Serie A i Serie B

30.12.2009., srijeda

Calciomercato - novosti 30.12.

Nakon što je riješila pitanje novog napadača dolaskom Davida Suaza iz Intera, Genoa je skoro obavila posao oko kupovine brazilskog veznog igrača Bordeauxa 28-godišnjeg Fernanda Menegazza. Menegazzo je već imao kratku epizodu igranja u Italiji, a nastupao je bez nekog posebnog uspjeha za Sienu.

Adem Ljajić, 18-godišnji vezni igrač Partizana, koji je bio na pragu odlaska u Manchester United ovih zadnjih dana pregovara sa Fiorentinom. Cijena eventualnog transfera u Firenzu "viole" bi koštao oko 7 milijuna Eura. Za Ljajića koji je inače standardni član mlade reprezentacije Srbije interes je pokazivao i ruski prvak Rubin iz Kazana.

Erwin Hoffer, 22-godišnji napadač Napolija i reprezentacije Austrije trebao bi u prvim danima Nove Godine postati novim napadačem Chieva. Giovanni Sartori, sportski direktor ekipe iz Verone je izjavio da je posao oko posudbe Hoffera do kraja sezone sklopljen, te bi se igrač 2.1. trebao pojaviti na prvom treningu Chieva.

Na pomolu je razmjena igrača na relaciji Bologna - Napoli. Naime, Napoli će svoje redove pojačati sa mladim urugvajskim defanzivcem Miguelom Angelom Britosom, dok bi u Bologni trebao završiti Matteo Contini, ove sezone standardni obrambeni igrač "partenopea".

Andrea Dossena, lijevi bočni igrač Liverpoola je trebao prijeći upravo u Napoli, no zadnjih dana pregovori su se zakomplicirali, te je menadžer povremenog reprezentativca Italije izjavio da bi njegov klijent mogao karijeru nastaviti u Romi.

Milan je ponovno u pohodu na bosanskog reprezentativca Edina Džeku, koji je proteklog ljeta već bio na pragu prelaska u dres "rossonera". Ovaj put Wolfsburg, koji je u vlasništvu ugovora igrača, traži za njega 40 milijuna Eura, dok Milan nudi 25. Drugi čovjek Milana Adriano Galliani igra na kartu želje Džeke koji pošto-poto želi karijeru nastaviti u Milanu. Za "bosanskog dijamanta" veliki interes pokazuju i dva engleska velikana, Chelsea i Manchester United.

Juventus je na korak od kupovine argentinskog veznjaka iz Lazia Cristiana Ledesme. Ledesma će "bianconere" koštati oko 5 milijuna Eura, te će potpisati ugovor do 2013. godine. Kao alternativa Ledesmi bo je veznjak Udinesea Gaetano D'Agostino, koji je ipak bio preskup za torinski klub.

Atalanta je vrlo blizu dovođenja ofanzivnog veznog igrača Francesca Ruopola. 26-godišnji Ruopolo je u ovoj sezoni jedan od nositelja igre Albinoleffea, kluba iz talijanske Serie B.



- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.12.2009., utorak

Promjena napadača u Genoi : umjesto Sergia Floccaria ( koji odlazi u Lazio ) nova akvizicija u napadu je David Suazo iz Intera

Danas u večernjim satima dogovorene su dvije oparacije što se transfera igrača tiče, i obje su vezane za napadače Genoe. Sergio Floccari, 29-godišnji napadač koji je prošlog ljeta došao u Genou iz Atalante kao veliko pojačanje prelazi u redove Lazia. Floccari, koji nije bio zadovoljan minutažom kod trenera Genoana Gian Piera Gasperinija u Lazio je prešao na posudbu do kraja sezone. Novo pojačanje "Grifona" odnosno Genoe je David Suazo. 30-godišnji reprezentativac Hondurasa dolazi u Liguriju iz Intera kao posuđeni igrač, sa mogućnošću otkupa njegovog ugovora koji je vrijedan 9 milijuna Eura.

U međuvremenu, argentinski playmaker Lazia Cristian Ledesma je sve bliži prelasku u Juventus. "Bianconeri" su poslali službenu ponudu Laziu za Ledesmu, a ona iznosi 5 miljuna Eura rimljanima + posudba određenih igrača "biancocelestima" (tu se prije svih misli na Molinara), te 3-godišnji ugovor za igrača uz zaradu od po milijun Eura po sezoni.
- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Nizozemskoj sigurni : Guus Hiddink od narednog mjeseca novi trener Juventusa!

Nizozemski mediji su već sigurni u tamošnjim izjavama da se Guus Hiddink oslobodio od funkcije izbornika ruske izborne vrste, te da će od 1. mjeseca godine koja dolazi biti novim trenerom Juventusa. Da sve miriše na to dao je slutiti i novi - stari član užeg rukovodstva "bianconera" Roberto Bettega, koji je rekao da se tek vratio u Juventus, te da će morati dobro razmisliti o potezima koji slijede, a za uspješan povratak "vecchie signore" na staze uspjeha, kao ni da nikome nije zagarantirano mjesto u redovima torinskog kluba. Bilo kako bilo, kako je već bilo pisano u prethodnim postovima odlučujući susreti oko sudbine Cira Ferrare bit će oni u Parmi 6.1., kao i veliki derbi protiv Milana koji je igra 10.1. u Torinu. Sa eventualnim dolaskom Hiddinka na klupu "bianconera" novim pojačanjima bi vrlo lako mogli postati Argentinac Cristian Ledesma na kojeg su udicu bacili Napoli i Genoa, a koji će se sasvim sigurno oprostiti od igranja u Laziu, kao i playmaker Udinesea Gaetano D'Agostino. Na izlaznim vratima iz Juventusa bili bi Cristian Molinaro, Paolo De Deglie, kao i Sebastian Giovinco.

U međuvremenu, nejasna situacija oko dvojice dosta osporavanih Brazilaca u prvom dijelu sezone ; Felipe Melo i Diego kasne sa povratkom u tabor Juventusa. Oni su naime dobili poneki dan više odmora tokom ovih Božićnih praznika od ostatka ekipe, no u zakazanom roku se nisu pojavili. Sasvim sigurno će biti sankcionirani od strane kluba za neprofesionalan odnos prema svojim obavezama.

Fascinantna vijest danas stiže sa otoka, odnosno iz Engleske : Liverpool, zbog svojih financijskih poteškoća na kraju ove sezone mogao bi biti prinuđen prodati svoju ikonu i kapetana Stevena Gerarda. U utrku se već ozbiljno uključio Inter, a konkurenciju će imati u Barceloni i Real Madridu.
- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2009., ponedjeljak

Povratak Davida Beckhama u Milano - 2. čin

Jutros nešto prije 11 sati David Beckham je sletio na milanski aerodrom Malpensa, gdje ga je čekala nekolicina novinara i fotografa. Nešto prije 13 sati Beckham je u Milanellu već odradio liječnički pregled, te je nakon toga započeo s ostatkom ekipe odrađivanje prvog treninga "rossonera" nakon Božićne pauze. Ovo će za Beckhama biti 2. epizoda u dresu Milana, no sigurno važnija od one prethodne, s obzirom da će svojim zalaganjem i igrama morati natjerati izbornika engleske reprezentacije Fabia Capella da ga uvrsti u sastav za nadolazeće SP u Južnoj Afici.
- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2009., nedjelja

Novosti iz Calciomercata - 27.12.

Goran Pandev, reprezentativac Makedonije bi trebao sutra potpisati 5-godišnji ugovor sa Interom, te će zarađivati 3 milijuna Eura po sezoni. Sljedeća meta Intera je svakako slovački reprezentativac u redovima Napolija Marek Hamsik, no zasada predsjednik "partenopea" Aurelio De Laurentiis nema namjeru prodavati ovog sjajnog igrača.

Milan Jovanović, 28-godišnji napadač belgijskog Standard Liegea i reprezentacije Srbije bi mogao da pojača redove Milana već u prvim danima 2010. godine. Konkurenciju "rossonerima" za dovođenje Jovanovića čini Liverpool. Milan je blizu postizanja dogovora i za priobretenja usluga još jednog srpskog reprezentativca. Riječ je o veznom igraču moskovskog CSKA Milošu Krasiću.

Alessio Cerci, ofanzivni vezni igrač Rome bi trebao već sutra pojačati redove Barija. Cerci će u Bari doći kao pozajmljen igrač.

Erwin Hoffer, 22-godišnji napadač Napolija i reprezentacije Austrije bi mogao postati novo pojačanje Chieva. Hoffer, koji nema veliku minutažu u Napoliju bi trebao doći u dres "letećih magaraca" kao pozajmljen igrač.

Čileanac Ricardo Mauricio Pinilla, koji igra sa uspjehom za talijanskog drugoligaša Grosseta mogao bi postati novim igračem Udinesea. Ovaj 25- godišnji napadač koji je u 12 utakmica u prvenstvu Serie B zabio 10 golova je na meti nekoliko ekipa iz Serie A, no najbliži je prelasku u Udine.

Jedno od najzvučnijih pojačanja prošlog ljeta u Serie A 28-godišnji napadač Genoe Sergio Floccari bi mogao promijeniti dres već ove zime. Nezadovoljan svojom minutažom u klubu iz Ligurije Floccari bi vrlo rado sebe vidio u Fiorentini, koja je za njega poslala ponudu Genoi, uz dodatak da bi im ustupila i jednog od dvojice sljedećih igrača : Cesare Natalia ili Pera Kroldrupa, obojica inače 30-godišnjaci.

Naredni sati bi mogli biti odlučujući oko prelaska Luce Tonija iz Bayern Munchena u Romu. Menažer Tonija Tullio Tinti je izjavio da nekoliko velikih ekipa pretendira na njegovog klijenta, između ostalih i londonski Chelsea, koji se nametnuo ovih zadnjih dana kao najozbiljini kupac ovog korpulentnog napadača.

Reprezentativac Hondurasa i igrač Intera David Suazo bi mogao da postane novo pojačanje Palerma. Za ovog napadača koji ne dobija po njegovom mišljenju dovoljnu minutažu kod trenera Jose' Mourinha je zainteresiran i Livorno Serse Cosmija.


- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.12.2009., petak

Na pomolu novi odlasci iz Lazia : Aleksandar Kolarov mogao bi već ove zime pojačati Inter

Aleksandar Kolarov, lijevi bočni igrač Lazia te reprezentacije Srbije mogao bi u ovom zimskom prijelaznom roku promijeniti sredinu. Za njega je u prethodnom periodu interes pokazivao Bayern iz Munchena, a ravnodušni prema njegovim prikazanim igrama u dresu "biancocelesta" nisu bili ni Juventus, kao neki engleski timovi. No, u ovim zadnjim danima najviše zagrijanosti za predstave Kolarova pokazuje Inter, kojeg bi Jose' Mourinho vrlo rado vidio kao alternativu za Christiana Chivua. Dolazak Kolarova u Inter neće biti nimalo jednostavan poznavajući čvrstoću predsjednika Lazia Claudia Lotita oko pregovora za prodaju svojih igrača. Dobar posrednik u pregovorima oko Kolarova mogao bi biti vezni igrač Intera, svakako jedan od ponajboljih ove sezone u redovima "nerazzurra" Dejan Stanković, koji je po dolasku u Italiju nekoliko godina sa uspjehom igrao upravo u Laziu, te vrlo dobro poznaje ambijent u taboru "nebesko-plavih". S druge strane, sam Kolarov ne bi imao ništa protiv promjene sredine i odlaska u veći klub, te je nedavno izjavio da su glavni uzrok lošim igrama Lazia narušeni odnosi između predsjednika Lotita i pojedinih, odnosno najvažnijih igrača Lazia.
- 19:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2009., četvrtak

Luca Toni pred vratima prelaska u Romu, Goran Pandev ide u Inter!

Na pomolu je "veliki skalp" Rome : Luca Toni će od 2.1. nositi dres "giallorossa", odnosno crveno-žutih. Naglo i neočekivano ubrzanje u pregovorima između "Capitolina" i Tonija dogodilo se sinoć, koji je pod nagovorima svojih velikih prijatelja Francesca Tottija i Daniele De Rossija nakraju popustio, te se očekuje da u Romu prijeđe u prvima danima Nove 2010. godine. Treba reći i podatak da su iz igre za dovođenjem Tonija u ovim zadnjim satima ispali Inter ( koji sada želi dovesti Gorana Pandeva ), kao i Fiorentina ( koja upravo iz Rome želi dovesti Julia Baptistu ).

Kao što je pisano u prethodnim rečenicama, reprezentativac Makedonije Goran Pandev će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Interu, te će sa "nerazzurrima" potpisati ugovor do 2014. godine. Službena verzija kaže da je Pandev uzeo 2-3 dana za razmišljanje, te je upravo jučer otputovao u Makedoniju kako bi iskoristio ove Božićne praznike u Italiji i bio uz svoje najbliže. No, različiti izvori kažu da će se Pandev 28.12. pojaviti u bazi Intera kako bi prošao kompletan liječnički pregled, te će se nakon toga pridružiti svojim novim suigračima, koji će tada trenirati u Saudijskoj Arabiji.

Borba za dovođenje drugog "pobunjenika" iz redova Lazia, Argentinca Cristiana Ledesme će po svemu sudeći biti između Juventusa i Napolija. "Bianconeri" Lazialima nude novac i jednog od igrača između Tiaga ili Molinara, a moguće je da u operaciju bude uključen i Sebastian Giovinco, dok Napoli s druge strane nudi isključivo keš - novac, uz eventualnu posudbu reprezentativca mlade selekcije Italije Luce Cigarinija.

U međuvremenu, talijanski nogometni savez je objavio datume odigravanja odloženih zbog vremenskih nepogoda odloženih utakmica iz prethodnog 17. kola Serie A.
Bologna - Atalanta 20.1.2010. od 18 h
Genoa - Bari 20.1.2010. od 18 h
Udinese - Cagliari 27.1.2010. od 18 h
Fiorentina - Milan 27.1.2010. od 20.45

U Serie B termin odigravanja također zbog vremenskih nepogoda 4 odložena susreta iz 19. kola je subota 30.1.2010. od 15.30., a sastaju se :
Cittadella - Ancona
Sassuolo - Salernitana
Mantova - Crotone
Triestina - Piacenza
- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2009., srijeda

Povratak Roberta Bettege u Juventus, ovaj put na mjesto zamjenika generalnog direktora

Roberto Bettega, jedan od članova famozne "triade Juventina" ( uz njega su to bili Luciano Moggi i Antonio Giraudo ) se vratio u Juventus. Vijest je od prije nekoliko sati postala već i službena : bivši napadač Roberto Bettega je potpisao ugovor koji ga veže za Juventus do 2012. godine.Predsjednik Juventusa Jean - Claude Blanc je tom prilikom rekao slijedeće : "Njegova odgovornost u Juventusu obuhvatit će kompletan sportski aspekt. On je za ovu funkciju rođen". To je jedan od prvih poteza rukovodstva "bianconera" nakon što se klub našao u velikoj krizi igre i rezultata.
- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Goran Pandev od danas slobodan igrač!

Arbitracijski sud u Italiji danas je odlučio : Goran Pandev, reprezentativac Makedonije od danas je slobodan igrač, odnosno Lazio od njegove prodaje neće dobiti apsolutno ništa! Uz to, "nebesko-plavi" iz Rima će morati platiti Pandevu 160 000 Eura zbog nanošenja štete igraču, kao i sve sudske troškove. Nakon ove presude oglasili su se odmah i navijači Lazia. Evo nekoliko njihovih komentara iz talijanskih medija :

- "Caro Lotito, da laziale non posso fare altro che godere, sei un incapace!" ( Dragi predsjedniče Lotito, kao navijač Lazia ne mogu a da mi ne bude drago, nesposoban si čovjek! )
- "Ma lo si vuol far capire che Lotito, e' un presidente e al massimo puo' allestire una squadra, che lotta per la salvezza in SERIE B. (LOTITO TACCAGNO )lazio lazio serie B!" ( Pa, zar se ne može shvatiti da Lotito kao maksimum može sastaviti svoju ekipu da se bori za spas u Serie B. Lotito očajnik, Lazio, Lazio u Serie B. )
- "...dopo tutto questo casino che va dalla primavera passata, all'estate ed ora siamo quasi a gennaio, a conclusione si puo' affermare cio':
Societa' Ridicola Calcio Lazio!" ( ...poslije čitavog ovog cirkusa koji se proteže od prošlog ljeta pa do sada, kada smo već praktički u siječnju, kao zaključak se može reći samo jedno : Smiješni nogometni klub Lazio.)
- "BRAVO LOTITO, A GIUGNO HAI RIFIUTATO I 9 MILIONI DI EURO DEL NAPOLI, OGGI INVECE PERDI IL GIOCATORE E DEVI PAGARE 160 MILA EURO E LE SPESE LEGALI!" ( Bravo Lotito, u lipnju prošle godine odbio si 9 milijuna Eura ponudu od Napolija za Pandeva, a danas gubiš igrača besplatno, a uz to ćeš morati platiti 160 000 Eura nanesene štete igraču i sudske troškove. )
-" ahahaah come godo! grande lotito continua cosi! la B si avvicina sempre piu!!!!!!!!!" ( Ahahaah kako uživam! Veliki Lotito, nastavi samo tako! Serie B se sve više približava! )
-" Ih ih ih...Un solo commento LOTITO RESISTI e soprattutto gran momento della lazio ih ih ih!" ( Ih ih ih...samo jedan komentar... Lotito izdrži...posebno sada kada je tvoj Lazio u velikoj formi. )


- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Roma - Genoa - Lazio : otvoren lov na pojačanja!

Doktorica po profesiji, ujedno predsjednica Rome Rosella Sensi želi po svaku cijenu u ovom nadolazećem zimskom prijelaznom roku dovesti napadača koji će zadovoljiti trenera "giallorossa" Claudia Ranierija, a pritom neće puno uzdmati ili bolje rečeno isprazniti kasu kluba. Imena koja se spominju kao potencijalna pojačanja su Kevin Kuranyi, Adriano, David Suazo i Luca Toni.

Fernando Menegazzo, vezni igrač Bordeauxa, mogao bi se vratiti u Italiju. Za njega je veliki interes pokazala Genoa, koji protiv ove solucije ne bi imao ništa protiv. Nema sumnje da bi Menegazzo bio značajno pojačanje u veznom redu za "Grifone", pogotovo po ukusima navijača, koji nisu bili previše oduševljeni prodajom prošlog ljeta Thiago Motte u Inter. Predsjednik Genoe Enrico Preziosi je u pregovorima s Napolijem za razmjenu obrambenih igrača. Put Napulja bi krenuo Francesco Modesto, lijevi bočni igrač, a u Liguriju bi došao Leandro Rinaudo, centralni defanzivac.

U taboru Lazia vlada veliko iščekivanje po povodu dolaska novih igrača u zimskom "Calciomercatu". Sasvim sigurno je da su na izlaznim vratima "pobunjenici" još od početka prvenstva Argentinac Cristian Ledesma ( najbliži je odlasku u Napoli, a kao alternativa spominje se Juventus ), te Goran Pandev koji će se vratiti u Inter. Vijest od jutros kaže da su "biancocelesti" zainteresirani da u svoje redove dovedu napadača Genoe Sergia Floccarija, koji ne dobiva naročito veliku minutažu kod trenera "Ligura" Gian Piera Gasperinija.

Nezadovoljstvo oko najvećih pojačanja proteklog ljeta u Juventusu, a pogotovo oko Felipe Mela iz dana u dan poprima sve veće razmjere. U obranu Juventusovog brazilskog tandema Felipe Melo - Diego u Juventusu je stao i izbornik brazilske reprezantacije Carlos Dunga, koji je rekao da oba Brazilca ne igraju na svojim prirodnim pozicijama na terenu, te zbog toga ne pružaju partije kakve svi od njih očekuju. Sam Brazilac je to isto potvrdio ovih dana izjavivši da trener Ciro Ferrara traži od njega na terenu nešto što on ne može dati. S druge strane, Juventus, koji nije zadovoljan pruženim igrama Felipe Mela, je spreman svoje najveće ljetošnje pojačanje prodati već ove zime, naravno ukoliko stigne adekvatna ponuda. Kao najveći kandidat za kupovinu Brazilca spominje se londonski Arsenal.
- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2009., utorak

Još jedna smjena trenera u Serie A : Pasquale Marino dobio otkaz na klupi Udinesea. Novi trener "Friulana" je Gianni De Biasi

Prije nešto manje od sat vremena dogodila se još jedna smjena trenera u Serie A. Predsjednik Udinesea Giampaolo Pozzo se zahvalio na suradnji, te na svim uspješnim rezultatima koje je Pasquale Marino ostvario s Udineseom u protekle 2 i pol godine, koliko je Marino bio na kormilu "Friulana". Iako Udinese nije odigrao susret u nedjeljnom 17. kolu protiv Cagliarija zbog vremenskih nepogoda, otkaz Marinu je posljedica loših rezultata, kao i trenutni plasmana Udinesea u donjem dijelu tablice Serie A. Novi trener ekipe iz Udina je Gianni De Biasi. 53-godišnji De Biasi je u svojoj trenerskoj karijeri vodio ekipe Cosenze, Spala, Modene, Brescie, Torina, kao i španjolski Levante.

Vijesti iz "Calciomercata" : Fiorentina je po svemu sudeći završila posao oko dovođenja prvog pojačanja u zimskom prijelaznom roku. Kako je već pisano u jednom od prethodnih postova, defanzivni igrač Udinesea Felipe Dias Da Silva će od 2.1.2010. postati igračem Fiorentine, a ovaj transfer će "viole" koštati oko 8 milijuna Eura.

Lazio je također na pragu dovođenja prvog "skalpa" u zimskom prijelaznom roku. Prema pisanju argentinskih sportskih medija "biancocelesti" su postigli sporazum sa Gremiom oko prelaska 25-godišnjeg argentinskog napadača Maxi Lopeza u redove rimljana. Cijena ovog transfera je 3,5 milijuna Eura.

Ukoliko Andrea Dossena, lijevi bočni igrač Liverpoola u prvim danima 2010. godine ne prijeđe u Napoli, alternativa za klub sa juga Italije se zove Francesco Modesto, igrač Genoe, a u Napulju ciljaju i na Cristiana Molinara, defanzivca Juventusa.

Još je neizvjesno gdje će u ovom prijelaznom roku završiti napadač Bayerna Luca Toni, koji je u nemilosti kod trenera Bavaraca Luisa Van Gaala. Najozbiljnija destinacija za Tonija je i dalje Inter, dok akcije Rome oko priobretenja Tonija padaju.

Ciro Ferrara zasada ostaje na trenerskoj klupi Juventusa. Mada, bolje rečeno, njegov status je zamrznut, te se čeka odluka predsjednika Jean-Claude Blanca da ovih dana nađe adekvatno rješenje za užarenu klupu "vecchie signore" koja je nalazi u dubokoj krizi rezultata. Najozbiljniji kandidati za preuzimanje trenerskog mjesta nakon eventualne smjene Ferrare su Nizozemac Guus Hiddink, Dino Zoff, koji je ikona "bianconera" iz prošlih vremena, te Felipe Scolari, dok bi Giovanni Trapattoni , aktuelni izbornik reprezentacije Irske, kandidirao za mjesto tehničkog direktora. Ukoliko se pitanje oko sudbine Ferrare ne riješi do Nove godine, ključne utakmice za njegov eventualni ostanak na klupi "bianconera" bile bi one u Parmi, gdje Juventus gostuje 6.1., te veliki derbi protiv Milana koji je na programu 10.1.2010. godine.
- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dejan Stanković i Thiago Motta propuštaju susret Intera protiv Chieva u narednom 18. kolu Serie A

Talijanski disciplinski sportski savez izrekao je kazne igračima koji su u nedjeljnim utakmicama 17. kola Serie A, kao i u subotnjim utakmicama 19. kola Serie Bzaradili isključenja, ili su dobili prekomjerne žute kartone. Evo popisa igrača koji neće imati pravo nastupa u narednom kolu koje se igra 6.1 ( srijeda ) 2010. godine :
1 utakmica neigranja : Dejan Stanković, Thiago Motta ( Inter ), Darius Stankevicius ( Sampdoria ), Fabio Cannavaro ( Juventus ), Paolo Cannavaro ( Napoli ), Alessandro Lucarelli, Massimo Paci ( Parma ), Guglielmo Stendardo ( Lazio ), Claudio Terzi ( Siena ).

U Serie B 3 utakmice kazne neigranja su dobili : Lorenzo Del Prete, Domenico Maietta ( Frosinone ), Raffaele Schiavi ( Lecce ). Sa 2 utakmice kazne neigranja kažnjen je Antonio Narciso ( Modena ), dok su po 1 utakmicu neigranja dobili Giuseppe De Feudis, Gianluca Segarelli ( Cesena ), Daniele Corvia, Guillermo Giacomazzi ( Lecce ), Alessandro Vinci, Luca Saudatti ( Empoli ), Luis Maria Alfageme ( Grosseto ), Francesco Bega ( Brescia ), Michele Troiano ( Modena ), Paolo Zanetti ( Torino ).
- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2009., nedjelja

Rezultati popodne igranih utakmica 17. kola Serie A

Prije nešto više od sat vremena završene su utakmice nekompletnog 17. kola Serie A igrane ovog popodneva. Treba istaći da su uz utakmicu Fiorentina - Milan danas zbog vremenskih nepogoda odgođene i utakmice Bologna - Atalanta ( koja je najprije bila odgođena sinoć, te se trebala igrati danas od 13 h ), Udinese - Cagliari, te Genoa - Bari. Evo postignutih rezultata u odigranim utakmicama, kao i obzora na dešavanja u njima :

Juventus - Catania 1 : 2 ( Veliku krizu, u kojoj se nalazi Juventus, danas je dodatno produbila posljednjeplasirana ekipa sa tablice Catania. Od prošlog kola novi trener Catanije Siniša Mihajlović je tako ostvario prvu pobjedu na kormilu "Etnea", a s time učinio veliku pomoć Interu koji bi u slučaju večerašnje pobjede nad Laziom stekao prednost na tablici od 9 bodova nad "bianconerima". Pred 15 000 gledatelja na stadionu "Olimpico di Torino" na kojem je neposredno pred utakmicu izmjereno - 4 C stupnja strijelci su bili : 0-1 Jorge Martinez u 23. min iz penala. 1-1 Hasan Salihamidžić u 66. min koji se istina u trenutku postizanja pogotka nalazio u sumnjivoj poziciji zaleđa. 1-2 Mariano Izco u 87. min iz klasičnog kontranapada. Brazilac u redovima Juventusa Felipe Melo je zbog povrede izašao iz igre u 34. minuti, a umjesto njega je ušao strijelac izjednačujućeg gola Hasan "Braco" Salihamidžić. Za vrijeme, a pogotovo nakon utakmice na i oko samog stadiona viđeni su veliki protesti navijača Juventusa zbog loših igara i rezultata koje u zadnjem periodu pružaju torinezi. )

Roma - Parma 2 : 0 ( Prije početka utakmice iskusni defanzivac Parme Christian Panucci, u prošlosti igrač Rome koja je za vrijeme njegovog igranja u dresu "giallorossa" osvojila i Scudetto, pozdravio je gledatelje ispred "Curve Sud", naziva tribine na kojoj su smješteni najžešći navijači Rome, koji su ga pozdravili aplauzom. Strijelci : Nicolas Burdisso u 48. min. 2-0 Matteo Brighi u 91. min. Roma se s ovom pobjedom izjednačila na tablici u bodovima upravo s Parmom, te dijele 4. mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Prvaka. )

Napoli - Chievo 2 : 0 ( Po sunčanom i vrlo hladnom vremenu pred 35 000 gledatelja na stadionu "San Paolo" u Napulju, Napoli je savladao Chievo, te tako već 10 kola zaredom, upravo toliko otkako je došao na mjesto trenera Walter Mazzarri kojem je ovo danas bio 200-ti nastup na klupi u Serie A, ne zna za poraz. Strijelci : 1-0 Marek Hamsik u 7. min iz penala nakon prekršaja golmana Chieva Stefana Sorrentina nad argentinskim napadačem Napolija Gustavo Germanom Denisom. 2-0 Fabio Quagliarella u 87. min nakon asistencije Urugvajca Mariana Bogliacina. Treba reći da je Chievo nakon vodećeg gola Napolija igrao bolje, te je konstantno bio u napadu. Najbolje šanse za "clivense" odnosno za Chievo u tom periodu propustili su Elvis Abbruscato, Sergio Pellissier, Michele Marcolini i Juan Pablo Granoche. Ipak, najbolju priliku na utakmici imao je slovački reprezentativac u redovima "partenopea" Marek Hamsik u 75. minuti utakmice. )

Livorno - Sampdoria 3 : 1 ( Serse Cosmi, trener Livorna, nastavlja sa serijom pobjeda da čini čuda sa ekipom iz pokrajine Toscana, te je trenutno na tablici izvan pozicije koja vodi u Serie B . Danas je na red za poraz došla i Sampdoria, koja se nikako ne može vratiti na stazu pobjeda nakon odličnog početka sezone, kada je nekoliko kola bila i lider na tablici Serie A. Po sunčanom i vrlo hladnom vremenu pred oko 9 000 gledatelja na stadionu "Armando Picchi" u Livornu strijelci su bili : 0-1 Antonio Cassano u 15. min. 1-1 Kolumbijac Nelson Rivas u 39. min. 2-1 Litavac Tomas Danilevicius u 47. min. 3-1 Tomas Danilevicius u 88. min. Sampdoria je od 68. minute igrala s igračem manje zbog isključenja drugog Litavca na današnjoj utakmici Dariusa Stankeviciusa. )

Palermo - Siena 1 : 0 ( Po vrlo hladnom i kišovitom vremenu na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu, nastavlja se serija odličnih rezultata domaćeg sastava na čelu sa odnedavno novim trenerom "Siciliana" Deliom Rossiem. Strijelac : 1-0 Urugvajac Edinson Cavani u 40. min. Siena je danas pružila veliki otpor Palermu, pošto je vršila opsadu gola Palerma u zadnjih 20-ak minuta, te je imala nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, ponajprije preko Massima Maccaronea i Abdel Kader Ghezzala. Najbolju šansu za "rosanero", odnosno za "rozo-crne" imao je Australac Mark Bresciano, početkom drugog poluvremena. )

Inter - Lazio večeras od 20.45 1 : 0 ( Strijelac : Samuel Eto'o u 14. min nakon odlične akcije i centaršuta Dejana Stankovića sa desne strane. Inače utakmica na stadionu "Giuseppe Meazza" je igrana po velikoj hladnoći uz temperaturu od - 8 C . Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : INTER (4-3-1-2) : 12 Julio Cesar ; 13 Maicon, 6 Lucio, 2 Cordoba, 4 Zanetti ; 11 Muntari ( 14 Vieira ), 8 Motta, 19 Cambiasso ; 5 Stanković ; 9 Eto'o ( Balotelli ), 22 Milito ( Materazzi ). LAZIO (3-4-2-1) : 86 Muslera ; 13 Siviglia, 28 Stendardo, 26 Radu, 2 Lichsteiner ; 33 Baronio, 11 Kolarov, 81 Del Nero ( 18 Makinwa ), 23 Meghni ( 74 Cruz ) ; 5 Mauri ; 9 Rocchi ( 4 Firmani ).

Genoa - Bari odgođeno zbog vremenskih nepogoda

Bologna - Atalanta odgođeno zbog vremenskih nepogoda

Fiorentina - Milan odgođeno zbog vremenskih nepogoda

Udinese - Cagliari odgođeno zbog vremenskih nepogoda

Tablica nakon nekompletnog 17. kola Serie A sada izgleda ovako :

1. Inter 39
2. Milan 31 (-1)
3. Juve 30
4. Roma 28
5. Parma 28
6. Napoli 27
7. Palermo 26
8. Sampdoria 25
9. Bari 24 (-1)
10. Fiorentina 24 (-1)
11. Genoa 24 (-1)
12. Chievo 24
13. Cagliari 23 (-1)
14. Udinese 18 (-1)
15. Livorno 18
16. Lazio 16
17. Bologna 16 (-1)
18. Atalanta 13 (-1)
19. Catania 12
20. Siena 12

Lista strijelaca :

11 - Di Natale ( Udinese )
10 - Milito ( Inter )
9 - Totti ( Roma )
8 - Pazzini ( Sampdoria )
8 - Matri ( Cagliari )
8 - Hamsik ( Napoli )
8 - Eto'o ( Inter )
7 - Gilardino ( Fiorentina )
7 - Pato ( Milan )
7 - Trezeguet ( Juventus ) , itd.

Zbog Božićnih i Novogodišnjih praznika naredno 18. kolo Serie A igra se 6.1.2010. godine.

- 18:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

19.12.2009., subota

Zbog vremenskih neprilika odložena utakmica Fiorentina - Milan. Bologna - Atalanta također odložena, ali za sutra u 13 h

Nakon 4 odložene utakmice 19. kola Serie B koje su se trebale odigrati ovog popodneva, a sve zbog vremenskih neprilika, odložene su i dvije utakmice 17. kola Serie A koje su se trebale igrati večeras.
Zbog snijega koji je u obilnim količinama protekle noći padao u Bologni, kao i zbog zaleđenog terena na stadionu "Renato Dall'Ara" u Bologni utakmica Bologna - Atalanta koja se trebala igrati večeras od 18 h odložena je za sutra s početkom u 13 h.
Zbog istog razloga, plus podatak da zbog ledom okovanih sjedalica na tribinama navijači nisu mogli zauzeti mjesta na njima, odgođena je utakmica između Fiorentine i Milana koja se trebala igrati večeras od 20.45 na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi. Datum njenog odigravanja bit će naknadno odlučen.
Iz identičnih razloga odgođena je i sutrašnja utakmica u Udinama između Udinesea i Cagliarija.
- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 19. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 19. kola Serie B igrane ovog popodneva. Treba reći da su 4 utakmice zbog vremenskih nepogoda odložene, kao i podatak da su sve ekipe iz vrha tablice danas poražene. Evo rezultata i obzora na sve odigrane utakmice :

Sassuolo - Salernitana odgođeno zbog snijega ( Inače, pred samu utakmicu temperatura u Modeni je bila - 3 C, uz obilan snijeg koji je neprestano padao protekle noći, koji se na samom travnjaku pretvorio u led. )

Brescia - Modena 1 : 0 ( Ovaj susret na stadionu "Mario Rigamonti" pred 3 000 gledatelja igran je također po vrlo hladnom vremenu uz temperaturu od - 2 C. Brescia do ove utakmice više od mjesec dana nije okusila slast pobjede. Utakmica protiv Modene je bila od vitalnog značaja za trenera "bresciana" Giuseppea Iachinija, kojemu je samo pobjeda garantirala ostanak na klupi. Strijelac : 1-0 Francesco Flachi u 88. min prekrasnim golom. Inače, Flachi je ušao u igru u 2. poluvremenu umjesto kapetana Brescie, danas indisponiranog Davide Possanzinija. Nedugo prije pobjedonosnog gola Brescie, Modena je imala odličnu šansu za postizanje gola, no centarfor "kanarinaca" Salvatore Bruno je pogodio stativu. )

Cittadella - Ancona odgođeno zbog snijega

Gallipoli - Reggina 2 : 1 ( U malom južnom derbiju više volje za ostvarenjem 3 boda prikazali su nominalno domaći sastav, s obzirom da Gallipoli sve svoje domaće utakmice igra u Lecceu. Strijelci : 0-1 Emiliano Bonazzoli u 29. min. iz klasičnog kontranapada. 1-1 Manuel Mancini u 53. min nakon odlične asistencije Samuela Di Carminea. 2-1 Massimiliano Scaglia u 61. min. U posljednjim sekundama utakmice golman Gallipolija Carlo Sciarone je spasio pobjedu svojoj ekipi intervenirajući ispred napadača Reggine koji su se našli u odličnoj poziciji za postizanje gola. )

Vicenza - Torino 1 : 0 ( "Vicentini" su danas po vrlo hladnom vremenu i pred 6 000 gledatelja više pokazali, te su zasluženo odnijeli pobjedu nad Torinom. Najbolje šanse za "granatu", odnosno za goste propustili su David Di Michele i Daniele Vantaggiato u samom finišu susreta. Strijelac pobjedonosnog pogotka za Vicenzu je bio Riccardo Sgrigna u 79. min. )

Triestina - Piacenza odgođeno zbog snijega

Mantova - Crotone odgođeno zbog snijega

Grosseto - Frosinone 2 : 1 ( "Ciociari", odnosno ekipa u žutim dresovima iz Frosinonea nije uspjela svojim zadnjim pobjedama u prethodnim kolima dati kontunuitet, te sa gostovanja u pokrajini Toscana vraćaju se poraženi. Strijelci : 1-0 Čileanac Maurizio Pinilla u 10. min iz penala nakon prekršaja nad Luigiem Consonniem. 2-0 Carl Valeri, australski internacionalac u 28. min. U finišu 1. poluvremena zbog tuče koja je izbila na terenu između nekoliko igrača iz obje ekipe Frosinone je ostao s 9 igrača, zbog isključenja defanzivaca Lorenza Del Pretea i Domenica Maiette. 2-1 Fabio Mazzeo u 61. min. Do kraja utakmice gosti su s 2 igrača manje pokušavali doći do izjednačenja, no bez uspjeha. )

Albinoleffe - Empoli 2 : 0 ( Neočekivano indisponiranu utakmicu odigrao je danas Empoli. Na temperaturi od - 3 C i pred 2 500 gledatelja Albinoleffe je sasvim zasluženo došao do pobjede. Zanimljivo da su oba pogotka za Albinoleffe postigli obrambeni igrači. U uvodnim minutama odlične šanse za "seriane", odnosno za domaći sastav nisu iskoristili Marco Cellini i Francesco Ruopolo. Strijelci : 1-0 Gabriele Perico u 29. min. 2-0 Luigi Sala u 60. min. )

Ascoli - Padova 1 : 0 - odigrano sinoć

Cesena - Lecce 3 : 1 - odigrano sinoć

Tablica nakon nekompletnog 19. kola Serie B sada izgleda ovako :

1. Lecce 34
2. Ancona 33 (-1)
3. Cesena 32
4. Sassuolo 31 (-1)
5. Empoli 31
6. Grosseto 29
7. Modena 28
8. Frosinone 28
9. Vicenza 27
10. Torino 26
11. Padova 25
12. Brescia 25
13. Gallipoli 25
14. Crotone 24 (-1)
15. Triestina 24 (-1)
16. Reggina 22
17. Cittadella 21 (-1)
18. Albinoleffe 20
19. Ascoli 19
20. Piacenza 17 (-1)
21. Mantova 15 (-1)
22. Salernitana 11 (-1)

Lista strijelaca :

12 - Bianchi ( Torino )
12 - Mastronunzio ( Ancona )
10 - Caracciolo ( Brescia )
10 - Pinilla ( Grosseto )
9 - Eder ( Empoli )
9 - Corvia ( Lecce )
8 - Antenucci ( Ascoli )
8 - Noselli ( Sassuolo ) , itd.

Zbog Božićnih i Novogodišnjih praznika naredno 20. kolo Serie B igra se 5.1.2010. godine.

- 17:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

U prvim utakmicama 19. kola Serie B pobjede Ascolija i Cesene. Sve ostale utakmice na programu danas

Sinoć su odigrane prve utakmice 19. kola Serie B. Ascoli je na svome terenu autogolom svoga bivšeg centarfora savladao Padovu, dok je goropadna Cesena deklasirala lidera prvenstva Lecce. Sve ostale utakmice ovoga kola igraju se danas od 15.30.

Ascoli - Padova 1 : 0 ( Strijelac pobjedonosnog pogotka na stadionu "Del Duca" : 1-0 Andrea Soncin u 2. min - AG. Zanimljivo da je Soncin, inače centarfor Padove, do prošle sezone nastupao za Ascoli. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : ASCOLI: Guarna,Ciofani, Portin, Antenucci, Di Donato, Sommese, Giallombardo, Amoroso, Luci, Micolucci, Bernacci. Na raspolaganju su bili : Frezzolini, Giorgi, Silvestri, Lupoli, Jaager, Potenza, Mattila. Trener : Giuseppe Pillon.
PADOVA: Agliardi, Cesar, Faěsca, Trevisan, Renzetti, Bovo, Italiano, Cuffa, Rabito, Soncin, Di Nardo. Na raspolaganju su bili : Cano, Giovannini, Filippini, Darmian, Patrascu, Jidayi . Trener : Carlo Sabatini. )

Cesena - Lecce 3 : 1 (( U velikom derbiju na stadionu "Dino Manuzzi" goropadna Cesena na svome terenu melje sve protivnike. Strijelci : 1-0 Guilherme Raymundo Do Prado u 45. min. 2-0 Guilherme Raymundo Do Prado u 47. min. 3-0 Emanuele Giaccherini u 59. min. 3-1 Daniele Corvia u 74. min. Lecce je od 57. min. igrao s igračem manje zbog isključenja Raffaela Schiavija. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : CESENA (3-5-1-1): Antonioli; Volta, Lauro, Piangerelli; Schelotto, Segarelli (od 58. Pedrelli), De Feudis, Parolo, Giaccherini (od 68. Colucci); Do Prado (od 78. Malonga); Bucchi.
Na raspolaganju su bili : Tardioli, Petti, Giunchi, Espinal. Trener : Pierpaolo Bisoli.
LECCE (4-3-1-2): Rosati; Angelo, Schiavi, Fabiano M., Giuliatto; Munari, Edinho, Giacomazzi (od 66. Belleri); Defendi; Corvia, Marilungo (od 57. Terranova). Na raspolaganju su bili : Petrachi, Mesbah, Bergougnoux, Lepore, Baclet. Trener : Riccardo Pavese. ))
- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2009., petak

Najava 17. kola Serie A, posljednjeg u ovoj 2009. godini

Ovog vikenda u standardnim terminima igra se 17. po redu, posljednje kolo u ovoj 2009. godini. Derbi kola je utakmica u Firenzi gdje se sastaju Fiorentina - Milan. Poslije današnjeg teškog ždrijeba za obje ekipe za 1/8 finala u Ligi Prvaka o čemu je bilo pisano u prethodnom postu, ove dvije odlične ekipe će koplja uvrstiti u prvenstvu. Evo parova, kao i najave svih utakmica :

Bologna - Atalanta subota od 18 h ( Ovo je iznimno važna utakmica za obje ekipe što se tiče njihove pozicije na tablici. "Orobici" odnosno Atalanta nije uspjela pobjediti na stadionu "Renato Dall'Ara punu 51 godinu, u periodu od 1949. pa do 2000. godine. U njihovom zadnjem dvoboju slavili su gosti rezultatom 0 : 1 , a desilo se to 2008. godine. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ove dvije ekipe na stadionu u Bologni je 27 - 10 - 4 ; 27 pobjeda Bologne, 10 remija, 4 pobjede Atalante. )

Fiorentina - Milan subota od 20.45 ( Na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi gdje se očekuje posjet preko 40 000 gledatelja igra se centralni meč ovoga kola. "Rossoneri" će nastojati da se iskupe za neplanski poraz u prošlom kolu na svome stadionu od Palerma, dok "viole" u ovu utakmicu ulaze nakon poraza u Veroni protiv Chieva. U njihovom zadnje duelu u Firenzi, koji je bio odigran 31.5.2009. godine slavio je Milan rezultatom 0 : 2 , a golove su postigli Ricardo Pleite Kaka' i Alexander Pato. Ukupan omjer im je 29 - 19 - 21 . )

Genoa - Bari nedjelja od 15 h ( Kada se pogleda tablica odmah je uočljivo i to da se i ova utakmica može smatrati derbijem kola. "Il Grifone", odnosno Genoa u ovu utakmicu ulazi s porazom ranjena od poraza u srazu s Valenciom, kao i od ispadanja iz Europa League. "Pugliesi", odnosno Bari je zadnju svoju pobjedu na stadionu "Luigi Ferraris" slavio u 4. mjesecu 1992. godine kada je bilo 1 : 3 . U njihovom zadnjem susretu u sezoni 1994/95. bilo je 1 : 1 . Za Genou u ovoj utakmici neće igrati kažnjeni Salvatore Bocchetti. Ukupan omjer im je 14 - 5 - 1 . )

Juventus - Catania ( "Bianconeri" se jednostavno u ovom susretu moraju "vaditi" za loše igre i rezultate u prethodnim kolima. S druge strane, debi novog trenera na klupi "Siciliana" Siniše Mihajlovića je završio porazom, no on svoje iskupljenje teško može tražiti u Torinu. Catania je uspjela jednom odnijeti pobjedu protiv Juventusa na starom stadionu "Il Comunale", a bilo je to 1963. godine. U njihovom zadnjem susretu u sezoni 2008/09. bilo je 1 : 1 . U sastavu Juventusa pravo nastupa nema kažnjeni Cristian Poulsen. Ukupan omjer im je 7 - 3 - 1 . )

Livorno - Sampdoria ( "Blucerchiati", odnosno Sampdoria nije nikada slavila u gostima kod Livorna na stadionu "Armando Picchi". Ove dvije ekipe su se sastajale prije 20-ak dana, i to u kupu Italije. Utakmica je igrana u Genovi, a slavio je Livorno s 1 : 2 , uz oba pogotka Litvanca Tomasa Danileviciusa. U njihovom zadnjem susretu u Serie A koji je odigran u sezoni 2007/08. slavili su "amaranto", odnosno Livorno rezultatom 3 : 1. Ukupan skor im je 4 - 3 - 0 . )

Napoli - Chievo ( Ovo je njihov 4. susret na stadionu "San Paolo" u Napulju, gdje su "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" iz Verone ostvarili samo 1 bod, i to u Serie B 1999. godine. U prošloj sezoni uvjerljivu pobjedu odnijeli su "partenopei" s 3 : 0 . U redovima Napolitanaca pravo nastupa u ovoj utakmice nema njihov ponajbolji igrač i ljubimac navijača Argentinac Ivan Ezequiel Lavezzi. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie A im je 1 - 0 - 0 . )

Palermo - Siena ( "Rosanero", odnosno "rozo-crni" na krilima prošlotjedne velike pobjede nad Milanom dočekuju na svome "renzo Barbera" stadionu "crno-bijele" iz Siene. 28.1.2006. slavila je Siena rezultatom 1 : 3 , nakon čega je otkaz na klupi Palerma dobio Luigi Del Neri. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie A im je 3 - 1 - 2 . )

Roma - Parma ( Vrlo uzbudljiv meč se očekuje i na stadionu "Olimpico di Roma" gdje "gialorossi" dočekuju zahuktalu Parmu. "Emiliani", odnosno Parma nije pobijedila u Rimu od 1997. godine, kada je bilo 0 : 1 , uz pobjedonosni gol Hernana Crespa, dok remi nije zabilježen od 2000. godine. U njihovom zadnjem susretu koji je odigran u sezoni 2007/08. bilo je uvjerljivih 4 : 0 za Romu. Za Romu pravo nastupa u ovoj utakmici nema Simone Perrotta. Ukupan omjer im je 13 - 4 - 1 . )

Udinese - Cagliari ( Ovdje je tradicija potpuno na strani "Friulana", odnosno "crno-bijelih" iz Udina. U zadnjih 9 međusobnih susreta na stadionu "Friuli" domaći sastav je slavio u 8 navrata. U prošloj sezoni bilo je teniskih 6 : 2 za Udinese. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ove dvije ekipe u okviru Serie A je 10 - 4 - 1 . )

Inter - Lazio nedjelja od 20.45 ( "Biancocelesti" stižu u Milano kako bi nakon pobjede u prošlome kolu nad Genoom dali kontinuitet svojoj igri i prije svega rezultatu. Zadnju svoju pobjedu na stadionu "Giuseppe Meazza" nad Interom Lazio je zabilježio 18.10.1998. godine kada je bilo nevjerojatnih 3 : 5 , uz jedan pogodak Roberta Mancinija. U prošloj sezoni slavio je Inter rezultatom 2 : 0 . U redovima Intera neće igrati kažnjeni Wesley Sneijder, a kod Lazia njihov najbolji igrač Argentinac Mauro Zarate'. Ukupan skor im je 37 - 23 - 7 . )
- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Talijanski klubovi bez sreće u ždrijebu za Ligu Prvaka i Europa League

Ovog popodneva u Nyonu je održan ždrijeb za 1/8 finala Lige Prvaka, te za 1/16 finala Europa League. Talijanski klubovi nisu bili miljenici sreće što se tiče suparnika dobijenih na današnjem izvlačenju. Komentari iz Italije su jednoglasni, a glase otprilike ovako : "Un sorteggio da brividi", ili u prijevodu "Ždrijeb da se naježiš" ! Ne može se točno procijeniti koja je ekipa prošla bolje, ali pođimo redom.

Inter - Chelsea ( Ekipa iz Londona je bila jedna od najtežih suparnika koje je Inter mogao izvući. Jose' Mourinho će se tako vratiti na Stamford Bridge, ali u ulozi protivnika "plavaca". S druge strane, trener Chelseaja Carlo Ancelotti je imao samo jednu želju prije izvlačenja parova za 1/8 finala : izbjeći Milan! Sreća mu se osmjehnula, ali samo u relativnom smislu, s obzirom da će izaći na megdan gradskom rivalu svoga bivšeg kluba, Interu. Inter je u prvoj utakmici domaćin 24.2., uzvrat se igra 16.3. u Londonu. )

Milan - Manchester United ( Puno bolje nisu prošli ni "rossoneri", s obzirom da im je današnji ždrijeb donio "crvene đavole" iz Machestera. Sasvim sigurno je da će Englezi biti teško premostiva prepreka za Milan, no Leonardova ekipa je već pokazala ove sezone da se s njima nikada ne zna. "Spice boy" odnosno David Beckham će tako imati vatreni povratak na travnjak u Machesteru, gdje je proveo puno fantastičnih trenutaka u karijeri. Kao i Inter, Milan će prvu utakmicu igrati na svome stadionu 16.2., dok je uzvrat 10.3. u Manchesteru. )

Bayern Munchen - Fiorentina ( Nakon ždrijeba trener Fiorentine Cesare Prandelli je ironično rekao da je bilo bolje da je njegova ekipa završila na 2. mjestu u svojoj grupi, jer su dobili najjačeg suparnika od drugoplasiranih ekipa koje su im mogli dopasti u ždrijebu. Tako će Luca Toni, ukoliko ostane u Bayernu a za to su prilično male šanse, gostovati na donedavno "svome stadionu", gdje se u dresu Fiorentine nazabijao golova. Prva utakmica igra se u Munchenu 17.2., dok je uzvrat 9.3. u Firenzi. )

U Europa League puno više sreće nisu imali ni Roma, odnosno Juventus.
Rimljani su za protivnika u 1/16 finala dobili grčki Panathinaikos. Prvi susret se igra 18.2. u Ateni, dok je uzvrat 25.2 na rimskom Olimpicu.
Juventus će igrati protiv Ajaxa iz Amsterdama, i on će također prvu utakmicu igrati u gostima 18.2., dok je revanš 25.2. na torinskom Olimpicu.
- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 19. kola Serie B, posljednjeg u ovoj 2009. godini

Ovog vikenda igra se posljednje 19. kolo Serie B u ovoj 2009. godini. Od onih zanimljivijih parova ovoga kola svakako treba izdvojiti večerašnji duel između Cesene i Leccea, kao i sutrašnji južni derbi između Gallipolija i Reggine. Evo parova, te najave svih utakmica :

Ascoli - Padova petak od 19 h ( Zadnji svoj međusobni susret ove dvije ekipe igrale su u sezoni 1993/94., kada je slavio domaći sastav. Golgeter "veneta" odnosno Padove Andrea Soncin se vraća na stadion "Del Duca" gdje je u prošlosti proveo nekoliko odličnih sezona u dresu Ascolija. U redovima Padove pravo nastupa zbog kazne nema albanski internacionalac Cani. Ukupan omjer ikada odigranih susreta između ove dvije ekipe u okviru Serie B koje su odigrane u Ascoliju je 2 - 0 - 1 ; 2 pobjede Ascolija, 0 remija, 1 pobjeda Padove. )

Cesena - Lecce petak u 20.45 ( Ovo je zasigurno veliki derbi kola u kojem se sastaju ekipe koje jurišaju na izravni plasman u Serie A. Cesena je prije svega izrazito domaćinska momčad gdje u pravilu svi gosti loše prolaze. Večeras se na stadionu "Dino Manuzzi" očekuje i odlična posjeta, te velika podrška "romagnolima" u jurišu na novu pobjedu. Tradicija u ovom paru je dosta šarolika. Igrali su međusobno i 3 susreta u okviru Serie A, sva tri puta trijumf je zabilježila domaća ekipa, dakle Cesena. U sastavu Leccea večeras neće nastupiti kažnjeni vezni igrač Giuseppe Vives. Ukupan omjer im je 3 - 7 - 4 . )

Albinoleffe - Empoli subota od 15.30 ( Empoli se nalazi u odličnoj formi, te će na ove Božićne, odnosno Novogodišnje praznike htjeti otići sa samog vrha tablice Serie B. Ove dvije ekipe imaju na kontu samo dvije ikada odigrane utakmice u okviru Serie B. Zanimljivo je to da su obje igrane u istom periodu, u 2. mjesecu prethodnih sezona, i obje su završile istim rezultatom, 0 : 0 . Ukupan omjer im je dakle 0 - 2 - 0 . )

Brescia - Modena ( Tradicija igranih utakmica na stadionu "Mario Rigamonti" je uvjerljivo na strani "bresciana". Ekipi trenera Giuseppea Iachinija treba pobjeda nakon razočaravajućih rezultata u posljednjim kolima. No, Modena se trenutno nalazi u odličnoj formi, te je i visoko plasirana na tablici Serie B. "Emiliani" odnosno gosti iz pokrajine Emilia nisu pobjedili na gostovanju u Bresciji od 1994. godine. Za Bresciu u ovoj utakmici pravo nastupa zbog kazne nema Mareco. Ukupan omjer im je 17 - 11 - 4 . )

Cittadella - Ancona ( Gosti iz pokrajine "Marche" nisu nikada slavili pobjedu na stadionu "Tombolato" u mjestašcu Cittadella, nadomak grada Padove. Štaviše, jedini pogodak za "dorice", odnosno za Anconu na gostovanju kod Cittadelle postigao je Dražen Bolić 2002. godine, a trenirao ih je tada Luciano Spalletti. No, ubojiti dvojac Colacone - Mastronunzio, i ostatak društva tradiciju žele srušiti. U redovima Ancone pravo nastupa zbog kazni nemaju Catinali i Cosenza. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 2 - 1 - 0 . )

Gallipoli - Reggina ( Ove dvije ekipe nisu se nikada ranije susretale u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. No, emocija i uzbuđenja sigurno neće nedostajati, jer se radi o rivalima s juga Italije, pa se ova utakmica može smatrati i mini-derbijem. Gallipoliju su bodovi neophodni, dok s druge strane Reggina je u posljednjih par kola nanizala nekoliko pobjeda, ako se izuzme krah u pretprošlom kolu protiv Sassuola na svome terenu. U redovima "Salentina", odnosno Gallipolija neće igrati kažnjeni Abbate. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Frosinone ( "Ciociari", odnosno "žuti" iz Frosinonea se polako vraćaju u formu kakva ih je krasila u prvoj fazi prvenstva, kada su bili neprikosnoveni lider na tablici Serie B. No, suparnik u subotu nije iz reda lakih. 30.5.2009. godine odigrali su svoj zadnji međusobni susret u Grossetu, kada su slavili "maremmani", odnosno domaći sastav rezultatom 2 : 1 , a oba pogotka za Grosseto je postigao Čileanac Nicolas Cordova. Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je 2 - 1 - 0 . )

Mantova - Crotone ( Obje ekipe u ovom susretu imaju imperativ osvajanja bodova. Gosti iz južne talijanske pokrajine Calabria nisu nikada slavili na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi, te su u oba odigrana susreta izašli kao poraženi, uz gol-razliku od 6 : 2 u korist domaćeg sastava iz pokrajine Lombardia. Ukupan omjer im je dakle 2 - 0 - 0 . )

Sassuolo - Salernitana ( Domaći sastav pruža iz kola u kolo neočekivano dobre rezultate, i trenutno drže visoko 4. mjesto na tablici, dok Salernitani bodovi trebaju za kakvu - takvu nadu za bijeg sa začelja. 24.1.2009. godine ova dva subotnja suparnika odigrali su jedinu dosada odigranu utakmicu u okviru Serie B. Slavio je Sassuolo rezultatom 1 : 0, uz pogodak Pensalfinija. U sastavu domaćeg sastava iz pokrajine Emilia neće igrati kažnjeni defanzivac Minelli. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Triestina - Piacenza ( Zanimljivost u ovom paru je taj da "alabardati" odnosno Triestina nikada nije slavila na svome stadionu "Nereo Rocco" protiv Piacenze. U zadnja 4 njihova susreta u Trstu viđena su 4 remija. Ukupan omjer im je 0 - 5 - 2 . )

Vicenza - Torino ( Tradicija igara na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi između ove dvije ekipe je u potpunom ekvilibrijumu, gdje su i Vicenza i Torino zabilježili po jednu pobjedu, uz 1 remi. No, veliki predratni šampionski sastav Torina slavio je u okviru Serie A u 40.-im godinama prošlog stoljeća u 4 utakmice zaredom na gostovanju u Vicenzi. Ukupan omjer ikada igranih utakmica u Serie B im je 1 - 1 - 1 . )
- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2009., četvrtak

Roma suvereno osvojila 1. mjesto u grupi, dok Genoa svoj odlučujući susret za prolazak dalje igra večeras od 19 h protiv Valencie

Večeras nastupe u posljednjim utakmicama svojih grupa u Europe Leagueu imaju Genoa i Lazio.
I dok "biancocelesti", koji od 21.05 dočekuju na svome stadionu Levski iz Sofije, više nemaju nade za prolazak dalje, Genou očekuje odlučujućih 90 minuta borbe sa Valenciom, iz koje ih samo pobjeda vodi u daljnju fazu natjecanja. Trener "Ligura" Gian Piero Gasperini je najavio totalnu ofanzivu na gol španjolske ekipe, a dodatnu pomoć će im biti i podrška od oko 30 000 navijača, koliko ih se predviđa za večerašnji ogled na stadionu "Luigi Ferraris" u kvartu "Marassi" u Genovi. Evo vjerojatnih sastava : GENOA (3-4-3): Scarpi, Biava, Moretti, Bocchetti, Rosi, Milanetto, Jurić, Criscito, Palacio, Crespo, Palladino. Trener : Gasperini.
VALENCIA (4-2-3-1): Moya, Miguel, Navarro, Alexis, Dealbert, Hernandez, Albeida, Marchena, Mata, Banega, Villa. Trener : Emery.

Lazio - Levski Sofija 0 : 1 ( Strijelac : 0-1 Yovov u 60. min. )

Genoa - Valencia 1 : 2 ( Strijelci : 0-1 Bruno 45. min. 1-1 Crespo u 50. min. 1-2 David Villa u 94. min. Isti igrač je u 85. min promašio penal. )

Roma je svoj posljednji nastup u skupini imala sinoć, zabilježivši uvjerljivu pobjedu u Sofiji nad CSKA s 0 : 3, te je osvojila 1. mjesto na tablici u svojoj grupi. Treba reći da je trener Rome Claudio Ranieri na teren izveo rezervnu postavu "giallorossa" sa nekoliko mladih, nadarenih igrača, koji bi u budućnosti mogli postati stupovi rimske ekipe. Najveći simbol ove današnje Rome, poslije naravno Francesca Tottija, Daniele De Rossi je poželio da u ždrijebu za daljnji krug Europa League Roma dobije Liverpool, odnosno svog bivšeg suigrača Alberta Aquilanija za protivnika.


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1/8 finala kupa Italije : Inter - Livorno 1 : 0 . Interu u 1/4 finala protivnik će biti bolji iz dvoboja Juventus - Napoli

Sinoć je odigrana prva utakmica 1/8 finala kupa Italije. U Milanu, na stadionu "Giuseppe Meazza" pred malobrojnom publikom, na temperaturi od - 2 C, Inter je minimalnim rezultatom savladao Livorno, te se tako plasirao u 1/4 finala gdje ćemu protivnik biti bolji iz dvoboja Juventusa i Napolija.
Inter - Livorno 1 : 0 ( Strijelac : 1-0 Wesley Sneijder u 60. min. iz slobodnog udarca. "Nerazzurri" su dva puta pogodili stativu preko Dejana Stankovića i Wesleya Sneijdera, a odlične dvije šanse su propustili i David Suazo i Diego Milito. Jedinu ozbiljnjiju šansu pred golom Intera Livorno je stvorio tek u finišu susreta preko Cristiana Lucarellija. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : INTER (4-3-1-2): 1 Toldo; 29 Donati, 6 Lucio, 26 Chivu, 11 Muntari; 14 Vieira, 5 Stanković, 8 Thiago Motta; 10 Sneijder; 45 Balotelli, 18 Suazo.Na raspolganju su bili : 12 Julio Cesar, 9 Eto'o, 13 Maicon, 19 Cambiasso, 22 Milito, 28 Stevanović. Trener : José Mourinho.
LIVORNO (3-5-2): 11 Benussi; 2 Perticone, 4 Rivas, 13 Knežević; 5 Marchini, 8 Bergvold, 24 Mozart, 83 Candreva, 46 Pieri; 9 Danilevicius, 99 Lucarelli. Na raspolaganju su bili : 1 De Lucia, 3 A.Filippini, 7 Pulzetti, 18 Dionisi, 59 Diniz, 77 Raimondi, 90 Simeoni. Trener : Serse Cosmi. )

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2009., srijeda

Luca Toni od 1. mjeseca 2010. novo pojačanje Intera! U međuvremenu, "nerazzurri" večeras utakmicom protiv Livorna otvaraju 1/8 finala kupa Italije

Napadač minhenskog Bayerna Luca Toni će od 1. mjeseca 2010. godine igrati u Interu. Dogovor između dviju strana je postignut, po kojem će Toni od Intera dobiti 2,5 milijuna Eura. Još se ne zna da li će Inter u cjelosti otkupiti njegov ugovor, ili će doći kao posuđeni igrač. Ako se ove informacije koje dolaze iz talijanskih medija obistine, bit će to povratak u Italiju visokog, rasnog golgetera iz Bavarske nakon njegovih neslaganja sa trenerom Bayerna Luisom Van Gaalom. Motiv povratka Tonija u talijansku Serie A leži isključivo u želji za konstantnim igranjem, kao i za nastupom za reprezentaciju Italije na predstojećem SP u Južnoj Africi.

Znalo se već od prije nekoliko mjeseci da će Francesco Totti produžiti ugovor s Romom do 2014. godine, što bi značilo do okončanja karijere. Službeno objavljivanje te vijesti bi trebalo uslijediti u narednim satima. Nakon isteka ugovora Totti se seli u fotelju direktora "rimske vučice".

Nakon jučerašnje vijesti da bi se u glavni grad, u dres "nebesko-plavih" mogao vratiti Juan Sebastian Veron, Claudio Lotito, predsjednik Lazia, najavljuje moguću kupovinu playmakera Udinesea Gaetana D'Agostina.

Na kupnju igrača uvelike se spremaju i u Milanu. I dok se Manchester United raspituje o Huntelaaru, Adriano Galliani razmišlja da u ovom zimskom prijelaznom roku dovede dvojicu extra - igrača. Riječ je o napadaču i glavnoj zvijezdi Udinesea Antoniu Di Nataleu, te o reprezentativcu Srbije koji igra za moskovski CSKA Milošu Krasiću.

Večeras utakmicom između Intera i Livorna otvara se 1/8 finala kupa Italije. Igra se samo jedna utakmica. U slučaju pobjede potencijalni Interov suparnik u 1/4 finala bit će bolji iz dvoboja Juventus - Napoli. Sve ostale utakmice igraju se 12.,13., odnosno 14.1. Evo svih parova :

Fiorentina - Chievo 14.1 od 14 h
Lazio - Palermo 14.1 od 21 h
Juventus - Napoli 13.1 od 20.45 h
Inter - Livorno 16.12 od 21 h
Milan - Novara 13.1 od 16 h
Udinese - Lumezzane 14.1 od 18.30 h
Roma - Triestina 12.1 od 21 h
Genoa - Catania 12.1 od 18.30 h
- 15:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

15.12.2009., utorak

Novosti iz nadolazećeg zimskog "Calciomercata"

Kako se sve više bliži otvaranje zimskog "Calciomercata" pojedine ekipe su već u aktivnim pregovorima i dogovorima sa potencijalnim pojačanjima, odnosno s klubovima u čijem su oni vlasništvu.

U Inter dolazi novo pojačanje. Radi se o mladom veznom igraču, 18-godišnjem Nigerijcu Obiori Nwanko. Nwanko bi bio u dvojnom vlasništvu između Intera i Parme.

Nakon što bi Andrea Dossena, lijevi bočni igrač Liverpoola, trebao u prvim danima zimskog "Calciomercata" prijeći u Napoli, "partenopei" odnosno Napolitanci studiraju mogućnost dolaska zaboravljenog veznog igrača Lazia, inače Argentinca, Cristiana Ledesme. Ledesma bi podno Vezuva došao u zamjenu za Lucu Cigarinija, reprezentativca mlade selekcije Italije, koji je relativno nezadovoljan malom minutažom u ekipi Waltera Mazzarrija.

Odlična, ali i pomalo senzacionalna vijest ovih dana okupira glave navijača Lazia : Argentinac Juan Sebastian Veron bi se možda ove zime mogao vratiti i zaigrati za "biancoceleste". Veron je jedan od igrača-simbola Lazia u njegovim zlatim 2000.-im godinama, te se njemu samome ova mogućnost svidjela. Ipak, sam igrač je trenutno fokusiran na klupsko prvenstvo svijeta na kojem on nastupa sa svojim Estudiantesom, te bi se o njegovom eventualnom povratku u Rim razmatralo kroz nekoliko dana.

Lazio je na pragu dovođenja pojačanja iz Brazila. Mladi defanzivni igrač Gremia Rever bi trebao uskoro potpisati ugovor s "biancocelestima", koji bi ga platili oko 5 milijuna Eura.

Felipe Dias da Silva, 25-godišnji defanzivni igrač Udinesea bi trebao također ovih dana pojačati redove Fiorentine. Pantaleo Corvino, sportski direktor "viola" spreman je platiti 10 milijuna Eura za ovog igrača koji bi po mišljenu Corvina poboljšao kvalitetu u zadnjoj liniji tima iz Firenze. U objektivu kluba iz Toscane nalaze se i napadači Takayuki Morimoto iz Catanije, kao i Alessandro Matri iz Cagliarija.

Cristian Molinaro, 26-godišnji lijevi bočni igrač Juventusa bi mogao ove zime preseliti u Bundesligu. Za njega su veliki interes pokazali HSV i Hoffenheim, a ako ostane u Italiji mogao bi da pojača redove Napolija.

Juventusu je jasno da će u narednom periodu biti prisutna praznina u veznom redu zbog čestih povreda Sissoka, a na oko 60 dana pauze primoran je i Mauro German Camoranesi. Stoga su čelni ljudi Juventusa uputili ponudu Atletico Madridu za 28-godišnjeg argentinskog veznjaka Maxi Rodrigueza.

Sportski direktor Barija Giorgio Perinetti je izjavio da će Bari nastojati dovesti barem dva pojačanja u napadu za drugi dio ove sezone. Imena koja se najčešće spominju su Stefano Guberti, 26-godišnji igrač Rome, koji je prije dolaska u Rim igrao sa uspjehom u Bariju, te David Sauzo, 30-godišnji napadač iz Hondurasa koji ne dobija dovoljnu minutažu kod Jose' Mourinha u Interu.


- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Talijanski disciplinski sportski savez izrekao kazne isključenim igračima u prošlom kolu

Kao i svakog utorka talijanski discplinski sportski savez izrekao je kazne igračima koji su dobili crvene, ili prekobrojne žute kartone u proteklom kolu. Evo popisa kažnjenih igrača u Serie A i Serie B :

1 utakmica neigranja : Ivan Ezequiel Lavezzi + 10 000 Eura kazne ( Napoli ), Salvatore Bocchetti ( Genoa ), Miguel Angel Britos ( Bologna ), Giuseppe Mascara ( Catania ), Wesley Sneijder ( Inter ), Stefano Lucchini i Andrea Poli ( Sampdoria ), Simone Perrotta ( Roma ), Christian Poulsen ( Juventus ) i Mauro Zarate' ( Lazio ).

U Serie B svi sa po jednom utakmicom neigranja kažnjeni su : Vives ( Lecce ), Galeoto ( Crotone ), Passoni ( Albinoleffe ), Abbate ( Gallipoli ), Cani ( Padova ), Castro ( Piacenza ), Catinali i Cosenza ( Ancona ), Mareco ( Brescia ), Minelli ( Sassuolo ). Trener Leccea Luigi Del Canio kažnjen je sa dvije utakmice nevođenja svoje ekipe s klupe zbog isključenja i odgurivanja suca u subotnjoj utakmici njegove momčadi protiv Ascolija.

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prve operacije za zimski "Calciomercato" več počele : Edinson Cavani iz Palerma prelazi u Inter. Za Pandeva zagrizao i Juventus

Zimski "Calciomercato" se otvara već u prvim danima Nove 2010. godine. Neke operacije, odnosno transferi su već sada pred realizacijom.
Urugvajski napadač Palerma Edinson Cavani po svemu sudeći bit će novo pojačanje Intera. 22-godišnji Cavani će u Milano doći u dvojnom vlasništvu između Palerma i Intera, a ukupna njegova cijena je 10 milijuna Eura.

Inter zasigurno očekuje rasplet situacije oko makedonskog reprezentativca Gorana Pandeva, koji je kod predsjednika Lazia Claudia Lotita "na ledu" već pola godine. Pandev istina trenira sa ostalim prvotimcima, ali po odluci Lotita, a u dogovoru sa trenerom Davide Ballardinijem ne nastupa na utakmicama Lazia. Za Pandeva se ovih zadnjih dana uvelike zagrijao i Juventus, a glasine u Italiji kažu da bi se u utrku mogao uključiti i Milan.

Daniel Van Buyten, 31-godišnji igrač Bayerna mogao bi već ove zime napustiti Bavarsku, i potpisati ugovor za Juventus. "Bianconeri", koji su u zadnje dvije utakmice primili 7 pogodaka, žele pojačati obrambene linije, i u Van Buytenu vide odlično rješenje.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2009., ponedjeljak

"Calciopoli" : 3 godine dobio Antonio Giraudo, po 2 godine Lanese i ex-sudac Dondarini. U međuvremenu, Gennaro Gattuso produžio ugovor s Milanom do 30.6.2012.

Suđenje, odnosno proces protiv aktera "Calciopolija" koji se odvija u Napulju, danas je dalo prve presude. 3 godine zabrane ulaska u bilo kakve krugove, odnosno mjesta gdje se odvijaju sportske, odnosno nogometne manifestacije, kao i miješanje oko radnji talijanskih sportskih kladionica, je dobio Antonio Giraudo, bivši član takozvane "triade bianconera", odnosno velikog trojca Juventusa ( uz Girauda to su bili Bettega i Moggi ), dok su po 2 godine dobili bivši predsjednik Udruge talijanskih sudaca Tullio Lanese, kao i bivši sudac Paolo Dondarini, dok je 2 godine i 4 mjeseca dobio također bivši sudac Tiziano Pieri. Što se tiče pravnog aspekta, optužene osobe neće ići u zatvor jer zbog odluke talijanske Vlade pomilovani su svi oni koji su osuđeni zbog nenasilnih krivičnih djela. Od svake optužbe oslobođeno je 7 osoba, a to su aktuelni sudac Gianluca Rocchi, bivši suci Domenico Messina, Marco Gabriele, Stefano Cassara, kao i bivši pomoćnici Duccio Baglioni, Giuseppe Foschetti i Alessandro Griselli.

Gennaro Gattuso je danas produžio ugovor s Milanom do 2012. godine. 32-godišnji vezni igrač po popularnom nadimku "Il ringhio" , ili u prijevodu "lavež" je pristao na smanjenje svoje zarade, te će karijeru po svemu sudeći završiti u dresu "rossonera".

Situacije oko Cira Ferrare na mjestu trenera Juventusa sve je više zamršenija. U ove zadnje sate spominje se da ukoliko Catania u nedjelju prisili Juventus na "novi stop" novi trener bi mogao postati Nizozemac Guus Hiddink, a kao alternativa spominje se Roberto Mancini. No, ipak najveća želja rukovodstva "bianconera" se zove Gian Piero Gasperini, sadašnji trener Genoe. Gasperini je prije Genoe sa uspjehom nekoliko sezona trenirao današnjeg drugoligaša Crotonea, a prije te epizode radio je u Juventusu kao pomoćnik Marcellu Lippiju.

Andrea Dossena, lijevi bočni igrač Liverpoola bi trebao u prvim danima zimskog "Calciomercata" postati novim igračem Napolija. Čeka se samo dogovor o uvjetima prelaska ovog bivšeg reprezentativca Italije između predsjednika Napolija Aurelija De Laurentiisa i Liverpoola.

Pasquale Marino, na današnji dan trener Udinesea nalazi se u delikatnoj poziciji, s obzirom da mu prijeti otkaz u slučaju nepovoljnog rezultata u nedjelju, kada na stadion "Friuli" dolazi Cagliari. Kao mogući nasljednik Marina na klupi "Friulana" spominje se Alberto Zaccheroni, koji je već sa uspjehom vodio Udinese u prethodnom desetljeću.
- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večeras od 20.45 igra se posljednja utakmica 18. kola Serie B

Večeras od 20.45 igra se posljednja utakmica 18. kola Serie B. Na stadionu "Oreste Granillo" u Reggio Calabriji sastaju se Reggina i Triestina. Za obje ekipe ovaj susret je od velikog značaja. Reggini bi eventualna pobjeda donijela spokojniji plasman na tablici od onoga koji sada trenutno zauzima, te bi u kudikamo boljem raspoloženju čekala naredno, poslednje kolo u ovoj 2009. godini. S druge strane, gosti iz Trsta se također nadaju osvajanju bod(ova), te približavanju mjesta na tablici koje aspiriraju na Play - Off. Evo najavljenih sastava za večerašnju utakmicu : REGGINA (3-5-2): Marino; Lanzaro, Cascione, Capelli; Pagano, Morosini, Carmona, Missiroli, Rizzato; Brienza, Bonazzoli. Trener : Ivo Iaconi.
TRIESTINA : (4-2-3-1): Agazzi; Nef, Scurto, Cottafava, Crovetto; Gorgone, Pani; Sedivec, Testini, Stanković; Godeas. Trener : Mario Somma.

Reggina - Triestina 3 : 1 ( Strijelci : 0-1 Emiliano Testini u 11. min. 1-1 Simone Missiroli u 37. min. 2-1 Simone Missiroli u 57. min. 3-1 Biagio Pagano u 72. min. )

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2009., nedjelja

Rezultati upravo završenih utakmica 16. kola Serie A

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 16. kola Serie A. Za iznenađenje kola sinoć se pobrinuo Bari savladavši Juventus, a isto to danas je napravio Palermo koji je na "San Siru" zabilježio pobjedu nad Milanom. Bez pobjede je u Bergamu ostao i Inter protiv Atalante. Evo kompletnih rezultata, kao i obzora na sve odigrane utakmice :

Atalanta - Inter 1 : 1 ( Po vrlo hladnom i oblačnom vremenu u Bergamu "nerazzurri" su utakmicu počeli u izuzetno ofenzivnoj formaciji sa Balotellijem, Eto'om i Militom u vršku napada, uz podršku Sneijdera. Na klupi Intera umjesto kažnjenog Jose' Mourinha koji je meč pratio s tribina, danas je sjedio Giuseppe Baresi, inače brat bivšeg legendarnog štopera gradskog rivala Milana, Franca Baresija. Strijelci : 0-1 Diego Milito u 15. min. 1-1 Simone Tiribocchi u 80. min. Isključenje u redovima Intera zaradio je Wesley Sneijder u 66. minutu zbog drugog žutog kartona. Prije izjednačujućeg pogotka najbolju priliku za "Atalantine" promašio je Ferreira Pinto,dok je u samoj završnici susreta odličnu šansu za Inter promašio Thiago Motta. )

Milan - Palermo 0 : 2 ( "Rosanero", odnosno "rozo-crni" su odigrali perfektan meč na stadionu "San Siro", te su zasluženo savladali Milan. Trener Palermitana Delio Rossi je taktiku u ovom susretu zasnovao na brzim kontranapadima znajući da će Milan igrati sa dosta igrača orijentiranim ka golu Palerma. Strijelci : 0-1 Fabrizio Miccoli u 49. min. 0-2 Mark Bresciano u 61. min nakon asistencije Argentinca Javiera Pastorea. Još na samom početku utakmice, i to konkretno u prvih 5 minuta susreta gosti su imali 3 kolosalne šanse za postizanje vodećeg gola preko Edinsona Cavanija, Mark Bresciana, te Antonia Nocerina. Milan je svoje najizglednije prilike propustio preko Ronaldinha i Marca Borriella. )

Chievo - Fiorentina 2 : 1 ( "Viole" odnosno "ljubičice" iz Firenze su u ovaj susret ušle pomalo umorne od stalnih nastupa i ritma igranja srijeda - nedjelja. Po hladnom i sunčanom vremenu, pred 12 000 gledatelja, od toga 4 000 iz Firenze, strijelci su bili : 0-1 Riccardo Montolivo u 5. min sjajnim udarcem s oko 25 metara. Prethodno je prečku gola Fiorentine pogodio napadač Chieva Sergio Pellissier. 1-1 Giampiero Pinzi u 12. min. 2-1 Gennaro Sardo u 24. min., koji je 10 minuta nakon postignutog gola zbog povrede izašao iz igre. Odlične šanse u ostatku utakmice za Chievo su promašivali Elvis Abbruscato, Sergio Pellissier i Luciano. Na golu Fiorentine danas je umjesto Sebastiena Freya više nego solidno branio srpski internacionalac Vlada Avramov. )

Lazio - Genoa 1 : 0 ( "Biancocelesti" su konačno nakon 3 mjeseca posta danas došli do 3. pobjede u prvenstvu, te su postigli gol nakon 337 minuta apstinencije. Strijelac : 1-0 Aleksandar Kolarov, inače reprezentativac Srbije u 40. min utakmice nakon solo-prodora po lijevoj strani. Kolarov je i u nastavku susreta bio konstantna opasnost po gol Genoe, ponajviše iz slobodnih udaraca. Genoa je najbolju šansu za izjednačenje propustila preko Giuseppea Biave u 65. min., koji je pogodio stativu. Nedugo nakon toga, isključenje kod gostiju je zaradio Salvatore Bocchetti. )

Catania - Livorno 0 : 1 ( Debi na klupi novog trenera Catanije Siniše Mihajlovića na stadionu "Angelo Massimino" pred 10 000 gledatelja završio je porazom po njegovu ekipu. U prilično tvrdoj i nedopadljivoj utakmici pobjedonosni gol za goste postigao je reprezentativac Litve Tomas Danilevicius u 88. minuti. Catania je u 1. poluvremenu bila nešto bolji suparnik propustivši prilike preko Takayuki Morimota i Giuseppea Mascare, dok su gosti priprijetili preko Antonia Candreve. Isključenje u redovima Catanije je zaradio njen ponajbolji igrač Giuseppe Mascara u 80. min. )

Parma - Bologna 2 : 1 ( U derbiju pokrajine Emilia pobjedu su pred 17 000 gledatelja, od toga 3 000 gostujućih iz Bologne na stadionu "Ennio Tardini" po oblačnom vremenu odnijeli "ducali", odnosno vojvode iz Parme. Strijelci : 0-1 Gaby Mudingayi u 43. min. 1-1 Christian Panucci u 57. min. 2-1 Nicola Amoruso u 85. min. Amoruso je u 80. min. promašio realizirati i penal pucavši u stativu. U redovima Bologne crveni karton je dobio Miguel Angel Britos u 78. min. )

Siena - Udinese 2 : 1 ( Pred 10 000 gledatelja na stadionu "Montepashi Arena" po vrlo hladnom i na momente kišovitom vremenu u Sieni pod paskom novog trenera Alberta Malesanija Siena polako skuplja bodove za bijeg iz opasnih zona na tablici. Strijelci : 1-0 Massimo Maccarone u 66. min. 2-0 Abdel Kader Ghezzal u 89. min. 2-1 Gaetano D'Agostino u 93. min. Najbolju šansu za domaći sastav još u 1. poluvremenu imao je Maccarone. Treba reći da je Udinese u ovoj utakmici bio hendikepiran neigranjem nekih ponajboljih igrača, pogotovo u ofenzivnom redu. )

Sampdoria - Roma večeras od 20.45 0 : 0 ( S ovim remijem obje ekipe sada drže 5. poziciju na tablici. Roma je bila odlučnija, pogotovo u 2. poluvremenu da dođe do pobjede, no nekih većih šansi za postizanje gola nije bilo. Sastavi ekipa su izgledali ovako : SAMPDORIA (4-2-3-1) : 1 Castelazzi ; 23 Stankevicius 28 Gastaldello 6 Lucchini 3 Ziegler ; 17 Palombo 16 Poli ( 12 Tissone od 75. min. ) ; 7 Mannini 11 Bellucci ( 5 Accardi od 66. min. ) 99 Cassano ; 10 Pazzini ( 9 Pozzi od 91. min. ). ROMA (4-2-3-1) : 27 Julio Sergio ; 77 Cassetti 29 Burdisso 4 Juan 17 Riise ; 16 De Rossi 33 Brighi ; 11 Taddei ( 21 Guberti od 92. min. ) 20 Perrotta 9 Vučinić ( 19 Baptista od 85. min. ) ; 10 Totti.

Cagliari - Napoli 3 : 3 - odigrano sinoć

Bari - Juventus 3 : 1 - odigrano sinoć

Tablica nakon 16. odigranih kola sada izgleda ovako :

1. Inter 36
2. Milan 31
3. Juventus 30
4. Parma 28
5. Roma 25
6. Sampdoria 25
7. Bari 24
8. Chievo 24
9. Fiorentina 24
10. Genoa 24
11. Napoli 24
12. Cagliari 23
13. Palermo 23
14. Udinese 18
15. Lazio 16
16. Bologna 16
17. Livorno 15
18. Atalanta 13
19. Siena 12
20. Catania 9

Lista strijelaca :

11 - Di Natale ( Udinese )
10 - Milito ( Inter )
9 - Totti ( Roma )
8 - Pazzini ( Sampdoria )
8 - Matri ( Cagliari )
7 - Gilardino ( Fiorentina )
7 - Eto'o ( Inter )
7 - Pato ( Milan )
7 - Hamsik ( Napoli )
7 - Trezeguet ( Juventus ) , itd.


- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2009., subota

U prvoj utakmici 16. kola Serie A nevjerojatan remi ( 3 : 3 ) Cagliarija i Napolija. Od 20.45 na stadionu "San Nicola" u Bariju pred 56 000 gledatelja Bari - Juventus

Prije nekoliko minuta završena je prva utakmica 16. kola Serie A. U Cagliariju na stadionu "Sant'Elia" pred 18 000 gledatelja nevjerojatnu utakmicu punu preokreta odigrali su Cagliari i Napoli.
Cagliari - Napoli 3 : 3 ( Gosti iz Napulja su zasigurno u 89. minuti bili u šoku nakon što je Cagliari najprije sustigao njihovo vodstvo od 0 : 2 , te u navedenom minutu postigao i treći gol, no ipak su teren napustili neporaženi, pošto su uspjeli u zadnjim sekundama utakmice izjednačiti i osvojiti 1 bod. Strijelci : 0-1 Ivan Ezequiel Lavezzi u 22. min. 0-2 Michele Pazienza u 65. min. 1-2 Joaquin Larrivey u 75. min. 2-2 Alessandro Matri u 82. min. 3-2 Jeda u 89. min. 3-3 Mariano Bogliacino u 95. min. U nervoznom finišu utakmice isključen je bio argentinski napadač Napolija Lavezzi. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : CAGLIARI (4-3-1-2): 22 Marchetti; 14 Pisano, 6 Lopez, 21 Canini, 31 Agostini; 8 Biondini, 18 Parola, 10 Lazzari; 7 Cossu; 32 Matri, 9 Nene'. Trener : M. Allegri.
NAPOLI (3-4-3) 26 De Sanctis; 2 Grava, 28 Cannavaro, 6 Aronica; 11 Maggio, 23 Gargano, 5 Pazienza, 16 Zuniga; 17 Hamsik, 7 Lavezzi, 27 Quagliarella. Trener : W. Mazzarri. )

Za otprilike pola sata svoju utakmicu na stadionu "San Nicola" gdje se očekuje svih 56 000 gledatelja igraju Bari - Juventus. Evo službeno najavljenih sastava ekipa : BARI (4-4-2): Gillet; A.Masiello, Diamoutene, Bonucci, Stellini; Alvarez, Donati, Almiron, Rivas; Barreto, Meggiorini. Na raspolaganju su : Padelli, Allegretti, Gazzi, Langella, De Vezze, Koman, Sforzini, Kamata. Trener : G. Ventura.
JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon; Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Molinaro; Tiago, Poulsen, Marchisio; Diego; Amauri, Trezeguet. Na raspolaganju su : Manninger, Grygera, Grosso, Salihamidžić, Camoranesi, Giovinco, Del Piero. Trener : C. Ferrara.

Bari - Juventus 3 : 1 ( U Italiji svakom navijaču "bianconera" sada je jasno : Juve ima sindrom zvani "faktor B". Poslije poraza od Bordeauxa i Bayerna, sinoć je po svoje došao i Bari. Ovakva serija negativnih rezultata nije svojstvena Juventusu, te se čekaju odluke, odnosno reakcija uprave kluba. Strijelci : 1-0 Riccardo Meggiorini u 7. min. 1-1 David Trezeguet u 24. min. 2-1 Paulo Vitor Barreto u 45. min iz penala nakon prekršaja Fabia Cannavara nad istim igračem. 3-1 Sergio Almiron u 82. min. Penal za Juventus nije uspio pretvoriti u gol Diego u 68. min. pri rezultatu 2 : 1 za Bari pucavši visoko preko gola. Prethodno je udarac sa 11 metara izborio Fabio Grosso. )
- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 18. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 18. kola talijanske Serie B igrane ovog popodneva. Za najveće iznenađenje kola pobrinuo se Sassuolo, koji je savladao Torino na njegovom terenu, pokvarivši debi na klupi treneru Mariu Beretti, te je tako učvrstio svoj vrlo visoki plasman na tablici Serie B. Evo kompletnih rezultata, kao i obzora na sve odigrane utakmice :

Torino - Sassuolo 0 : 1 ( Po oblačnom vremenu pred 15 000 gledatelja na stadionu "Olimpico di Torino" Sassuolo je uspio napraviti još jedan podvig savladavši favorizirani Torino, kojeg je po prvi put pred svojim navijačima s klupe predvodio trener Mario Beretta. Gostujući sastav se na ovoj utakmici opredjelio na brze kontranapade, te je iz jednog takvog uspio postići pobjedonosni gol. Strijelac : 0-1 Alessandro Noselli u 79. min. Najveće šanse za "granatu" odnosno za Torino na ovom susretu propustili su napadački dvojac David Di Michele - Rolando Bianchi. S druge strane solidne prilike za "nero-verde", odnosno "zeleno-crne" iz Sassuola propustili su Gaetano Masucci i Alessandro Noselli. )

Empoli - Vicenza 1 : 0 ( Po vjetrovitom i sunčanom vremenu na stadionu "Carlo Castellani" pred 3 500 gledatelja domaći sastav je tek u samom finišu utakmice uspio slomiti otpor danas solidne Vicenze. Empoli je imao više od igre, pogotovo u 1. poluvremenu, no nije uspio iskoristiti brojne prilike pred golom Vicentina. Najzapaženiji igrač u redovima Empolija danas je bio Brazilac Eder koji je uz postignuti gol koji je odlučio susret promašio i 2-3 odlične šanse. Najbolju priliku za goste propustio je Alessio Sestu u 50. min. utakmice. Strijelac : 1-0 Martins Eder u 84. min iz penala. Ovom pobjedom Empoli je preskočio do ovoga kola trećeplasiranu Cesenu, koja je sinoć izgubila od Padove s 1 : 0 . )

Frosinone - Cittadella 2 : 1 ( Pred 4 000 gledatelja na stadionu "Matusa" Frosinone je uspio zabilježiti 2. uzastopnu pobjedu u samo 4 dana na svome terenu, te se polako vraća u sami vrh na tablici Serie B. Strijelci : 1-0 Simone Basso u 60. min iz penala. 1-1 Antimo Iunco u 62. min. 2-1 Vincenzo Santoruvo u 93. min. Najbolju šansu za vrijeme današnje utakmice ipak je propustila Cittadella preko svog ponajboljeg napadača Mattea Ardemagnija, i to u 1. minuti utakmice. )

Lecce - Ascoli 0 : 0 ( Lider na tablici Serie B danas je u indisponiranoj igri potpuno razočarao svoje navijače. Ascoli je u više navrata bio blizu postizanja pogotka, no Leccesi su izdržali sve nalete gostujućeg sastava. Takvom razvoju situacije na terenu pogodovalo je isključenje ponajboljeg igrača "Salentina" odnosno Leccea Giuseppe Vivesa, još u 41. min utakmice zbog drugog žutog kartona. Početkom 2. poluvremena isključenje je zaradio i trener Leccea Luigi De Canio zbog učestalih protesta ka sucu ove utakmice. Najbolju priliku Ascoli je imao preko Mirka Antenuccija. )

Ancona - Brescia 2 : 0 ( Vrlo važnu pobjedu na svome stadionu "Del Conero" ostvarila je ekipa Ancone, približivši se vodećem na tablici Lecceu na samo 1 bod. Brescia je bila opasniji suparnik u 1. poluvremenu kada je centarfor "bresciana" Andrea Caracciolo promašio idealnu šansu pogodivši prečku, a nedugo nakon toga u strijelce se mogao upisati i Davide Possanzini, partner u napadu Caracciola. Strijelci : Mathias Martin Miramontes u 55. min. 2-0 Andrea De Falco u 68. min. )

Crotone - Gallipoli 4 : 2 ( U "mini-južnom" derbiju na stadionu Ezio Scida u Crotoneu domaći sastav neočekivano lako je došao do pobjede nad ljutim rivalom. Strijelci : 1-0 Gabbioneta u 2. min iz penala. 1-1 Ciro Ginestra u 15. min udarcem glavom. 2-1 Nicola Beati u 27. min. 3-1 Elia Legati u 37. min. 4-1 Archimede Morleo u 54. min iz penala. 4-2 Francesco Di Gennaro u 78. min. Crotone je od 76. min igrao s igračem manje zbog isključenja Fabia Galleota. )

Modena - Mantova 1 : 1 ( Gostujuća ekipa iz pokrajine Lombardia nije željela pognutih glava napustiti stadion "Alberto Braglia" na kojem se danas okupilo oko 7 000 gledatelja, te se u završnici izborila za osvajanje barem jednog boda. Strijelci : 1-0 Andrea Catellani u 42. min. iz klasičnog kontranapada na asistenciju Alexa Pinardija. Modena je u završnici 1. poluvremena protestirala zbog nedosuđenog penala zbog prekršaja nad Mauriziom Nassijem. 1-1 Simone Malatesta u 74. min, nedugo nakon što je ušao u igru sa klupe. )

Piacenza - Grosseto 0 : 1 ( Po hladnom vremenu pred malobrojnom publikom na stadionu "Galleana" vrijednu i zasluženu pobjedu odnio je gostujući sastav iz Grosseta. Strijelac : 0-1 Mauricio Pinilla u 80. min na ubačaj iz kornera. Nedugo prije postignutog gola Piacenza je promašila priliku utakmicu preko Davide Moscardellija koji je pogodio stativu. Odličnu šansu u tom periodu imao je i Grosseto, no austrijski internacionalac Thomas Pichlmann nije bio priseban pred golom Piacenze. )

Salernitana - Albinoleffe 1 : 1 ( Strijelci : 0-1 Gabriele Perico u 41. min. 1-1 Mariano Stendardo u 45. min. )

Padova - Cesena 1 : 0 - odigrano sinoć

Reggina - Triestina ponedjeljak od 20.45

Tablica nakon 18. odigranog kola sada izgleda ovako :

1. Lecce 34
2. Ancona 33
3. Sassuolo 31
4. Empoli 31
5. Cesena 29
6. Modena 28
7. Frosinone 28
8. Torino 26
9. Grosseto 26
10. Padova 25
11. Vicenza 24
12. Crotone 24
13. Triestina 24 (-1)
14. Brescia 22
15. Gallipoli 22
16. Cittadella 21
17. Reggina 19 (-1)
18. Albinoleffe 17
19. Piacenza 17
20. Ascoli 16
21. Mantova 15
22. Salernitana 11

Lista strijelaca :

12 - Bianchi ( Torino )
12 - Mastronunzio ( Ancona )
10 - Caracciolo ( Brescia )
9 - Eder ( Empoli )
9 - Pinilla ( Grosetto )
8 - Corvia ( Lecce )
8 - Antenucci ( Ascoli )
8 - Noselli ( Sassuolo ), itd







- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U prvoj utakmici 18. kola Serie B Padova - Cesena 1 : 0

Sinoć je odigrana prva utakmica 18. kola Serie B. Na stadionu "Euganeo" u Padovi istoimeni domaći sastav je ugostio najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva Cesenu.
Padova - Cesena 1 : 0 (( U dosta nervoznoj i dosadnoj po sadržaju utakmici Padova je nakon četiri uzastopna poraza uspjela zabilježiti pobjedu, i to nad gostima iz Cesene koji su najveće iznenađenje u ovih 18 odigranih kola u Serie B. Strijelac : 1-0 Andrea Soncin u 82. min. udarcem glavom nakon asistencije Antonia Di Narda. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : PADOVA : 26 Agliardi ; 6 Faísca 3 Trevisan 33 Renzetti 34 César ; 7 Rabito ( 21 Lazarri od 70. min. ) 77 Italiano 8 Bovo ( 84 Jidayi od 92. min. ) ; 88 Cuffa ; 10 Di Nardo 19 Cani ( 99 Soncin od 74. min. ). CESENA : 1 Antonioli ; 33 Franceschini 5 Lauro 14 Volta ; 7 Schelotto ( 28 Malonga od 74. min. ) 10 Do Prado ( 18 Parolo od 54. min. ) 44 Piangerelli 19 De Feudis 16 Segarelli ; 8 Bucchi ( 77 Ceccarelli od 81. min. ) 23 Giaccherini. ))
Sve ostale utakmice, izuzev susreta Reggina - Triestina koji se igra u ponedjeljak od 20.45, igraju su u subotu od 15.30 nakon kojih slijedi opširan post sa svim rezultatima, strijelcima i obzorom na odigrane utakmice.
- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2009., petak

Najava 16. kola Serie A

Ovog vikenda igraju se utakmice 16. kola Serie A. U ovom kolu nema klasičnog derbija, ali svakako treba izdvojiti sraz između Milana i Palerma, Sampdorie i Rome, kao i nastup Juventusa na već danima rasprodanom stadionu "San Nicola" u Bariju. Evo parova te najave svih utakmica :

Cagliari - Napoli subota od 18 h ( Obje ekipe se trenutno nalaze u odličnoj formi. Sastav sa Sardinije je nemilosrdan prema protivnicima na svome stadionu "Sant'Elia", no s druge strane Napolitanci su u zadnjih 8 kola ostali neporaženi. Napoli je zadnji put slavio u gostima kod Cagliarija 1995. godine u 5. mjesecu kada je bilo 0 : 1 . U prošloj sezoni slavio je domaćin s 2 : 0 . U redovima Cagliarija zbog kazne u ovoj utakmici neće igrati Daniele Conti. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu "Sant'Elia" u okviru Serie A im je 9 - 12 - 3 ; 9 pobjeda Cagliarija, 12 remija, 3 pobjede Napolija. )

Bari - Juventus subota od 20.45 ( Stadion "San Nicola" u Bariju je rasprodan već danima, te se očekuje da u subotu navečer na tribinama bude oko 50 000 gledatelja. Bari je u prošlom kolu nesretno izgubio u Napulju, te se želi iskupiti za taj poraz pred svojim navijačima. Juventus se nakon ispadanja u Ligi Prvaka okreće prvenstvu, te rukovodstvo kluba želi po svaku cijenu pobjedu u ovom susretu. Bari je savladao Juventusa s 1 : 0 2007. godine, ali bilo je to u Serie B. Zadnji njihov susret koji je igran u okviru Serie A zbio se u sezoni 2000/01., a slavili su "bianconeri" s 0 : 1 . U redovima Juventusa zbog kazne neće igrati Brazilac Felipe Melo, a kod Barija izostati će defanzivni dvojac Alessandro Parisi - Andrea Ranocchia. Ukupan omjer im je 5 - 11 - 13 . )

Milan - Palermo nedjelja od 15 h ( Sudeći po zadnjim igrama ovih ekipa ovdje u ovom susretu se očekuje dosta golova. Milan je na krilima zadnjih velikih i uvjerljivih pobjeda, kao i plasmana u 1/8 finala Lige Prvaka, dok Palermo dolazi u Milano u dobrom raspoloženju nakon pobjede u prošlom kolu nad rivalima sa susjednog otoka Cagliarija. Jedinu ikada ostvarenu pobjedu na "San Siru" Palermo je ostvario 22.10.2006. godine kada je slavio s 0 : 2, a golove su tada postigli Mark Bresciano i Carvalho Amauri. U prošloj sezoni bilo je uvjerljivih 3 : 0 za "rossonere". Ukupan skor im je 19 - 2 - 1. )

Parma - Bologna ( Ovo je takozvani "il derby emiliano", ili u prijevodu derbi pokrajine Emilia. Na stadionu "Ennio Tardini" u Parmi nije viđena pobjeda domaćih od 27.1.2002. godine kada je bilo 2 : 1 za "ducale", odnosno vojvode iz Parme. U njihovom zadnjem susretu u okviru Serie A u sezoni 2004/05. slavili su Bolognesi s 1 : 2 . U sastavu Bologne zbog kazne neće igrati Daniele Portanova. Ukupan omjer im je 3 - 5 - 2 . )

Siena - Udinese ( Senesi su u prošlom kolu zabilježili vrijednu pobjedu nad Catanijom, te u dobrom raspoloženu dočekuju Udinese, uz nadu da će se nastaviti kontinuitet dobrih rezultata. Jedinu pobjedu nad Udineseom na svome terenu "bianconeri" iz Siene su ostvarili 28.3.2004. godine kada je bilo 1 : 0 . U prošloj sezoni viđen je remi od 1 : 1 . "Friulani" će u ovom susretu biti hendikepirani neigranjem svoje udarne igle Antonia Di Natalea, a neće igrati ni defanzivni igrač Aleksandar Luković. Ukupan omjer im je 1 - 3 - 2. )

Atalanta - Inter ( Stadion "Atletti Azzurri d'Italia" će zasigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer u Bergamo stiže talijanski prvak Inter. Osim toga, rivalitet između ovih dviju ekipa je ogroman, a uz to grad Bergamo se nalazi praktički na široj periferiji grada Milana. "Orobici", odnosno Atalanta je s pobjedom od 3 : 1 u prošloj sezoni prekinula 15-godišnji post nepobjeđivanja protiv Intera. U redovima Intera neće igrati povrijeđeni Walter Samuel, te Dejan Stanković, kao ni kažnjeni Sulley Muntari. Zanimljivo da su treneri obiju ekipa, Jose' Mourinho i Antonio Conte, kažnjeni od strane talijanskog disciplinskog saveza, te će utakmicu pratiti s tribina. Ukupan omjer im je 13 - 16 - 21 . )

Catania - Livorno ( Ovo je zasigurno derbi začelja tablice. Novi trener Catanije Siniša Mihajlović će imati debi pred svojim novim navijačima na stadionu "Angelo Massimino" u kvartu "Cibali", u Cataniji. U susretima ovih dviju ekipa remi nije viđen od sezone 1969/70. , i to u okviru Serie B. U njihovoj zadnjoj utakmici koja je igrana u sezoni 2007/08. slavili su domaći rezultatom 1 : 0 . U redovima "amaranta" odnosno Livorna pravo nastupa nema golgeter Cristiano Lucarelli. Ukupan omjer im je 2 - 0 - 0 . )

Chievo - Fiorentina ( Tradicija u ovom paru je apsolutno na strani Fiorentine, koja u Veronu na stadion "Marc'Antonio Bentegodi" dolazi osokoljena velikom pobjedu u gostima kod Liverpoola u Ligi Prvaka. Jedini gol Fiorentini u ikada odigranim susretima u Serie A Chievo je zabio preko defanzivnog igrača Davide Mandellija i to 9.5.2005. godine. U sastavu Chieva zbog kazne neće igrati vezni igrač Michele Marcolini. Ukupan omjer im je 0 - 1 - 4 . )

Lazio - Genoa ( Tradicija u ovom paru je na strani Lazia. No, stvari, ili bolje rečeno tablica u ovom trenutku govori potpuno drukčije. Genoa se bori za mjesto u Ligi Prvaka, dok Lazio neočekivano strepi za svoje mjesto, i nalazi se u zoni ispadanja. Treneru Davide Ballardiniju je pružena još jedna šansa na klupi "biancocelesta", ukoliko ne ostvari povoljan rezultat otkaz mu je neminovan. "Grifoni" odnosno Genoa nije slavila na stadionu "Olimpico di Roma" od 1959. pa do 2008. godine. U prošloj sezoni bilo je 1 : 1 . U redovima Laziala zbog kazni neće igrati Stefano Mauri, te Roberto Baronio. Ukupan omjer im je 20 - 16 - 3 . )

Sampdoria - Roma nedjelja od 20.45 ( Ekipe u ovu utakmicu ulaze sa 24 osvojena boda u dosadašnjem toku prvenstva. "Blucerchiati" odnosno Sampdoria se nalazi u velikoj krizi igre i rezultata, dok Roma polako hvata kontinuitet i penje se ka vrhu tablice. U prošloj sezoni odigrali su na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovskom kvartu "Marassi" odličnu utakmicu koja je završena remijem 2 : 2 , a po 2 gola postigli su Giampaolo Pazzini za domaće, te Julio Baptista za "giallorosse". U redovima Rome neće igrati kažnjeni Jeremy Menez i David Pizarro. Ukupan omjer im je 25 - 19 - 8 . )


- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2009., četvrtak

Shock izjava Felipe Mela : "Umoran sam od ovoga ambijenta! Kako je u Premier ligi"?

Nakon sramotnog i neočekivanog poraza od Bayerna, te ispadanja iz Lige Prvaka u taboru Juventusa vlada neraspoloženje i razočarenja. Trener "bianconera" Ciro Ferrara je ostao zasada na svome mjestu, ali u slučaju novog poraza, ovoga puta u nedjelju protiv Barija u prvenstvu otkaz će mu biti neminovan.
Danas je u članku "Corriere dello Sporta" izašao tekst o pojedinostima telefonskog razgovora između najskupljeg ljetošnjeg pojačanja Juventusa Brazilca Felipe Mela i njegovog ex-suigrača iz Fiorentine Adriana Mutua. Melo je rekao slijedeće : " Umoran sam od ovoga ambijenta u Torinu! Ti si igrao u Engleskoj. Kako me vidiš u Premier Ligi"? Pitanja su to upućena ka Adrianu Mutuu od strane Brazilca, s čijim igrama su nezadovoljni vodeći ljudi u Juventusu. Na današnji dan prodaja Felipe Mela u Liverpool ili u Manchester City, koji su se i ranije zanimali za njega ne izgleda toliko nevjerojatna. No,to nije sve. Na transfer listi Juventusa već ove zime mogao bi se naći i Amauri, čijim su golgeterskim učinkom također u Torinu nezadovoljni, a u Torino bi došao Giampaolo Pazzini iz Sampdorie. Sve će biti jasnije kada se u 1. mjesecu otvori zimski "Calciomercato".
- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 18. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 18. kola talijanske Serie B. Od interesantnijih susreta ovoga kola svakako treba izdvojiti dvoboje između Torina i Sassuola, Padove i Cesene, kao i južni derbi između Crotonea i Gallipolija. Evo parova te najave svih utakmica :

Padova - Cesena petak od 20.45 ( Veliku pažnju privlači susret na stadionu "Euganeo" u Padovi gdje istoimeni domaćin dočekuje zasigurno najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva Cesenu. "Romagnoli" odnosno Cesena nije uspjela slaviti u pokrajini Veneto u gostima kod Padove već punu 41 godinu. To je ujedno bila i jedina pobjeda Cesene nad Padovom u ikada igranim utakmicama, a u okviru Serie B, dok im je ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B 5 - 3 - 1 ; 5 pobjeda Padove, 3 remija, 1 pobjeda Cesene . )

Torino - Sassuolo subota od 15.30 ( Ekipa iz pokrajine Emilia, odnosno Sassuolo dolazi na stadion "Olimpico di Torino" na krilima gostujuće pobjede u Reggio Calabriji ostvarene ovog utorka iz zaostale utakmice 14. kola, te sa visokog 4. mjesta na tablici. S druge strane, Torino je u prošlom klolu također slavio u gostima protiv Gallipolija, i to pod palicom novog trenera Maria Berette, kojem će ovo biti debi na klupi Torina pred svojim navijačima. Ove dvije ekipe nisu se nikada ranije susretale u bilo kojim talijanskim prvenstvima. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 0 . )

Empoli - Vicenza ( Sastav Vicenze ima izuzetno neugodnu tradiciju u susretima s Empolijem na stadionu "Carlo Castellani" u Empoliju, gdje nikada nisu odnijeli pobjedu. U prošloj sezoni trijumf je odnio Empoli rezultatom 2 : 0 , a golove su postigli Daniele Corvia i Nicola Pozzi. U redovima Vicenze neće igrati kažnjeni Michele Ferri. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u okviru Serie B im je 5 - 1 - 0 . )

Frosinone - Cittadella ( "Ciociari", odnosno Frosinone je, kako je već bilo pisano u jednom od prethodnih postova, nakon 8 sušnih kola bez pobjede u utorak konačno pobjedio ekipu Brescie u zaostaloj utakmici još iz 14. kola. Jedinu utakmicu igranu na stadionu "Matusa" u Frosinoneu, a koja se dogodila u prošloj sezoni domaći sastav je riješio u svoju korist slavivši s 1 : 0 , uz pogodak Guidija. U sastavu "žutih" iz Frosinonea u ovoj utakmic neće igrati kažnjeni golman Vincenzo Sicignano, kao ni defanzivni igrač Migjen Basha. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Lecce - Ascoli ( "Marchigiani" odnosno Ascoli u subotu dolazi na vrlo vrući teren lideru prvenstva u Lecce, gdje su slavili pobjedu samo jedanput, ali i to se desilo u okviru Serie A. U Serie B gosti dakle nisu nikada pobjedili, te teško mogu očekivati povoljan ishod i ovoga puta. U redovima gostiju zbog kazne pravo nastupa neće imati Cristian Silvestri i Vincenzo Sommese. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B im je 3 - 3 - 0 . )

Ancona - Brescia ( Ova utakmica spada također među najiteresantnije dvoboje 18. kola. Drugoplasirana ekipa sa tablice Ancona, pobjedom se želi vratiti na pobjedničke staze, no zadatak joj nimalo neće biti lagan. Brescia je nezasluženo izgubila u utorak u zaostaloj utakmici iz 14. kola u gostima kod Salernitane, te će svoj bijes za ostvarenjem povoljnog rezultata probati iskaliti baš na stadionu "Del Conero" u Anconi. U zadnje 3 utakmice igrane u Anconi slavili su domaći. Ekipa iz pokrajine Lombardia, odnosno Brescia nije nikada slavila u gostima kod Ancone. U redovima "Anconitana" zbog kazne pravo nastupa nema Urugvajac Juan Ignacio Surraco. Ukupan omjer im je 3 - 4 - 0 . )

Crotone - Gallipoli ( Ovo će biti utakmica povećanog naboja i emocija, jer se igra "mini-južni derbi". U 4. mjesecu 2009. godine pobjeda nad ljutim rivalom od 1 : 2 u prvenstvu Serie C1 je pokrenula "Salentine" odnosno Gallipoli ka ulasku u Serie B. Ukupan omjer ikada igranih utakmica ali u okviru Serie C1 im je 1 - 0 - 1 . )

Modena - Mantova ( Ova utakmica je od izuzetnog značenja za goste iz pokrajine Lombardia s obzirom da jako loše stoje na tablici, te se treneru Mantove Micheleu Sereni nameće imperativ osvajanja bod(ova) na vrlo neugodnom gostovanju na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni. U prošloj sezoni slavila je Modena, i tada je prekinut niz od 5 uzastopnih remija u utakmicama između ove dvije ekipe. Ukupan omjer im je 2 - 6 - 1 . )

Piacenza - Grosseto ( U emotivnoj i uzbudljivoj utakmici koja je igrana 31.1.2009. godine slavili su "maremmani", odnosno Grosseto rezultatom 2 : 3 . U dvije ikada odigrane utakmice na svome stadionu "Galeana" Piacenza nije uspjela ostvariti pobjedu nad Grossetom. U sastavu Grosseta pravo nastupa nema kažnjeni defanzivni igrač Nicola Mora.Ukupan omjer im je 0 - 1 - 1 . )

Salernitana - Albinoleffe ( U taboru ekipe iz pokrajine "Campania", odnosno Sallernitane vlada odlično raspoloženje nakon dugo priželjkivane pobjede koju su domaći ostvarili u utorak u zaostaloj utakmici 14. kola nad favoriziranom Brescijom. U nedjelju im dolazi geografski susjed Brescie, Albinoleffe, s kojim ima potpuni ekvilibrijum u tradiciji susreta igranih na stadionu "Arechi" u Salernu. Ukupan omjer im je 1 - 1 - 1 , a gol razlika je 5 : 6 u korist gostiju. )

Reggina - Triestina ponedjeljak od 20.45 ( Ekipa Reggine nastavlja sa igrama toplo-hladno. Nakon serije od 3 uzastopne pobjede, minulog utorka u zaostaloj utakmici iz 14. kola pretrpila je poraz na svome terenu od Sassuola kada je bilo 0 : 2 . A u zadnjoj utakmici ovog 18. kola dolazi im Triestina, koja se pokušava ustaliti na mjestima koja vode u borbu za Play - Off . Zanimljivo da se ove dvije ekipe nisu susretale u okviru Serie B još od sezone 1990/91. U redovima Reggine pravo nastupa nemaju kažnjeni Antonino Barilla' i Gleibson Pinto do Santos. Ukupan omjer im je 1 - 1 - 0 . )


- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2009., srijeda

Rasplet u grupama A i C u Ligi Prvaka : Juventus eliminiran, Milan prošao dalje. Fiorentina pobjednik skupine, Inter ulazi u 1/8 finala kao drugoplasirani iz svoje grupe

Sinoć su odigrane utakmice posljednjeg kola grupne faze Lige Prvaka. Od talijanskih klubova težak poraz pretrpio je Juventus, dok je Milan prošao dalje.

"Bianconeri" iz Torina su pred odlučujuću utakmicu sa Bayernom imali dva rezultata na raspolaganju. Sve varijante osim poraza donosile su Juventusu prolaz u daljni krug. No, Bavarci su održali pravu lekciju domaćinu na stadionu "Olimpico di Torino" preokrenuvši početno vodstvo Juventusa, te su na kraju slavili s uvjerljivih 1 : 4. Igrači "crno-bijelih" su bili nemoćni bilo što učiniti, a posebno su zakazala dva ovosezonska pojačanja vrijedna 50 milijuna Eura Diego i Felipe Melo, koje su navijači prilikom njihove zamjene u drugom poluvremenu ispratili sa žestokim zvižducima. Ni treneru Ciru Ferrari naredni dani, odnosno sati neće biti manje spokojni. On je po završetku debakla protiv Bayerna izjavio da bi se ispričao svim navijačima "vecchie signore", ali da ta isprika nema smisla poslije ovako loše igre njegovog tima, te da će se posvetiti analizi utakmice. Odmah nakon sinoćnje utakmice oko 100-tinjak Ultrasa Juventusa je protestiralo ispred stadiona, te su uzvikivali riječi protiv uprave kluba, ali i igrača.

Milan je u Zurichu teškom mukom došao do remija od 1 : 1 , te je iščekivao vijesti sa Velodroma u Marseilleu sa utakmice Olimpic - Real Madrid. "Galacticosi" su u tom susretu pobjedili, te je tako Milan zauzeo 2. mjesto u svojoj grupi, a time i plasman u daljni krug. No, "rossonerima" sada u ždrijebu za 1/8 finala prijeti težak protivnik, s obzirom da se može susreti sa prvoplasiranim ekipama iz ostalih grupa, a to su recimo Manchester U., Chelsea, Real Madrid, Arsenal, Bordeaux, potencijalno i Sevilla, itd. Administrativni delegat Milana Adriano Galliani je odmah po završetku sinoćnje utakmice izjavio kako ne bi nipošto volio izvući Chelsea, jer bi to bili iznimno teški susreti po njegov tim.

Večeras od 20.45 odlučujuću utakmicu igra i drugi milanski tim. Inter na stadionu "Giuseppe Meazza" dočekuje starog, odnosno i novog prvaka Rusije, ekipu Rubin iz Kazana. Trener "nerazzurra" Jose' Mourinho je poslije poraza od Juventusa u prvenstvu pod kritikama novinara i navijača izjavio da nema brige što se tiče ulaska njegovog tima u večerašnju utakmicu, da je siguran da će Inter slaviti, te će s tom pobjedom ovjeriti plasman u 1/8 finala Lige Prvaka.

Inter - Rubin Kazan 2 : 0 ( "Nerazzurri" nisu prokockali šansu da se sa pobjedom nad ruskim prvakom plasiraju u 1/8 finala Lige Prvaka. Istina, Rusi su bili bolji u prvih pola sata utakmice, no gol Samuela Eto'oa je bio prekretnica o konačnom ishodu meča. Drugi gol je remek-djelo Maria Balotellija iz slobodnog udarca u 64. min. Povrede su zadobili Walter Samuel i Dejan Stanković. Poslije utakmice predsjednik Intera Massimo Moratti je sijao od sreće, rekavši da je njegova ekipa zasluženo prošla dalje, te da je prva barijera probijena. )

Tih briga jedino nema Fiorentina koja je svoj plasman u daljni krug obezbjedila još u prošlom kolu kada je u Firenzi savladala Lyon. Večerašnje gostovanje na "Anfiled Roudu" protiv Liverpoola predstavlja još jedan veliki sipit igračima Cesare Prandellija, koji bi eventualnom pobjedom, ili u nekim varijantama i remijem osvojila 1. mjesto u svojoj grupi, te tako izbjegla težeg suparnika u 1/8 finala.

Liverpool - Fiorentina 1 : 2 ( "Viole" su načinile pravi mali podvig savladavši "Redse" na njihovom terenu, te tako zauzevši 1. mjesto u svojoj grupi, što automatski znači i lakšeg rivala u 1/8 finala, pošto će im protivnik u narednoj rundi biti jedna od drugoplasiranih ekipa iz neke druge grupe. Golove za Fiorentinu su postigli Martin Jorgensen u 63. min., a pobjedonosni gol je djelo Alberta Gilardina u 92. min. )

Ždrijeb za 1/8 finala Lige Prvaka održat će se idućeg petka, 18.12.
- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2009., utorak

Danas popodne odigrane četiri zaostale utakmice iz 14. kola Serie B

Ovog popodneva odigrane su četiri zaostale utakmice iz 14. kola talijanske Serie B, te je ovime kompletirano svih 17 odigranih kola. Evo rezultata današnjih utakmica :

Frosinone - Brescia 1 : 0 ( "Ciociari" odnosno domaći sastav iz pokrajine Lazio konačno je nakon 8 sušnih kola bez pobjede uspio ostvariti trijumf. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Vincenzo Santoruvo u 48. min. Trener Brescie Giuseppe Iachini je zbog prigovora ka sucu ove utakmice bio isključen u 89. minuti. )

Grosseto - Albinoleffe 2 : 2 ( Ekipa Grosseta je danas propustila odličnu priliku pošto je imala duplo vodstvo da se sa pobjedom približi sastavima koji konkuriraju za mjesta na tablici koja vode u Play - Off. Albinoleffe je u samo 3 minuta anulirao prednost Grosseta iskazavši karakter i želju za osvajanjem barem jednog boda. Strijelci : 1-0 Thomas Pichlmann u 45. min. 2-0 Nicola Mora u 50. min. 2-1 Marco Cellini u 72. min. 2-2 Dario Bergamelli u 75. min. )

Reggina - Sassuolo 0 : 2 ( Za relativno iznenađenje ovih danas odigranih zaostalih utakmica pobrinuo se sastav iz pokrajine Emilia, koji se s ovom pobjedom probio na visoko 4. mjesto na tablici Serie B. Uz to vrijedi napomenuti da Sassuolo sve svoje domaće utakmice igra na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni, jer stadion u gradiću Sassuolu ne ispunjava sve neophodne kriterije za odigravanje utakmica u Serie B. Strijelci : 0-1 Tiziano Polenghi u 41. min. 0-2 Alessandro Noselli u 64. min. U redovima Reggine isključenje je u 69. minuti zaradio Gleibson Pinto do Santos. )

Salernitana - Empoli 1 : 0 ( I ovaj rezultat sa stadiona "Arechi" u Salernu može se svrstati u kategoriju iznenađenja s obzirom da je Empoli stigao u goste Salernitani s visoke 4. pozicije na tablici, dok je domaći tim prikovan za dno tablice. Strijelac jedinog pogotka na utakmici je bio Francesco Caputo u 74. min. donijevši svojoj ekipi tek 2. pobjedu u ovom prvenstvu. )

Kompletirana tablica nakon odigranih 17. kola Serie B sada izgleda ovako :

1. Lecce 33
2. Ancona 30
3. Cesena 29
4. Sassuolo 28
5. Empoli 28
6. Modena 27
7. Torino 26
8. Frosinone 25
9. Vicenza 24
10. Triestina 24
11. Grosseto 23
12. Padova 22
13. Brescia 22
14. Gallipoli 22
15. Cittadella 21
16. Crotone 21
17. Reggina 19
18. Piacenza 17
19. Albinoleffe 16
20. Ascoli 15
21. Mantova 14
22. Salernitana 10

Lista strijelaca :

12 - Bianchi ( Torino )
12 - Mastronunzio ( Ancona )
10 - Caracciolo ( Brescia )
8 - Antenucci ( Ascoli )
8 - Corvia ( Lecce )
8 - Eder ( Empoli )
8 - Pinilla ( Grosetto ) , itd.




- 19:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Smjena trenera u Cataniji : Gianluca Atzori dobio otkaz. Novi trener Catanije je Siniša Mihajlović

Prije nekoliko minuta dogodila se je još jedna smjena trenera u Serie A. Iako je već sve bilo jasno jučer, službena obavijest je stigla jutros : Gianluca Atzori više nije trener Catanije. Poslije nedjeljnog poraza od posljednjeplasirane ekipe na tablici Siene od 2 : 3 , predsjednik kluba sa Sicilije Antonio Pulvirenti u dogovoru sa administrativnim delegatom Pietrom Lo Monacom je odlučio da njegova ekipa u nastavku sezone igra pod vodstvom novog trenera. Novi trener Catanije je Siniša Mihajlović. Mihajlovića je Catanija već kontaktirala prije mjesec dana kako bi preuzeo klupu Catanije, no Atzorija je tada od otkaza spasila odlična igra njegove ekipe protiv Napolija kada je istina rezultat bio samo 0 : 0 . Mihajlović je jučer oklijevao s potpisivanjem ugovora, čekajući rasplet situacije u Laziu, s obzirom da je upravo ovih dana trebao preuzeti klupu "biancocelesta", no Davide Ballardini je zasada ostao na svome mjestu. Uz Mihajlovića, koji je potpisao ugovor na 1,5 godinu potencijalni kandidati za trenera Catanije bili su još Luigi Cagni i Gianni De Biasi. Prvi trening sa svojom novom ekipom Mihajlović će odraditi već danas u prijepodnevnim satima.
- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2009., ponedjeljak

Inter bez Muntarija, Samuela i Mourinha na klupi u narednom kolu protiv Atalante u Bergamu

Talijanski sportski disciplinski savez danas je izrekao kazne igračima, kao i trenerima koji su jučer bili isključeni, ili su zaradili treće žute kartone na utakmicama 15. kola Serie A. Evo popisa igrača koji neće moći nastupiti u narednom 16. kolu koje se igra predstojećeg vikenda :

- 2 utakmice neigranja : Antonio Di Natale ( Udinese ) , Cristiano Lucarelli ( Livorno )
- 1 utakmica neigranja : Felipe Melo ( Juventus ) , Alessandro Parisi i Andrea Ranocchia ( Bari ), David Pizarro i Jeremy Menez ( Roma ) , Roberto Baronio i Stefano Mauri ( Lazio ) , Jaime Valdes ( Atalanta ) , Paul Codrea ( Siena ) , Daniele Conti ( Cagliari ) , Aleksandar Luković ( Udinese ) , Michele Marcolini ( Chievo ) , Daniele Portanova ( Bologna ) , Giulio Migliaccio ( Palermo ) , Sulley Muntari i Walter Samuel ( Inter ) .
Od trenera po jednu utakmicu nevođenja svoje ekipe sa klupe kažnjeni su Jose' Mourinho ( Inter ), te Antonio Conte ( Atalanta ). Zanimljivost je veća zbog podatka da se u narednom kolu sastaju upravo Atalanta - Inter, te će treneri ovih dviju ekipe utakmicu pratiti s tribina.
- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2009., nedjelja

Rezultati upravo završenih utakmica 15. kola Serie A

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 15. kola Serie A igrane ovog popodneva. Treba izdvojiti pobjedu Chieva u gostima kod Livorna, kao i trijumf Siene u preokretu protiv Catanije u derbiju začelja tablice. Evo kompletnih rezultata i obzora sa odigranih utakmica :

Genoa - Parma 2 : 2 ( Pred 25 000 gledatelja na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovskom kvartu "Marassi" viđena je otvorena i napadačka igra obiju formacija u kojem nije bilo pobjednika. Strijelci : 1-0 Rodrigo Palacio u 14. min. 1-1 Jonathan Biabiany, francuski internacionalac u 36. min. 1-2 Jonathan Biabiany u 59. min. 2-2 Raffaele Palladino u 66. min. Genoa je imala nekoliko prilika, prije svih preko Crespa, Palladina, kojemu je poništen i gol, te Palacia. No, ipak šansu utakmice propustio je Parmin defanzivac Cristian Zaccardo u 89. min., dok je konstantna opasnost iz prekida po gol Genoe bio Blerim Džemaili. )

Fiorentina - Atalanta 2 : 0 ( Na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi pred 26 000 gledatelja "viole" su se vratile pobjedama, savladavši danas sasvim zasluženo ekipu Atalante. Strijelci : 1-0 Juan Manuel Vargas u 26. min udarcem sa nešto malo manje od 30 metara. 2-0 Alberto Gilardino u 91. min. Stativu za Fiorentinu pogodio je Santana u 2. poluvremenu, dok je najbolju priliku za "Atalantine" propustio Tiberio Guarente nakon asistencije Roberta Aquafresce. Atalanta je utakmicu završila sa 10 igrača na terenu, zbog isključenja Aime Valdeza u 90. min. )

Palermo - Cagliari 2 : 1 ( U derbiju otočkih ekipa na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu prvi trijumf na klupi "rosanera" odnosno rozo-crnih ostvario je Delio Rossi. Strijelci : 0-1 Alessandro Matri u 24. min nakon kontranapada i asistencije Cossua. 1-1 Igor Budan u 56. min. 2-1 Simon Kjaer u 64. min. Cagliari je utakmicu završio s 10 igrača, pošto je golman gostiju Lupatelli igru napustio u 87. min zbog povrede. Prethodno je Cagliari iskoristio pravo na sve tri zamjene. )

Napoli - Bari 3 : 2 ( Na 50.-ti rođendan stadiona "San Paolo" u Napulju pred 50 000 gledatelja Napoli je teškom mukom poslije preokreta došao do pobjede nad i danas odličnim Barijem. Strijelci : 0-1 Vitor Barreto, brazilski internacionalac u 49. min. 1-1 Fabio Quagliarella u 54. min. 1-2 Andrea Ranocchia u 64. min. 2-2 Christian Maggio u 72. min. 3-2 Fabio Quagliarella u 89. min. Quagliarella je imao i kolosalnu šansu u 44. minuti pri rezultatu 0 : 0 , no sa gol-crte njegov udarac zaustavio je obrambeni igrač Barija Bonucci. Bari je utakmicu završio s 9 igrača, pošto je najprije u 70. min isključen igrač obrane Parisi, a u 93. još jedan defanzivac Ranocchia. )

Bologna - Udinese 2 : 1 ( Vrijednu pobjedu na stadionu "Renato Dall'Ara" u Bologni ostvarilo je istoimeni domaći sastav savladavši "Friulane", te tako načinivši veliki korak ka spokojnijim pozicijama na tablici. Strijelci : 1-0 Martin Adailton, brazilski internaciolanac u 27. min iz majstorski izvedenog slobodnog udarca. 1-1 Antonio Di Natalle u 45. min. 2-1 Marco Di Vaio u 65. min iz penala, nakon što ga je i sam izborio. Do kraja utakmice solidne šanse za Udinese za izjednačenje propustili su Antonio Di Natale i Antonio Floro Flores.)

Siena - Catania 3 : 2 ( U susretu punom preokreta na kraju je ipak slavila ekipa novog trenera Siene Alberta Malesanija, koji je tako ubilježio prvi trijumf u prvenstvu. S druge strane, poslije ovog poraza u vrlo nepovoljnom položaju sada se nalazi trener Catanije Gianluca Atzori, kojemu prijeti otkaz sa mjesta trenera. Strijelci : 0-1 Jorge Martinez u 14. min. 1-1 Emanuele Calaio' u 50. min. 1-2 Jorge Martinez u 55. min. 2-2 Cristian Terzi u 56. min. 3-2 Michele Paolucci u 62. min. Najbolju šansu na utakmici imao je vezni igrač Siene Abdelkader Ghezzal krajem prvog poluvremena, pri rezultatu 0 : 1 . )

Livorno - Chievo 0 : 2 ( Vrlo mudrom igrom ekipa Chieva je preskočila stanicu Livorno, te se u Veronu vraća sa velika 3 boda. "Amaranto", odnosno Livorno je danas potpuno podbacio, mada je istina više od sat vremena igrao s igračem manje, zbog isključenja Cristiana Lucarellija u 24. min, a nakon njegovih velikih protesta i prigovora ka sucu utakmice. Strijelci : 0-1 Luca Rigoni u 12. min. 0-2 Simone Bentivoglio u 66. min. Najbolju priliku za postizanje gola Livorno je imao preko kolumbijskog defanzivca Nelsona Rivasa još u prvom poluvremenu. )

Roma - Lazio večeras od 20.45 1 : 0 ( U 134. rimskom gradskom derbiju slavila je Roma. No, mora se reći da je Lazio bio opasniji u većem dijelu susretu, te je imao i izglednije šanse za postizanje gola. Najbolju priliku "biancocelesti" su propustili sredinom 2. poluvremena kada je Zarate' pogodio stativu udarcem sa 10-ak metara od gola Rome, a odbijenu loptu Stefano Mauri je pospremio pod prečku, no tada se niotkuda izvio Julio Sergio, golman Rome, te je izbio loptu u korner. Najbolju šansu prije postizanja gola Roma je imala preko Simonea Perrotte kada je njegov udarac glavom ispod prečke skinuo Muslera. Strijelac pobjedonosnog gola za Romu bio je Marco Cassetti u 77. min nakon asistencije i centaršuta Mirka Vučinića. Do kraja utakmice Roma je mogla i do uvjerljivijeg trijumfa, jer su povoljne šanse imali Riise i Totti. Crveni karton kod Rome pred kraj utakmice dobio je Pizzarro. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : ROMA : 27 Julio Sergio ; 29 Burdisso 5 Mexes ( 77 Cassetti od 45. min. ) 4 Juan 17 Riise ; 16 De Rossi 7 Pizarro 20 Perrotta ; 94 Menez ( 33 Brighi od 45. min. ) 9 Vučinić ( 11 Taddei od 91. min. ) 10 Totti. LAZIO : 86 Muslera ; 87 Diakité 28 Stendardo 26 Radu 2 Lichtsteiner ; 32 Brocchi 33 Baronio ( 6 Baronio od 86. min. ) 5 Mauri ( 9 Rocchi od 82. min. ) 11 Kolarov ; 8 Matuzalem ( 17 Foggia od 46. min. ) 10 Zárate. ))

Milan - Sampdoria 3 : 0 - odigrano sinoć

Juventus - Inter 2 : 1 - odigrano sinoć

Tablica nakon 15. odigranih kola sada izgleda ovako :

1. Inter 35
2. Milan 31
3. Juventus 30
4. Parma 25
5. Fiorentina 24
6. Roma 24
7. Genoa 24
8. Sampdoria24
9. Napoli 23
10. Cagliari 22
11. Chievo 21
12. Bari 21
13. Palermo 20
14. Udinese 18
15. Bologna 16
16. Lazio 13
17. Atalanta 12
18. Livorno 12
19. Catania 9
20. Siena 9

Lista strijelaca :

11 - Di Natale ( Udinese )
9 - Milito ( Inter )
9 - Totti ( Roma )
8 - Pazzini ( Sampdoria )
7 - Matri ( Cagliari )
7 - Gilardino ( Fiorentina )
7 - Eto'o ( Inter )
7 - Pato ( Milan )
7 - Hamsik ( Napoli ) , itd.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2009., subota

Milan uvjerljivom pobjedom nad Sampdoriom došao na -4 Interu, koji kroz 45 minuta igra "Il derby d'Italia" protiv Juventusa

Večeras su na programu dvije vrlo atraktivne utakmice 15. kola Serie A. Ona prva je već završena. U Milanu "rossoneri" su uvjerljvo savladali Sampdoriu, te su tako došli na samo 4 boda zaostatka za vodećim Interom, koji svoju utakmicu u velikom "Il derby d'Italia" igra od 20.45 protiv Juventusa u Torinu.

Milan - Sampdoria 3 : 0 ( Na San Siru pred 50 000 gledatelja Milan je posao obavio već u prvih pola sata igre deklasiravši Sampdoriu, koja se očito nalazi u velikoj krizi igre kao i rezultata. Strijelci : 1-0 Marco Borriello u 2. min. 2-0 Clarence Seedorf u 22. min. 3-0 Alexandre Pato u 24. min. Ovo je bila 5. uzastopna pobjeda "rossonera" koji tako u odličnom raspoloženju dočekuju nastup u posljednjem kolu Lige Prvaka protiv Zuricha, gdje im je neophodna pobjeda za prolazak u daljnju fazu. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : MILAN (4-2-1-3): 1 Dida, 77 Antonini, 13 Nesta, 33 Thiago Silva, 15 Zambrotta, 21 Pirlo, 23 Ambrosini ( od 76. 16 Flamini ), 10 Seedorf, 7 Pato, 22 Borriello ( od 68. min. 20 Abate ), 80 Ronaldinho ( od 34. min 11 Huntelaar ). Trener : Leonardo.
SAMPDORIA (4-4-2): 1 Castellazzi, 23 Stankevicius, 28 Gastaldello, 5 Accardi, 3 Ziegler, 20 Padalino ( od 52. min 7 Semioli ), 12 Tissone, 16 Poli, 7 Mannini ( od 24. min 6 Lucchini ), 99 Cassano, 10 Pazzini ( od 76. 11 Bellucci ). Trener : Luigi Del Neri. )

Juventus - Inter od 20.45 ( Evo sastava ekipa za ovu utakmicu : JUVENTUS : 1 Buffon; 2 Caceres, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso; 22 Sissoko, 4 Melo, 8 Marchisio; 28 Diego; 11 Amauri, 10 Del Piero.
Na raspolaganju su još : 13 Manninger, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 20 Giovinco, 21 Grygera, 33 Legrottaglie. Trener : Ciro Ferrara.
INTER : 12 Julio Cesar; 4 Zanetti, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 11 Muntari, 19 Cambiasso, 8 Thiago Motta; 5 Stankovic; 9 Eto'o, 22 Milito;
Na raspolaganju su još : 1 Toldo, 2 Cordoba, 14 Vieira, 15 Khrin, 23 Materazzi, 30 Mancini, 45 Balotelli. Trener : José Mourinho. )

Juventus - Inter 2 : 1 ( Pred 26 000 gledatelja na stadionu "Olimpico di Torino" strijelci su bili : 1-0 Felipe Melo u 21. min. nakon što je njegov šut u mrežu Julio Cesara skrenuo Lucio. 1-1 Samuel Eto'o u 27. min. 2-1 Claudio Marchisio u 59. min. U 87. min . isključen je bio Felipe Melo zbog grubog prekršaja. Utakmica je bila vrlo nervozna. Sredinom 2. poluvremena izbila je i mini-tuča na terenu između pojedinih igrača iz obje ekipe. Na tablici Inter ima sada prednost nad Milanom od samo 4 boda, a 5 nad Juventusom, čime je "Campionato" odnosno borba za "scudetto" ponovno otvorena.
Sve ostale utakmice 15. kola igraju se u nedjelju od 15 h, a rimski derbi između Rome i Lazia od 20.45. )
- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 17. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 17. kola talijanske Serie B igrane ovog popodneva. Treba izvojiti debi na klupi novog trenera Torina Maria Berette, koji je odmah ostvario pobjedu protiv danas odličnog, ali pomalo i nesretnog Gallipolija, kao i poraz do ovoga kola vodeće na tablici Ancone u Grossetu. Vrijednu pobjedu u gostima ostvarila je i Reggina, koja je u Ascoliju više od sat vremena igrala s igračem manje. Evo rezultata i obzora na sve odigrane utakmice :

Cesena - Frosinone 4 : 0 ( Pred 15 000 gledatelja na stadionu "Dino Manuzzi" viđena je odlična i otvorena utakmica s obje strane, u kojoj su ipak prevagnuli zvijezde domaćeg sastava, prije svih Argantinac Schelotto, Brazilac Do Prado, Christian Bucchi, te danas dvostrukog strijelca omalenog napadača Giaccherinija. Susret je s tribina pratio i Arrigo Sacchi. Strijelci : 1-0 Emanuele Giaccherini u 28. min. 2-0 Christian Bucchi u 46. min. 3-0 Ezequiel Schelotto u 66. min. 4-0 Emanuele Giaccherini u 84. min. )

Brescia - Empoli 2 : 2 ( Pred 3 000 gledatelja na stadionu "Carlo Castellani" današnji suparnici su podijelili bodove u vrlo uzbudljvoj utakmici do zadnjeg sučevog zvižduka. Odlične šanse prije postignutih golova imao je napadač Brescie Caracciolo, kao i "fantasista" Empolija Pasquato koji je pogodio i prečku gola Brescie. Strijelci : 1-0 Andrea Caracciolo u 27. min. nakon sjajne asistencije Davide Possanzinija. 1-1 Brazilac Eder u 40. min. na asistenciju Cristiana Pasquata. 2-1 Andrea Caracciolo u 43. min nakon opet odlične asistencije Possanzinija. 2-2 Eder u 93. min iz penala. )

Ascoli - Reggina 1 : 3 ( Na stadionu "Del Duca" u Ascoliju vrlo važnu pobjedu odnijela je Reggina, koja sada nakon tri uzastopne pobjede ide ka mirnijim pozicijama na tablici. Strijelci : 1-0 Mirko Antenucci u 14. min. nakon što je ekipa Reggine stala sa igrom zbog povrede jednog od svojih igrača. Uslijedili su veliki protesti gostiju, te je tom prilikom isključen defanzivac Reggine Andrea Costa. Nakon te epizode trener Ascolija Giuseppe Pillon je naredio svojim igračima da odmah puste gol gostima za izjednačenje, što su oni i napravili!!! 1-1 Biagio Pagano u 18. min. 1-2 Emiliano Bonazzoli u 73. min. 1-3 Antonino Barilla' u 88. min. )

Grosseto - Ancona 2 : 0 ( Ancona nije uspjela u namjeri da se eventualnom današnjom pobjedom u Grossetu izjednači sa Lecceom na liderskoj poziciji na tablici Serie B. Pred 3 000 gledatelja na stadionu "Carlo Zecchini" domaći sastav je u vrlo nervoznoj utakmici zasluženo nadvisio Anconitane. Strijelci : 1-0 Inacio Jose Joelson u 17. min iz penala nakon što ga je i sam izborio zbog prekršaja Milania. 2-0 Mauricio Pinilla u 20. sekundi 2. poluvremena. Ancona je još od 35. min igrala s igračem manje zbog isključenja Urugvajca Juana Surraca. )

Cittadella - Modena 1 : 1 ( Pred 1 500 gledatelja na stadionu "Tombolato" u Cittadelli, mjestašcu nadomak Padove Modena je bila puno opasniji suparnik, pogotovo u 2. poluvremenu kada je propustila nekoliko vrlo izglednih prilika za pobjedu. Najzapaženiji pojedinac u redovima Cittadelle je bio napadač Ardemagni, koji je pred sam kraj utakmice imao odličnu šansu za postizanje gola. Strijelci : 1-0 Matteo Ardemagni u 30. min iz penala nakon što ga je i sam izborio. 1-1 Michele Troiano u 47. min. )

Triestina - Crotone 0 : 0 ( Na stadionu "Nereo Rocco" pred 6 000 gledatelja bolju igru u 1. poluvremenu pružio je Crotone, neiskoristivši nekoliko odličnih šansi preko Gabbionete i Bonvissuta, dok su domaći bili dominantni u 2. dijelu utakmice propustivši poentirati preko Godeasa i Testinija, koji je pogodio prečku. )

Gallipoli - Torino 0 : 1 ( Odlična utakmica odigrana je i u Lecceu pred malobrojnom publikom na stadionu "Via del Mare". Sastav trenera Giuseppe Gianninija Gallipoli može žaliti za izgubljenim bodovima, pošto je imao više od 3-4 odlične šanse preko Di Carminea i Ginestre, te čak 3 puta pogođene stative golmana Torina Mattea Serenija. Okvir gola su pogađali Massimiliano Scaglia, Urugvajac Cristian Sosa te Ciro Ginestra. Strijelac pogotka za četvrtu gostujuću pobjedu Torina u ovom prvenstvu bio je David Di Michele u 69. min nakon kornera i odbijanca u kaznenom prostoru Gallipolija. )

Sassuolo - Padova 2 : 0 ( Strijelci : 1-0 Jonathan Rossini u 59. min. 2-0 Mario Titone u 92. min. )

Mantova - Salernitana 1 : 1 ( U derbiju začelja tablice ovaj rezultat ne odgovara previše ni jednoj, a niti drugoj ekipi. U intenzivnom susretu pred 5 000 gledatelja na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi strijelci su bili : 1-0 Gaetano Caridi u 8. min. 1-1 Fabio Tricarico u 21. min. Odlične šanse za domaći sastav propustili su Maurizio Nassi te Davide Carrus. )

Albinoleffe - Lecce 1 : 3 - odigrano sinoć

Vicenza - Piacenza ponedjeljak od 20.45 0 : 0 ( Utakmica je igrana po velikoj kiši i teškom, raskvašenom terenu. Vicenza je od 60. min igrala sa igračem manje, zbog isključenja Michele Ferrija. )


Tablica nakon 17. odigranih kola sada izgleda ovako :

1. Lecce 33
2. Ancona 30
3. Cesena 29
4. Empoli 28 (-1)
5. Modena 27
6. Torino 26
7. Sassuolo 25 (-1)
8. Triestina 24
9. Vicenza 24
10. Padova 22
11. Grosseto 22 (-1)
12. Brescia 22 (-1)
13. Frosinone 22 (-1)
14. Gallipoli 22
15. Cittadella 21
16. Crotone 21
17. Reggina 19 (-1)
18. Piacenza 17
19. Albinoleffe 15 (-1)
20. Ascoli 15
21. Mantova 14
22. Salernitana 7 (-1)

Lista strijelaca :

12 - Bianchi ( Torino )
12 - Mastronunzio ( Ancona )
10 - Caracciolo ( Brescia )
8 - Corvia ( Lecce )
8 - Antenucci ( Ascoli )
7 - Pinilla ( Grosseto )
7 - Eder ( Empoli ) , itd .



- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U prvoj utakmici 17. kola Serie B Lecce slavio u Bergamu kod Albinoleffea, te samostalno zasjeo na čelnu poziciju na tablici

Sinoć je odigrana prva utakmica 17. kola Serie B. U Bergamu na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" Lecce je kao gost savladao ekipu Albinoleffea, te barem nakratko samostalno zasjeo na čelnu poziciju na tablici, sa 3 boda prednosti nad drugoplasiranom Anconom.
Albinoleffe - Lecce 1 : 3 ( Strijelci : 0-1 Daniele Corvia u 31. min. 0-2 Alberto Giuliatto u 43. min. 1-2 Gabriele Perico u 54. min. 1-3 Daniele Corvia u 70. min. Trener Albinoleffea Emiliano Mondonico je bio isključen u 57. min. zbog konstantnih protesta ka sucima. Treba naglasiti i da je drugi gol Lecce bio neregularan, s obzirom da lopta pri udarcu Giuliatta nije prešla gol - crtu, te su domaći u tom slučaju bili oštećeni. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : ALBINOLEFFE : 27 Pellizzoli ; 20 Serafini 24 Perico 16 Luoni (od 60. min 5 Foglio ) 26 Sala ; 21 Laner 74 Passoni 6 Previtali 18 Cristiano(od 71. min 85 Grossi ) ; 9 Cellini 28 Ruopolo . Trener : Emiliano Mondonico. LECCE : 22 Rosati ; 23 Schiavi 40 Giuliatto 6 Angelo (od 83. min. 3 Belleri ) 14 Fabiano 20 Vives (od 76. min. 21 Terranova ) 8 Munari 4 Edinho 18 Giacomazzi 89 Marilungo ( od 90. min 7 Bergougnoux ) 9 Corvia. Trener : Luigi De Canio.
Sve ostale utakmice 17. kola Serie B igraju se danas od 15.30 nakon kojih slijedi post sa strijelcima, rezultatima i zanimljivostima sa svih utakmica.

- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2009., petak

Najava 15. kola Serie A

Ovog vikenda igraju se i utakmice 15. kola Serie A. Od parova ovoga kola svakako treba izdvojiti takozvani "il derby d'Italia" između Juventusa i Intera, kao i "il derby della capitale" , i veliki rimski dvoboj između Rome i Lazia, dok se vrlo zanimljiv susret očekuje i na San Siru gdje Milan dočekuje Sampdoriu. Evo parova te najave svih utakmica :

Milan - Sampdoria subota od 18 h ( Obje ekipe u ovaj susret ulaze u potpuno različitom raspoloženju. S jedne strane Milan je na krilima velikih igara i rezultata i svi očekuju nova 3 boda iz duela sa "blucerchiatima", dok s druge strane Sampdoria je nanizala nekoliko poraza, odnosno neočekivanih rezultata, u koje se sigurno ubraja i ispadanje iz kupa Italije na svome terenu od Livorna ove srijede. Ove dvije ekipe susretale su se i u Serie B. Zadnji takav dvoboj zbio se u sezoni 1980/81. kada su slavili gosti iz Genove rezultatom 0 : 1 . U redovima Milana pravo nastupa nema kažnjeni Filippo Inzaghi, dok za Sampdoriu neće igrati Fabrizio Cacciatore te kapetan ekipe Angelo Palombo. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na San Siru u okviru Serie A im je 34 - 9 - 9 ; 34 pobjede Milana, 9 remija, 9 pobjeda Sampdorie. )

Juventus - Inter subota od 20.45 ( "Il derby d'Italia", odnosno "derbi Italije" i ovoga puta privlači najveću pažnju. Stadion "Olimpico di Torino" je rasprodan već danima. Inter je zadnji put u Torinu protiv Juventusa slavio u sezoni 2004/05. kada je bilo 0 : 1 . U prošloj sezoni bilo je 1 : 1 , a golove su postigli Zdenek Grygera, te Mario Balotelli. Što se sastava ekipa tiče, za Juventus će u vrhu napada igrati Amauri i Del Piero, a neposredno ispred njih Diego, kao "fantasista". U veznom redu sigurni su Sissoko i Marchisio. Kod Intera u napadu će igrati Eto'o i Milito, a ispred njih Stanković. U veznom redu Thiago Motta, Cambiasso i Muntari. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u Torinu je 60 - 17 - 14 . )

Bologna - Udinese nedjelja od 15 h ( Ekipa iz "Friulija", odnosno Udinese je ostvarila dva uzastopna trijumfa na stadionu "Renato Dall'Ara u Bologni. Zadnji remi između ove dvije ekipe se dogodio u sezoni 2000/01. U prošloj sezoni uvjerljivu pobjedu slavio je Udinese, i to rezultatom 0 : 3 . Ukupan omjer im je 13 - 5 - 7 . )

Fiorentina - Atalanta ( Tradicija između ovih dviju ekipa je na strani domaćeg sastava iz Firenze. "Orobici" , odnosno Atalanta je zadnju pobjedu na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi slavila u sezoni 1992/93. s 0 : 1 , a pobjedonosni gol postigao je Perrone. Prošle sezone slavila je Fiorentina s 2 : 1 , a ukupan omjer im je 29 - 11 - 7 . )

Genoa - Parma ( Ovo bi trebao biti jedan od najzanimljivijih parova ovoga kola, gledano barem po tablici, kao i po igrama koje ove ekipe pružaju. "Grifoni", odnosno Genoa u ovu utakmicu ući će u nešto oslabljenom sastavu, jer zbog kazni pravo nastupa nemaju Biava, Papasthatoupoulos, te Marco Rossi. Jedinu svoju pobjedu u Firenzi "Emiliani", odnosno Parma nosi iz sezone 1993/94. kada je bilo velikih 0 : 4 . U njihovom zadnjem dvoboju u sezoni 2007/08. slavili su domaći rezultatom 1 : 0 . Ukupan omjer im je 3 - 2 - 1 . )

Livorno - Chievo ( Ovdje u ovome paru tradicija je na strani gostiju iz Verone. Livorno nije nije slavio pobjedu protiv Chieva na svome stadionu "Armando Picchi". Jedini gol koji je Livorno ikada postigao Chievu u okviru Serie A djelo je napadača Igora Prottija. Zadnji svoj susret odigrali su u sezoni 2006/07., a slavili su "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" iz Verone s 0 : 2 . Ukupan omjer im je 0 - 1 - 2 . )

Napoli - Bari ( Ovo je u neku ruku i veliki južnjački derbi. Zbog loših odnosa navijača ova dva kluba zabranjeno je putovanje navijača Barija na stadion San Paolo u Napulj. Svoje jedine dvije pobjede nad Napolijem, a na njegovom terenu Bari je ostvario u istoj godini, i to 1959. Prošli put kada su se sastajali, a bilo je to u sezoni 2000/01. slavili su "partenopei", odnosno Napoli rezultatom 1 : 0 . U redovima Napolija neće igrati kažnjeni dvojac u obrani Contini - Rinaudo. Ukupan omjer im je 19 - 3 - 2 . )

Palermo - Cagliari ( I ovaj susret je neka vrsta derbija, jer se sastaju dvije otočke ekipe, Siclijanci i Sardinijci. U Serie B zadnjih 7 utakmica između ova dva rivala na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu završilo je remijem, i to u periodu od 1976. do 2002. godine. U prošloj sezoni u Serie A uvjerljiv trijumf zabilježio je Palermo, kada je bilo 5 : 1 . U sastavu domaćina neće biti Fabrizia Miccolija, koji ima kaznu od 2 utakmice neigranja. Ukupan omjer im je 4 - 2 - 2 . )

Siena - Catania ( "Etnei" odnosno Catania nije nikada slavila u Sieni na stadionu "Montepaschi Arena" niti u Serie A, a niti u Serie B. Zanimljvo da su sva tri susreta između ovih ekipa u Serie A završili remijem, i to identičnim rezultatom od po 1 : 1 . Ukupan omjer im je dakle 0 - 3 - 0 . )

Roma - Lazio ( "Il derby della Capitale", odnosno "derbi glavnog grada" zadnji put "biancocelestima" je pripao 1997. godine, kada je bilo 1 : 3 . Prošle sezone slavila je Roma rezultatom od 1 : 0 . Do danas, navijači Rome su razgrabili 40 000 ulaznica za ovu utakmicu, no ne treba sumnjati da će po tradiciji "Curva Nord", odnosno sjeverna tribina biti ispunjena do posljednjeg mjesta navijačima Lazia. U slučaju negativnog ishoda predsjednik Lazia Claudio Lotito je najavio smjenu trenera Davide Ballardinija, na čije bi mjesto trebao doći Siniša Mihajlović. Ukupan omjer im je 23 - 30 - 13 . )



- 16:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Najava 17. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 17. kola talijanske Serie B. Derbi kola bi se mogao nazvati susret u Bresciji gdje domaći istoimeni sastav dočekuje Empoli, koja je u zadnjim kolima zaredao sa odličnim igrama i pobjedama. Evo parova te najave svih utakmica :

Albinoleffe - Lecce večeras od 20.45 ( Sastav iz pokrajine Lombardia, odnosno Albinoleffe nije nikada slavio na svome terenu u utakmicama protiv Leccea. Ove dvije ekipe u sezoni 2007/08. igrale su međusobno u Play-Offu za ulazak u Serie A, i tada je u dvomeču slavio gostujući tim. Pravo nastupa u ovoj utakmici nema defanzivni igrač "seriana" odnosno Albinoleffea Piccinni, kao i vezni igrač Garlini. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u Bergamu, a u okviru Serie B im je 0 - 1 - 2 ; 0 pobjeda Albinoleffea, 1 remi, 2 pobjede Leccea. )

Ascoli - Reggina subota od 15.30 ( Calabresi, odnosno Reggina nije nikada pobjedila na stadionu "Del Duca" u Ascoliju. Zadnji put kada su se susretali u Serie B u sezoni 1990/91. bilo je 0 : 0 . U redovima Ascolana neće igrati kažnjeni Micolucci, dok će Reggina biti oslabljena neigranjem Cacie, Cascionea i Lanzara. Ukupan omjer im je 2 - 1 - 0 . )

Brescia - Empoli ( U ovom paru tradicija je upotpunosti na strani domaćeg sastava. Empoli nikada nije slavio na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji, a uspio je zabilježiti samo jedan remi. U prošloj sezoni sastajali su se i u polufinalu Play-Offa kada je Brescia slavila s uvjerljivih 3 : 0 . Za Bresciu neće igrati kažnjeni Francesco Bega. Ukupan omjer im je 7 - 1 - 0 . )

Cesena - Frosinone ( "Romagnoli" odnosno Cesena je po tradiciji uvijek bila uvjerljiva protiv "ciociara" odnosno "žutih" iz pokrajine Lazio. U redovima Cesene zbog kazne neće igrati vezni igrač Parolo. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni je 2 - 0 - 0 , uz gol - razliku od 5 : 1 . )

Cittadella - Modena ( U prošloj sezoni "Veneti" odnosno Cittadella je slavila s uvjerljivih 4 : 0 . No, u ovoj sezoni Modena je jedan sasvim drugi tim, koji će teško dopustiti sličnu reprizu što se rezultata tiče. U sastavu Cittadelle neće igrati kažnjeni napadač Antimo Iunco, kao ni defanzivni igrač Manucci. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B im je 1 - 1 - 0 . )

Gallipoli - Torino ( Ekipa iz južne talijanske regije Salento je u odličnoj formi, a u ovoj utakmici nadaju se velikoj podršci s tribina stadionu "Via del Mare" u Lecceu, gdje Gallipoli igra svoje domaće utakmice. S druge strane, Torino je u proteklim danima promjenio trenera, te će ovo biti debi na klupi "granate" za Maria Berettu. Ove dvije ekipe se nikada ranije nisu susretale u ovoj kategoriji. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Ancona ( U jedinoj zasada ikada odigranoj utakmici na stadionu "Carlo Zecchini" u Grossetu slavio je domaćin, i to u prošloj sezoni rezulatom 2 : 1 . No, Ancona je trenutno lider na tablici Serie B, a ubojiti dvojac Colacone - Mastronunzio redovito postiže golove. U redovima Grosseta neće nastupiti kažnjeni Freddi. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Mantova - Salernitana ( U jedinoj odigranoj utakmici između ovih rivala na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi, a koji se desio 30.5.2009. godine zabilježen je remi rezultatom 1 : 1 . Gostima iz Salerna ovo je jedna od zadnjih prilika u gostima da ostvare pozitivan rezultat, te krenu u pohod ka gornjim mjestima na tablici. U redovima Mantove zbog kazne neće igrati vezni igrač Emiliano Tarana. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )

Sassuolo - Padova ( Ishodi odigranih utakmica između ovih dviju ekipa zasada je u ekvilibrijumu. Treba reći da su se sastajali i u Serie C2 u sezoni 2000/01. kada je "Padovani" slavili s uvjerljivih 1 : 5 . U sastavu Sassuola pravo nastupa u ovom meču nema Fusani, dok kod gostiju neće igrati Faisca, te De Luca. Ukupan omjer im je dakle 1 - 2 - 1 .)

Triestina - Crotone ( Tradicija igranih susreta između ova dva suparnika na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu je uvjerljivo na strani "alabardata", odnosno Triestine. Calabresi, odnosno Crotone nije nikada postigao gol na gostovanju kod Triestine, te je redovito bio poražen. Ukupan omjer im je 3 - 0 - 0 . )

Vicenza - Piacenza ponedjeljak od 20.45 ( U ovom paru tradicija je apsolutno na strani "Emiliana" odnosno gostiju iz Piacenze. U zadnja 4 susreta igrana na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi slavila je gostujuća ekipa. U redovima "Vicentina" pravo nastupa nema kažnjeni Di Cesare. Ukupan omjer im je 1 - 1 - 5 . )
- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2009., četvrtak

Porazom od Salzburga Lazio eliminiran iz daljne faze Europa League-a. Genou samo pobjeda protiv Valencie u posljednjem kolu vodi dalje.Večeras nastup Rome protiv Basela

Sinoć su odigrane utakmice pretposljednjeg kola grupne faze Europe Leaguea. Od talijanskih ekipa svoje utakmice odigrali su Lazio i Genoa, dok večeras isto to će učiniti i Roma.

Lazio je sinoćnjim porazom u Austriji od Salzburga izgubio sve šanse da se plasira u daljnu fazu. Samo pobjeda protiv neugodne ekipe Huba Stevensa ostavljala je "biancoleceleste" u borbi za daljnji plasman. No, Salzburg je bio bolji, te je slavio s 2 : 1, dok je u isto vrijeme Villarreal pobjedio u Sofiji ekipu Levskog s 0 : 2, te se kao drugoplasirani priključio Salzburgu prolasku u daljni krug. Strijelac pogotka za Laziale bio je Pasquale Foggia. Laziu sada predstoji nedjeljni gradski derbi protiv Rome, te u slučaju poraza Davide Ballardini, trener Lazia, bio bi suočen s otkazom. Na njegovo mjesto došao bi Siniša Mihajlović.

Genoa je izvukla bod, te odigrala 0 : 0 u Pragu sa Slaviom. Slavia može žaliti za propuštenom pobjedom s obzirom da su joj poništena dva pogotka, i to može se reći bez razloga. Genoa u posljednjem kolu igra na svome stadionu protiv trenutno vodeće ekipe na tablici u svojoj grupi, a to je Valencia. "Ligure" samo pobjeda nad Valenciom vodi u daljni plasman, ili remi uz uvjet da praška Slavija savlada Lillea u Francuskoj, što je ipak teško ostvarivo. No, kako kažu igrači Genoe, uz dupke puni stadion "Luigi Ferraris" svoju sudbinu oko daljneg prolaza sami će krojiti.

Večeras od 21.05 svoju utakmicu na stadionu "Olimpico" igra i Roma. Protivnik joj je švicarski Basel. "Giallorosse" pobjeda skoro sigurno vodi u daljnji krug, dok u slučaju remija ili poraza sve bi se odlučivalo u zadnjem kolu što se plasmana na tablici tiče sa engleskim Fulhamom, koji ima 2 boda manje od Rome, ali i večeras na papiru ima lagan zadatak u utakmici protiv CSKA Sofije.
Roma - Basel 2 : 1 ( Strijelci za Romu bili su Francesco Totti iz penala, te Mirko Vučinić. Ovom pobjedom Roma se kvalificirala u 1/16 finala Europa Leaguea. )
- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2009., srijeda

Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija izjavio : "Strah me je od nekog novog Calciopolija!"

Aurelio De Laurentiis, poznati filmski redatelj i predsjednik Napolija, vidno nezadovoljan suđenjem na nedjeljnoj utakmici između domaće Parme i njegovog Napolija kada je i po mišljenju objektivnih talijanskih medija i sportskih stručnjaka Napoli oštećen za nedosuđeni penal zbog prekršaja nad Quagliarellom, te sumnjivo dosuđenog penala za Parmu, izjavio je slijedeće : " Bojim se da se ne pojavi novi "Calciopoli". U ovom sistemu ne postoji transparentnost. Sad je dosta, tako više ne ide! " Na oštre kritike i izjave De Laurentiisa oglasio se i Giancarlo Abete, predsjednik talijanskog nogometnog saveza : " Čuo sam izjave predsjednika Napolija. Kritike se slobodno mogu iznositi, ali s pažnjom da se ne pretjera u nečemu što ne postoji. "
- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Livorno u Genovi eliminirao Sampdoriu iz kupa Italije

Sinoć su odigrane još dvije utakmice iz 4. kola kupa Italije. Za donekle veliko iznenađenje pobrinuo se Livorno Serse Cosmija, koji je uspio savladati Sampdoriu na njenom terenu. U drugom susretu večeri Triestina je pobjedila Sassuola, te se tako plasirala u 1/8 finala kupa Italije. Evo svih rezultata, te parova 1/8 finala, koje se igra 13.1.2010. :

Sampdoria - Livorno 1 : 2 ( Strijelci : 1-0 Daniele Mannini u 46. min. 1-1 Stefano Lucchini u 77. min - AG nakon što je skrenuo udarac Tomasa Danileviciusa u sopstvenu mrežu. 1-2 Tomas Danilevicius u 86. min. )

Triestina - Sassuolo 1 : 0 ( Strijelac : 1-0 Marko Stanković u 51. min. )

Catania - Empoli danas od 15 h 2 : 0 ( Strijelci : 1-0 Federico Moretti u 9. min. 2-0 Takayuki Morimoto u 75. min. )
Chievo - Frosinone 2 : 0 - odigrano prošle srijede
Palermo - Reggina 4 : 1 - odigrano prošlog četvrtka
Napoli - Cittadella 1 : 0 - odigrano prošlog četvrtka
Siena - Novara 0 : 2 - odigrano prošle srijede
Atalanta - Lumezzane 0 : 1 - odigrano prošle srijede

U 1/8 finala u kojima se igra opet samo jedna utakmica sastaju se :

Fiorentina - Chievo
Lazio - Palermo
Juventus - Napoli
Inter - Livorno
Milan - Novara
Udinese - Lumezzane
Roma - Triestina
Genoa - Catania
- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2009., utorak

Adriano Galliani, administrativni delegat Milana : "U subotu nakon što savladamo Sampdoriu navijat ću za Juventus"!

Drugi čovjek Milana, Adriano Galliani je na pitanje novinara za koga će navijati u "derby d'Italia" odnosno u "derbiju Italije" između Juventusa i Intera, a koji se igra u subotu izjavio slijedeće : " Mi imamo vrlo zahtjevnu utakmicu također u subotu protiv Sampdorie, pa ako uspješno prebrodimo tu prepreku navijat ću za Juventus! Mi koji smo rodom iz Monze ( Monza je gradić udaljen svega 10-ak km od Milana ), i koji se ne osjećamo pravim Milanezima ( Milanezi - žitelji grada Milana ), obično simpatiziramo od malih nogu Juventus. Tako je bilo i u mome slučaju, pa sam tek nakon nekoliko godina prešao na stranu Milana. No, za Inter nikada u životu nisam imao simpatija. Bilo bi zanimljivo da im priđemo na samo 4 boda zaostatka, što se u subotu i može desiti."
- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi