1-2 : 83 Rubinho; 16 Cassani 24 Kjaer 5 Bovo 42 Balzaretti; 9 Nocerino 8 Migliaccio 23 Bresciano ; 30 Simplicio 20 Budan 10 Miccoli. Na klupi će biti : 46 Sirigu 3 Goian 88 Blasi 6 Pastore 14 Bertolo 7 Cavani 19 Succi. Trener : Walter Zenga. )

Milan - Bari ( MILAN 4-3-1-2 : 30 Storari; 20 Abate 13 Nesta 4 Kaladze 19 Favalli; 8 Gattuso 21 Pirlo 23 Ambrosini; 10 Seedorf; 88 Ronaldinho 11 Huntelaar. Na klupi će biti : 1 Dida 5 Onyewu 18 Jankulovski 15 Zambrotta 44 Oddo 7 Pato 9 Inzaghi. Trener : Leonardo. BARI 4-4-2 : 1 Gillet; 5 A. Masiello 13 Ranocchia 19 Bonucci 17 S. Masiello; 7 Rivas 16 Donati 14 Gazzi 23 Langella; 20 Kutuzov 10 Barreto. Na klupi će biti : 12 Padelli 3 Diamoutene 90 Alvarez 4 Almiron 27 Stellini 9 De Vezze 69 Meggiorini. Trener : Gianpiero Ventura. )

Napoli - Siena ( NAPOLI 3-5-2 : 26 De Sanctis; 28 P. Cannavaro 77 Rinaudo 96 Contini; 11 Maggio 23 Gargano 21 Cigarini 17 Hamsik 15 Datolo; 27 Quagliarella 7 Lavezzi. Na klupi će biti : 1 Iezzo 6 Aronica 2 Grava 5 Pazienza 18 Bogliacino 19 Denis 9 Hoffer. Trener : Roberto Donadoni. SIENA 4-3-1-2 : 85 Curci; 87 Rosi 6 Terzi 15 Brandao 3 Del Grosso; 8 Vergassola 10 Codrea 17 Fini; 18 Ghezzal; 11 Calaiň 32 Maccarone. Na klupi će biti : 31 Pegolo 7 Reginaldo 21 Rossi 24 Jajalo 12 Ekdal 23 Jarolim 9 Paolucci. Trener : Marco Giampaolo. )

Parma - Cagliari ( PARMA 4-3-2-1 : 83 Mirante; 5 Zaccardo 2 Panucci 24 Paci 7 Castellini; 17 Morrone 4 Mariga 14 Galloppa; 20 Biabiany; 9 Lanzafame 43 Paloschi. Na klupi će biti : 1 Pavarini 19 Zenoni 6 Lucarelli 15 Dellafiore 10 Džemaili 23 Amoruso 86 Bojinov. Trener : Francesco Guidolin. CAGLIARI 4-3-1-2 : 22 Marchetti; 15 Marzoratti 21 Canini 13 Astori 31 Agostini; 4 Dessena 5 Conti 8 Biondini; 7 Cossu; 32 Matri 27 Jeda. Na klupi će biti : 24 Lupatelli 18 Parola 20 Barone 16 Sivakov 10 Lazzari 9 Nené 23 Larrivey. Trener : Massimiliano Allegri. )

Udinese - Genoa ( UDINESE 4-4-2 : 22 Handanovič; 8 Basta 13 Coda 80 Domizzi 24 Luković; 11 Sanchez 21 D'Agostino 88 Inler 7 Pepe 83; Floro Flores 10 Di Natale. Na klupi će biti : 6 Belardi 19 Felipe 2 Zapata 28 Zimling 14 Sammarco 84 Lodi 9 Corradi. Trener : Pasquale Marino. GENOA 4-3-3 : 32 Amelia; 15 Papastathopulos 25 Biava 26 Bocchetti 4 Criscito; 21 Zapater 5 Kharja 23 Modesto; 20 Mesto 33 Floccari 8 Palacio. Na klupi će biti : 73 Scarpi 24 Moretti 77 Milanetto 40 Tomović 14 Sculli 10 Palladino 9 Crespo. Trener : Gian Piero Gasperini. )

Još se sastaju Chievo - Atalanta.
- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gol Jovetića za minimalnu pobjedu Fiorentine u Toscanskom derbiju

Fiorentina je pobjedila Livorno u sinoćnjoj drugoj utakmici 6. kola Serie A. Na stadion "Armando Picchi" u Livornu pred 12 000 gledatelja odlučio je gol crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića iz penala u 75. min, a nakon prekršaja nad Gilardinom. Predsjednik Livorna Aldo Spinelli poslije utakmice izjavio da je njegov tim pokraden, te da nisu svirana očita 2 penala za Livorno, nakon prekršaja nad Tavanom i Cellerinom. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : LIVORNO : 1 De Lucia; 77 Raimondi 2 Perticone (66. 59 Diniz) 13 Knežević 46 Pieri; 24 Mozart (86. 6 Galante ) 7 Pulzetti 21 Moro (79. 15 Cellerino) 83 Candreva; 10 Tavano 99 Lucarelli. FIORENTINA : 1 Frey; 29 De Silvestri 3 Dainelli 2 Kroldrup 23 Pasqual; 4 Donadel (58. 15 Zanetti) 18 Montolivo 20 Jorgensen (62. 32 Marchionni); 10 Mutu (71. 8 Jovetić) 6 Vargas; 11 Gilardino.

S ovom pobjedom Fiorentina se izjednačila na 2. mjestu sa Interom i Juventusom, sve tri ekipe imaju po 13 bodova, s tim što Juventus danas igra svoju utakmicu protiv Bologne.


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2009., subota

Pazzini srušio Inter. Sampdoria - Inter 1 : 0

Prije pola sata završena je prva utakmica 6. kola Serie A. U Genovi na stadionu Luigi Ferraris pred 40 000 gledatelja Sampdoria je nanijela Interu prvi poraz u ovoj sezoni. Utakmicu odlučio gol Giampaola Pazzinija u 72. min. nakon što mu je iskosa sa desne strane asistirao Daniele Mannini. Inter je dobre šanse imao preko Eto'oa, i Milita, a pred kraj utakmice silovit slobodan udarac sa 22-23 metra krajnjim naporom zaustavio Luca Castelazzi, golman Sampdorie. Cassano je često na leđima imao i po dvojicu igrača, ali je odigrao jako dobro utakmicu. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : SAMPDORIA - Castellazzi; Stankevicius, Lucchini, Gastaldello, Ziegler; Mannini (36'd.p.Franceschini ), Palombo, Poli (20'd.p. Tissone ); Bellucci (24'd.p. Zauri ); Pazzini, Cassano . Na klupi su bili : Guardalben, Rossi, Cacciatore, Pozzi. Trener : Luigi Del Neri.
INTER - Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Santon; Zanetti, Cambiasso, (28'd.p. Quaresma ), Vieira (16'd.p. Stanković ); Balotelli (16'd.p. Chivu ); Milito, Eto'o . Na klupi su bili : Toldo, Cordoba, Mancini, Suazo. Trener : Jose Mourinho.
Sudac : Nicola Rizzoli.

Sa ovom pobjedom Sampdoria došla na 15 bodova, te preuzelu vodeće mjesto na tablici ispred Intera i Juventusa koji imaju po 13. Juventus igra sutra svoju utakmicu protiv Bologne.
- 20:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati odigranih utakmica 7. kola Serie B

Danas popodne su odigrane utakmice 7. kola talijanske Serie B. Evo rezultata i osvrta na odigrane utakmice :

Albinoleffe - Crotone 1 : 1 ( U Bergamu podjela bodova uz napadačku igru s obje strane. Strijelci : 1-0 Cellini u 14. min iz penala. 1-1 Gabionetta, Brazilac koji je u 70. min snažno pucao s 20-ak metara, a golman Albinoleffea Pelizzoli nije uspio zaustavio loptu među rukama. Do kraja utakmice gosti iz pokrajine Calabria opasniji, te su bili bliži pobjedi. )

Empoli - Cittadella 4 : 3 ( Uzbudljiv susret na stadionu "Castellani" do samog kraja. Domaći spretno i sretno stigli do pobjede. Strijelci : 0-1 Iunco u 1. min iz penala, nakon prekršaja golmana Empolija Sicignana odmah u 30. sekundu utakmice. 1-1 Eder, Brazilac u redovima Empolija, također iz penala. 1-2 Curiale u 40. min, 2-2 Cherubin - AG u 43. min, 3-2 Eder u 53. min, 3-3 Iunco u 75. min. 4-3 Marianini u 92. min. )

Frosinone - Torino 2 : 2 ( U velikom derbiju kola pred prepunim stadionom "Matusa", gdje se okupilo više od 10 000 gledatelja odlična utakmica, te 4 viđena gola. Torino može žaliti za sva 3 boda, dok su domaći zadovoljni time što su od danas sami na čelu tablice. Strijelci : 0-1 Leon, igras iz Hondurasa u 25. min, 1-1 Troianiello u 48. min, 1-2 Bianchi u 73. min. Nedugo prije postignutog gola Bianchi promašio penal u 63. min. 2-2 Aurelio u 80. min. )

Grosseto - Brescia 2 : 1 ( Za iznenađenje kola pobrinuo se Grosseto koji je savladao Bresciu, do ovoga kola lidera na tablici. Strijelci : 1-0 Pichlmann, igrač iz Austrije u 13. min iz penala. 2-0 Kamerunac Job u 25. min, 2-1 Jan Kozak, češki internacionalac u 78. min. U redovima Brescie isključen defanzivac Bega u 90. min. )

Lecce - Mantova 2 : 1 ( Preokret Leccea u 2. poluvremenu, te 2. uzastopna pobjeda. Utakmicu riješila dva igrača koja su u igru ušla u 2. poluvremenu. Strijelci : 0-1 Caridi u 66. min iz penala. 1-1 Marilungo u 81. min, 2-1 Corvia u 86. min. )

Padova - Gallipoli 0 : 0 ( Domaći igrači dominantni tokom cijele utakmice. Odlične šanse su propustili Rabito, Soncin, te Damiano koji je pogodio i stativu. Za goste iz regije Salento dobru priliku imao Ginestra. )

Salernitana - Ascoli 0 : 0 ( Ekipa iz Salerna skuplja pomalo bod po bod. Novi trener Marco Cari je zahtijevao od svojih igrača maksimalnu borbu do posljednje minute, no još uvijek su bez pobjede, te sa 2 boda na posljednjem mjestu na tablici. )

Sassuolo - Cesena 1 : 1 ( Sassuolo je imao više od igre, te propustio nekoliko solidnih šansi za postizanje gola. Strijelci : 1-0 Emiliano Salvetti u 17. min. 1-1 Christian Bucchi u 53. min i to udarcem petom. )

Vicenza - Triestina 0 : 0 ( Dominacija Vicenze u 1. poluvremenu, dok je u nastavku Triestina kontrolirala rezultat. U svakom slučaju, utakmica za zaborav, a da li će i nakon svega ovoga trener Triestine Gotti ostati na klupi ekipe pokazat će naredni dani. )

Ancona - Modena ponedjeljak u 19 h

Reggina - Piacenza ponedjeljak u 20.45

Tablica :

1. Frosinone 14
2. Torino 13
3. Ascoli 13
4. Brescia 13
5. Padova 13
6. Cesena 12
7. Empoli 12
8. Lecce 11 , itd.

Lista strijelaca :

6 - Bianchi ( Torino )
4 - Sgrigna ( Vicenza )
4 - Colacone ( Ancona )
4 - Nassi ( Mantova )
4 - Iunco ( Cittadella )
3 - Troianiello ( Frosinone )
3 - Eder ( Empoli )
3 - Antenucci ( Ascoli )
3 - Di Michele ( Torino )


- 19:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2009., petak

Sutra posljednja utakmica na klupi za Gottija, trenera Triestine?!

Triestina sutra gostuje u Vicenzi protiv istoimenog domaćina. Mogla bi to biti posljednja utakmica na klupi Triestine za trenera Lucu Gottija. Čak ni neriješen rezultat u Vicenzi neće pomoći Gottiju da se spasi od otkaza. Podsjećanja radi, Triestina je odlično startala u prvenstvu, ali je doživjela tri uzastopna poraza, i to sa dosta golova u svojoj mreži.
Kao njegov nasljednik na klupi "alabardata" spominjao se najprije Mario Somma, koji je u karijeri trenirao Ascoli, Bresciu, Empoli, i neke druge ekipe, no danas vijesti govore da će na klupu navjerojatnije sjesti Giuseppe Iachini, bivši trener Venezie, Cesene, Piacenze i Chieva, a koji je kao igrač sa uspjehom igrao za Veronu, Fiorentinu, Palermo, Veneziu, a karijeru je završio igrajući za Alessandriu, ekipu iz Serie C1 2000. godine.
- 19:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 6. kola Serie A

Tek što je sinoćnjom utakmicom između Genoe i Juventusa kompletirano 5. kolo, već sutra i u nedjelju igraju se utakmice 6. kola Serie A. Evo parova te najave svih utakmica :

Sampdoria - Inter subota od 18 h ( "Blucerchiati", odnosno Sampdoria nije pobijedila Inter na svom terenu od 21.3.1999. godine kada je bilo 4 : 0 , uz tri pogotka Vincenza Montelle, te jedan pogodak Argentinca Ariela Ortege. U zadnjih 10 njihovih međusobnih duela na stadionu Luigi Ferraris zabilježeno je 6 remija. Zadnja pobjeda Intera desila se 28.1.2007, kada je golovima Ibrahimovića i Maicona rezultat bio 0 : 2 . Prošle sezone bilo je 1 : 1 . Ukupan skor ikada odigranih utakmica kada je domaćinstvo imala Sampdoria je 9 - 20 - 24 ; 9 pobjeda Sampdorije, 20 remija, 24 pobjede Intera. )

Livorno - Fiorentina subota od 20.45 ( Ovo je Toscanski derbi. Zadnji put kada su se sastajali na stadionu "Armando Picchi", a to je bilo 2007. godine u Livornu bilo je 0 : 3, uz dva gola Osvalda te jedan Santane. Ukupan skor im je 7 - 5 - 2 . )

Catania - Roma nedjelja od 15 h ( U zadnje 3 utakmice na stadionu "Massimino" u Cataniji po jedna pobjeda za obje ekipe, te jedan remi. Prošle sezone slavio je domaćin s 3 : 2 . Ukupan skor im je 3 - 7 - 2 . )

Chievo - Atalanta ( Zadnje 2 utakmice na stadionu Marc'Antonio Bentegodi u Veroni završene su remijem. Ukupan skor im je 3 - 2 - 0 . )

Juventus - Bologna ( Bologna nije pobijedila u Torinu od 4.3.1962. godine kada je bilo 2 : 3 . Prošle sezone Juve je slavio s 4 : 1 . Ukupan skor im je 38 - 3 - 23 . )

Lazio - Palermo ( Od povratka u Serie A, a desilo se to 2004. godine, ova dva tima sastajala su se na Olimpicu u Rimu 5 puta, a "rosanero", odnosno rozo-crni slavili su u 3 utakmice. Prošle sezone bilo je 1 : 0 za Lazio. U redovima Lazia neće biti Kolarova, koji je za isključenje u srijedu protiv Parme dobio 2 utakmice kazne neigranja. Ukupan skor im je 13 - 4 - 3 . )

Napoli - Siena ( Ekipa iz pokrajine Toscana, odnosno Siena nije nikada pobijedila na San Paolu u Napulju. Zadnji put kada je uspjela postići barem 1 gol desilo se to 1962. godine kada su "partenopei", odnosno Napoli slavio sa 6 : 1 . Prošle sezone bilo je 2 : 0 . Ukupan skor im je 2 - 1 - 0 . )

Parma - Cagliari ( Stadion "Ennio Tardini" u Parmi je nesretan za Cagliaritane. U posljednjih 5 utakmica igranih u Parmi izgubili su 4 duela, te zabilježili 1 remi, i to baš u posljednjem njihovom susretu 2007. godine kada je bilo 1 : 1 . Ukupan skor im je 10 - 3 - 0 . )

Udinese - Genoa ( Prošle sezone su odigrali spektakularan susret, te je na kraju bilo 2 : 2, a golove su dali D'Agostino i Quagliarella za "Friulane", a Milito i Sculli za "Ligure". Ukupan skor im je 8 - 4 - 3 . )

Milan - Bari nedjelja od 20.45 ( U njihove zadnje 2 međusobne utakmice na San Siru Bari je inkasirao 8 golova, uz poraze od 4 : 0 i 4 : 1, i to 2000. te 2001. godine. Ukupan skor im je 24 - 2 - 3 . )


- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U posljednoj utakmici 5. kola Serie A Genoa - Juventus 2 : 2

U posljednjoj utakmici 5. kola Serie A Genoa - Juventus 2 : 2 . Pred 40 000 gledatelja na stadionu Luigi Ferraris smještenom u samom središtu Genove u kvartu "Marassi" podjela bodova, mada će za ovim rezultatom više žaliti Juventus kojemu su poništena 2 gola, i to Chiellinija i Trezegueta zbog ofsajda. Strijelci su bili : 0-1 Vincenzo Iaquinta u 6. min , 1-1 Giandomenico Mesto u 31. min sjajnim udarcem glavom, 2-1 Hernan Crespo u 74. min. koji je ušao u igru u 2. poluvremenu, također udarcem glavom pod prečku, a nakon centaršuta Mesta, 2-2 David Trezeguet u 87. min. koji je ušao u igru u 2. poluvremenu umjesto Amaurija. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : GENOA (3-4-3) - Amelia, Biava, Moretti, Bocchetti, M. Rossi, Zapater, Milanetto, Modesto, Mesto, Sculli, Floccari. JUVENTUS (4-3-3) - Buffon, Legrottaglie, Chiellini, Grygera, Grosso, Poulsen, Felipe Melo, Marchisio, Camoranesi Amauri, Iaquinta.

Tablica :

1. Inter 13
2. Juventus 13
3. Sampdoria 12
4. Genoa 10
5. Fiorentina 10
6. Parma 10
7. Udinese 8
8. Chievo 7
9. Roma 7
10. Lazio 7
11. Milan 7 , itd.
- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2009., četvrtak

Vijest od prije sat vremena : Andrea Della Valle više nije predsjednik Fiorentine!

Vijest je bila u zraku već nekoliko dana. Danas je stigla i zvanična potvrda : Andrea Della Valle više nije predsjednik Fiorentine! Prvi je to objavio advokat i savjetnik kluba iz Firenze Giovanni Montagna. Svoj otkaz Della Valle je prenio putem video-konferencije, jer zbog poslovnih obaveza nije se ni nalazio ovih dana u gradu. S njim iz Fiorentine odlazi i njegov brat Diego Della Valle. O razlozima odstupanja s mjesta predsjednika "Viola" Della Valle će izvjestiti novinare kroz nekoliko sati. No, govori se da je jedan od važnijih razloga i taj da nije mogao više slušati kritike navijača i novinara o loše obavljenom "Calciumercatu", te o financijskom stanju kluba.
Privremeni nasljednik Della Vallea će biti do danas potpredsjednik kluba, Mario Cognigni, koji se neće proglasiti novim predsjednikom Fiorentine.
- 14:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Rezultati završenih utakmica 5 . kola Serie A

U utakmicama 5. kola Serie A postignuti su sljedeći rezultati :

Atalanta - Catania 0 : 0 ( Debi na klupi Atalante i uopće u Serie A prošao je neslavno za Antonia Contea. Njegov novi klub je osvojio 1. bod u ovome prvenstvu, a trener rodom iz Leccea je isključen u 88. minuti sa klupe zbog prigovora ka sudiji. Inače, "bergamaschi" imali par dobrih šansi za postizanje gola, prije svega preko Cristiana Donija. Prije početka utakmice veliki sukob i tučnjava između navijača dva kluba. Naime, navijači domaćeg kluba najprije su napali autobus sa navijačima Catanije na dolasku pred stadion, a zatim su se fizički obračunali. U policijskoj postaji poslije završila 4 navijača Atalante. Inače, Atalantini navijači su poznati kao najnegostoprimljiviji Ultrasi u Italiji. )

Bari - Cagliari 0 : 1 ( Prvi poraz Barija u ovome prvenstvu, i to na svome terenu. Pred 20 000 gledatelja zaslužena pobjeda gostiju sa Sardinije, koji su i prije postizanja pobjedonosnog gola imali nekoliko odličnih šansi za gol. Strijelac: Nene', portugalski internacionalac u 77. min, koji je bio tek ušao u igru 3 minute prije nego što je dao gol. )

Bologna - Livorno 2 : 0 ( "Felsinei" zasluženo slavili protiv Livorna. Imali su domanaciju u većem dijelu susreta. Strijelci : 1-0 Daniele Portanova u 34. min, 2-0 Marco Di Vaio u 54. min. )

Fiorentina - Sampdoria 2 : 0 ( Prvi poraz za "blucerchiate" u prvenstvu. U ovoj utakmici izgleda da su mali predah uzeli ubojiti dvojac Cassano - Pazzini. U redovima "viola" najistaknutiji igrač je bio Stevan Jovetić, koji je sa nekoliko poteza oduševio "Curvu Fiesole", odnosno najvatrenije navijače Fiorentine. Strijelci : 1-0 Stevan Jovetić u 25. min, 2-0 Alberto Gilardino u 66. min. )

Lazio - Parma 1 : 2 ( Nekoliko čudnih odluka sudije utjecali su podosta na krajnji rezultat u ovoj utakmici. Žestoki protesti sa tribina navijača Lazia više puta tijekom utakmice protiv predsjednika Lazia Claudia Lotita. Strijelci : 0-1 Valeri Božinov u 21. min, dok je u to isto vrijeme jedan igrač Lazia ležao na travi. 1-1 Mauro Zarate' u 42. min iz penala, nakon potpunog nepostojećeg prekršaja nad Julio Cruzom, koji je odlično izsimulirao faul. 1-2 Nicola Amoruso u 45. min iz penala, nakon što je prekršaj Aleksandra Kolarova okarakteriziran za crveni karton, te je rimski tim cijelo drugo poluvrijeme igrao s 10 igrača. )

Inter - Napoli 3 : 1 ( Prvak utakmicu riješio već u 5. minuti do kada je postigao brza 2 gola, te rutinski kontrolirao utakmicu do kraja. Napolitanci se žalili da je 2. gol Milita postignut iz ofsajda, što je televizijska slika i potvrdila. Strijelci : 1-0 Samuel Eto'o u 2. min, 2-0 Diego Milito u 5. min, 3-0 Lucio u 34. min, 3-1 Ivan Ezequiel Lavezzi u 38. min. Trener Napolija Roberto Donadoni vrlo blizu dobivanja otkaza od predsjednika De Laurentiisa, koji je u nedavno završenom prijelaznom roku investirao u ekipu 53 milijuna Eura. )

Palermo - Roma 3 : 3 ( Po velikoj kiši i vodom natopljenom terenu ekipe pružile spektakl za 20 000 gledatelja na stadionu "Renzo Barbera". Strijelci : 0-1 Matteo Brighi u 20. min, 1-1 Igor Budan u 40. min, 2-1 Fabrizio Miccoli u 45. min, 2-2 Nicolas Burdisso u 45. min, 3-2 Antonio Nocerino u 58. min, 3-3 Francesco Totti u 88. min iz penala nakon prekršaja nad Okakom. )

Siena - Chievo 0 : 0 ( Obje ekipe nastojale postići gol, te imale po nekoliko dobrih šansi. Bodom zasigurno može biti zadovoljniji Chievo. )

Udinese - Milan 1 : 0 ( Milan je definitivno u krizi. Igra nije onakva kakvu je želio Adriano Galliani. Udinese je dominirao te stvorio 4-5 odličnih šansi za postizanje golova preko Di Natalea i Sancheza, a u 2. poluvremenu i preko Antonia Floro Floresa. U 2. poluvremenu u igru ušao i Ronaldinho, no njegova igra nije donijela preokret. Strijelac : Antonio Di Natale u 21. min. nakon što je Sanchez predriblao nekoliko igrača Milana te iskosa sa 10-ak metara pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Di Natale, te je ugurao u mrežu. )

Genoa - Juventus večeras od 20.45

Tablica :

1. Inter 13
2. Juventus 12 ( -1 )
3. Sampdoria 12
4. Fiorentina 10
5. Parma 10
6. Genoa 9 ( -1 )
7. Udinese 8
8. Chievo 7 , itd.

Lista strijelaca :

7 - Di Natale ( Udinese )
5 - Milito ( Inter )
4 - Totti ( Roma )
3 - Pellissier ( Chievo )
3 - Gilardino ( Fiorentina )
3 - Eto'o ( Inter )
3- Mannini ( Sampdoria )
3- Hamsik ( Napoli )
3 - Cruz ( Lazio )


- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2009., srijeda

Večeras se igraju utakmice 5. kola Serie A. Evo sastava ekipa...

Večeras od 20.45 igraju se sve utakmice ( izuzev Genoa - Juventus ) 5. kola Serie A. Evo najavljenih sastava ekipa :

Atalanta - Catania ( Antonio Conte večeras debitira na klupi Atalante. ATALANTA 4-4-2 : 1 Consigli; 8 Garics 77 Bianco 5 Manfredini 6 Bellini; 70 Ceravolo 17 Guarente 22 Padoin 20 Valdes; 72 Doni 9 Acquafresca. Na klupi će biti : 32 Coppola 19 Layun 26 Pellegrino 18 Caserta 21 Radovanović 11 Tiboni 90 Tiribocchi. Trener : Antonio Conte. CATANIA 4-3-3 : 21 Andujar; 2 Potenza 6 Silvestre 3 Spolli 33 Capuano; 27 Biagianti 5 Carboni 4 Delvecchio; 7 Mascara 15 Morimoto 25 Martinez. Na klupi će biti : 30 Campagnolo 18 Augustyn 13 Izco 24 Pesce 14 Bellusci 9 Plasmati 19 Ricchiuti. Trener : Gianluca Atzori. )

Bari - Cagliari ( BARI 4-4-2 : 1 Gillet; 5 A. Masiello 13 Ranocchia 19 Bonucci 17 S. Masiello; 90 Alvarez 16 Donati 14 Gazzi 7 Rivas; 20 Kutuzov 10 Barreto. Na klupi će biti : 12 Padelli 3 Diamoutene 23 Langella 4 Almiron 27 Stellini 9 De Vezze 69 Meggiorini. Trener : Gianpiero Ventura. CAGLIARI 4-3-1-2 : 22 Marchetti; 15 Marzoratti 21 Canini 13 Astori 31 Agostini; 4 Dessena 18 Parola 8 Biondini; 7 Cossu; 32 Matri 27 Jeda. Na klupi će biti : 24 Lupatelli 2 Carta 20 Barone 16 Sivakov 10 Lazzari 9 Nené 23 Larrivey. Trener : Massimiliano Allegri. )

Fiorentina - Sampdoria ( FIORENTINA 4-2-3-1 : 1 Frey; 21 Comotto 5 Gamberini 3 Dainelli 19 Gobbi; 4 Donadel 15 Zanetti; 6 Vargas 10 Mutu 32 Marchionni; 11 Gilardino. Na klupi će biti : 25 Avramov 2 Kroldrup 23 Pasqual 18 Montolivo 24 Santana 20 Jorgesen 8 Jovetić. Trener : Cesare Prandelli. SAMPDORIA 4-4-2 : 1 Castellazzi; 23 Stankevicius 28 Gastaldello 13 M. Rossi 8 Zauri; 20 Padalino 17 Palombo 12 Tissone 7 Mannini; 10 Pazzini 99 Cassano. Na klupi će biti : 21 Guardalben 6 Lucchini 16 Poli 19 Franceschini 3 Ziegler 9 Pozzi 11 Bellucci. Trener : Luigi Del Neri. )

Inter - Napoli ( INTER 4-3-1-2 : 12 Julio Cesar; 13 Maicon 6 Lucio 25 Samuel 26 Chivu 4 J. Zanetti; 19 Cambiasso 5 Stanković; 10 Sneijder; 22 Milito 9 Eto'o. Na klupi će biti : 1 Toldo 39 Santon 2 Cordoba 4 Vieira 11 Muntari 30 Mancini 45 Balotelli. Trener : Jose Mourinho (kažnjen za ovu utakmicu ). U redovima Intera mjesec dana zbog povrede na terenu neće biti Thiago Motte. NAPOLI 3-5-2 : 26 De Sanctis; 13 Santacroce 28 P. Cannavaro 96 Contini; 11 Maggio 23 Gargano 21 Cigarini 17 Hamsik 15 Datolo; 27 Quagliarella 7 Lavezzi. Na klupi će biti : 1 Iezzo 16 Zuniga 2 Grava 6 Aronica 18 Bogliacino 19 Denis 9 Hoffer. Trener : Roberto Donadoni. )

Lazio - Parma ( LAZIO 4-3-1-2 : 86 Muslera; 2 Lichsteiner 25 Cribari 13 Siviglia 11 Kolarov; 6 Dabo 33 Baronio 5 Mauri; 8 Matuzalem; 74 Cruz 10 Zarate. Na klupi će biti : 1 Bizzarri 26 Radu 87 Diakite' 81 Del Nero 17 Foggia 7 Eliseu 21 Inzaghi. Trener : Davide Ballardini. PARMA 4-3-1-2 : 83 Mirante; 5 Zaccardo 15 Dellafiore 24 Paci 7 Castellini; 17 Morrone 4 Mariga 14 Galloppa; 10 Džemaili; 9 Lanzafame 43 Paloschi. Na klupi će biti : 1 Pavarini 19 Zenoni 6 Lucarelli 18 Cordova 23 Amoruso 8 Lunardini 86 Bojinov. Trener : Francesco Guidolin. )

Palermo - Roma ( Ovoga puta trener Zenga je izostavio iz početnog sastava argentinski dvojac Pastore - Bertolo. PALERMO 4-3-1-2 : 83 Rubinho; 16 Cassani 24 Kjaer 5 Bovo 42 Balzaretti; 8 Migliaccio 88 Blasi 23 Bresciano; 30 Simplicio; 20 Budan 10 Miccoli. Na klupi će biti : 46 Sirigu 3 Goian 33 Nocerino 6 Pastore 14 Bertolo 99 Mchedlidze 19 Succi. Trener : Walter Zenga. ROMA 4-3-1-2 : 27 Julio Sergio; 77 Cassetti 4 Juan 29 Burdisso 17 Riise; 11 Taddei 16 De Rossi 7 Pizarro 20 Perrotta; 9 Vučinić 10 Totti. Na klupi će biti : 1 Lobont 5 Mexes 13 Motta 33 Brighi 21 Guberti 94 Menez 89 Okaka. Ovoga puta Ranieri je izostavio iz sastava Mexesa zbog loše forme, te zbog viška kilograma. Trener : Claudio Ranieri. )

Udinese - Milan ( UDINESE 4-3-3 : 22 Handanovič; 15 Isla 13 Coda 80 Domizzi 24 Luković; 84 Lodi 21 D'Agostino 88 Inler; 7 Pepe 83 Floro Flores 10 Di Natale. Na klupi će biti : 6 Belardi 19 Felipe 26 Pasquale 8 Basta 14 Sammarco 11 Sanchez 28 Zimling. Trener : Pasquale Marino. MILAN 4-3-2-1 : 30 Storari; 44 Oddo 13 Nesta 4 Kaladze 18 Jankulovski; 8 Gattuso 21 Pirlo 16 Flamini; 88 Ronaldinho 10 Seedorf; 9 Inzaghi. Na klupi će biti : 1 Dida 5 Onyewu 15 Zambrotta 16 Favalli 20 Abate 7 Pato 11 Huntelaar. Trener : Leonardo. Vijest od danas : Milan je kupio srpskog reprezentativca Miloša Krasića od CSKA iz Moskve. Dolazak Krasića je predviđen u 1. mjesecu 2010. godine, a cijena transfera je 15 milijuna Eura. )

Još se sastaju :

Bologna - Livorno
Siena - Chievo


Sutra od 20.45 Genoa - Juventus


- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2009., utorak

Rezultati upravo odigranih utakmica 6. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su sve utakmice 6. kola talijanske Serie B. Evo rezultata te osvrta na njih :

Ascoli - Cesena 1 : 1 ( Strijelci : 0-1 Jonas Portin - autogol u 56. min, inače defanzivac iz Finske. 1-1 Marco Bernacci u 84. min iz penala. )

Brescia - Sassuolo 3 : 1 ( Na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji veliki preokret "rondinella", odnosno Brescie. Strijelci : 0-1 Riccardo Zampagna u 5. min, 1-1 Andrea Caracciolo u 34. min - penal, 2-1 Andrea Caracciolo u 60. min, 3-1 Davide Possanzini u 66. min. )

Cittadella - Vicenza 2 : 1 ( U derbiju pokrajine Veneto velika pobjeda ekipe iz malog grada na korak do Padove. Pred oko 5 000 gledatelja strijelci su bili : 0-1 Botta u 48. min, 1-1 Iunco u 64. min, 2-1 Ardemagni u 89. min. )

Crotone - Grosseto 0 : 0 ( Miroljubivi remi između ove dvije ekipe pred 2 000 gledatelja na stadionu Ezio Scida u Crotoneu, na jugu Italije. )

Frosinone - Reggina 2 : 0 ( Poslije ovog poraza slobodno se može reći da je Reggina u krizi. Uz Torino, važila je za glavnog kandidata za ulazak u Serie A, no već sada dosta zaostaje na tablici za nekim ekipama. Na stadionu "Matusa" u Frosinoneu, gradiću koji se nalazi blizu Rima strijelci su bili : 1-0 Gennaro Troianiello u 57. min, 2-0 reprezentativac Albanije Basha u 80. min. Crveni karton u redovima Reggine u 55. min zaradio Maurizio Lanzaro. )

Gallipoli - Ancona 1 : 0 ( Ovoga puta Gallipoli je izdržao i sačuvao vodstvo do samoga kraja, te tako zabilježio 1. pobjedu od svoga postojanja u Serie B. Podsjećanja radi, ova ekipa je u prijašnjim kolima bila u nekoliko navrata u poziciji da pobjedi svoje oponente, međutim u posljednjim minutama stizani su u rezultatu. Pred 1 000 gledatelja i ovoga puta u Lecceu, jer stadion u Gallipoliju ne ispunjava kriterije za igranje u Serie B, strijelac pobjedonosnog gola za "Salentine" je bio Abbate u 56. min. )

Mantova - Albinoleffe 1 : 2 ( Strijelci : 0-1 Ruopolo u 20. min, 0-2 Previtale u 55. min, 1-2 Nassi u 84. min. Ponovo crveni karton u redovima Mantove zaradio Fissore u 90. min. )

Modena - Empoli 2 : 0 ( Strijelac oba pogotka za Modeneze je bio Catellani u 20. i 65. minuti utakmice. )

Piacenza - Salernitana 0 : 0 ( Promjena trenera se isplatila Salernitani. U svom debiju na klupi ekipe iz pokrajine Campania Marco Cari je ostvario solidan rezuultat, osvojivši sa svojom ekipom 1. bod u prvenstvu. )

Torino - Padova 0 : 1 ( U derbiju kola pred 15 000 gledatelja na stadionu Olimpico u Torinu, Padova je zasluženo odnijela sva tri boda. Izuzetno organizirana formacija Padove je izdržala napade u 1. poluvremenu Torina, te u 2. dijelu utakmice postigla i pobjedonosni gol. Strijelac : 0-1 Di Nardo u 50. min. Crveni karton u redovima Torina zaradio napadač David Di Michele u 55. minuti. )

Triestina - Lecce 1 : 4 ( Težak poraz večeras indisponirane Triestine na svome terenu. Ova pobjeda sada podiže moral igračima Leccea, koji će se sigurno sada dati u lov na ekipe koje drže čelna mjesta na tablici. Strijelci : 0-1 Defendi u 2. min., 0-2 Giacomazzi u 37. min, 0-3 Fabiano u 73. min, 1-3 Godeas u 82. min, 1-4 Corvia u 88. min. Crveni karton u sastavu Triestine dobio Gissi u 23. minuti utakmice. )

Tablica :

1. Frosinone 13
2. Brescia 13
3. Torino 12
4. Ascoli 12
5. Padova 12
6. Cesena 11
7. Ancona 9
8. Sassuolo 9
9. Empoli 9 , itd.

Lista strijelaca :

Bianchi ( Torino ) 5
Sgrigna ( Vicenza ) 4
Colacone ( Ancona ) 4
Nassi ( Mantova ) 4
Mastronunzio ( Ancona ) 3
Di Michele ( Torino ) 3
Baclet ( Lecce ) 3
Antenucci ( Ascoli ) 3
- 22:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 5. kola Serie A

Sutra navečer od 20.45 igraju se utakmice 5. kola Serie A. Jedino utakmica Genoa - Juventus je predviđena za četvrtak s početkom od 20.45. Evo parova i najave svih utakmica :

Atalanta - Catania ( "Crveno-plavi", odnosno gosti sa Sicilije nisu imali baš previše sreće u utakmicama u Bergamu protiv Atalante. U 10 gostovanja dali su samo 3 gola. U prošloj sezoni pobjeda domaćina s 1 : 0 . Ukupan skor im je 6 - 4 - 0 ; 6 pobjeda domaćih, 4 remija, 0 pobjeda gostiju. )

Bari - Cagliari ( Gosti sa Sardinije bez pobjede na stadionu "San Nicola" u Bariju. S druge strane, domaćin je uvijek postizao golove u srazu sa Cagliarijem. Zadnja njihova utakmice je bila u sezoni 2000/01., i slavio je Bari rezultatom 1 : 0 . Ukupan skor im je 4 - 3 - 0 . )

Bologna - Livorno ( Za "amaranto", odnosno za Livorneze stadion Renato Dall'Ara u Bologni je nesretan. Jedinu pobjedu ovdje Livorno je ostvario u dalekoj 1942. godini. Zadnja njihova utakmica igrana je 2005. godine kada je utakmica završena remijem bez golova. Ukupan skor im je 10 - 2 - 1 . )

Fiorentina - Sampdoria ( Ovo je jedna od najzanimljivih utakmica kola. Zadnje 4 utakmice igrane u Firenzi na strani su domaćina. U prošloj sezoni bilo je 1 : 0 . Ukupan skor im je 26 - 17 - 8 . )

Inter - Napoli ( Inter je zadnjih 6 utakmica igranih na Giuseppe Meazza stadionu protiv Napolija riješio u svoju korist. U prošloj sezoni domaći su slavili rezultatom 2 : 1 . Na klupi Intera neće biti Jose Mourinha zbog isključenja u nedjelju na utakmici protiv Cagliarija. Ukupan skor im je 43 - 14 - 7 . )

Lazio - Parma ( Zadnja pobjeda Parme na Olimpicu protiv Lazia bila je još u doba kada je predsjednik gostiju bio Calisto Tanzi, u 2003. godini. U zadnjem srazu ovih klubova slavio je Lazio s 1 : 0 , a bilo je to u sezoni 2007/08. Ukupan skor im je 9 - 7 - 2 . )

Palermo - Roma ( U ikada odigranim dvobojima ovih dvaju ekipa jedina prednost na bilo čijoj strani je...gol-razlika : + 3 za Romu. Prošle sezone slavio je Palermo s 3 : 1 . Ukupan skor im je 8 - 6 - 8 . )

Siena - Chievo ( Prošle sezone na stadio Artemio Franchi u Sieni slavili su gosti, i to oba gola su bila djelo Sergia Pellissiera u 22. i 47. min. Inače je u ovom paru tradicija apsolutno na strani gostiju. Ukupan skor im je 1 - 0 - 4 . )

Udinese - Milan ( Na stadionu "Friuli" po tradiciji dominacija Milana. Imaju više pobjeda, a i gol-razlika je uvjerljivo na strani "rossonera" : 23 -47 . U prošloj sezoni slavio je ipak domaćin s 2 : 1 . Ukupan skor im je 6 - 16 - 12 . )

Genoa - Juventus četvrtak od 20.45 ( Na stadionu Luigi Ferraris sigurno će biti uzavrelo uz 40 000 gledatelja. Prošle sezone slavila je domaća ekipa s 3 : 2 . No, tradicija je lagano na strani gostiju iz Torina. Ukupan skor im je 16 - 9 - 17 . )


- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2009., ponedjeljak

Najava 6. kola Serie B

Sutra navečer s početkom od 20.45 igra se kompletno 6. kolo talijanske Serie B. Evo parova te najave svih utakmica :

Ascoli - Cesena ( Ascolani nisu izgubili 10 zadnjih utakmica na svome stadionu "Del Duca". Što se tiče međusobnih utakmica na ovom stadionu protiv Cesene, nikada nisu izgubili. Njihov međusobni skor ikada odigranih utakmica u Serie B je 10 - 10 - 0 ; 10 pobjeda domaćih, 10 remija, 0 pobjeda gostiju. )

Brescia - Sassuolo ( Jedini meč ikada odigran između ove dvije ekipe na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji se zbio prošle sezone kada su "bresciani" pobjedili rezultatom 4 : 2 . Dakle, ukupan skor im je 1 - 0 - 0 . U redovima Brescie zbog kazni sportskog disciplinskog saveza neće igrati Barusso i Mareco. )

Cittadella - Vicenza ( Prošle sezone utakmica u Cittadelli završena je pobjedom "Vicentina", bilo je 0 : 1 . Ukupan skor im je 0 - 1 - 1 . U redovima Vicenze pravo nastupa nema Miniero zbog isključenja u prošlom kolu. )

Crotone - Grosseto ( Ove dvije ekipe ranije se u okviru Serie B nikada nisu sastajali. Dakle, ukupan skor im je 0 - 0 - 0 . U redovima Crotonea zbog kazne neće igrati napadač Bonvissuto. )

Frosinone - Reggina ( Ove dvije ekipe su se u prošlosti susretale samo u Serie C1, odnosno u 3. ligi, a zadnji put je to bilo u sezoni 1987/88. Ukupan skor u tim utakmicama u Serie C1 im je 1 - 1 - 2 . )

Gallipoli - Ancona ( U njihova 2 sraza , i to oba u Serie C1 "giallorossi", odnosno Gallipoli nikada nije pobijedio. Ukupan skor im je 0 - 1 - 1 . )

Mantova - Albinoleffe ( Između ove dvije ekipe postoje i susreti u Serie C2, odnosno u 4. ligi, a to se desilo u sezoni 1998./99. Ukupan skor ikada odigranih utakmica u Serie B je 2 - 1 - 1 . )

Modena - Empoli ( Ekipe iz pokrajine Toscana, odnosno Empoli zadnji put je pobijedila na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni u sezoni 1998/99. Ukupan skor im je 2 - 1 - 1 . U redovima Modene pravo nastupa zbog kazne nema Domenico Giampa'. )

Piacenza - Salernitana ( U posljednja dva susreta na stadionu "Galleana" u Piacenzi slavili su gosti iz pokrajine Campania, odnosno Salernitana. Ukupan skor im je 3 - 0 - 2 . U redovima domaćina zbog kazne neće igrati Avogadri, a u redovima gostiju Pestrin. Osim toga, Salernitanu će od ove utakmice voditi novi trener Marco Cari, o čemu je bilo pisano u prethodnim postovima. )

Torino - Padova ( U 18 ikada odigranih susreta između ove dvije ekipe uključujući i one u Serie A dogodile su se i 2 pobjede Padove. Ukupan skor odigranih utakmica u Serie B im je 1 - 0 - 1 . )

Triestina - Lecce ( "Alabardati", odnosno Triestina nije pobijedila Lecce od sezone 1987/88. Gosti iz pokrajine Puglia dolaze u Trst ranjeni neuspjesima u zadnjim kolima, te će tražiti pobjedu protiv ove sezone vrlo jake Triestine. Ukupan skor im je 1 - 4 - 2 . )
- 20:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zanimljivosti iz 4. kola Serie A

U 4. kolu postignuto je ukupno 27 golova. Od toga domaće ekipe su postigle 20, a gostujuće 7 golova. Dva igrača postigla su "doppiette", odnosno po 2 gola, a to su učinili Diego Milito iz Intera, te Marco Padalino iz Sampdorie.
Dosuđeno je bilo 5 penala, od toga samo 3 na utakmici Chievo - Genoa. Cilj su pogodili Marcolini ( Chievo ), Jeda ( Cagliari ), Totti ( Roma ), dok je Floccari ( Atalanta ) prvi svoj jedanaesterac realizirao, a drugi mu je obranio Sorrentino, golman Chieva.
Jedino isključenje u ovom kolu se desilo na utakmici Cagliari - Inter, i to treneru Intera Jose Mourinhu. Pokazano je ukupno 37 žutih kartona, od toga po 5 žutih kartona viđeno je na utakmicama Cagliari - Inter i Sampdoria - Siena.
Juventus je ostvario svoju 4. pobjedu iz 4 utakmice. Ciro Ferrara je Juventus vodio sa klupe na 6 utakmica ( 4 u ovom prvenstvu i 2 zadnja kola u prošlom ), te je zabilježio svih 6 pobjeda, uz samo 1 primljeni gol. Livorno još nije zabilježio pobjedu u ovom prvenstvu.
Sampdoria nikada od svoga postojanja nije pobijedila prve 4 utakmice u prvenstvu. Daniele Mannini, bočni vezn igrač postiže gol već 3. utakmicu zaredom. Siena izgubila 3. utakmicu u 4 odigrana kola.
Treća uzastopna pobjeda Intera u prvenstvu. Milito postigao svoj 4. gol u ovom prvenstvu. U 35 svojih odigranih utakmica u Serie A postigao je 28 golova.
Druga uzastopna pobjeda Chieva, prva kod kuće. Sergio Pellissier postigao 3 uzastopna gola. Genoa poražena nakon serije od 8 utakmica bez poraza, 6 pobjeda i 2 remija u nizu.
Zaccardo je u svojoj karijeri postigao 11 golova u Serie A. S jučerašnjom pobjedom Parma osvojila 6 bodova u zadnja 3 kola. Za Palermo vrijedi da je uknjižio samo 1 bod u zadnje 3 utakmice.
Roma je postigla 1. pobjedu na svome terenu u ovoj sezoni. Fiorentini je ovo bio 1. poraz. Sa postignuta 2 gola sinoć Francesco Totti došao do brojke od 181 gol u Serie A.
Prvi remi u prvenstvu za Napoli. Donadoni u 15 utakmica koliko je vodio sa klupe Napoli upisao 15 bodova. Udinese nakon 11 utakmica uzastopnih u kojima je davao barem 1 gol prekjučer u Napulju prekinuo taj niz.
Milan ostvario svoju 1. pobjedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. Bologna nije pobijedila u gostima punih 10 kola, u kojima su zabilježili 4 remija i 6 poraza.
Lazio do jučer nije remizirao utakmicu punih 7 mjeseci. Zadnji put to je bilo sa Torinom 1 : 1, u 2. mjesecu ove godine. Catania ostvarila svoj 1. bod u prvenstvu, također 1. gol postigao Martinez.
Prva pobjeda u prvenstvu i za Bari, nakon 8 sušnih godina igranih u Serie B. Atalanta još uvijek bez bodova u ovom prvenstvu.
- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Angelo Gregucci od danas više nije trener Atalante!

Poslije 4 odigrana kola u Serie A danas je uručen i prvi otkaz nekom od trenera u ovoj sezoni. Kako je u prethodnim postovima već najavljivano, Angelo Gregucci od danas više nije trener Atalante. Atalanta je jučer uvjerljivo poražena u Bariju sa 1 : 4, te se nakon 4. kola nalazi na posljednjem mjestu na tablici sa 0 bodova. Gregucci je prethodnih sezona manje-više sa uspjehom vodio Vicenzu u Serie B.
Novi trener Atalante je Antonio Conte. Conte je prošle sezone vodio Bari, s kojim je izborio povratak u elitni rang nakon 8 godina igranja Barija u Serie B. No, uoči početka sezone nije se slagao sa rukovodstvom kluba, osobito sa sportskim direktorom Giorgiom Perinettijem oko kupovine igrača u "Calciomercatu". Zvanična objava da je Antonio Conte postao novim trenerom Atalante očekuje se vrlo brzo.

Promjena trenera dogodila se i u Serie B. Fabio Brini, do jučer trener Salernitane dobio je otkaz. Salernitana je nakon 5 odigranih kola posljednja na tablici bez ijednog osvojenog boda. Fatalan za Brinija je bio poraz od Torina u Salernu od 0 : 3. Novi trener Salernitane je Marco Cari.
- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 21.9 )

" Corriere dello Sport "

-" Milan, che Seedorf. Totti rilancia Roma. Galliani fa sentire l'inno di Champions League, i rossoneri si svegliano. Giallorossi scatenati, Fiorentina travolta." ( Milan, sjajni Seedorf. Totti pokrenuo Romu. Galliani naredio da se na poluvremenu pusti himna Lige Prvaka, crveno-crni se onda probudili. Žuto-crveni neuzaustavljivi, Fiorentina je samljevena. )

-" Milito record. Con 2 gol piega il Cagliari : ha la media migliore nel Dopoguerra. L'Inter resta a 2 punti dalla Juve. Pero', Mourinho si fa espellere. " ) Rekord Milita. Sa 2 postignuta gola slomio je Cagliari : ima najbolji prosjek postignutih golova nakon 2. Svjetskog rata. Inter ostao 2 boda iza Juventusa. Međutim, Mourinho je isključen na utakmici u Cagliariju. )

-" La Samp di Cassano vola in testa. Blucerchiati travolgono il Siena, e sono in testa." ( Cassanova Sampdoria odletjela na vrh tablice. Plavo-išarani samljeli Sienu, i sad su na čelu tablice. )

-" United - City, derby show : 4-3 al 96'! E il Real Madrid ne fa cinque." ( Manchester U. - Manchester City, ludnica od derbija : 4-3 u 96. minutu. A Relal Madrid je dao 5 komada. )


" Tuttosport "

-" Inter, Milito 2 gol. Mourinho espulso." ( Inter, 2 gola Milita. Mourinho je zaradio isključenje. )

-" Sponda Genova : Samp poker, resta prima. Genoa, fatal Verona." ( Strane u Genovi : Sampdoria dala poker golova i ostala prva. Genoa, fatalni grad Verona. )

-" Ranieri, ecco Totti. La Roma li fa viola." ( Ranieri, evo Tottija. Roma je uništila "viole" . )

-" Juve, piano di fuga. Ferrara come Capello, e poi ce' il calendario favorevole." ( Juventusov plan za bijeg na tablici. Ferrara kao Capello, i plus k tome Juventus ima odličan raspored u narednim kolima. )

-" Milan, jolly Seedorf. E adesso Papadopulo trema." ( Milan, džoker se zove Seedorf. Sada Papadopulo trener Bologne strahuje. )

-" Ancelotti fantastico. Sesto trionfo su sei gare." ( Fantastični Ancelotti. Šesti trijumf iz 6 utakmica. )

-" Colantuno scalda Vantaggiato e Leon." ( Colantuono, trener Torina, zagrijava Vantaggiata i Leona. )


" La Gazzetta dello Sport "

-" SuperSamp! Che Cassano. Siena k.o. E' in vetta con la Juventus." ( Super Sampdoria! Sjajni Cassano. Siena pala. Na čelu tablice je sa Juventusom. )

-" Buffon salva gol. E' nessuno come lui." ( Buffon je spašavao gol. Nitko nije kao on. )

-" Inter. I nerazzurri giocano una brutta gara, ma rimontano un ottimo Cagliari. I gioielli del Principe." ( Inter. Crno-plavi su odigrali vrlo loše utakmicu, ali su preokrenuli vodstvo odličnog Cagliarija. Biseri Princa Milita. )

-" A San Siro decide Seedorf. Inno Champions nello spogliatoio, e il Milan vince. ( Na San Siru odlučio Seedorf. Himna Champions League-a u svlačionici na poluvremenu, i Milan je na kraju pobijedio. )

-" All'Olimpico Fiorentina k.o. Totti scatenato, la sua Roma vince e convince." ( Na Olimpicu Fiorentina poražena. Totti nezaustavljiv, njegova Roma pobijedila i zadovoljila navijače. )

-" Vai Ancelotti, il Chelsea e' gia in fuga." ( Naprijed Ancelotti, Chelsea je već u bijegu od sviju na tablici. )
- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2009., nedjelja

Večeras u posljednjoj utakmici 4. kola Serie A Roma savladala Fiorentinu s 3 : 1

Prije nekoliko minuta završena je i posljednja utakmica 4. kola Serie A. Na stadionu Olimpico u Rimu domaća Roma uvjerljivo je porazila Fiorentinu s 3 : 1 . Strijelci su bili : 1-0 Francesco Totti u 28. min iz penala, 2-0 Francesco Totti u 34. min, 3-0 Daniele De Rossi u 41. min udarcem glavom sa 16 metara na asistenciju Tottija. Počasni gol za Fiorentinu postigao je Alberto Gilardino u 84. min. Ekipe se nastupale u slijedećim sastavima : ROMA (4-3-1-2): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Taddei, Perrotta, De Rossi; Pizarro; Totti, Vučinić. Na raspolaganju su : Artur, Motta, Mexes, Faty, Greco, Okaka, Menez. Trener : Claudio Ranieri.
FIORENTINA (4-2-3-1): Frey; Comotto, Gamberini, Dainelli, Pasqual; C.Zanetti, Montolivo; Santana, Mutu, Marchionni; Gilardino. Na raspolaganju su : Avramov, Kroldrup, Natali, Donadel, Gobbi, Jorgensen, Jovetić. Trener : Cesare Prandelli.

Tablica nakon kompletno odigranog 4. kola :

1. Sampdoria 12
2. Juventus 12
3. Inter 10
4. Genoa 9
5. Fiorentina 7
6. Parma 7
7. Lazio 7
8. Milan 7 , itd.

Naredno 5. kolo igra se već u srijedu 23.9 s početkom od 20.45, izuzev utakmice Genoa - Juventus koja se igra u četvrtak od 20.45.
U narednim postovima slijedi najava te parovi predstojećeg kola Serie B, te Serie A
.


- 22:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 4. kola Serie A

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 4. kola Serie A. Evo postignutih rezultata :

Bari - Atalanta 4 : 1 ( Furiozna igra "pijetlova" odnosno Barija danas na stadionu "San Nicola", ili u prijevodu Sveti Nikola. S druge strane neprepoznatljiva igra "bergamascha" koji i nakon 4 . kola ostaju na posljednjem mjestu na tablici bez ijednog osvojenog boda. Trener Atalante Angelo Gregucci vjerojatno broji svoje posljednje dane kao trener ekipe iz Bergama. Strijelci : 1-0 Rivas u 7. min, 2-0 Barreto u 9. min, 3-0 Alvarez u 38. min, 4-0 Donati u 60. min, 4-1 Bellini u 82. min. Bari propustio realizirati i penal pri rezultatu 3-0. Udarac Vitora Barreta obranio je golman Atalante Andrea Consigli. )

Cagliari - Inter 1 : 2 ( Prvak do pobjede došao teškom mukom protiv organiziranog i raspoloženog Cagliarija. Strijelci na stadionu "Sant'Elia", ili u prijevodu Sveti Ilija su bili : 1-0 Jeda u 16. min iz penala, 1-1 Milito u 52. min, 1-2 Milito u 55. min. Trener Intera Jose Mourinho isključen sredinom 2. poluvremena zbog konstantnih prigovora prema sudiji Orsatu. )

Chievo - Genoa 3 : 1 ( Neprepoznatljivo loša igra Genoe, koja je doživjela 1. poraz u prvenstvu, te izgubila korak sa vodećima na tablici Juventusom i gradskim rivalom Sampdorijom. Pogotovo loša igra u srednjem redu, te u defanzivi. "Leteći magarci", kako je nadimak Chieva potpuno zasluženo osvojili 3 boda. Strijelci : 1-0 Michele Marcolini u 4. min, 2-0 Erjon Bogdani u 7. min, 2-1 Sergio Floccari u 65. min iz penala, 3-1 Sergio Pellissier u 78. min. Penal za ublaživanje poraza za Genou propustio realizirati Sergio Floccari u 92. min, čiji udarac je zaustavio golman Chieva Stefano Sorrentino. )

Catania - Lazio 1 : 1 ( Na stadionu "Massimino" u kvartu Cibali u Cataniji zaslužena podjela bodova. Domaći puno bolji u 1. poluvremenu, a "biancocelesti" u 2. dijelu. Strijelci : 1-0 Martinez u 12. min, 1-1 Cruz u 57. min. )

Milan - Bologna 1 : 0 ( "Rossoneri" i ovaj put bez posebno dobre igre uspjeli savladati goste iz Bologne. Strijelac pobjedonosnog gola je bio Clarence Seedorf u 75. min poslije solo akcije kada je iskosa sa lijeve strane predriblao nekoliko igrača Bologne te prizemnim udarcem sa 7-8 metara savladao danas odličnog golmana Bologne Emiliana Viviana. U napadu Milaneza danas od početka igrao i Huntelaar, kojeg je u 2. poluvremenu zamijenio Inzaghi. Gosti imali nekoliko šansi za postizanje gola, no Di Vaio i Valiani nisu bili precizni pred golom Storarija. )

Parma - Palermo 1 : 0 ( Vrlo važna pobjeda "ducala", odnosno vojvoda iz Parme nad jakom ekipom Palerma. Strijelac je bio Christian Zaccardo u 17. minuti. Trener Palerma Walter Zenga u 2. poluvremenu u igru uveo Miccolija te riskirao igravši sa 4 napadača. Međutim, obrana Parme na čelu sa Panuccijem i strijelcem Zaccardom izdržala sve napade gostiju sa Sicilije. )

Sampdoria - Siena 4 : 1 ( "Blucerchiati" nastavljaju sa pobjedama, te se danas pridružili Juventusu sa maksimalne 4 pobjede iz 4 kola na tablici. I ovaj put, kao i obično prevagu donio napadački dvojac "doriana" Cassano - Pazzini. Strijelci : 1-0 Angelo Palombo, kapetan Sampdorie u 23. min, 2-0 Daniele Mannini u 31. min, 3-0 Marco Padalino u 48. min, 3-1 Michele Fini u 70. min, 4-1 Marco Padalino u 85. min. )

Napoli - Udinese 0 : 0 - odigrano jučer

Juventus - Livorno 2 : 0 - odigrano sinoć

Roma - Fiorentina večeras od 20.45

Tablica :

1. Sampdoria 12
2. Juventus 12
3. Inter 10
4. Genoa 9
5. Fiorentina 7 ( - 1 )
6. Parma 7
7. Lazio 7
8. Milan 7, itd.

Naredno 5. kolo igra se već u srijedu 23. 9 s početkom od 20.45.
- 16:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Danas na programu ostale utakmice 4. kola Serie A

Danas od 15 h igraju se sve ostale utakmice 4. kola Serie A s izuzetkom dvoboja u Rimu između Rome i Fiorentine koji počinje u 20.45. Evo vjerojatnih sastava ekipa za današnje utakmice :

Bari - Atalanta ( BARI 4-4-2 : 1 Gillet; 5 A. Masiello 13 Ranocchia 19 Bonucci 17 S. Masiello; 90 Alvarez 16 Donati 14 Gazzi 23 Langella ; 20 Kutuzov 10 Barreto. Na klupi će biti : 12 Padelli 3 Diamoutene 7 Rivas 4 Almiron 15 Belmonte 9 De Vezze 69 Meggiorini. Trener : Gianpiero Ventura. ATALANTA 4-4-2 : 1 Consigli ; 8 Garics 2 Talamonti 5 Manfredini 6 Bellini; 70 Ceravolo 18 Caserta 17 Guarente 22 Padoin; 90 Tiribocchi 9 Acquafresca. Na klupi će biti : 32 Coppola 7 Madonna 77 Bianco 20 Valdes 21 Radovanovic 11 Tiboni 72 Doni. Trener : Angelo Gregucci. )

Cagliari - Inter ( CAGLIARI 4-3-1-2 : 22 Marchetti ; 15 Marzoratti 21 Canini 13 Astori 31 Agostini; 4 Dessena 5 Conti 8 Biondini ; 7 Cossu; 23 Larrivey 27 Jeda. Na klupi će biti : 24 Lupatelli 20 Barone 18 Parola 16 Sivakov 10 Lazzari 9 Nené 32 Matri. Trener : Massimiliano Allegri. INTER 4-3-1-2 : 12 Julio Cesar; 13 Maicon 6 Lucio 25 Samuel 26 Chivu; 4 J. Zanetti 5 Stanković 8 Thiago Motta; 10 Sneijder; 22 Milito 9 Eto'o. Na klupi će biti : 1 Toldo 39 Santon 2 Cordoba 19 Cambiasso 11 Muntari 45 Balotelli 18 Suazo. Trener : Jose Mourinho. )

Catania - Lazio ( CATANIA 4-3-3 : 21 Andujar, 14 Bellusci 6 Silvestre 3 Spolli 24 Pesce; 27 Biagianti 5 Carboni 4 Delvecchio; 7 Mascara 15 Morimoto 25 Martinez. Na klupi će biti : 30 Campagnolo 18 Augustyn 13 Izco 33 Capuano 2 Potenza 9 Plasmati 19 Ricchiuti. Trener : Gianluca Atzori. LAZIO 4-3-1-2 : 86 Muslera; 2 Lichsteiner 87 Diakite' 13 Siviglia 11 Kolarov; 5 Mauri 33 Baronio 8 Matuzalem; 23 Meghni; 17 Foggia 10 Zarate. Na klupi će biti : 1 Bizzarri 26 Radu 25 Cribari 81 Del Nero 99 Perpetuini 7 Eliseu 21 Inzaghi. Trener : Davide Ballardini. )

Chievo - Genoa ( CHIEVO 4-3-1-2 : 28 Sorrentino; 21 Frey 2 Morero 33 Yepes 4 Mantovani; 10 Luciano 16 Rigoni 7 Marcolini; 66 Pinzi 11; Granoche 23 Bogdani. Na klupi će biti : 18 Squizzi 20 Sardo 5 Mandelli 9 Bentivoglio 19 Ariatti 31 Pellissier 22 Abbruscato. Trener : Domenico Di Carlo. GENOA 3-4-3 : 32 Amelia; 15 Papastathopoulos 4 Esposito 26 Bocchetti; 7 Rossi 5 Kharja 21 Zapater 23 Modesto; 20 Mesto 33 Floccari 14 Sculli. Na klupi će biti : 73 Scarpi 24 Moretti 30 Figueroa 77 Milanetto 25 Biava 9 Crespo 8 Palacio. Trener : Gian Piero Gasperini. )

Milan - Bologna ( MILAN 4-3-1-2 : 30 Storari; 15 Zambrotta 13 Nesta 4 Kaladze 18 Jankulovski; 8 Gattuso 21 Pirlo 23 Ambrosini; 10 Seedorf; 7 Pato 11 Huntelaar. Na klupi će biti : 1 Dida 44 Oddo 33 Thiago Silva 16 Flamini 20 Abate 80 Ronaldinho 9 Inzaghi. Trener : Leonardo. BOLOGNA 4-4-2 : 1 Viviano; 84 Raggi 13 Portanova 6 Britos 23 Lanna; 21 Zenoni 8 Mingazzini 14 Guana 7 Valiani; 9 Di Vaio 25 Zalayeta. Na klupi će biti : 15 Colombo 3 Santos 19 Tedesco 5 Mutarelli 26 Mudingayi 10 Bombardini 22 Osvaldo. Trener : Giuseppe Papadopulo. )

Parma - Palermo ( PARMA 4-4-2 : 83 Mirante; 5 Zaccardo 2 Panucci 24 Paci 7 Castellini; 17 Morrone 4 Mariga 14 Galloppa 10 Džemaili; 20 Biabiany 43 Paloschi. Na klupi će biti : 1 Pavarini 19 Zenoni 6 Lucarelli 15 Dellafiore 23 Amoruso 9 Lanzafame 86 Bojinov. Trener . Francesco Guidolin. PALERMO 4-3-1-2 : 83 Rubinho; 16 Cassani 24 Kjaer 5 Bovo 42 Balzaretti; 33 Nocerino 88 Blasi 30 Simplicio; 6 Pastore; 20 Budan 10 Miccoli. Na klupi će biti : 46 Sirigu 3 Goian 8 Migliaccio 23 Bresciano 14 Bertolo 7Cavani 19 Succi. Trener : Walter Zenga. )

Roma - Fiorentina ( ROMA 4-3-1-2 : 27 Julio Sergio; 77 Cassetti 4 Juan 29 Burdisso 17 Riise; 11 Taddei 16 De Rossi 20 Perrotta; 7 Pizarro; 9 Vučinić 10 Totti. Na klupi će biti : 25 Artur 5 Mexes 13 Motta 14 Faty 21 Guberti 94 Menez 89 Okaka. Trener : Claudio Ranieri. FIORENTINA 4-2-3-1 : 1 Frey; 21 Comotto 5 Gamberini 3 Dainelli 23 Pasqual; 18 Montolivo 15 Zanetti; 24 Santana 10 Mutu 32 Marchionni; 11 Gilardino. Na klupi će biti : 25 Avramov 2 Kroldrup 4 Donadel 14 Natali 19 Gobbi 20 Jorgesen 8 Jovetić. Trener : Cesare Prandelli. )

Sampdoria - Siena ( SAMPDORIA 4-4-2 : 1 Castellazzi; 23 Stankevicius 28 Gastaldello 13 M. Rossi 8 Zauri; 77 Semioli 17 Palombo 16 Poli 7 Mannini; 10 Pazzini 99 Cassano. Na klupi će biti : 21 Guardalben 19 Franceschini 6 Lucchini 20 Padalino 3 Ziegler 9 Pozzi 11 Bellucci. Trener : Luigi Del Neri. SIENA 4-3-1-2 : 85 Curci; 6 Terzi 77 Ficagna 15 Brandao 3 Del Grosso; 8 Vergassola 5 Parravicini 17 Fini; 18 Ghezzal; 11 Calaiň 32 Maccarone. Na klupi će biti : 31 Pegolo 21 Rossi 87 Rosi 2 Genevier 23 Jarolim 9 Paolucci 7 Reginaldo. Trener : Marco Giampaolo. )

Naredno 5. kolo igra se već u srijedu 23.9. Sve utakmice će se igrati od 20.45 h.
- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2009., subota

Pobjeda Juventusa za 4 iz 4!

Večeras su odigrane prve dvije utakmice 4. kola Serie A. Evo rezultata :

Napoli - Udinese 0 : 0 ( Na stadionu San Paolo pred 35 000 gledatelja Napoli nije uspio svoju nadmoćnost na terenu pretvoriti u pobjedu. Ovim rezultatom nikako neće biti zadovoljan predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis koji se trenutno nalazi u Los Angelesu na snimanju jednog od svojih mnogobrojnih filmova. Najbolje šanse za domaće propustili su Quagliarella, Hamsik i Lavezzi, a za goste nedovoljno precizni su bili Di Natale i Floro Flores. Sastavi ekipa su izgledali ovako : NAPOLI (3-5-2): 26 De Sanctis; 13 Santacroce, 77 Rinaudo, 96 Contini; 16 Zuniga, 23 Gargano, 21 Cigarini, 17 Hamsik, 15 Datolo; 7 Lavezzi, 27 Quagliarella. (Na raspolaganju su bili : 1 Iezzo, 28 Cannavaro, 11 Maggio, 2 Grava, 18 Bogliacino, 19 Denis, 9 Hoffer). Trener : Roberto Donadoni. UDINESE (4-3-3): 22 Handanovic; 2 Zapata, 13 Coda, 80 Domizzi, 24 Lukovic; 15 Isla, 21 D'Agostino, 88 Inler; 7 Pepe, 83 Floro Flores, 10 Di Natale. (Na raspolaganju su bili : 6 Belardi, 19 Felipe, 84 Lodi, 8 Basta, 14 Sammarco, 11 Sanchez, 28 Zimling). Trener : Pasquale Marino. )

Juventus - Livorno 2 : 0 ( Bianconeri su ispunili zadatak i večeras. Zabilježili su 4. pobjedu iz 4 nastupa, i sada su, istina momentalno sami na čelu tablice sa maksimmalnih 12 bodova. Strijelci za pobjedu protiv solidnog Livorna su bili Vincenzo Iaquinta u 8. min te Claudio Marchisio u 30. min. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : JUVENTUS : Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso; Camoranesi (28' d.p. Marrone), Poulsen, Marchisio; Giovinco (16' d.p. De Ceglie); Trezeguet (35' d.p. Amauri), Iaquinta. (Manninger, Zebina, Ariaudo, Molinaro). Trener : Ciro Ferrara. LIVORNO: De Lucia; Raimondi, Miglionico, Diniz, Pieri; Pulzetti, Mozart (1' d.p. Filippini), Moro; Candreva; Lucarelli (18' d.p. Danilevicius), Tavano (24' d.p. Cellerino). (Benussi, Knežević, Vitale, Marchini). Trener : Russo-Ruotolo.

Sve ostale utakmice igraju se sutra od 15 h izuzev utakmice Roma - Fiorentina koja počinje u 20.45.



- 22:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 5. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene se utakmice 5. kola talijanske Serie B. Evo rezultata te osvrta na odigrane utakmice :

Albinoleffe - Piacenza 0 : 1 ( Utakmicu u Bergamu, pred svega 1 000 navijača odlučio autogol igrača Albinoleffea Serafinija u 25. minutu. )

Cesena - Triestina 4 : 1 ( Uvjerljiva i pomalo neočekivana pobjeda Cesene protiv danas vrlo loše Triestine. Na stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni 5 000 gledatelja. Strijelci : 1-0 Sinigaglia u 2. min, 1-1 Testini u 9. min, 2-1 De Feudis u 30. min, 3-1 Do Prado u 61. min, 4-1 Schelotto u 78. min. Domaći promašili još 3-4 odlične prilike za postizanje još kojeg gola. )

Grosseto - Modena 3 : 1 ( Sigurna pobjeda ekipe iz pokrajine Toscana. Strijelci : 1-0 Turati u 14. min, 2-0 Turati u 36. min, 3-0 Mauricio Pinilla u 73. min iz penala, 3-1 Luisi u 82. min iz penala. U završnici utakmice u redovima Modene isključen vezni igrač Domenico Giampa'. )

Lecce - Crotone 0 : 0 ( Leccesi nikako da nađu put do pobjede. Na tablici konkurenti za plasman u Serie A se udaljavaju. U današnjoj utakmici na stadionu "Via del Mare" gosti iz pokrajine Calabria bili puno bliže pobjedi, promašivši 2-3 vrlo izgledne prilike za osvajanje 3 boda. U posljednjim minutama utakmice isključen centarfor Crotonea Bonvisutto. )

Empoli - Frosinone 2 : 0 ( Frosinone polako pada u formi. Poslije izvanrednog početka u prvenstvu, danas je ekipa doživjela i prvi poraz od vrlo dobre ekipe Empolija. Pred 2 500 gledatelja na stadionu "Castellani" strijelci su bili Marianini u 8. te Coralli u 18. minuti. )

Padova - Ancona 2 : 1 ( Sa solidnim igrama nastavlja i Padova, ekipa koja je ove sezone došla iz Serie C1. Na stadionu "Euganeo" u Padovi pred 8 000 gledatelja sa razlogom se strahovalo od udarnog dvojca gostiju iz Ancone Colacone - Mastronunzio, no ipak su se napadači Padove potrudili da postignu gol više, i tako odnesu pobjedu. Strijelci : 1-0 Soncin u 8. min, 1-1 Colacone u 20. min, 2-1 Di Nardo u 23. min. )

Reggina - Cittadella 1 : 1 ( Salve zvižduka nakon posljednjeg sučevog zvižduka na stadionu "Oreste Granillo" iz grla 7 000 navijača Reggine na adresu njihovih ljubimaca. Još jedan razočaravajući remi Reggine, koja nikako da nađe put do pobjede. Strijelci : 1-0 Capelli u 18. min, 1-1 Pesoli u 72. min. )

Sassuolo - Mantova 1 : 1 ( Na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni pred 3 500 gledatelja gosti mogu biti puno zadovoljniji osvojenim bodom. Sassuolo je pružio puno više, te bio bliži pobjedi. Strijelci : 1-0 Daniele Martinetti u 31. min, 1-1 Maurizio Nassi u 74. min. )

Vicenza - Gallipoli 2 : 2 ( Po tko zna koji put, gosti iz Gallipolija propustili pobjedu u zadnjim trenucima utakmice. Trener Gallipolija Giuseppe Giannini očito mora da poradi na koncentraciji svojih igrača, koji pružaju odlične partije u Serie B. Strijelci : 0-1 Sosa u 25. min, 0-2 Di Gennaro u 55. min, 1-2 Paonessa u 69. min, 2-2 Brivio u 83. min. U redovima Vicenze isključen Miniero još u 36. minuti utakmice. )

Ascoli - Brescia 2 : 0 - odigrano sinoć

Salernitana - Torino 0 : 3 - odigrano sinoć

Tablica :

1. Torino 12
2. Ascoli 11
3. Cesena 10
4. Brescia 10
5. Frosinone 10
6. Sassuolo 9
7. Ancona 9
8. Padova 9
9. Empoli 9, itd.

U utorak 22.9 igra se već naredno 6. kolo Serie B. Sve utakmice će se igrati s početkom od 20.45.
- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U prvim utakmicama 5. kola Serie B pobjede Ascolija i Torina

Sinoć su odigrane prve utakmice 5. kola Serie B. Postignuti su slijedeći rezultati :

Ascoli - Brescia 2 : 0 ( Ovom pobjedom Ascoli se probio momentalno na 2. mjesto na tablici. Brescia je u ovoj utakmici na stadionu "Del Duca" potpuno podbacila. Strijelci : 1-0 Mirko Antenucci u 2. min, 2-0 Mirko Antenucci u 14. min. Ascoli propustio priliku da uvjerljivije porazi Bresciane, propustivši realizirati penal u 65. minuti preko Artura Lupolija, kojemu je golman gostiju iz pokrajine Lombardija Arcari obranio udarac. )

Salernitana - Torino 0 : 3 ( Uvjerljiva igra i pobjeda "granate" u Salernu. Domaćinu je ovo 5. poraz u 5 kola, te i dalje ostaju na tablici posljednji sa 0 bodova. Sasvim sigurno će ovih dana trener Salernitane Fabio Brini dobiti otkaz. Strijelci : 0-1 Aimo Diana u 15. min, 0-2 David Di Michele u 63. min, 0-3 Rolando Bianchi u 80. min. U 82. minuti isključenje u redovima domaćina zaradio Manuele Pestrin. Ekipe su igrale u slijedećem sastavu : SALERNITANA (4-4-1-1): Polito; Galasso (Ferraro), Kyriazis, Stendardo, Bastrini; Montervino (Carcuro), Pestrin, Russo (Millesi), Bastrini; Cozza; Caputo. Na raspolaganju su bili još : Iuliano, Carcuro, Russo, Tricarico, Soligo, Millesi, Ferraro. Trener : Fabio Brini.
TORINO (4-3-1-2): Sereni; Rivalta, Loria (Zoboli), Ogbonna, Rubin; Coppola, Diana, Vailatti Zanetti); Gasbarroni (Vantaggiato); Di Michele, Bianchi. Na raspolaganju su bilo još : Calderoni, Pratali, Pisano, Zanetti, Bottone, Loviso, Arma, Vantaggiato. Trener : Stefano Colantuono. )

Ostale utakmice igraju se u subotu od 15.30.

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2009., petak

1. kolo Europa League : pobjeda Genoe, porazi Lazia i Rome

U sinoć odigranim utakmicama 1. kola Europa Leaguea od talijanskih ekipa pobjedu je ostvarila samo Genoa, dok su obje ekipe iz glavnog grada poražene.

Genoa - Slavia Prag 2 : 0 ( Sigurna pobjeda Đenovljana nad gostima iz Češke. Strijelci su bili Alberto Zapater u 3. minuti iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, te Giuseppe Sculli u 38. min. Zahvaljujući remiju u drugoj utakmici u ovoj grupi između Lilla i Valencije Genoa je lider na tablici ove grupe sa 3 boda. Trener Genoe Gian Piero Gasperini je izjavio poslije utakmice : "Igrali smo dobro, pogotovo u prvoj polovici 1. poluvremena. Međutim, možemo i još bolje, na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Nije mi se svidjela opuštenost kod mojih igrača u 2. poluvremenu. Imamo jaku ekipu, i široku klupu, i svi će dobiti određenu minutažu." )

Basel - Roma 2 : 0 ( Na stadionu Sankt Jakob-Park u Baselu zaslužen poraz Rome. Strijelci su bili Carlitos u 11. min, te Almerares u 87. min. Treba reći da je pri rezultatu 1 : 0 Totti pogodio stativu. Trener Rome Claudio Ranieri po završetku utakmice je izjavio : " Nismo bili konkretni večeras. Napravili smo previše dodira s loptom bez ostvarenja nekih velikih šansi za gol. To su problemi nad kojima moramo da radimo. Dečki moraju naučiti da moraju biti koncentrirani svih 90 minuta utakmice. Sada nas očekuje teška utakmica protiv Fiorentine u prvenstvu gdje moramo reagirati dobrom igrom." )

Lazio - Salzburg 1 : 2 ( Biancocelesti su ispustili početno vodstvo, te dozvolili austrijancima preokret u zadnjim minutama utakmice. Strijelci : 1-0 Foggia u 59. min, 1-1 Schiemer u 82. min, 1-2 Janko u 93. min. Trener Lazia Davide Ballardini je po završetku utakmice izjavio : " Počeli smo utakmicu u sporom ritmu, i nismo napadali dobro. U 2. poluvremenu je bila potpuno druga slika, kada smo stvorili 5-6 odličnih šansi za gol. Zasluženo smo poveli, ali su nas skupo koštale 2 greške za primanje golova. U nastavku igranja u Europe League moramo odmah odreagirati i vratiti se u igru za daljnji plasman." )
- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2009., četvrtak

Najava 4 . kola Serie A

Ovog vikenda igraju se utakmice 4 . kola Serie A. Evo svih parova te najave tih utakmica :

Napoli - Udinese subota u 18 h ( U zadnjih 5 utakmica na stadionu San Paolo u Napulju domaćin je slavio samo jednom, i to u sezoni 2007/08. kada je bilo 3 : 1 . Prošle sezone je bilo 2 : 2 . Ukupan skor između ove dvije ekipe u ikada odigranim utakmicama u Serie A, a na stadionu San Paolo je 15 - 9 - 3 ; 15 pobjeda domaćina, 9 remija, 3 pobjede "Friulana", odnosno Udinesea. )

Juventus - Livorno subota u 20.45 ( Gostovanje u Torinu za Livorneze je postalo prokleto. U 3 zadnje utakmice na Juventusovom stadionu inkasirali su 12 golova. Prošle godine bilo je 5 : 1 . Ukupan skor im je 13 - 1 - 1 . )

Roma - Fiorentina nedjelja u 20.45 ( Centralna utakmica ovog kola je ova u Rimu. Roma želi da poslije pobjede u Sieni zadrži kontinuitet pobjeda. "Viola", odnosno Fiorentina nije pobijedila Romu na Olimpicu još od davne 1992. godine kada je dva pogotka postigao Argentinac Gabriel Batistuta, te Brazilac Dunga. Prošle sezone Roma je slavila s 1 : 0 . Ukupan skor im je 30 - 27 - 13 . )

Bari - Atalanta nedjelja u 15 ( U sezoni 1990/91. Bari je zadnji puta slavio protiv Atalante, kada je bilo 4 : 1 . Zadnji put kada su se susretali "orobici" , odnosno Atalanta je slavila s 0 : 2 , a bilo je to u sezoni 2000/01. Ukupan skor im je 8 - 6 - 3 . )

Cagliari - Inter ( U zadnjem njihovom susretu koji se odigrao prošle sezone otočani, odnosno Cagliari je slavio s 2 : 1 . A prije toga Inter nije izgubio 9 uzastopnih utakmica na stadionu "Sant'Elia", ili prevedeno na naš jezik Sveti Ilija. Ukupan skor im je 5 - 16 - 9 . )

Catania - Lazio ( Između utakmica u Serie A i Serie B "biancocelesti", odnosno Lazio je izgubio svih zadnjih 5 utakmica igranih na stadionu "Massimino" u Cataniji. Prošle sezone bilo je 1 : 0 . Ukupan skor im je 7 - 2 - 1 . )

Chievo - Genoa ( U potpunoj ravnoteži su im utakmice odigrane prethodnih godina u Serie B, a ostvarili su po 2 pobjede obje ekipe. U Serie A susreli su se samo jednom, i to u prošloj sezoni, kada su "Liguri", odnosno Genoa slavila s 0 : 1 . Ukupan skor im je dakle 0 - 0 - 1. )

Milan - Bologna ( "Felsinei", odnosno Bologna nije izgubila od Milana na San Siru od sezone 2003/04. kada je bilo 2 : 1 za Milan. U prošloj sezoni, na otvaranju prvenstva gosti su slavili s 1 : 2 . Ukupan skor im je 34 - 16 - 12 . )

Parma - Palermo ( "Rosanero", odnosno rozo-crni su pobjeđivali u Parmi na stadionu Ennio Tardini samo kada su igrali u Serie B. Zadnji put je to bilo u davnoj sezoni 1964/65. Pretprošle sezone u Serie A Parma je slavila s 2 : 1 . Ukupan skor im je 1 - 3 - 0 . )

Sampdoria - Siena ( "Blucerchiati" , odnosno Sampdoria je pobjeđivala Sienu u sezonama 2003/04. i 2007/08., a u ostalim susretima utakmice su završavale remijem. Ukupan skor im je 2 - 4 - 0 . )
- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2009., srijeda

Najava 5. kola talijanske Serie B

U petak i u subotu igraju se utakmice 5. kola Serie B. Evo parova te najave tih utakmica :

Ascoli - Brescia petak u 19 h ( Tradicija je potpuno na strani Ascolana. Jedini remi koji se zbio između ove dvije ekipe na stadionu "Del Duca" u Ascoliju je bio spektakularan. Ta utakmica je igrana u sezoni 1993/94. a bilo je 4 : 4 . Ukupni skor između Ascolija i Brescije u ikada odigranim utakmicama u Serie B na stadionu Ascolija je 7 - 1 - 1 ; 7 pobjeda Ascolija, 1 remi, 1 pobjeda Brescije. )

Salernitana - Torino petak u 20.45 ( Posljednja utakmica igrana na stadionu "Arecchi" u Salernu u sezoni 2004/05. završila je bez golova 0 : 0 . Ukupni skor im je 3 - 1 - 1 . )

Albinoleffe - Piacenza subota u 15.30 ( U 6 odigranih utakmica između ovih momčadi u Bergamu, "Emiliani", odnosno Piacenza je postigla svega 2 gola. Za Piacenzu u Bergamu neće nastupiti kažnjeni napadač Alessandro Tulli. Ukupan skor im je 3 - 3 - 0 . )

Cesena - Triestina ( Posljednji put kada su se sastajali u okviru Serie B "alabardati" , odnosno Triestina je slavila s 0 : 1 , a dogodilo se to u sezoni 2006/07. Ukupan skor im je 2 - 5 - 1 . )

Empoli - Frosinone ( Prošle godine utakmica između Empolija i Frosinonea na stadionu "Castellani" u Empoliju završena je remijem, bilo je 1 : 1 . Ujedno, to je bila jedina utakmica ikada odigrana između ovih ekipa u Serie B. Ukupan skor im je dakle 0 - 1 - 0 . )

Grosseto - Modena ( 2 : 1 za ekipu iz pokrajine Toscana, odnosno za Grosseto u prošloj sezoni, a u prvoj međusobnoj utakmici ovih ekipa dogodio se remi. Ukupan skor im je 1 - 1 - 0 . )

Lecce - Crotone ( Gosti iz pokrajine Calabrija pobjedili su Leccea u sezoni 2006/07. To je ujedno i jedini meč odigran između ove dvije momčadi u Serie B. Ukupan skor im je 0 - 0 - 1. )

Padova - Ancona ( "Veneti", odnosno Padova je zabilježila rekordno uvjerljivu pobjedu nad Anconom daleke 1943. godine, kada je bilo 5 : 0 . A ukupan skor im je 7 - 2 - 3 . )

Reggina - Cittadella ( U jedinoj odigranoj utakmici između Reggine i Cittadelle pobjedu je odnijela domaća ekipa iz južne talijanske pokrajine Calabria, kada je bilo 1 : 0 . Desilo se to u sezoni 2001/02. Ukupan skor im je 1 - 0 - 0 . )

Sassuolo - Mantova ( Prošle sezone je odigran jedini susret na stadionu u Sassuolu između ove dvije ekipe. Slavili su "virgiliani", odnosno Mantova sa 1 : 2 . U redovima "Emiliana", odnosno Sassuola neće nastupiti kažnjeni Mauro Minelli. Ukupan skor im je 0 - 0 - 1 . )

Vicenza - Gallipoli ( Ovo će biti prva službena utakmica ikada odigrana u Serie B između ove dvije ekipe. Ukupan skor im je dakle 0 - 0 - 0 . )
- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Talijanski disciplinski savez izrekao kazne isključenim igračima u prošlom kolu

Talijanski disciplinski savez je odredio kazne igračima koji su bili isključeni u prošlom kolu. Tako je defanzivni igrač Genoe Domenico Criscito zbog isključenja na utakmici sa Napolijem dobio 2 utakmice neigranja. Po 1 utakmicu neigranja dobili su Salvatore Aronica i Hugo Armando Campagnaro ( obojica iz Napolija ), Codrea iz Siene, te Fernando Tissone iz Sampdorije. Jednom utakmicom nevođenja svoje ekipe kažnjen je i trener Atalante Angelo Gregucci, zbog vrijeđanja suca na utakmici protiv Sampdorije.
Osim ovih kazni, izrečene su i novčane kazne za pojedine ekipe, a sve zbog nedoličnog ponašanja navijača tih momčadi. Tako je Genoa kažnjena sa 20 000 Eura, Roma i Siena sa po 10 000 Eura, Inter i Livorno sa po 6 000 Eura, te Napoli sa 3 500 Eura.
- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prvi poraz Reggine u prvenstvu, odličan Sassuolo

Sinoć su odigrane zaostale utakmice iz 3. kola Serie B. Iznenađenje predstavlja pobjeda Vicenze u Reggio Calabriji, te odlična igra i pobjeda Sassuola protiv vrlo jake Triestine. U Padovi, istoimeni domaćin i Piacenza su podijelili bodove. Evo rezultata :

Reggina - Vicenza 0 : 2 ( Strijelci : 0-1 Alessandro Sgrigna u 44. min, 0-2 Saša Bjelanović u 71. min. Ovo je bio prvi poraz Reggine u prvenstvu, te je tako propustila priliku da se eventualnom pobjedom priključi samom vrhu tablice. )
Sassuolo - Triestina 2 : 1 ( Strijelci : 1-0 Luigi Riccio u 48. min, 2-0 Massimiliano Fusani u 56. min, 2-1 Luca Siligardi u 84. min. U redovima Triestine isključen Minelli u 80. min. )
Padova - Piacenza 0 : 0 ( U samom finišu utakmice Piacenza ostala s 10 igrača zbog isključenja Alessandra Tullija. )

Tablica nakon kompletno odigrana 4. kola :

1. Frosinone 10
2. Brescia 10
3. Torino 9
4. Ancona 9
5. Ascoli 8
6. Sassuolo 8
7. Triestina 7
8. Cesena 7 , itd.
- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2009., utorak

Sinoć u posljednoj utakmici 4. kola Serie B Ancona savladala Empolija s 2 : 0

Sinoć je odigrana zadnja utakmica 4. kola talijanske Serie B. U Anconi na stadionu "Del Conero" istoimeni domaćin je savladao Empoli s 2 : 0 . Strijelci su bili Salvatore Mastronunzio u 7. minuti, te Roberto Colacone u 43. minuti. Ovom pobjedom Anconitani su došli na samo 1 bod od vodećeg dvojca na tablici Frosinonea i Brescije koji imaju po 10 bodova.

Danas, odnosno večeras se igraju i zaostale utakmice iz 3. kola Serie B.
Od 15 sati na stadionu "Orneste Granillo" igraju Reggina - Vicenza. Evo vjerojatnih sastava ekipa : REGGINA 4-4-2 : Cassano; Busce', Rizzato, Capelli, Costa; Barilla', Rizzo, Cascione, Volpi; Bonazzoli, Brienza. VICENZA 4-4-2 : Fortin; Brivio, Da Silva, Giosa, Urbano; Braiati, Paonessa, Botta, Rigoni; Bjelanović, Sgrigna.

Od 18 sati na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni sastaju se Sassuolo ( koji svoje domaće utakmice igra u Modeni ) i Triestina. Evo vjerojatnih sastava : SASSUOLO 4-3-1-2 : Bressan; Bianco, Gorzegno, Rossini, Piccioni; Fusani, Riccio, Martinetti; Masucci; Noselli, Zampagna. TRIESTINA 4-4-2 : Agazzi; Cottafava, Neff, Magliochetti, Sabato; Gissi, Cossu, Princivalli, Testini; Della Rocca, Godeas.

Od 18.30 na stadionu "Euganeo" u Padovi sastaju se Padova - Piacenza.
- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2009., ponedjeljak

Večeras se igra posljednja utakmica 4. kola Serie B

Večeras od 20.45 na stadionu "Del Conero" u Anconi igra se posljednja utakmica 4. kola Serie B između Ancone i Empolija. Evo vjerojatnih sastava :
ANCONA (4-4-2): Da Costa; Milani, Cosenza, Cristante, Zavagno; Surraco, Catinali, De Falco, Miramontes; Colacone, Mastronunzio. Trener : Walter Salvioni.
EMPOLI (4-4-2): Bassi; Vinci, Kokoszka, Cupi, Tosto; De Giorgio, Marianini, Musacci, Valdifiori; Eder, Saudati. Trener : Salvatore Campilongo.

Sutra se igraju i tri odložene utakmice iz 3. kola, a sastaju se :
od 15 h Reggina - Vicenza, sudac će biti Calvarese.
od 18 h Sassuolo - Triestina , sudac će biti Guida.
od 18.30 Padova - Piacenza, utakmicu će suditi Stefanini.

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 14.9 )

" Corriere dello Sport "

-" Comanda Genova. Roma riparte. Samp e Genoa a punteggio pieno. Ranieri, buon debutto, 2-1 a Siena." ( Na tablici kolo vode ekipe iz Genove. Roma se diže. Sampdoria i Genoa sa maksimalnim brojem bodova. Ranieri, dobar debi, 2-1 u Sieni. )

-" Mourinho morde la Juve: Ho smesso di guardare la partita dopo il gol annullato alla Lazio. Intanto, l'Inter batte il Parma con Eto'o - Milito, e va a -2 dalla vetta." ( Mourinho ujeda Juventus : Prestao sam gledati utakmicu kada je poništen gol Laziu. U međuvremenu, Inter pobjedio Parmu preko Eto'oa i Milita, i sada je na 2 boda od vrha tablice. )

-" Si comincia. Champions League, Juve senza Diego, Milan : fuori Ronaldinho." ( Počinje. Liga Prvaka, Juventus bez Diega, Milan : izvan sastava Ronaldinho. )

-" Un disastroso Bologna perde anche contro un buon Chievo." ( Očajna Bologna izbubila i protiv vrlo solidnog Chieva. )

-" E' solo sfortuna. Bergamaschi ancora con zero punti in classifica, mentre il Catania non mostra il carattere per battere l'Udinese." ( Samo nesreća. Atalanta još uvijek sa nulom na tablici, dok Catania nije pokazala karakter kako bi na kraju savladala Udinese. )


" Tuttosport "

-" Samp, Capolista da 10, e lode. Magia Cassano, Mannini - gol." ( Sampdoria, lider na tablici za desetku, likuje. Magija Cassana, Mannini - postiže gol. )

-" Genoa, rimonta da primato. Donadoni, 4 mazzate, adesso rischia." ( Genoa, preokret vrijedan preuzimanja prvog mjesta na tablici. Donadoni, trener Napolija, zabio sam sebi 4 ubodne rane, sada riskira da dobije otkaz. )

-" Leon : Torino, subito la A, e poi si va in Europa." ( Leon : Torino, odmah idemo u Serie A, a nakon toga i u Europe League. )

-" Inter : Eto'o e Milito lanciano Mourinho. Sofferta vittoria contro il buon Parma." ( Inter : Eto'o i Milito lansirali Mourinha. Teška pobjeda protiv dobre Parme. )

-" Roma, Ranieri vince, ma e' buffera." ( Roma, Ranieri pobjedio u svom debiju na klupi, ali ipak je skandal u klubu. )

-" Ciro Ferrara, allenatore della Juventus : Voglio di piu! Sono contento per la vittoria contro la Lazio, ma per vincere bisogna fare ancora meglio. Diego fuori per 2 settimane." ( Ciro Ferrara, trener Juventusa kaže : Želim još više! Zadovoljan sam pobjedom protiv Lazia, ali da se uvijek pobjeđuje treba se napraviti još bolje, još više. Diego izvan stroja 14 dana. )


" La Gazzetta dello Sport "

-" Qui la Juve. Sembra una contrattura. Diego, stop per 15 giorni. L'infortunio non'e grave. " ( Ovdje Juventus. Čini se samo problem sa primicačem. Diego pauzira 15 dana. Povreda nije teška. )

-" Qui Milan. I dubbi di Leonardo. Ronaldinho un problema. Rischia di non giocare a Marsiglia." ( Ovdje Milan. Dvojbe Leonarda. Ronaldinho je problem ove ekipe. Riskira da ne igra u Marseilleu. )

-" Serie A. Sono le tre squadre a punteggio pieno. Inter vince, ma e' Genova capitale. La Samp passa a Bergamo, il Genoa rimonta sul Napoli. Parte bene Ranieri." ( Serie A. Tri ekipe sa maksimalnim učinkom na tablici. Inter pobjedio, ali glavni grad zasada je Genova. Sampdoria prošla Bergamo, Genoa preokrenula protiv Napolija. Dobar početak Ranierija. )

-" Udinese, che tripletta di Antonio Di Natale. Gila ancora una volta salva la Fiorentina, e va avanti per 1-0 contro il Cagliari." ( Udinese, koji hatt-trick Antonia Di Natalea. Gilardino još jednom spasio Fiorentinu, koja je pobjedila 1-0 Cagliarija. )



- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U posljednjoj utakmici 3. kola Serie A Genoa - Napoli 4 : 1

U posljednjoj utakmici 3. kola Serie A sinoć na stadionu Luigi Ferraris Genoa - Napoli 4 : 1. Sa ovom pobjedom Genoa je uz Juventus i gradskog rivala Sampdoriu zadržala 1. mjesto na tablici sa maksimalnih 9 bodova na tablici. Strijelci pred 40 000 gledatelja su bili : 0-1 Marek Hamsik u 38. min, 1-1 Sergio Floccari u 45. min iz penala. 2-1 Giandomenico Mesto u 54. min., 3-1 Hernan Crespo u 75. min, 4-1 Houssine Kharja u 88. min iz penala. Treba naglasiti da je suđenje Tagliaventa bilo skandalozno. Crveni karton kod Genoe u 27. min zaradio Domenico Criscito, a kod Napolija koji je kraj utakmice dočekao sa 9 igrača previše strogo isključen Hugo Armando Campagnaro u 44. min, te Salvatore Aronica u 90. min.

Tablica :

1. Genoa 9
2. Juventus 9
3. Sampdoria 9
4. Inter 7
5. Fiorentina 7
6. Lazio 6, itd.
- 07:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.09.2009., nedjelja

Rezultati upravo odigranih utakmica 3. kola Serie A

Odigrane su gotovo sve utakmice 3. kola Serie A. Evo rezultata i osvrta na sve utakmice :

Inter - Parma 2 : 0 ( "Nerazzurri" kao i u susretu na otvorenju prvenstva protiv Barija dosta se mučili sa povratnikom u Serie A Parmom, koja je igrala zatvoreno sa brzim kontranapadima preko najčešće preko Paloschija. U redovima Intera najistaknutiji pojedinac danas je bio Wesley Sneijder. Utakmicu odlučio tandem u napadu Samuel Eto'o- Diego Milito. Najprije je Eto'o u 71. min prekrasnim pogotkom na oduševljenje 60 000 navijača Intera doveo prvaka u vodstvo, da bi Diego Milito golom u 88. min postavio konačan rezultat od 2 : 0. )

Atalanta - Sampdoria 0 : 1 ( 15 000 gledatelja na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" u Bergamu. Sampdoria od 55. minute igrala s igračem manje zbog drugog žutog kartona Fernanda Tissonea. No, i pored toga "doriani" pobijedili na vrućem terenu u Bergamu pogotkom novog pojačanja iz Napolija Danielea Manninija u 64. min. Dosta nereda u obrani domaćina stvarali dvojac Cassano - Pazzini. U 59. min poništen pogodak Robertu Acquafresci, napadaču Atalante, te u finišu Simone Padoinu, veznjaku Atalante. Sve u svemu, nezaslužen poraz "Bergamascha", koji su još uvijek bez bodova u ovom prvenstvu, dok se Sampdoria pridružila sa maksimalnih 9 bodova na 1. mjestu Juventusu. )

Siena - Roma 1 : 2 ( Roma je sa velikim naporom uspijela preokrenuti rezultat protiv danas nadahnute Siene, te tako uknjižila prvu pobjedu u prvenstvu. Također, novi trener rimljana Claudio Ranieri je u debiju ostvario 100 % -tni učinak na klupi "giallorossa". Strijelci : 1-0 Massimo Maccarone u 27. min, 1-1 Philippe Mexes u 72. min, 1-2 Jon Arne Riise u 90. min topovskim udarcem iz slobodnog udarca. U 82. minuti u redovima Siene isključen Rumunj Codrea. )

Udinese - Catania 4 : 2 ( Na stadionu "Friuli" pred oko 15 000 gledatelja vrlo uzbudljiva i dinamična utakmica. Gosti sa Sicilije dva puta bili u vodstvu, a domaći sustizali rezultat, te na kraju i pobijedili. Trostruki strijelac za "Friulane" je bio Antonio Di Natale. Strijelci : 0-1 Morimoto, reprezentativac Japana u 11. min, 1-1 Antonio Floro Flores u 29. min, 1-2 Giuseppe Mascara u 34. min iz penala, nakon što ga je i sam izborio, 2-2 Antonio Di Natale u 55. min, 3-2 Antonio Di Natale u 70. min, Antonio Di Natale u 78. min. Ovo je bio 3. uzastopni poraz Catanesa, te su još uvijek bez bodova na tablici. )

Palermo - Bari 1 : 1 ( Utakmica na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu počela sa 30 minuta zakašnjenja zbog nevremena i obilne kiše koja je padala u satima neposredno prije utakmice. Teren je bio na rubu regularnosti. Bari bio vrlo blizu da zabilježi vrijednu pobjedu, no u zadnjim sekundama utakmice hrvatski internacionalac Igor Budan donio ipak bod Palermu. Strijelac vodećeg gola za "pijetlove" je bio igrač iz Hondurasa Alvarez na početku utakmice, u 2. minuti. )

Fiorentina - Cagliari 1 : 0 ( U Firenzi na stadionu "Artemio Franchi" pred 25 000 gledatelja 3 vrijedna boda domaćinu donio kao i obično Alberto Gilardino u 58. min. U sastavu "viola" vrlo zapaženu ulogu i ovoga puta odigrao Crnogorac Stevan Jovetić, koji je propustio par dobrih šansi za postizanje gola. )


Bologna - Chievo 0 : 2 ( Na stadionu Renato Dall'Ara pred 15 000 gledatelja odlična predstava "clivensa", te vrijedna pobjeda nad Bolognesima koji i pored nekoliko kvalitetnih pojačanja nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti Chievu. Strijelci : 0-1 Giampiero Pinzi u 18. min, 0-2 Sergio Pellissier u 29. min. )

Lazio - Juventus 0 : 2 - odigrano sinoć
Livorno - Milan 0 : 0 - odigrano jučer popodne

Genoa - Napoli večeras u 20.45

Tablica :

1. Juventus 9
2. Sampdoria 9
3. Inter 7
4. Fiorentina 7
5. Genoa 6 ( -1 )
6. Lazio 6
7. Palermo 4
8. Udinese 4 , itd.
- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Danas se igraju preostale utakmice 3. kola Serie A

Danas od 15 h ( s izuzetkom utakmice Genoa - Napoli koja se igra večeras od 20.45 ) igraju se preostale utakmice 3. kola Serie A. Evo parova i vjerojatnih sastava ekipa :

Atalanta - Sampdoria ( ATALANTA 4-4-1-1 : 1 Consigli; 8 Garics 2 Talamonti 5 Manfredini 6 Bellini; 70 Ceravolo 16 Barreto 17 Guarente 22 Padoin; 72 Doni 9 Acquafresca. Na klupi će biti: 32 Coppola 26 Pellegrino 13 Peluso 20 Valdes 21 Radovanovic 18 Caserta 90 Tiribocchi. Zbog povrede neće igrati Madonna, te Bianco. SAMPDORIA 4-4-2 : 1 Castellazzi; 23 Stankevicius 28 Gastaldello 13 M. Rossi 8 Zauri; 77 Semioli 17 Palombo 12 Tissone 7 Mannini; 10 Pazzini 99 Cassano. Na klupi će biti : 90 Fiorillo 22 Cacciatore 6 Lucchini 20 Padalino 3 Ziegler 16 Poli 11 Bellucci. Zbog povrede neće igrati Accardi. )

Bologna - Chievo ( BOLOGNA 4-4-2 : 1 Viviano; 84 Raggi 13 Portanova 6 Britos 10 Bombardini; 11 Vigiani 8 Mingazzini 14 Guana 7 Valiani; 9 Di Vaio 22 Osvaldo. Na klupi će biti : 15 Colombo 21 Zenoni 3 Rafael Santos 19 Tedesco 5 Mutarelli 85 Adailton 25 Zalayeta. Zbog povrede neće igrati Moras, Mudingayi. CHIEVO 4-3-1-2 : 28 Sorrentino; 21 Frey 2 Morero 33 Yepes 4 Mantovani; 10 Luciano 16 Rigoni 7 Marcolini; 66 Pinzi; 31 Pellissier 23 Bogdani: Na klupi će biti : 18 Squizzi 20 Sardo 5 Mandelli 9 Bentivoglio 19 Ariatti 83 De Paula 11 Granoche. )

Fiorentina - Cagliari ( FIORENTINA 4-2-3-1 : 1 Frey; 21 Comotto 5 Gamberini 3 Dainelli 23 Pasqual; 18 Montolivo 15 Zanetti; 32 Marchionni 8 Jovetić 6 Vargas; 11 Gilardino. Na klupi će biti : 25 Avramov 14 Natali 4 Donadel 20 Jorgensen 19 Gobbi 24 Santana 21Babacar. Zbog povrede neće igrati Castillo, De Silvestri, Mutu, Savio, Kroldrup. CAGLIARI 4-3-1-2 : 22 Marchetti; 15 Marzoratti 6 Lopez 13 Astori 31 Agostini; 20 Barone 5 Conti 8 Biondini; 7 Cossu; 23 Larrivey 27 Jeda. Na klupi će biti : 24 Lupatelli 21 Canini 18 Parola 4 Dessena 10 Lazzari 9 Nené 32 Matri. Zbog povrede neće igrati Di Laura, Ragatzu, Gallon, Pisano. )

Genoa - Napoli ( GENOA 3-4-3 : 32 Amelia; 15 Papastathopoulos 24 Moretti 25 Biava; 7 Rossi 77 Milanetto 21 Zapater 4 Criscito; 8 Palacio 30 Figueroa 35 Floccari. Na klupi će biti : 73 Scarpi 40 Tomović 23 Modesto 5 Kharja 20 Mesto 9Crespo 14 Sculli. Zbog povrede neće igrati Janković, Palladino, Bocchetti, Jurić. NAPOLI 3-5-2 : 26 De Sanctis; 14 Campagnaro 28 Cannavaro 96 Contini; 11 Maggio 23 Gargano 21 Cigarini 17 Hamsik 6 Aronica; 27 Quagliarella 7 Lavezzi. Na klupi će biti : 1 Iezzo 13 Santacroce 77 Rinaudo 2 Grava 18 Bogliacino 19 Denis 9 Hoffer. )

Inter - Parma ( INTER 4-3-1-2 : 12 Julio Cesar; 13 Maicon 6 Lucio 25 Samuel 26 Chivu; 4 J. Zanetti 14 Vieira 8 Thiago Motta; 10 Sneijder 22 Milito 9 Eto'o. Na klupi će biti : 1 Toldo 39 Santon 2 Cordoba 11 Muntari 18 Suazo 7 Quaresma 45 Balotelli. Zbog povrede ili bolesti neće igrati Cambiasso, Mancini, Materazzi, Stanković. PARMA 4-4-2 : 83 Mirante; 5 Zaccardo 2 Panucci 24 Paci 6 Lucarelli; 15 Dellafiore 17 Morrone 4 Mariga 14 Galloppa; 20 Biabiany 43 Paloschi. Na klupi će biti : 1 Pavarini 19 Zenoni 18 Cordova 7 Castellini 10 Džemaili 23 Amoruso 9 Lanzafame. )

Palermo - Bari ( PALERMO 4-3-1-2 : 83 Rubinho; 16 Cassani 24 Kjaer 5 Bovo 42 Balzaretti; 33 Nocerino 88 Blasi 23 Bresciano; 6 Pastore; 7 Cavani 10 Miccoli. Na klupi će biti : 46 Sirigu 3 Goian 21 Melinte 30 Simplicio 14 Bertolo 20 Budan 19 Succi. Zbog povrede neće igrati Hernandez, Liverani, Migliaccio. BARI 4-4-2 : 1 Gillet; 5 A. Masiello 13 Ranocchia 19 Bonucci 17 S. Masiello; 90 Alvarez 9 De Vezze 14 Gazzi 30 Allegretti; 20 Kutuzov 69 Meggiorini. Na klupi će biti : 12 Padelli 3 Diamoutene 7 Rivas 10 Barreto 23 Langella 27 Stellini 16 Donati. Zbog povrede neće igrati Parisi, Donda, Paro, Kamata, Almiron, Barreto. )

Siena - Roma ( SIENA 4-3-1-2 : 85 Curci; 6 Terzi 77 Ficagna 15 Brandao 3 Del Grosso; 8 Vergassola 10 Codrea 17 Fini; 18 Ghezzal; 11 Calaiň 32 Maccarone. Na klupi će biti : 31 Pegolo 21 Rossi 87 Rosi 23 Jarolim 12 Ekdal 9 Paolucci 7 Reginaldo. ROMA 4-4-2 : 27 Julio Sergio; 13 Motta 29 Burdisso 5 Mexes 17 Riise; 11 Taddei 16 De Rossi 7 Pizarro 20 Perrotta; 9 Vučinić 10 Totti. Na klupi će biit : 25 Artur 77 Cassetti 4 Juan 33 Brighi 21 Guberti 19 Baptista 24 Menez. Zbog povrede neće igrati Cicinho, Doni. )

Udinese - Catania ( UDINESE 4-3-3 : 22 Handanović; 2 Zapata 13 Coda 19 Felipe 80 Domizzi; 14 Sammarco 21 D'Agostino 15 Isla ; 7 Pepe 83 Floro Flores 10 Di Natale. Na klupi će biti : 6 Belardi 24 Luković 4 Cuadrado 84 Lodi 23 Romero 11 Sanchez 9 Corradi. Zbog povrede neće igrati Asamoah, Pasquale, Obodo, Inler, Ferronetti . CATANIA 4-3-1-2 : 21 Andujar; 2 Potenza 6 Silvestre 3 Spolli 30 Pesce; 4 Delvecchio 5 Carboni 26 Sciacca; 19 Ricchiuti; 7 Mascara 15 Morimoto. Na klupi će biti : 30 Campagnolo 14 Bellusci 13 Izco 11 Llama 12 Marchese 9 Plasmati 25 Martinez. Zbog povrede neće igrati Barrientos, Alvarez, Capuano. )
- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2009., subota

Pobjeda Juventusa u Rimu za maksimalnih 9 bodova na tablici

Prije pola sata završila je utakmica na rimskom Olimpicu između Lazia i Juventusa rezultatom 0 : 2 . Strijelci : 0-1 Martin Caceres u 72. min, te David Trezeguet u 92. min. Na ispunjenom Olimpicu pred 75 000 navijača ne toliko dobra igra Juventusa koliko je dobar rezultat. Lazio je imao svoje šanse, a i poništen gol Stefana Maurija na isteku 45. min u 1. poluvremenu pri rezultatu 0 : 0 . U 2. poluvremenu puno bolje izdanje Juventusa koje je rezultiralo i golovima. Najprije je Urugvajac Caceres snažnim udarcem savladao Musleru, a u 2. minutu nadoknade vremena pogodio je i Trezeguet. U redovima Juventusa zbog povrede mišića iz igre u 2. poluvremenu izašao Diego, te je njegov nastup neizvjestan protiv Bordeauxa u Ligi Prvaka. Kod Lazia prolaznu ocjenu dobili Diakite', Kolarov i Foggia. Zapažen je i sa nekoliko odličnih intervencija bio i golman Muslera. Ovom pobjedom "bianconeri" bar do sutra sami na 1. mjestu tablice sa maksimalnih 9 bodova.
- 23:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milan osvojio mršavi bod protiv Livorna ( 0 : 0 )

U prvoj utakmici 3. kola Serie A koja je odigrana na stadionu "Armando Picchi" u Livornu, istoimeni domaćin i Milan su remizirali odigravši bez golova 0 : 0 . U čvrstoj i siromašnoj po prilikama utakmici koja će brzo biti zaboravljena Livorno je imao nekoliko poluprilika u 1. poluvremenu. Najbolju šansu je propustio Antonio Candreva, vezni igrač "amaranta". Za ekipu Milana od početka utakmice igrali i dva Nizozemca, Seedorf i Huntelaar. U 2. poluvremenu Leonardo je uveo od 56. minute i Inzaghija te Pirla, pa je i igra Milana postala tečnija. Nedugo nakon svog ulaska u igru Andrea Pirlo je pogodio stativu iz slobodna udarca. Milan sada ima 4 osvojena boda na tablici, ali i zabrinjavajuću igru. Sasvim sigurno je da su čelnici kluba nezadovoljni igrom "rossonera", te da će Leonardo dobiti otkaz već nakon utorka navečer , ukoliko Milan izgubi od Olimpic Marseilla u debiju Lige Prvaka.
- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo odigranih utakmica 4. kola talijanske Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 4. kola talijanske Serie B. Evo kompletnih rezultata, te osvrta na odigrane utakmice :

Cittadella - Grosseto 1 : 1 ( Gosti iz pokrajine Toscana odigrali vrlo požrtvovano ovaj susret. Vodeći gol za Grosseto postigao Maurizio Pinilla u 31. minutu, dok je izjednačenje domaćima donio novo pojačanje iz Chieva Alessandro Iunco u 89. minuti. )

Crotone - Cesena 0 : 0 ( Miroljubivi remi na stadionu "Ezio Scida" u Crotoneu. Ekipe su više mislile na to da sačuvaju svoj gol. )

Frosinone - Padova 2 : 2 ( Lider prvenstva Padovu dočekao pred 7 000 gledatelja na stadionu "Matusa". Čitavo 2. poluvrijeme odigrano po jakoj kiši. Strijelci : 1-0 Basso u 31. min, 1-1 Jiddai u 46. min, 2-1 Basso u 68. min. iz penala, 2-2 Cuffa u 82. min. )

Gallipoli - Sassuolo 1 : 1 ( Gallipoli i ovu utakmicu u svojstvu domaćina odigrao u Lecceu pred 1 000 gledatelja, jer stadion u Gallipoliju ne ispunjava sve uvjete za odigravanje utakmica u Serie B. I pored toga, "Salentini" bili vrlo blizu 1. pobjedi u ovom prvenstvu, primivši izjednačujući gol Sassuola u posljednjim sekundama utakmice. Strijelci : 1-0 Augustyn Viana, Urugvajac, inače bivši igrač rumunjskog Cluja. 1-1 Giuseppe Masucci u 93. min. )

Mantova - Reggina 2 : 2 ( Na stadionu "Martelli" pred 5 000 gledatelja viđen veliki preokret Mantove nakon sigurnog vodstva gostiju od 0 : 2. Strijelci : 0-1 Daniele Cacia u 50. min, 0-2 Franco Brienza u 53. min, 1-2 Maurizio Nassi u 62. min, 2-2 Maurizio Nassi u 94. minutu. )

Piacenza - Brescia 1 : 3 ( Sigurna i uvjerljiva igra gostiju iz Brescije. Strijelci : 0-1 Lopez u 25. min, 0-2 Ahmed Barusso, igrač iz Ghane u 38. min, 1-2 Davide Moscardelli u 63. min, 1-3 Andrea Caracciolo u 69. min iz penala. )

Torino - Albinoleffe 2 : 1 ( Na stadionu "Olimpico" u Torinu pred 15 000 gledatelja domaći preokrenuli početno vodstvo Albinoleffea. Strijelci : 0-1 Grossi u 15. min, 1-1 Pratali u 38. min udarcem glavom nakon kornera, 2-1 Bianchi u 52. min. )

Triestina - Salernitana 2 : 0 ( Utakmicu u Trstu odlučili penali. Najprije je dosuđeni penal za Salernitanu u 20. minutu promašio Caputo. Bolje rečeno, njegov udarac je zaustavio golman Triestine Agazzi. U 47. minuti novi penal, ovaj put za Triestinu. Siguran realizator je bio Luigi Della Rocca. Konačan rezultat je postavio Denis Godeas, centarfor domaćih u 79. min. )

Vicenza - Ascoli 2 : 2 ( Na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi pred 8 000 gledatelja viđena odlična i uzbudjiva utakmica do samoga kraja. Strijelci : 1-0 Saša Bjelanović u 10. min, 1-1 Mirko Antenucci u 27. min, 2-1 Alessandro Sgrigna u 62. min iz penala nakon što ga je sam izborio. 2-2 Arturo Lupoli u 89. min. )

Modena - Lecce 0 : 0 odigrano sinoć

Ancona - Empoli ponedjeljak u 20.45

Tablica :

1. Frosinone 10
2. Brescia 10
3. Torino 9
4. Ascoli 8
5. Triestina 7 ( -1 )
6. Cesena 7
7. Ancona 6 ( -1 )
8. Empoli 6 ( -1 )
- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Danas se igraju dvije utakmice 3. kola Serie A

Danas, odnosno večeras se igraju dvije utakmice 3. kola talijanske Serie A.

Od 18 h na stadionu "Armando Picchi" u Livornu igraju Livorno - Milan. Za trenera Milana Leonarda vrlo važan susret, jer u slučaju poraza spominje se da bi mogao dobiti i otkaz. Evo vjerojatnih sastava ekipa : LIVORNO 4-4-2 : 1 De Lucia ; 77 Raimondi 2 Perticone 17 Miglionico 7 Vitale ; 7 Pulzetti 24 Mozart 83 Candreva 21 Moro ; 10 Tavano 99 Lucarelli. Na klupi će biti : 11 Benussi 59 Diniz 5 Marchini 8 Bergvold 3 Filippini 18 Dionisi 15 Cellerino. Trener : Gennaro Ruotolo. Zbog kazne neće igrati Mirko Pieri, a zbog povrede Nelson Rivas. MILAN 4-3-1-2 : 30 Storari; 44 Oddo 13 Nesta 33 Thiago Silva 18 Jankulovski; 84 Flamini 21 Pirlo 23 Ambrosini; 80 Ronaldinho; 7 Pato 11 Huntelaar. Na klupi će biti : 75 Roma 15 Zambrotta 19 Favalli 4 Kaladze 20 Abate 10 Seedorf 9 Inzaghi. Trener : Leonardo. Zbog povrede neće igrati Bonera, Di Gennaro, Dida, Abbiati, Borriello, a zbog kazne Gattuso.

Od 20.45 u derbiju kola na rimskom Olimpicu igraju Lazio - Juventus. Mauro Zarate' ipak neće igrati zbog lakše povrede, kao ni Alessandro Del Piero koji neće ni putovati sa ekipom u Rim. Evo vjerojatnih sastava : LAZIO 4-3-1-2: 86 Muslera; 2 Lichsteiner 87 Diakite 13 Siviglia 11 Kolarov; 6 Dabo 33 Baronio 5 Mauri; 8 Matuzalem; 74 Cruz 17 Foggia. Na klupi će biti : 1 Bizzarri 26 Radu 28 Stendardo 81 Del Nero 23 Meghni 7 Eliseu 21 Inzaghi. Trener : Davide Ballardini. Zbog povrede neće igrati Zarate', Firmani, Makinwa, Brocchi, Scaloni, Zarate, Rocchi, Ledesma, a zbog kazne Cribari. JUVENTUS : 4-3-1-2 : 1 Buffon; 2 Caceres 33 Legrottaglie 3 Chiellini 11 Grosso; 8 Camoranesi 4 Felipe Melo 19 Marchisio; 28 Diego; 11 Amauri 17 Trezeguet. Na klupi će biti : 13 Manninger 5 Cannavaro 29 De Ceglie 19 Molinaro 30 Tiago 18 Poulsen 9Iaquinta. Trener : Ciro Ferrara. Zbog povrede neće igrati Sissoko, Salihamidzic, Del Piero, Grygera, Zebina.
- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U prvoj utakmici 4. kola Serie B Modena - Lecce 0 : 0

Sinoć je odigrana prva utakmica 4 . kola talijanske Serie B. Na stadionu "Braglia" u Modeni istoimena ekipa je odigrala 0 : 0 protiv Leccea. Sa ovim bodom obje momčadi na tablici sada imaju po 4 boda. Sastavi su izgledali ovako : MODENA : 88 Alfonso ; 23 Tamburini 5 Rickler 50 Perna ; 6 Diagouraga 7 Giampŕ 77 Luisi 10 Troiano 4 Bianco ; 11 Catellani 9 Bruno. LECCE : 22 Rosati ; 19 Mazzotta 21 Terranova 3 Belleri 14 Fabiano ; 18 Giacomazzi 20 Vives 4 Edinho 17 Lepore ; 89 Marilungo 9 Corvia.


- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2009., petak

Trener Barija nakon treninga doživio manju prometnu nesreću

Giampiero Ventura, trener Barija nakon jučer odrađenog treninga sa svojom ekipom, i isprobavanja tehničko-taktičkih zamisli uoči utakmice s Palermom, na izlazu iz okoline stadiona San Nicola doživio je lakšu prometnu nesreću. Njegov automobil je u znatnoj mjeri oštećen, a on sam je pretrpio samo strah i laganu bol u leđima. Ventura će redovno voditi svoju momčad na gostovanju na Siciliji.

Inače, određeni su i suci za predstojeće kolo. Tako će veliki meč na rimskom Olimpicu između Lazia i Juventusa voditi Andrea Gervasoni iz Mantove. Mauro Zarate' bi trebao biti spreman za utakmicu, kao i Alessandro Del Piero s druge strane. Utakmicu na San Siru između Intera i Parme voditi će najbolji talijanski sudac Roberto Rosetti, dok će pravdu na utakmici Genoa - Napoli dijeliti Paolo Tagliavento iz Ternia. Milanu će na utakmici u Livornu suditi Daniele Orsato, mladi djelitelj pravde iz Vicenze.


- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2009., četvrtak

Najava 3. kola talijanske Serie A

Nakon reprezentativnih nastupa reprezentacije Italije u kvalifikacijama za odlazak na SP 2010. u Južnu Afriku ovog vikenda se vraćaju na scenu utakmice u prvenstvu. U subotu, te u nedjelju igraju se mečevi 3. kola Serie A. Od ovog vikenda vraća se u normalu za Talijane tradicionalni termin popodnevnog odigravanja utakmica od 15 h. Evo najave i osvrta na sve parove :

Livorno - Milan subota u 18 h ( Zadnji put kada su "rossoneri" gostovali na stadionu "Armando Picchi" u Livornu Filippo Inzaghi je postigao tri pogotka, te je njegov klub slavio sa 1 : 4 . Ukupan skor ikada odigranih utakmica između ova dva kluba u Serie A u Livornu je 6 - 4 - 6 ; 6 pobjeda Livorna, 4 remija, 6 pobjeda Milana. )

Lazio - Juventus subota u 20.45 ( Ovo je derbi kola. Očekuje se 75 000 gledatelja. Za utakmicu upitni Zarate' sa jedne, te Del Piero s druge strane. Obje ekipe ulaze u ovu utakmicu sa maksimalnih 6 bodova. Inače, imaju potpuno izjednačujući skor u odigranim utakmicama na rimskom Olimpicu, a on iznosi 24 - 17- 24 . Prošle sezone bilo je 1 : 1 . )

Bologna - Chievo nedjelja u 15 h ( Ekipa iz pokrajine Veneto, odnosno Chievo u 8 odigranih susreta u Bologni, a od toga u 5 u Serie A, nikada nije uspjela pobijediti domaćina. Prošle sezone je bilo 1 : 1 . Ukupan skor ikada odigranih utakmica u Serie A u Bologni je 3 - 2 - 0 . )

Fiorentina - Cagliari ( Fiorentina redovno pobjeđuje Cagliarija na svome travnjaku u zadnjih 15 odigranih utakmica. Prošle sezone bilo je 3 : 1 . Ukupan skor im je 22 - 4 - 3 . )

Atalanta - Sampdoria ( Prošle sezone kada je Luigi Del Neri bio trener Atalante (( od ove sezone novi je trener upravo Sampdorie )) u Bergamu je bilo 2 : 0, i oba pogotka je bio postigao Sergio Floccari, danas napadač Genoe. Ukupan skor im je 17 - 16 - 6 . )

Inter - Parma ( Inter je u pozitivnoj seriji protiv Parme već 9 uzastopnih utakmica. Prošle sezone je slavio sa 3 : 2 . Istina je da će "nerazzurri" glavom, odnosno mislima biti i pomalo na utakmici sa Barcelonom, koja se igra 16.9, u srijedu. Ukupan skor im je 11 - 6 - 1 . )

Palermo - Bari ( Gosti iz pokrajine Puglia su slavili samo jedanput u Palermu, i to u sezoni 1996/97. , ali kada su igrali u Serie B. Posljednji put u Serie A susreli su se daleke 1969. godine kada je bilo 0 : 0 . Ukupan skor im je 4 - 2 - 0 . )

Siena - Roma ( Roma nije dala gol u Sieni od 17.9.2006, kada je bilo 1 : 3 . Prošle sezone bilo je 1 : 0 za "crno-bijele" iz Siene. Ukupan skor im je 2 - 1 - 3 . )

Udinese - Catania ( Ovaj par se do 2006. godine nije pojavljivao od daleke 1984. godine. Prošle sezone je bilo 1 : 1 . Ukupan skor im je 3 - 1 - 3 . )

Genoa - Napoli nedjelja u 20.45 ( Navijači ove dvije ekipe su "pobratimljene" već od prije 27 godina, kada je 1982. godine u zadnjem kolu Napoli pobijedio Milana, a Genoa se s tom pobjedom Napolitanaca spasila od ispadanja u Serie B, dok je tamo završio upravo Milan. Od toga dana između ove dvije navijačke skupine je sklopljen tzv. "gemellaggio", što znači pobratimljenje. Očekuje se preko 40 000 navijača na "Marassiju", kvartu u kojem je smješten stadion, od toga preko 5 000 gostujućih navijača. Napoli čeka na pobjedu protiv Genoe već 5 utakmica. U prošloj sezoni bilo je 3 : 2 . Ukupan skor im je 16 - 15 - 6 . )


- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2009., srijeda

Najava 4. kola talijanske Serie B

Već prekosutra navečer igra se prva utakmica 4. kola Serie B, dok se ostatak utakmica igra u subotu 12.9 s početkom od 15.30. Evo najave i osvrta na sve parove 4. kola :

Modena - Lecce petak u 20.45 ( Lecce je na stadionu "Braglia" u Modeni samo jedanput pobijedio u svim ikada odigranim utakmicama između ovih klubova, i to prošle sezone kada je bilo 1 : 2 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B između ovih ekipa je 4 - 3 - 1 ; 4 pobjede Modene, 3 remija, 1 pobjeda Leccea. )

Cittadella - Grosseto ( Ekipa iz pokrajine Toscana, tj. Grosseto prošle sezone je slavila sa 0 : 2. Domaći sastav nikada nije slavio na svome terenu pobjedu protiv Grosseta. Ukupan skor im je 0 - 1 - 1 . )

Crotone - Cesena ( Na utakmicama ovih ekipa sasvim solidan je prosjek postignutih golova ; skoro 3 po utakmici. Sastajali su se 3 puta na stadionu "Ezio Scida" u Crotoneu, na jugu Italije, i u tim utakmicama postignuto je 8 golova, a bolji skor imaju gosti iz Cesene. Ukupan skor im je 0 - 1 - 2 . )

Frosinone - Padova ( Lider prvenstva nikada se nije ranije susretao s Padovom u Serie B, tako da će im ovo biti prva utakmica koju će odigrati u ovoj kategoriji. Jedna stvar je sigurna ; očekuje se pun stadion "Matusa" u Frosinoneu, ekipi iz pokrajine Lazio. Ukupan skor im je 0 - 0 - 0 . )

Gallipoli - Sassuolo ( I u ovome paru vrijedi podatak da se nikada ranije međusobno nisu susretali u utakmicama u Serie B. "Pugliesi", odnosno Gallipoli još uvijek bez pobjede u prvenstvu. Ukupan skor im je 0 - 0 - 0 . )

Mantova - Reggina ( Zadnja utakmica koja je odigrana na stadionu "Martelli" u Mantovi datira još od daleke sezone 1972/73. Ukupan skor im je 2 - 1 - 2 . )

Piacenza - Brescia ( Ekipa iz pokrajine Emilia, odnosno Piacenza nije pobijedila rivala iz Brescie na svome stadionu u zadnje 3 utakmice. Po tradiciji Brescia vrlo dobro prolazi na stadionu "Galleana" u Piacenzi. Ukupan skor im je 2 - 2 - 4 . )

Torino - Albinoleffe ( "Bikovi", odnosno Torino ima odličan skor sa ekipom iz pokrajine Lombardia. Ukupan gol - omjer između ovih ekipa u 3 odigrane utakmice je 8 : 1 u korist Torina. Ukupan skor im je dakle 3 - 0 - 0 .)

Triestina - Salernitana ( Ove dvije ekipe su se susretale na stadionu "Nereo Roccho" u Trstu 5 puta, i u tim susretima gosti iz Salerna postigli su svega 3 gola, izgubivši u svim utakmicama. Ukupan skor im je dakle 5 - 0 - 0 . )

Vicenza - Ascoli ( "Crveno-bijeli" iz Vicenze su dali barem 1 gol u zadnjih 5 utakmica protiv Ascolija igranih na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi. Ukupan skor im je 3 - 5 - 1 . )

Ancona - Empoli ponedjeljak u 20.45 ( Zadnji remi koji se dogodio kada su igrale ove dvije ekipe na stadionu "Del Conero" u Anconi bio je u sezoni 1988/89. Ukupan skor između Ancone i Empolia u utakmicama igranih u Anconi je 3- 1 - 1. )

Sutra u postu najava 3. kola Serie A.

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dvije utakmice kazne neigranja za Sforzinija

Talijanski disciplinski savez odredio je kazne za igrače koji su u prethodnom kolu dobili crvene kartone.
Tako će Ferdinando Sforzini, napadač Barija morati pauzirati dvije naredne utakmice u prvenstvu zbog isključenja protiv Bologne.
Jednu utakmicu neigranja su dobili Gennaro Gattuso iz Milana ( isključen u derbiju protiv Intera ), Mirko Pieri iz Livorna ( zaradio isključenje protiv Napolija ), te Brazilac Cribari iz Lazia ( isključen na utakmici svoje ekipe protiv Chieva ).

U Serie B kaznu od tri utakmice neigranja morat će odraditi Bernacci, napadač Cesene, dvije utakmice kazne je dobio Fissore iz Mantove, dok će utakmicu u narednom kolu propustiti Belingheri iz Torina, Esposito iz Mantove, te Petras iz Cesene.
- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2009., utorak

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 8.9 )

" Corriere dello Sport "

-" Luis Fabiano, si alla Juve! Il manager brasiliano esce allo scoperto: Fa piacere l'interessamento di un club cosi grande. E' rimasto deluso dal Milan, e' pronto ad ascoltare altre offerte." ( Luis Fabiano, da Juventusu! Menadžer Brazilca izlazi iz sjene i kaže : Godi interes za mog klijenta od jednog tako velikog kluba. Ostao je jako razočaran Milanom, i sada je spreman saslušati nove ponude. )

-" Pazzi per l'Inter. Venduti in un giorno i biglietti per il Barca di Ibra : gia' 72 mila! Si arrivera a 80 mila : cosi sara' record di presenze e di incasso." ( Ludi za Interom. U jednom danu prodane ulaznice za Ibrahimovićevu Barcelonu : 72 000! Doći će se do 80 000 : tako će biti oboren rekord posjete na tribinama, te rekord od prodanih ulaznica za kasu Intera. )

-" Gli ex senza dubbi : Il Milan tornera' presto al vertice. Parola di George Weah, indimenticabile bomber del Milan. " ( Bivši igrači Milana bez dvojbi : Milan će se ubrzo vratiti na vrh. To su riječi Georgea Weaha, nezaboravnog strijelca Milana. )

-" Stasera l'Under 21 col Lussemburgo. Casiraghi rida' fiducia a Balotelli." ( Večeras reprezentacije do 21 godine protiv Luksemburga. Casiraghi, trener mlade reprezentacije ponovno povjerenje ukazao Balotelliju. )

-" Risentimento muscolare. La Lazio in ansia. Zarate' rischia di saltare la Juve." ( Opet mišićni problemi. Lazio u strahu. Zarate' će možda propustiti duel protiv Juventusa. )

-" Francesco Moriero : Da Ronaldo al Frosinone per vincere. Forum in relazione con il dominatore della Serie B : ho' allenato in Africa, qui nessuno mi voleva. E ora sogno la Roma." ( Francesco Moriero : od Ronalda do Frosinonea za pobjedu. Forum čitatelja sa trenerom koji dominira u Serie B : trenirao sam i u Africi, ovdje me nisu htjeli. A sada sanjam da treniram Romu. )


" Tuttosport "

-" Toro. Sollievo Bianchi. Ma che paura a Brescia." ( Torino. Olakšanje za Bianchija, nije ozbiljnije povrijeđen. Ali, bio je to veliki strah za njega u Bresciji. )

-" Inter. Arriva Pandev, mentre Arnautović va alla Lazio." ( Inter. Na zimu dolazi Pandev, dok se Arnautović seli u Lazio. )

-" Juventus. Alex e Diego, vogliono giocare insieme. I due assi non vedono l'ora di poter duettare nella Juve." ( Juventus. Del Piero i Diego žele da igraju zajedno. Dva asa jedva čekaju da na terenu za Juventus budu duet. )

-" Roma a Siena insieme con il tifosi. Modificata la decisione: 1.500 romanisti potranno seguire la squadra." ( Roma će u Sieni imati podršku svojih navijača. Prijašnja odluka modificirana : 1 500 Rominih navijača moći će pratiti ekipu u Sieni. )


" La Gazzetta dello Sport "

-" Milan. Due scosse da Van Basten e Beckham. Marco Van Basten attacca la societa' : E' dura vincere se non si investe! Beckham ha dubbi sul ritorno in rossonero." ( Milan. Dva potresa od izjava Van Bastena i Beckhama. Marco Van Basten napao klub : Teško je pobjediti ako se ne uloži u njega! Beckham je sumnjičav oko povratka u Milan. )

-" Abete congela Amauri. Per lui niente qualificazioni. Il presidente della Federcalcio: L'Italia finirŕ le qualificazioni ai Mondiali con l'organico attuale. Il passaporto di Amauri sicuramente arriverŕ dopo le ultime partite degli azzurri." ( Abete ohladio Amaurija. Za njega ništa od kvalifikacija. Predsjednika talijanskog nogometnog saveza : Italija će završiti kvalifikacije za SP u aktualnom sastavu. Putovnica za Amaurija će biti gotova poslije zadnjih utakmica reprezentacije. )

-" Confusione Maradona. Argentina nel caos. Dal bunker del ritiro di Ezeiza giungono voci inquietanti. Il c.t. continua a cambiare idea e pedine in vista del match fondamentale di Asuncion contro il Paraguay. L'ex Pibe de oro pronto a far esordire il 36enne Schiavi. Nessuna notizia su Burdisso e Diego Milito". ( Nered u Maradoninoj glavi. Argentina u kaosu. Iz karantene u Ezeizi dolaze strašne vijesti. Trener ponovno mijenja ideje i igrače pred ključnu utakmicu u Asuncionu protiv Paragvaja. Bivši osvajač Zlatne Lopte spreman da ubaci u vatru debitanta, 36-godišnjeg Schiavija. Nikakve vijesti za Burdissa i Diega Milita. )

-" Ammutinamento Francia. Domenech verso l'addio. Ribellione dei giocatori prima dell'1-1 con la Romania. Lo rivela "Le Parisien". Portavoce il capitano Henry: "In 12 anni di nazionale non ho mai ho vissuto questa situazione. Non abbiamo un modo di giocare, un'idea da seguire, un'identitŕ". Giovedě l'addio? E giŕ si fa il nome del duo Houiller-Boghossian." ( Ludnica u Francuskoj reprezentaciji. Domenech ide iz nje. Pobuna igrača prije remija 1-1 sa Rumunjskom. Objavio je to dnevni list "Le Parisien". Glasnogovornik je bio Henry : U 12 godina moga igranja u reprezentaciji nikada nisam doživio ovakvu situaciju. Nemamo stil igre, ideju koju bi slijedili, niti identitet. U četvrtak zadnji dan Domenecha? Već se nabrajaju imena novog selektora, i to bi reprezentaciju vodili u duetu Houllier - Boghossian. )
- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2009., ponedjeljak

Francesco Totti produžuje ugovor sa Romom do 2014. godine

Navijači Rome će konačno odahnuti. Najvjerojatnije do kraja ovog tjedna ikona i zaštitni simbol Rome Francesco Totti će staviti potpis na ugovor kako bi u svome rodnom gradu igrao do 2014. godine i tako završio karijeru u klubu u kojem je ponikao. Dogovor između predsjednice Roselle Sensi i Tottija već odavno je postignut, samo se čeka stavljanje parafa na produženje ugovora.
Davide Pizarro će također produžiti ugovor na još 3 godine, te će se nakon toga vratiti u rodno mjesto u Čileu, u Valparaiso, gdje će završiti svoju karijeru. Izvjesno je da će "giallorosse" u narednoj sezoni napustiti Simone Perrotta, i Rodrigo Taddei.

U Juventusu već razmišljanju o zamjeni za Davida Trezegueta, koji je objavio da će po završetku sezone napustiti torinski klub. Idealno rješenje čelnici Juventusa su pronašli u Luisu Fabianu Clementeu, napadaču Seville i brazilske reprezentacije koji je ovog vikenda postigao 2 gola Argentini, i doveo u opasnost Maradonu i nastup "gauchosa" na SP 2010. u Južnoj Africi. Za Luisa Fabiana ovog ljeta veliki interes je pokazivao Milan, no do tog transfera ipak nije došlo.

Adrian Mutu, napadač Fiorentine i rumunjske reprezentacije, izostat će s terena u narednih 10 dana. Mutu, koji se povrijedio sa reprezentacijom Rumunjske tako će propustiti duele sa Cagliarijem u prvenstvu u nedjelju, te utakmicu sa Lyonom u 1. kolu Lige Prvaka u srijedu.

Fabio Quagliarella, napadač Napolija i talijanske reprezentacije, oporavio se je od povrede koju je dobio na treningu nakon utakmice sa Gruzijom u Tbilisiju, koju su Talijani sretno dobili sa 2 : 0, uz dva autogola Kaladzea. Quagliarella je na treningu u ponedjeljak dobio jak udarac u koljeno, i to od sina Cire Ferrare, trenera Juventusa, koji nastupa za Primaveru Juventusa.

Po prvi puta u zadnjih 6 godina Lazio je prodao više godišnjih karata od Rome. Naime, osokoljeni osvajanjem Kupa Italije, Superkupa, te odličnim startom u novoj sezoni navijači "biancocelesta" pohrlili su kupiti sezonske karte kako bi gledali i bodrili svoje ljubimce. Zasada je Lazio prodao 26 000 godišnjih karata, dok su navijači Rome kupili 25 000 godišnjih karata. Ovog vikenda Lazio u prvenstvu dočekuje Juventusa, gdje se očekuje užarena atmosfera i 80 000 navijača Lazia, baš kao u periodu kada je predsjednik bio Sergio Cragnotti, kada je Lazio osvajao Scudetto i druge trofeje.
- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2009., nedjelja

Večeras u derbiju 3. kola Serie B Brescia savladala Torino s 1 : 0

U derbi utakmici 3. kola talijanske Serie B na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji domaća Brescia savladala je Torino s 1 : 0, te mu tako nanijela prvi poraz u prvenstvu . Svoju nesavladivost u ovom prvenstvu golman Torina Matteo Sereni čuvao je sve do 26. minute, kada je odbijenu loptu nakon pogođene stative Davidea Possanzinija u mrežu pospremio Francesco Flachi. Prethodno je prečku za Torino pogodio David Di Michele u 5. minuti utakmice. Torino od 67. minute igrao s igračem manje pošto je zbog grubog starta isključen Luca Belingheri. Sastavi ekipa su izgledali ovako : BRESCIA 4 - 4 - 2 : 1 Arcari; 21 De Maio, 23 Dallamano, 26 Martinez, 15 Zambelli ( 28 Berardi u 68. min ) ; 3 Lopez, 16 Mareco, 12 Barusso, 17 Baiocco; 14 Flachi ( 32 Kozak u 61. min. ) , 18 Possanzini. Na klupi su bili : El Kaddouri, Viotti, Vass, Berardi, Martina Rini, Salamon. Trener : Alberto Cavasin. TORINO 4 - 3 - 1 - 2 : 1 Sereni; 32 Colombo, 15 Loria, 50 Pratali, 3 Rubin ( 8 Vantaggiato u 86. min. ); 5 Loviso, 7 Zanetti ( 23 Diana u 37. min. ) , 21 Belingheri; 14 Gasbarroni; 10 Di Michele, 9 Bianchi. Na klupi su bili : Calderoni, Rivalta, Zoboli, Coppola, Arma. Trener : Stefano Colantuono.

Svi ostali rezultati sa strijelcima i osvrtom na utakmice 3. kola Serie B mogu se vidjeti u prethodnom postu.

Tablica :

1. Frosinone 9
2. Ascoli 7
3. Brescia 7
4. Torino 6
5. Cesena 6
6. Ancona 6
7. Empoli 6
8. Sassuolo 4 ( -1 ), itd.

- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati danas odigranih utakmica 3. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su one utakmice 3. kola Serie B koje su igrane u popodnevnom terminu. Evo rezultata i osvrta na odigrane utakmice :

Ascoli - Mantova 2 : 1 ( Ova utakmica igrana je danas u rano popodne, po uzoru na englesku Premier ligu, od 12.30. Ascoli preokrenuo rezultat u zadnjim minutama utakmice. Strijelci : 0-1 Gaetano Caridi u 64. min - iz penala, 1-1 Christian Amoroso u 89. min, 2-1 Arturo Lupoli u 95. min. Zbog crvenih kartona isključeni Esposito u 55. min i Fissore u 79. min u redovima Mantove, te Bernacci u 79. min u redovima Ascolija. )

Albinoleffe - Ancona 1 : 3 ( Odlična igra gostiju bazirana na kontranapadima preko ubojitog dvojca u napadu Colacone - Mastronunzio. Pred 2500 gledatelja strijelci su bili : 0-1 Salvatore Mastronunzio u 17. min, 0-2 Salvatore Mastronunzio u 27. min, 1-2 Marco Cellini u 37. min, 1-3 Roberto Colacone u 39. min. )

Cesena - Cittadella 1 : 0 ( 9 000 gledatelja na stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni. Utakmicu odlučio gol srpskog internacionalca Milana Đurića u 41. minutu. U redovima domaćina isključenje zaradio Petras u 88. min. )

Empoli - Crotone 3 : 1 ( Strijelci : 1-0 Luca Saudatti u 28. min, 1-1 Davide Cutolo u 61. min, 2-1 Luigi Antonazzo u 79. min, 3-1 Christian Coralli u 91. min. Napadač gostiju Bonvissuto promašio dvije izgledne šanse pri rezultatu 1-0 za Empoli. )

Grosseto - Gallipoli 2 : 2 ( Gosti iz regije Salento puno bolju igru prikazuju u gostima. To su pokazali i danas u Grossetu. Strijelci : 1-0 Joelson u 20. min iz penala, nakon što ga je i sam izborio. 1-1 Ciro Ginestra u 52. min također iz penala, 1-2 Ciro Ginestra u 63. min, 2-2 Conteh, igrač iz Sierra Leonea u 82. min. )

Lecce - Frosinone 1 : 3 ( Na stadionu "Via del Mare" u Lecceu pred 4 000 gledatelja treća uzastopna pobjeda Frosinonea, i maksimalni učinak na tablici nakon tri odigrana kola. Ovo je ujedno bio i dvoboj "učitelja" i "učenika" što se tiče trenera ovih ekipa. Luigi De Canio trener Leccea, nekada je bio trener Francescu Morieru, treneru Frosinonea, koji je inače rodom iz Salenta, regije u kojoj je smješten Lecce. Strijelci : 1-0 Alain Baclet u 2. min, kojemu je u 10. min poništen gol zbog zaleđa. 1-1 Caetano Calil u 17. min, 1-2 Giuseppe Troianiello u 28. min, 1-3 Caetano Calil u 34. min. )

Salernitana - Modena 1 : 2 ( Salve zvižduka na stadionu "Arecchi" u Salernu za domaće igrače. Niti nakon 3. kola Salernitana nije osvojila prve bodove, a smatrala se je jednim od pritajenih favorita za plasman u Serie A. Strijelci : 1-0 Francesco Cozza u 49. min iz penala, 1-1 Salvatore Bruno u 83. min, 1-2 Salvatore Bruno u 92. min. )

Brescia - Torino ( večeras od 20.45 )

Padova - Piacenza 15.9
Reggina - Vicenza 15.9
Sassuolo - Triestina 15.9

Tablica :

1. Frosinone 9
2. Ascoli 7
3. Torino 6 ( -1 )
4. Cesena 6
5. Ancona 6
6. Empoli 6
7. Sassuolo 4 ( -1 )
8. Triestina 4 ( -1 )
9. Brescia 4 ( -1 )
10. Padova 4 ( -1 )
11.Reggina 4 ( -1 ), itd.


- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2009., subota

Protesti Ultrasa Rome u Trigoriji protiv čelnika kluba

Oko 500 Ultrasa Rome protestiralo je od samih jutarnjih sati, pa sve do sat vremena prije pisanja ovoga posta protiv čelnika kluba, osobito protiv predsjednice Roselle Sensi. Uz prisustvo velikog broja karabinjera, bilo je i velikog naprezanja između navijača "gialorossa", koje je kulminiralo paljenjem pirotehničkih sredstava te drugog zapaljivog navijačkog materijala. Izvješeni su bili i brojni transparenti, većina od kojih su bili na adresu predsjednice Roselle Sensi. Evo sadržaja nekih od njih : " Rosella Sensi :"Tu alla Presidenza, noi all'opposizione" ( Rosella Sensi : Ti si predsjedavajuća, a mi smo u opoziciji ) , "Ora basta" ( Sad je dosta! ), "Rosella vattene" ( Rosella odlazi! ), "Sei cosě incapace che con 1,1 milioni di euro al mese non ci mangi" ( Nesposobna si toliko da ćeš pojesti 1,1 milijuna Eura na mjesec ), itd, itd., te je pozivana više puta da proda klub u neke bolje ruke. "Na poštedi" navijača nije bio niti sportski direktor Daniele Prade', kojemu se predbacuje loša, ili nikakva kupovina igrača u prijelaznom roku, a najviše prodaja prave ikone kluba, rimskog djeteta i čovjeka, Alberta Aquilanija u Liverpool. Riječi podrške i bodrenje su doživjeli samo Luciano Spalletti, sada već bivši trener Rome, te Daniele De Rossi, kojeg su navijači prvog zatekli na izlasku iz "Sportskog Centra Fulvio Bernardini" , bukvalno sa treninga.
- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zlatan Ibrahimović izjavama izluđuje svoj bivši klub Inter

Inter je već umoran od svakodnevnih izjava svoje bivše zvijezde Zlatana Ibrahimovića o tome kako je njegov novi i sadašnji klub Barcelona puno jača od Intera.
"Ibracadabra", kako su ga od milja zvali navijači "nerazzurra", trenutno se nalazi sa švedskom reprezentacijom, a uoči utakmica za plasman na SP 2010. u Južnoj Africi, te je od tamo ponovno svojim izjavama dolio ulje na vatru glede njegovih odnosa sa bivšim klubom. Švedskim novinarima je rekao da se nada pobjedi Barcelone nad Interom na San Siru 16.9, jer je Barcelona puno jača ekipa od Intera, te da na današnji dan igraju puno ljepši nogomet od njegove bivše momčadi. Naglasio je da jedva čeka taj dan kako bi se još jednom vratio na travnjak San Sira, ali u dresu druge ekipe, te da će u njemu proraditi velike emocije.
Ako se prvotne izjave Ibrahimovića o sretnom čovjeku zato što je prešao u klub iz Catalonije, te poljubaca na majicu Barce prošle neprimijećeno od strane njegovih bivših suigrača u Interu, ovaj put to nije bilo tako, te je izazvao bijes i nervozu kod ponekih igrača "nerazzurra".
Izvjesno je već sada da će 16.9 kada igraju Inter i Barcelona u 1. kolu Lige Prvaka Ibrahimovića dočekati 80 000 zvižduka sa tribina San Sira, ali i vjeruje se agresivno nastrojeni igrači Intera u želji da nanesu poraz Barceloni, kao i da pokažu Ibrahimoviću tko je jači klub.
- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2009., petak

Navijači širom Italije ogorčeni na Lippija zbog izostavljanja Cassana iz reprezentacije Italije

Navijači širom Italije su se pobunili protiv selektora "azzurra" Marcella Lippija zbog izostavljanja po mnogima danas najboljeg talijanskog napadača Antonia Cassana iz reprezentacije Italije. I dok se talijanska reprezentacija priprema za okršaje protiv Gruzije sutra u Tbilisiju, te u srijedu protiv Bugarske u Torinu, mnogi se pitaju da li bi Lippi pozvao Cassana da igra u Juventusu, aludirajući na to da je Lippi u reprezentaciju uvrstio čak 7 igrača iz Juventusa ( ne tako davno bio je i trener "bianconera" ). Na mnogim WEB-stranicama javljaju se navijači sa traženjem od Lippija da Cassana uvrsti u ekipu Italije. Čak, štoviše na FaceBook-u se osnovala grupa po imenu "Il gruppo Lippi Vattene", što bi u prijevodu značilo : Grupa sa porukom Lippi odlazi! Između ostaloga, tu grupaciju navijača čini brojka od 2000 ljudi. Javljali su se navijači iz daleke Canade koji žele da Cassano obavezno nastupi za Italiju na SP 2010. godine u Južnoj Africi. Lippi, pak u međuvremenu traži da se njegove odluke poštuju, ta da ima razlog zašto nije pozvao Cassana. I dok ova priča sigurno će imati svoj nastavak, 27-godišnji igrač rođen u Bariju, nastavlja marljivo sa treninzima, te zadivljuje nogometnu Italiju igrama koje pruža u dresu Sampdorie.
- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

David Trezeguet : "Na kraju sezone odlazim iz Juventusa"!

Francuski internacionalac, David Trezeguet izjavio je jučer da po svršetku ove sezone odlazi iz Juventusa. "Svemu u životu dođe kraj, pa tako i moje igranje za "staru damu". Ovdje u Torinu sam izgradio svoju nogometnu biografiju. Ovu sam odluku donio već odavno. Vraćam se najvjerojatnije u Francusku, kako bih tamo završio svoju karijeru."

Inače, pauzu u prvenstvu zbog igranja reprezentacija za kvalifikacije za SP 2010. u Južnoj Africi mnoge ekipe su iskoristile kako bi dodatno uigrale svoje momčadi, te su odigrane neke prijateljske utakmice. Evo pregleda :

Sampdoria - Rivasamba 12 : 0 ( Protiv amaterske ekipe iz pokrajine Liguria, odakle je inače i Sampdoria u redovima "blucerchiata" debitirao napadač Nicola Pozzi, prošlotjedno pojačanje iz Empolija. Strijelci za doriane u prvom poluvremenu su bili Claudio Bellucci 2, te Daniele Mannini, a u drugom poluvremenu u listu strijelaca su se upisali Antonio Cassano 2, Giampaolo Pazzini 4, Fernando Tissone, te Salvatore Foti 2. )

Udinese - Portogruaro 3 : 0 ( Strijelci za Friulane su bili Bernardo Corradi u 10. min iz penala, Francesco Lodi u 50. min, te Ayres u 90. min. )

Atalanta - Pergocrema 2 : 1 ( Strijelci za "bergamasche", odnosno za Atalantu su bili Cristian Tiboni u 31. min, te Fabio Ceravolo u 54. min. Momentalno izjadnačenje Pergocremi donio Tarallo u 38. min. Na poštedi su za ovu utakmicu bili Cristiano Doni, Tiberio Guarente te Gianpaolo Bellini. Tek u finišu utakmice zaigrali Robert Acquafresca te Valdes. Inače, u prvih 45 minuta igrao i portugalski veznjak Costinha, koji nije igrao pune 2 godine zbog teže povrede. )

Cagliari - Oristanese 8 : 0 ( "Otočani" također odigrali prijateljsku utakmicu sa susjedima sa Sardinije. U mjestu Terralba, pred 1000 gledatelja golove postigli Jeda', Nene', Sedda, Barone, Biondini 2, Larrivey, Conti. )

Genoa - Genoa Primavera 3 : 2 ( Obiteljska utakmica u redovima Genoe. Golove za Genou postigli Giuseppe Sculli, Lucho Figueroa, te Omar Milanetto. Formacija koju je na teren izveo trener Giampiero Gasperini bez nekoliko povrijeđenih igrača, kao i bez reprezentativaca izgledala je ovako : Amelia, Tomović, Biava, Moretti, Rossi, Milanetto, Zapater, Modesto, Palacio, Figueroa, Sculli. )

Sutra svoju prijateljsku utakmicu odigrat će i Livorno. "Amaranto" gostuju kod turskog Adana Demirspor.
- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2009., četvrtak

Najava 3. kola talijanske Serie B

U nedjelju, 6. 9 igra se nepotpuno 3. kolo talijanske Serie B, dok se tek u utorak 15.9 igraju tri preostale utakmice ovoga kola. Evo najave svih utakmica :

Ascoli - Mantova nedjelja u 12.30 ( Zadnji put kada su se susrele ove dvije ekipe na stadionu "Del Duca" u Ascoliju "crno-bijeli" , odnosno Ascoli je pobijedio s 2 : 0. Ukupni skor ikada odigranih utakmica u Serie B između ove dvije ekipe je 2 - 1 - 0 ; 2 pobjede Ascolija, 1 remi, i nijedna pobjeda gostiju iz pokrajine Lombardia, odnosno Mantove. )

Albinoleffe - Ancona nedjelja u 15 h ( U jedinom do sada odigranom susretu između ove dvije ekipe, a kada je domaćin tim iz Bergama slavila je Ancona, i to sa 3 : 4 . Ukupni skor im je dakle 0 - 0 - 1 . )

Cesena - Cittadella nedjelja u 15 h ( Jedina dva susreta između ove dvije ekipe zbila su se u Serie C1, odnosno u 3. talijanskoj ligi, i u obje te utakmice slavila je Cesena rezultatima 4 : 1, i 2 : 1 . Dakle, skor ikada odigranih utakmica u Serie B im je 0 - 0 - 0. )

Empoli - Crotone nedjelja u 15 h ( Zadnji njihov susret na stadionu "Castellani" u Empoliju odigrao se u sezoni 2004/05, tada je bilo 0 : 0 . Ujedno, to je jedini osvojeni bod gostiju iz pokrajine Calabria u Empoliju. Ukupni skor im je 2 - 1 - 0 . )

Grosseto - Gallipoli nedjelja u 15 h ( Ove dvije momčadi nikada se ranije nisu susretali, dakle međusobni skor im je 0 - 0 - 0. )

Lecce - Frosinone nedjelja u 15 h ( U regiji Salento, odnosno u Lecceu "ciociari", što je nadimak za ekipu Frosinonea, su uvijek i samo gubili. Ukupan skor im je 2 - 0 - 0 . )

Salernitana - Modena nedjelja u 15 h ( U utakmici koja je igrana prošle sezone na stadionu "Arecchi" u Salernu slavio je domaćin, bilo je 3 : 2 . Ukupan skor im je 6 - 4 - 2 . )

Brescia - Torino nedjelja u 20.45 ( Ovo je nesumnjivo derbi i centralna utakmica ovoga kola. Samo 5 od 22 susreta između ovih ekipa, a koje su igrane na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji su odigrane u sklopu Serie B. Ukupni skor tih odigranih utakmica u Serie B im je 1 - 2 - 2 . )

Padova - Piacenza utorak 15.9 ( Zadnja njihova međusobna utakmica je igrana u sezoni 1992/93., a završena je rezultatom 0 : 0 . Ukupni skor im je 1- 5 - 0 . )

Reggina - Vicenza utorak 15.9 ( Jedini ikada odigrani susret u Serie B na stadionu "Granillo" u Reggio Calabriji odigrali su u sezoni 2000/01., kada je slavila Reggina. Dakle, ukupan skor im je 1 - 0 - 0 . )

Sassuolo - Triestina 15.9 ( Jedini njihov susret se dogodio u prošloj sezoni, a završio je remijem 1 : 1 . Strijelci su tada bili Pablo Mariano Granoche za Triestinu, inače Urugvajac koji danas igra za Chievo, te za Sassuolo Brazilac Erpem. Dakle, ukupni skor im je 0 - 1 - 0 . )

- 20:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2009., srijeda

Određena satnica odigravanja utakmica 3. kola Serie A

Zbog nastupa reprezentacije Italije u kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na SP 2010. godine u Južnu Afriku, ovog vikenda Serie A miruje. Utakmice 3. kola Serie B igraju se redovno, ovaj put sve u nedjelju.

Određena je satnica odigravanja utakmica 3. kola Serie A, koje je na programu 12. odnosno 13. 9. Evo rasporeda :

subota 12.9 od 18 sati : Livorno - Milan
subota 12.9 od 20.45 sati : Lazio - Juventus
nedjelja 13.9 od 15 sati : Atalanta - Sampdoria
nedjelja 13.9 od 15 sati : Bologna - Chievo
nedjelja 13.9 od 15 sati : Fiorentina - Cagliari
nedjelja 13.9 od 15 sati : Inter - Parma
nedjelja 13.9 od 15 sati : Palermo - Bari
nedjelja 13.9 od 15 sati : Siena - Roma
nedjelja 13.9 od 15 sati : Udinese - Catania
nedjelja 13.9 od 20.45 sati : Genoa - Napoli

Sutra u blogu najava i osvrt na utakmice 3. kola talijanske Serie B, koje se igra u nedjelju 13.9.
- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zanimljivosti iz Serie A nakon odigranog 2. kola

U ovom 2. kolu postignuto je ukupno 28 golova. Prve golove u Serie A postigao je Brazilac Ribas Da Cunha, skraćeno Diego. Osim Diega iz Juventusa još tri igrača su postigla po 2 gola za svoje ekipe u ovome kolu. To su Julio Ricardo Cruz iz Lazia, Fabio Quagliarella iz Napolija, te Emanuele Calaio' iz Siene.
Pokazana su i 4 crvena kartona, a "zaradili" su ih Ferdinando Sforzini iz Barija, Gennaro Gattuso iz Milana, Emilson Cribari iz Lazia, te Mirko Pieri iz Livorna. Najžešća utakmica bila je ona između Chieva i Lazia gdje je pokazano čak 9 žutih kartona, te 1 crveni.
Juventus je pobijedio Romu na stadionu "Olimpico" u Rimu po 4. put u zadnjih 5 utakmica. Luciano Spalletti ( sada već bivši trener Rome ) nikada nije uspio pobijediti Juventusa u prvenstvu.
Inter nije dobio Milana u gradskom derbiju sa rezultatom 0 : 4 još od 2.4 1967. godine.
Sampdoria je sa maksimalnim učinkom nakon odigrana 2 kola, a prošle sezone su nakon isto toliko kola imali samo 2 boda.
Genoa je savladala Atalantu sa 0 : 1, a Emiliano Moretti, koji je bio strijelac za Genovljane je postigao svoj 1. gol u Serie A.
Stevan Jovetić, napadač Fiorentine je postigao svoj 3. gol u Serie A.
Palermo ne pobjeđuje u gostima baš od utakmice sa Fiorentinom u Firenzi prošle sezone, kada je bilo 0 2 za "otočane".
Napoli je dobio Livorno sa 3 : 1, a treneru Robertu Donadoniju je to bila 3. pobjeda u 13 susreta, koliko je vodio Napuljski klub sa klupe. Cristiano Lucarelli, centrafor Livorna je u nedjelju baš protiv Napolija postigao svoj 110. gol u Serie A.
Cagliari do utakmice sa Sienom nije izgubio kod kuće utakmicu sve od 14.3.2009. godine, kada je poražen od Genoe sa 0 : 1. Siena ponovno pobjedila u gostima nakon što je zadnji put to učinila u 4. mjesecu 2009. godine, kada je savladala Bolognu sa 4 : 1.
Drugi uzastopni remi Barija u prvenstvu, nakon utakmice s Interom prošlog tjedna. Bologna već u šestoj uzastopnoj utakmici nije izgubila.
Parma ne zna za poraz od Catanije u prvenstvu. Za Sicilijance ovo je bio 7. poraz u zadnjih 8 utakmica odigranih na stadionu Ennio Tardini u Parmi.
- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2009., utorak

"Calciomercato" je zaključen. Evo definitivnih sastava ekipa za sezonu 2009/10.

ATALANTA - Trener : Angelo Gregucci (novi) - Sastav (4-4-1-1): Consigli, Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini, Ferreira Pinto; BARRETO, Guarente, Padoin; C. Doni; ACQUAFRESCA.

BARI - Trener : Giampiero Ventura (novi) - Sastav (4-4-2): Gillet; Masiello, Ranocchia, BONUCCI, Parisi; Gazzi, ALVAREZ, ALLEGRETTI, Gazzi, LANGELLA; Barreto, MEGGIORINI.

BOLOGNA - Trener : Giuseppe Papadopulo (potvrđen) - Sastav (3-4-3): VIVIANO; Moras, Britos, PORTANOVA; Valiani, Zenoni, GUANA, G.TEDESCO Mutarelli, Di Vaio, Osvaldo.

CAGLIARI - Trener : Massimiliano Allegri (potvrđen) - Sastav (4-3-1-2): Marchetti; Pisano, Lopez, Canini, Agostini; DESSENA, Conti, BARONE; Cossu; Jeda, NENE'.

CATANIA - Trener : Gianluca Atzori (novi) - Sastav (4-4-2): ANDUJAR; Potenza, SPOLLI, Silvestre, Capuano; Carboni, Biagianti, DELVECCHIO; Martinez, Mascara, Morimoto.

CHIEVO - Trener : Domenico Di Carlo (potvrđen) - Sastav (4-3-1-2): Sorrentino; Frey, Morero, Yepes, Mantovani; Luciano, ARIATTI, Rigoni; Pinzi; Pellissier, ABBRUSCATO.

FIORENTINA - Trener : Cesare Prandelli (potvrđen) - Sastav (4-2-3-1): Frey; DE SILVESTRI, Pasqual, Gamberini, Dainelli; Montolivo, ZANETTI; MARCHIONNI, Mutu, Vargas; Gilardino.

GENOA - Trener : Giampiero Gasperini (potvđen) - Sastav (3-4-3): AMELIA; Papastathopulos, Bocchetti, MORETTI; Rossi, KARJHA', ZAPATER, Criscito; CRESPO (FLOCCARI), PALACIO, Palladino

INTER - Trener : Josč Mourinho (potvrđen) - Sastav (4-4-2): Julio Cesar; Maicon, LUCIO, Samuel, Chivu; Stankovic (SNEIJDER), Cambiasso, J. Zanetti, THIAGO MOTTA; ETO'O, MILITO

JUVENTUS - Trener : Ciro Ferrara (novi) - Sastav (4-3-1-2): Buffon; Zebina, Chiellini, CANNAVARO, GROSSO; Camoranesi, Sissoko, FELIPE MELO; DIEGO; Del Piero (Iaquinta), Amauri.

LAZIO - Trener : Davide Ballardini (novi) - Sastav (4-3-3): Carrizo; Lichtsteiner, Kolarov, Siviglia, Diakitč; Brocchi, Ledesma, ELISEU; Foggia, Zarate, CRUZ (Rocchi).

LIVORNO - Trener : Gennaro Ruotolo (potvrđen) - Sastav (4-4-1-1): De Lucia; Perticone, PIERI, Miglionico, RAIMONDI; MARCHINI, Pulzetti, BUDEL; CANDREVA; Tavano, LUCARELLI.

MILAN - Trener : Leonardo (novi) - Sastav (4-3-1-2): Abbiati; Zambrotta, THIAGO SILVA, Nesta Jankuloski; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Ronaldinho; Pato, HUNTELAAR.

NAPOLI - Trener : Roberto Donadoni (potvrđen) - Sastav (4-3-3): DE SANCTIS; Santacroce, Cannavaro, CAMPAGNARO, Contini; ZUNIGA, CIGARINI, Hamsik; Maggio, QUAGLIARELLA, Lavezzi.

PALERMO - Trener : Walter Zenga (novi) - Sastav (4-3-1-2): RUBINHO; Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti; BLASI, Liverani, BERTOLO; PASTORE; Miccoli, Cavani.

PARMA - Trener : Francesco Guidolin (potvrđen) - Sastav (4-3-3): MIRANTE ; DELLA FIORE, Castellini, PANUCCI, Zenoni; DZEMAILI, Morrone, GALLOPPA; Paloschi, BOJINOV, BIABIANY

ROMA - Trener : Claudio Ranieri (od danas, novi) - Sastav (4-4-2): Doni; Motta, Mexes, Juan, Rijse; GUBERTI, De Rossi, Pizarro, Taddei; Vucinic,Totti

SAMPDORIA - Trener : Gigi Del Neri (novi) - Sastav (4-4-1-1): Castellazzi; ZAURI, Gastaldello, Lucchini, Stankevicius; SEMIOLI, Palombo, Sammarco, MANNINI; Cassano; Pazzini.

SIENA - Trener : Giampaolo (potvrđen) - Sastav (4-3-3): Curci; Rossettini, TERZI, Brandao, Del Grosso; Vergassola, Codrea, FINI; REGINALDO, Maccarone, PAOLUCCI

UDINESE - Trener : Marino (potvrđen) - Sastav (4-3-3): Handanovic; Isla, Zapata, Felipe, Pasquale; Inler, D'Agostino, Asamoah; Pepe, Di Natale, CORRADI.


- 20:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Sada već i zvanično : Claudio Ranieri je novi trener Rome!

U točno 12.36, dakle prije nekih 20-ak minuta stigla je i zvanična vijest da je novi trener Rome od danas Claudio Ranieri. Kao osnovni razlozi raskida suradnje sa Lucianom Spallettijem navodi se loš početak u prvenstvu, gdje je Roma u prva dva kola poražena od Genoe i od Juventusa, te ishod Calciomercata, gdje Roma nije uspjela dovesti značajnije pojačanje. AS Roma se zahvalila Lucianu Spalletiju na profesionalnom radu i ostvarenim uspjesima u periodu kada je bio trenerom "giallorossa".
Inače, novi trener Rome, Claudio Ranieri je rođeni Rimljanin. Trenirao je između ostalih sa uspjehom Napoli, Juventus, Chelsea, itd.
- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Claudio Ranieri je novi trener Rome!

Vijest iz Rima od prije pola sata : Claudio Ranieri je novi trener Rome. Nakon subotnjeg poraza od Juventusa sada već bivši trener "vučice" Luciano Spalletti je zatražio hitan sastanak sa predsjednicom Rosellom Sensi. Spalletti je već u ranijem periodu bio jako nezadovoljan učinjenim od strane kluba u Calciomercatu, a poraz od 1 : 3 od Juventusa je samo kulminiralo njegovom odlukom da otkaže suradnju sa klubom već na skoro samom početku prvenstva. Spalletti se predsjednici Sensi, koja je inače doktorica medicine po profesiji, požalio da ga igrači više ne slušaju, niti ga slijede u njegovim taktičkim zamislima.
Jutros u 11.30 bivši trener Juventusa Claudio Ranieri se pojavio u "Villi Pacelli" u Rimu gdje je već održao kolokvij sa predsjednicom Sensi. U međuvremenu, Luciano Spalletti je već pospremio svoje stvari iz svoje prostorije u Sportskog Centru Rome Trigoria. Spallettija se već spominje sa preuzimanjem trenerskog posla u Zenitu iz Sankt-Peterburga.
U 12 sati je objavljeno da je Claudio Ranieri novi trener Rome. Očekuje se samo zvanična informacija od strane predsjednice Rome.
- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi