Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 15. kola Serie A

Ovog vikenda igraju se i utakmice 15. kola Serie A. Od parova ovoga kola svakako treba izdvojiti takozvani "il derby d'Italia" između Juventusa i Intera, kao i "il derby della capitale" , i veliki rimski dvoboj između Rome i Lazia, dok se vrlo zanimljiv susret očekuje i na San Siru gdje Milan dočekuje Sampdoriu. Evo parova te najave svih utakmica :

Milan - Sampdoria subota od 18 h ( Obje ekipe u ovaj susret ulaze u potpuno različitom raspoloženju. S jedne strane Milan je na krilima velikih igara i rezultata i svi očekuju nova 3 boda iz duela sa "blucerchiatima", dok s druge strane Sampdoria je nanizala nekoliko poraza, odnosno neočekivanih rezultata, u koje se sigurno ubraja i ispadanje iz kupa Italije na svome terenu od Livorna ove srijede. Ove dvije ekipe susretale su se i u Serie B. Zadnji takav dvoboj zbio se u sezoni 1980/81. kada su slavili gosti iz Genove rezultatom 0 : 1 . U redovima Milana pravo nastupa nema kažnjeni Filippo Inzaghi, dok za Sampdoriu neće igrati Fabrizio Cacciatore te kapetan ekipe Angelo Palombo. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na San Siru u okviru Serie A im je 34 - 9 - 9 ; 34 pobjede Milana, 9 remija, 9 pobjeda Sampdorie. )

Juventus - Inter subota od 20.45 ( "Il derby d'Italia", odnosno "derbi Italije" i ovoga puta privlači najveću pažnju. Stadion "Olimpico di Torino" je rasprodan već danima. Inter je zadnji put u Torinu protiv Juventusa slavio u sezoni 2004/05. kada je bilo 0 : 1 . U prošloj sezoni bilo je 1 : 1 , a golove su postigli Zdenek Grygera, te Mario Balotelli. Što se sastava ekipa tiče, za Juventus će u vrhu napada igrati Amauri i Del Piero, a neposredno ispred njih Diego, kao "fantasista". U veznom redu sigurni su Sissoko i Marchisio. Kod Intera u napadu će igrati Eto'o i Milito, a ispred njih Stanković. U veznom redu Thiago Motta, Cambiasso i Muntari. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u Torinu je 60 - 17 - 14 . )

Bologna - Udinese nedjelja od 15 h ( Ekipa iz "Friulija", odnosno Udinese je ostvarila dva uzastopna trijumfa na stadionu "Renato Dall'Ara u Bologni. Zadnji remi između ove dvije ekipe se dogodio u sezoni 2000/01. U prošloj sezoni uvjerljivu pobjedu slavio je Udinese, i to rezultatom 0 : 3 . Ukupan omjer im je 13 - 5 - 7 . )

Fiorentina - Atalanta ( Tradicija između ovih dviju ekipa je na strani domaćeg sastava iz Firenze. "Orobici" , odnosno Atalanta je zadnju pobjedu na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi slavila u sezoni 1992/93. s 0 : 1 , a pobjedonosni gol postigao je Perrone. Prošle sezone slavila je Fiorentina s 2 : 1 , a ukupan omjer im je 29 - 11 - 7 . )

Genoa - Parma ( Ovo bi trebao biti jedan od najzanimljivijih parova ovoga kola, gledano barem po tablici, kao i po igrama koje ove ekipe pružaju. "Grifoni", odnosno Genoa u ovu utakmicu ući će u nešto oslabljenom sastavu, jer zbog kazni pravo nastupa nemaju Biava, Papasthatoupoulos, te Marco Rossi. Jedinu svoju pobjedu u Firenzi "Emiliani", odnosno Parma nosi iz sezone 1993/94. kada je bilo velikih 0 : 4 . U njihovom zadnjem dvoboju u sezoni 2007/08. slavili su domaći rezultatom 1 : 0 . Ukupan omjer im je 3 - 2 - 1 . )

Livorno - Chievo ( Ovdje u ovome paru tradicija je na strani gostiju iz Verone. Livorno nije nije slavio pobjedu protiv Chieva na svome stadionu "Armando Picchi". Jedini gol koji je Livorno ikada postigao Chievu u okviru Serie A djelo je napadača Igora Prottija. Zadnji svoj susret odigrali su u sezoni 2006/07., a slavili su "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" iz Verone s 0 : 2 . Ukupan omjer im je 0 - 1 - 2 . )

Napoli - Bari ( Ovo je u neku ruku i veliki južnjački derbi. Zbog loših odnosa navijača ova dva kluba zabranjeno je putovanje navijača Barija na stadion San Paolo u Napulj. Svoje jedine dvije pobjede nad Napolijem, a na njegovom terenu Bari je ostvario u istoj godini, i to 1959. Prošli put kada su se sastajali, a bilo je to u sezoni 2000/01. slavili su "partenopei", odnosno Napoli rezultatom 1 : 0 . U redovima Napolija neće igrati kažnjeni dvojac u obrani Contini - Rinaudo. Ukupan omjer im je 19 - 3 - 2 . )

Palermo - Cagliari ( I ovaj susret je neka vrsta derbija, jer se sastaju dvije otočke ekipe, Siclijanci i Sardinijci. U Serie B zadnjih 7 utakmica između ova dva rivala na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu završilo je remijem, i to u periodu od 1976. do 2002. godine. U prošloj sezoni u Serie A uvjerljiv trijumf zabilježio je Palermo, kada je bilo 5 : 1 . U sastavu domaćina neće biti Fabrizia Miccolija, koji ima kaznu od 2 utakmice neigranja. Ukupan omjer im je 4 - 2 - 2 . )

Siena - Catania ( "Etnei" odnosno Catania nije nikada slavila u Sieni na stadionu "Montepaschi Arena" niti u Serie A, a niti u Serie B. Zanimljvo da su sva tri susreta između ovih ekipa u Serie A završili remijem, i to identičnim rezultatom od po 1 : 1 . Ukupan omjer im je dakle 0 - 3 - 0 . )

Roma - Lazio ( "Il derby della Capitale", odnosno "derbi glavnog grada" zadnji put "biancocelestima" je pripao 1997. godine, kada je bilo 1 : 3 . Prošle sezone slavila je Roma rezultatom od 1 : 0 . Do danas, navijači Rome su razgrabili 40 000 ulaznica za ovu utakmicu, no ne treba sumnjati da će po tradiciji "Curva Nord", odnosno sjeverna tribina biti ispunjena do posljednjeg mjesta navijačima Lazia. U slučaju negativnog ishoda predsjednik Lazia Claudio Lotito je najavio smjenu trenera Davide Ballardinija, na čije bi mjesto trebao doći Siniša Mihajlović. Ukupan omjer im je 23 - 30 - 13 . )




Post je objavljen 04.12.2009. u 16:05 sati.