Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Zanimljivosti iz 4. kola Serie A

U 4. kolu postignuto je ukupno 27 golova. Od toga domaće ekipe su postigle 20, a gostujuće 7 golova. Dva igrača postigla su "doppiette", odnosno po 2 gola, a to su učinili Diego Milito iz Intera, te Marco Padalino iz Sampdorie.
Dosuđeno je bilo 5 penala, od toga samo 3 na utakmici Chievo - Genoa. Cilj su pogodili Marcolini ( Chievo ), Jeda ( Cagliari ), Totti ( Roma ), dok je Floccari ( Atalanta ) prvi svoj jedanaesterac realizirao, a drugi mu je obranio Sorrentino, golman Chieva.
Jedino isključenje u ovom kolu se desilo na utakmici Cagliari - Inter, i to treneru Intera Jose Mourinhu. Pokazano je ukupno 37 žutih kartona, od toga po 5 žutih kartona viđeno je na utakmicama Cagliari - Inter i Sampdoria - Siena.
Juventus je ostvario svoju 4. pobjedu iz 4 utakmice. Ciro Ferrara je Juventus vodio sa klupe na 6 utakmica ( 4 u ovom prvenstvu i 2 zadnja kola u prošlom ), te je zabilježio svih 6 pobjeda, uz samo 1 primljeni gol. Livorno još nije zabilježio pobjedu u ovom prvenstvu.
Sampdoria nikada od svoga postojanja nije pobijedila prve 4 utakmice u prvenstvu. Daniele Mannini, bočni vezn igrač postiže gol već 3. utakmicu zaredom. Siena izgubila 3. utakmicu u 4 odigrana kola.
Treća uzastopna pobjeda Intera u prvenstvu. Milito postigao svoj 4. gol u ovom prvenstvu. U 35 svojih odigranih utakmica u Serie A postigao je 28 golova.
Druga uzastopna pobjeda Chieva, prva kod kuće. Sergio Pellissier postigao 3 uzastopna gola. Genoa poražena nakon serije od 8 utakmica bez poraza, 6 pobjeda i 2 remija u nizu.
Zaccardo je u svojoj karijeri postigao 11 golova u Serie A. S jučerašnjom pobjedom Parma osvojila 6 bodova u zadnja 3 kola. Za Palermo vrijedi da je uknjižio samo 1 bod u zadnje 3 utakmice.
Roma je postigla 1. pobjedu na svome terenu u ovoj sezoni. Fiorentini je ovo bio 1. poraz. Sa postignuta 2 gola sinoć Francesco Totti došao do brojke od 181 gol u Serie A.
Prvi remi u prvenstvu za Napoli. Donadoni u 15 utakmica koliko je vodio sa klupe Napoli upisao 15 bodova. Udinese nakon 11 utakmica uzastopnih u kojima je davao barem 1 gol prekjučer u Napulju prekinuo taj niz.
Milan ostvario svoju 1. pobjedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. Bologna nije pobijedila u gostima punih 10 kola, u kojima su zabilježili 4 remija i 6 poraza.
Lazio do jučer nije remizirao utakmicu punih 7 mjeseci. Zadnji put to je bilo sa Torinom 1 : 1, u 2. mjesecu ove godine. Catania ostvarila svoj 1. bod u prvenstvu, također 1. gol postigao Martinez.
Prva pobjeda u prvenstvu i za Bari, nakon 8 sušnih godina igranih u Serie B. Atalanta još uvijek bez bodova u ovom prvenstvu.

Post je objavljen 21.09.2009. u 15:12 sati.