Serie A i Serie B

10.12.2009., četvrtak

Najava 18. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 18. kola talijanske Serie B. Od interesantnijih susreta ovoga kola svakako treba izdvojiti dvoboje između Torina i Sassuola, Padove i Cesene, kao i južni derbi između Crotonea i Gallipolija. Evo parova te najave svih utakmica :

Padova - Cesena petak od 20.45 ( Veliku pažnju privlači susret na stadionu "Euganeo" u Padovi gdje istoimeni domaćin dočekuje zasigurno najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva Cesenu. "Romagnoli" odnosno Cesena nije uspjela slaviti u pokrajini Veneto u gostima kod Padove već punu 41 godinu. To je ujedno bila i jedina pobjeda Cesene nad Padovom u ikada igranim utakmicama, a u okviru Serie B, dok im je ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B 5 - 3 - 1 ; 5 pobjeda Padove, 3 remija, 1 pobjeda Cesene . )

Torino - Sassuolo subota od 15.30 ( Ekipa iz pokrajine Emilia, odnosno Sassuolo dolazi na stadion "Olimpico di Torino" na krilima gostujuće pobjede u Reggio Calabriji ostvarene ovog utorka iz zaostale utakmice 14. kola, te sa visokog 4. mjesta na tablici. S druge strane, Torino je u prošlom klolu također slavio u gostima protiv Gallipolija, i to pod palicom novog trenera Maria Berette, kojem će ovo biti debi na klupi Torina pred svojim navijačima. Ove dvije ekipe nisu se nikada ranije susretale u bilo kojim talijanskim prvenstvima. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 0 . )

Empoli - Vicenza ( Sastav Vicenze ima izuzetno neugodnu tradiciju u susretima s Empolijem na stadionu "Carlo Castellani" u Empoliju, gdje nikada nisu odnijeli pobjedu. U prošloj sezoni trijumf je odnio Empoli rezultatom 2 : 0 , a golove su postigli Daniele Corvia i Nicola Pozzi. U redovima Vicenze neće igrati kažnjeni Michele Ferri. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u okviru Serie B im je 5 - 1 - 0 . )

Frosinone - Cittadella ( "Ciociari", odnosno Frosinone je, kako je već bilo pisano u jednom od prethodnih postova, nakon 8 sušnih kola bez pobjede u utorak konačno pobjedio ekipu Brescie u zaostaloj utakmici još iz 14. kola. Jedinu utakmicu igranu na stadionu "Matusa" u Frosinoneu, a koja se dogodila u prošloj sezoni domaći sastav je riješio u svoju korist slavivši s 1 : 0 , uz pogodak Guidija. U sastavu "žutih" iz Frosinonea u ovoj utakmic neće igrati kažnjeni golman Vincenzo Sicignano, kao ni defanzivni igrač Migjen Basha. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Lecce - Ascoli ( "Marchigiani" odnosno Ascoli u subotu dolazi na vrlo vrući teren lideru prvenstva u Lecce, gdje su slavili pobjedu samo jedanput, ali i to se desilo u okviru Serie A. U Serie B gosti dakle nisu nikada pobjedili, te teško mogu očekivati povoljan ishod i ovoga puta. U redovima gostiju zbog kazne pravo nastupa neće imati Cristian Silvestri i Vincenzo Sommese. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B im je 3 - 3 - 0 . )

Ancona - Brescia ( Ova utakmica spada također među najiteresantnije dvoboje 18. kola. Drugoplasirana ekipa sa tablice Ancona, pobjedom se želi vratiti na pobjedničke staze, no zadatak joj nimalo neće biti lagan. Brescia je nezasluženo izgubila u utorak u zaostaloj utakmici iz 14. kola u gostima kod Salernitane, te će svoj bijes za ostvarenjem povoljnog rezultata probati iskaliti baš na stadionu "Del Conero" u Anconi. U zadnje 3 utakmice igrane u Anconi slavili su domaći. Ekipa iz pokrajine Lombardia, odnosno Brescia nije nikada slavila u gostima kod Ancone. U redovima "Anconitana" zbog kazne pravo nastupa nema Urugvajac Juan Ignacio Surraco. Ukupan omjer im je 3 - 4 - 0 . )

Crotone - Gallipoli ( Ovo će biti utakmica povećanog naboja i emocija, jer se igra "mini-južni derbi". U 4. mjesecu 2009. godine pobjeda nad ljutim rivalom od 1 : 2 u prvenstvu Serie C1 je pokrenula "Salentine" odnosno Gallipoli ka ulasku u Serie B. Ukupan omjer ikada igranih utakmica ali u okviru Serie C1 im je 1 - 0 - 1 . )

Modena - Mantova ( Ova utakmica je od izuzetnog značenja za goste iz pokrajine Lombardia s obzirom da jako loše stoje na tablici, te se treneru Mantove Micheleu Sereni nameće imperativ osvajanja bod(ova) na vrlo neugodnom gostovanju na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni. U prošloj sezoni slavila je Modena, i tada je prekinut niz od 5 uzastopnih remija u utakmicama između ove dvije ekipe. Ukupan omjer im je 2 - 6 - 1 . )

Piacenza - Grosseto ( U emotivnoj i uzbudljivoj utakmici koja je igrana 31.1.2009. godine slavili su "maremmani", odnosno Grosseto rezultatom 2 : 3 . U dvije ikada odigrane utakmice na svome stadionu "Galeana" Piacenza nije uspjela ostvariti pobjedu nad Grossetom. U sastavu Grosseta pravo nastupa nema kažnjeni defanzivni igrač Nicola Mora.Ukupan omjer im je 0 - 1 - 1 . )

Salernitana - Albinoleffe ( U taboru ekipe iz pokrajine "Campania", odnosno Sallernitane vlada odlično raspoloženje nakon dugo priželjkivane pobjede koju su domaći ostvarili u utorak u zaostaloj utakmici 14. kola nad favoriziranom Brescijom. U nedjelju im dolazi geografski susjed Brescie, Albinoleffe, s kojim ima potpuni ekvilibrijum u tradiciji susreta igranih na stadionu "Arechi" u Salernu. Ukupan omjer im je 1 - 1 - 1 , a gol razlika je 5 : 6 u korist gostiju. )

Reggina - Triestina ponedjeljak od 20.45 ( Ekipa Reggine nastavlja sa igrama toplo-hladno. Nakon serije od 3 uzastopne pobjede, minulog utorka u zaostaloj utakmici iz 14. kola pretrpila je poraz na svome terenu od Sassuola kada je bilo 0 : 2 . A u zadnjoj utakmici ovog 18. kola dolazi im Triestina, koja se pokušava ustaliti na mjestima koja vode u borbu za Play - Off . Zanimljivo da se ove dvije ekipe nisu susretale u okviru Serie B još od sezone 1990/91. U redovima Reggine pravo nastupa nemaju kažnjeni Antonino Barilla' i Gleibson Pinto do Santos. Ukupan omjer im je 1 - 1 - 0 . )


- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi