Serie A i Serie B

31.05.2009., nedjelja

Zvanično: Leonardo novi trener Milana!

Sutra u 12 h, u "Centro Sportivo Milanello" će biti predstavljen novinarima novi trener Milana, bivši igrač ovoga kluba Leonardo. Objavio je to danas poslije utakmice Fiorentina-Milan potpredsjednik "rossonera" Adriano Galliani.

U isto to vrijeme, trener koji je spasio Bolognu od ispadanja, Giuseppe Papadopulo je izjavio da bi volio trenirati Bolognese i naredne sezone.

Reggina, koja je ispala u Serie B je potvrdila da je glavni kandidat za mjesto trenera i čovjeka koji će pokušati vratiti ekipu u elitnu seriju Walter Novellino, ex-trener Venezie, Sampdorie, Napolija, Torina, itd.

Luigi De Canio, dosadašnji trener Leccea je rekao da odstupa sa trenerskog mjesta u Lecceu. Njegov nasljednik će biti poznat narednih dana.
- 21:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Završena sezona Serie A 2008/09

Današnjim odigranim utakmicama je završeno prvenstvo Serie A. Otklonjene su i zadnje dileme koje su bile nepoznate prije ovog zadnjeg kola. Juventus i Milan su osigurali direktno učešće u Ligi Prvaka, dok će Fiorentina morati proći kvalifikacije da bi se u nju plasirala.
Bologna je sačuvala prvoligaški status pobjedom nad Catanijom, dok se Torino seli u Serie B.
U kup Uefa, odnosno po novome Europe League su se plasirali Genoa, Roma te Lazio kao pobjednik kupa Italije.
Današnje utakmice su bile i posljednje u dresovima nekih klubova za neke igrače, kao i posljednje utakmice na klupi nekih klubova za neke trenere.

Pavel Nedved se oprostio od dresa Juventusa, ispraćen ovacijama navijača na stadionu Olimpico u Torinu.
Zlatan Ibrahimović je poslije utakmice sa Atalantom šokirao navijače Intera. On je izjavio da je već dovoljno ostvario uspjeha u Italiji, i sudržao se od izjava da li ostaje u Interu!
Luis Figo se oprostio od aktivnog igranja, kao i Paolo Maldini u Firenzi.
Diego Milito se sa suzama i dva postignuta gola oprostio od Genoe i navijača toga kluba. On prelazi u Inter, kao i njegov suigrač Thiago Motta.
U duelu između Palerma i Sampdorie oba trenera su bila zadnji put na klupi ovih ekipa. Walter Mazzarri napušta Sampdoriu, dok Davide Ballardini neće biti trener Palerma naredne sezone.
Trener Catanie Walter Zenga se porazom u Bologni oprostio od Catanije, dok je identično stvar izjavio nakon utakmice protiv Intera trener Atalante Luigi Del Neri.
Veliki protesti navijača Napolija na utakmici Napoli-Chievo. Navijači su se posebno okomili na lošu strategiju rukovodstva u prijelaznom roku, te na privatni život igrača, koji su nakon odlične polusezone, često viđani u noćnom životu na ulicama i barovima Napulja.
Luciano Spalletti ostaje trener Rome i naredne sezone.
Fabio Quagliarella se s golom protiv Cagliarija oprostio od dresa Udinesea. On će već sutra, kao i Luca Cigarini, potpisati višemilijunske ugovore sa Napolijem.

Nova sezona Serie A, 2009/10 starta 22/23.8.

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pavel Nedved se vraća u Lazio?!

Pavel Nedved je jučer održao konferenciju za tisak gdje je objelodanio novinarima da mu je sutrašnja odnosno već sada današnja utakmica protiv Lazia posljednja u dresu Juventusa!
Međutim, njegov menadžer Mimmo Raiola je otkrio također da će Nedved odigrati još jednu sezonu prije nego što okači kopačke o klin. Postoji velika vjerojatnost da Nedved provede tu sezonu u Laziu, u svoj prvi talijanski klub u koji je došao iz Češke.
Nema sumnje da bi ovo bilo veliko pojačanje za "biancoceleste" tj. nebeskoplave, kao i radosna vijest za navijače rimskog kluba.
- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Julio Ricardo Cruz vjerojatno u Fiorentini

Julio Ricardo Cruz vrlo vjerojatno će ovih dana potpisati ugovor za Fiorentinu.
Spominjalo se i ime Obafemija Martinsa iz Newcastlea, međutim od tog transfera zasada nema ništa.
Delio Rossi, trener Lazia, ima nekoliko ponuda na stolu. Najozbiljnija je ona od Atalante, no jučer se pojavila i informacija da bi mogao prijeći na klupu Palerma, dok će aktualni trener Palerma Davide Ballardini postati novi trener Atalante. On bi mogao dobiti i novog napadača, a to je Robert Acquafresca, koji je ovu sezonu jako dobro odigrao u Cagliariju, a inače je u vlasništvu Intera.
Trener Atalante Luigi Del Neri vrlo izvjesno će postati novi trener Udinesea.
- 12:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

30.05.2009., subota

Zadnje kolo Serie B

Danas su odigrane utakmice zadnjeg, 42. kola Serie B. Evo rezultata:

U Bergamu, Albinoleffe-Ancona 3:4 ( 1:0- Francesco Ruopolo 25 min, 2:0 - Giuseppe Pericp 28 min, 2:1 - Roberto Colacone 58 min, 3:1 - Cisse 68 min, 3:2 - Stefano Mastronunzio 70 min, 3:3 - Andrea De Falco 72 min, 3:4 ' Salvatore Rizzato 90 min. ) Ovom pobjedom Ancona se spasila od direktnog ispadanja u Serie C, koja se od ove sezone zove Lega Pro.
U Ascoliu, Ascoli-Livorno 2:3 ( 1:0 - Luca Belingheri 47 min, 1:1 - Alessandro Diamanti 55 min, 2:1 - Andrea Soncin 67 min, 2:2 - Frandesco Tavano 79 min, 2:3 - Francesco Tavano 90 min. ) Livorno ovom pobjedom osigurao 3. mjesto na tablici, i prednost domaćeg terena u Play-Offu koji starta idućeg vikenda.
U Avellinu, Avellino-Empoli 0:1 Luca Saudatti 75 min.
U Bariju, Bari-Treviso 4:1 ( 1:0 - Stefano Guberti 3 min, 1:1 - Raffaele Musetti 14 min, 2:1 - Stefano Guberti 26 min., 3:1 - Fernando Caputo 49 min, 4:1 - Baretto 63 min. ). Bari osvojio 1. mjesto u Serie B. Navijači se oprostili sa trenerom Antoniom Conteom, koji je plakao dok je obilazio počasni krug stadiona San Nicola, na kojem je danas bilo 30 000 ljudi.
U Cittadelli, Cittadella-Rimini 2:0 ( 1:0 - Marco Carparelli 53 min, Roberto Meggiorini 73 min.)
U Grossettu, Grossetto-Frosinone 2:1 ( 1:0 - Nicolas Cordova 39 min, 1:1 - Gennaro Scarlato 50 min, 2:1 - Nicolas Cordova 82 min.)
U Mantovi, Mantova-Salernitana 1:1 ( 1:0 - Denis Godeas 14 min, 1:1 - Massimo Ganci 32 min.)
U Pisi, Pisa-Brescia 0:1 Franco Zambrella 90 min. Ovim porazom Pisa ispala iz Serie B. Po završetku utakmice veliki neredi na tribinama stadiona "Garibaldi" gdje se danas okupilo oko 15 000 ljudi.
U Modeni, Sassuolo-Parma 2:2 ( 1:0 - Alessando Noselli 23 min, 2:0 - Daniele Martinetti 28 min, 2:1 - Dailey 31 min, 2:2 - Reginaldo 90 min.)
U Trstu, Triestina-Modena 0:1 Alex Pinardi 84 min.
U Vicenzi, Vicenza-Piacenza 1:2 ( 0:1 - Davide Passoni 38 min, 1:1 - Nicola Rigoni 39 min, 1:2 - Davide Passoni 82 min.)

U Serie A su ušli Bari i Parma. Za još jedno mjesto koje vodi u Serie A u Play-Offu će se boriti Livorno, Brescia, Empoli te Grossetto. Sastaju se:
Livorno-Grossetto te Brescia-Empoli.
Iz lige ispadaju Treviso, Avellino i Pisa. Četvrti tim koji ispada iz Serie B u Lega Pro ( to je talijanska 3. liga ) će biti poznat poslije razigravanja između Ancone i Riminija.
- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Calciomercato ( nogometna tržnica )

Iako prvenstvo završava sutra, već naveliko se zahuktavaju glasine, špekulacije i nagađanja gdje bi mnogi igrači promijenili svoje sadašnje sredine igranja, te ostvarili bogate transfere pred početak naredne sezone Serie A, koja starta u drugoj polovici 8. mjeseca ( nešto ranije no inače zbog priprema reprezentacija za Svjetsko Prvenstvo 2010. godine ).
Evo pregleda na današnji dan onih transfera koji su već završeni, i onih koji su dosta izgledni da se u narednim danima ostvare.

Inter - Novi-stari šampion Italije je već počeo pojačavati svoje redove za narednu sezonu. Novi igrači Intera su Diego Milito, te Thiago Motta, obadvojica došla iz Genoe. Paraf na vjernost Interu je stavio i Marko Arnautović, Austrijanac sa Srpskim korijenima. Postoje još mnoge špekulacije o mogućim pojačanjima, no o njima narednih dana. Luis Figo se sutra oprašta od dresa Intera, te od aktivnog igranja nogometa.

Milan - Poslije odlaska Ancellotija u Chelsea novi trener je Leonardo, ex-igrač "rossonera". Gazda Berlusconi je po svaku cijenu htio da na klupi sjedi netko od bivših igrača Milana. Spominjali su se i Van Basten, kao i Rijkaard, međutim izbor je pao na Leonarda, kojemu će asistirati također bivši igrači Milana Fillipo Galli te Mauro Tassotti. Što se tiče igračkog kadra, zasada samo odlasci u prvom planu. Redove Milana je napustio Joanne Gourcuff, čiji je ugovor u potpunosti otkupio Bordeaux, legendarni kapetan "rossonera" Paolo Maldini se oprostio od igranja. Današnje vijesti govore i da je Kaka' na izlaznim vratima, potpisat će za Real Madrid.

Juventus - Što se tiče "stare dame" glavna tema ovih dana je tko će biti trener u narednoj sezoni. Ciro Ferrara je dobio priliku da vodi Juventus u 2 zadnja kola ovog prvenstva, i ako je maksimalno iskoristi, a to znači da osvoji 6 bodova, vrlo lako je moguće da i ostane trenerom Juventusa i za narednu sezonu. Sam Ferrara je u današnjim novinama "La Gazzetta dello Sport" izjavio da su mu šanse 33 % da ostane trener Juventusa i za narednu sezonu. Ipak, kao glavni kandidat za trenera Juventusa u sezoni 2009/10 slovi Antonio Conte. Conte je ove sezone sa uspjehom vodio Bari ( inače Conte je porijeklom iz Leccea, Bari i Lecce su susjedi iz iste pokrajine Puglia ), s kojim je i trijumfirao u Serie B, vrativši Bari u Serie A nakon 8 sezone provedenih u drugoj ligi. Sportski direktor Juventusa Alessio Secco je upravo jučer dolio još ulja na vatru izjavivši da je razgovarao i sa Laurentom Blancom, trenerom Bordeauxa, o eventualnom angažiranju za trenera Juventusa. Naredni dani će pokazati što je sve od toga točno.
Minulih dana za Juve su potpisali Diego iz Werdera, te povratnik iz Real Madrida, Fabio Cannavaro. Pregovara se sa Xabi Alonsom iz Liverpoola, Marekom Hamsikom iz Napolija, te sa još nekim imenima koja bi mogla ili trebala pojačati Juventus.
Upravo danas, Pavel Nedved je najavio da je sutra njegova zadnja utakmica u karijeri, i da se po svršetku prvenstva oprašta od aktivnog igranja. A samo jučer se govorilo da je rukovodstvo Juventusa na čelu sa predsjednikom Giovanni Cobogli Gigli-jem uspjelo nagovoriti Čeha da odigra još jednu sezonu za Juventus. Predsjednik je također najavio i da će prodati Davida Trezegueta, kako bi Juventus doveo novo značajno pojačanje za narednu sezonu, te za Ligu Prvaka.

Roma - Romu ovih potresa druga vrsta problema, koja i nemaju još veze sa kupovinom igrača. Naime, vrlo vjerojatno, novi predsjednik Rome će biti Sandro Fioranelli, ugledni talijanski poduzetnik, koji će naslijediti obitelj Sensi na tronu Rome. Od smrti Franca Sensija klub je preuzela njegova kćer, inače liječnica, Rosella Sensi. Nakupili su se problemi sa vođenjem kluba, kao i dugovi bankama, tako da je prodaja Rome od strane obitelji Sensi postala neizbježna.
Drugi gorući problem u Romi je pitanje trenera. Luciano Spalleti želi da zna budućnost kluba, želi da zna s kojim snagama može ići u naredno prvenstvo. Spalleti ipak, 80 % će ostati na kormilu Rome. Mirko Vučinić, crnogorski reprezentativac, je produžio ugovor ovih dana.

Lazio - I kod gradskog rivala isti problemi, što se tiče trenera naravno. Nakon osvajanja Kupa Italije, i izlaska na međunarodnu scenu, Delio Rossi neće biti, kako stvari stoje, trener Lazia. Njegovi odnosi, odnosno slaganje sa predsjednikom Lazia Claudiom Lotitom nisu nikada bili na zavidnoj, normalnoj razini. Špekulira se da će Delio Rossi otići u Atalantu, a kao alternativa mu je novi prvoligaš Bari. Na mjesto trenera Lazia će doći Walter Zenga, dosadašnji trener Catanie. Kao alternativa Zengi spominje se Stefano Colantuono, ex-trener Brescie, Perugie, Atalante. Što se igračkog kadra tiče, vrlo vjerojatan odlazak Gorana Pandeva u Juventus, De Silvestria u Fiorentinu, za srpskog braniča Aleksandra Kolarova se interesira Juventus, Edmilson Cribari odlazi vrlo vjerojatno u Tottenham, itd. Predsjednik Claudio Lotito akcenat je stavio zasada na otkupu ugovora argentinca Zarate-a, koji je vezan ugovorim za jedan arapski klub, i čiji bi otkup Lazia koštao oko 14 mijuna Eura.

Genoa - Najveću kupovinu u ovim zadnjim danima prvenstva za narednu sezonu je ostvarila Genoa. Ligurijsku klub je kupio Hernana Crespa iz Intera, kao i pozajmio na jednu godinu Ricarda Quaresmu, također od Intera. Još ranije predsjednik Genoe Enrico Preziosi je kupio za 12 mijuna Eura napadača Atalante Sergia Floccarija. Od Crvene Zvezde je kupljen mladi reprezentativac Srbije Nenad Tomović. Vjerojatno pojačanje će biti i argentinac iz Bordeauxa Menegazzo. Boško Janković napušta Genou nakon što ga je Palermo posudio na jednu sezonu, te se vraća u Palermo.

Napoli - Tim iz Napulja je odlično startao u ovoj sezoni koja je na izmaku. Tijekom čitavog prvog dijela sezone su se držali u prva 4 mjesta na tablici. Međutim, nakon toga je uslijedio još uvijek nerazjašnjeni pad u igri ekipe podno Vezuva. Smatra se da je prerani početak sezone i učešće u InterToto kupu uzelo danak, kao i povrede vodećih Napolijevih igrača. Promijenjen je trener, umjesto Edoarda Reje došao je Roberto Donadoni. Predsjednik Napolija, poznati filmski producent Aurelio De Laurentiis je već posegnuo duboko u svoj džep kako bi pojačao ekipu za narednu sezonu.
U Napoli je za 19 milijuna Eura stigao Fabio Quagliarella iz Udinesea. Quagliarella je talijanski reprezentativac, igrač koji je rođeni Napolitanac. Za 11 milijuna Eura je kupljen mladi talijanski reprezentativac iz Atalante Luca Cigarini. Ovih dana se očekuje kupovina i Raffaele Palladina iz Genoe, kao i De Ceglie-a te Gaetana D'Agostina iz Udinesea. Glasine govore da će ekipu napustiti ljubimac Napolijevih navijača, Argentinac Ezequiel Lavezzi. Moguća njegova destinacija je Liverpool, cijena mu je 22 milijuna Eura.

O novostima iz ostalih ekipa u narednim postovima.


- 15:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

29.05.2009., petak

Calciomercato 2009/10

Sezona 2008/09 polako završava. Ovog vikenda se igraju utakmice posljednjeg kola Serie A, te u subotu posljednje kolo Serie B. Već se zahuktava trka oko igrača koji će pojačati klubove Serie A, kao i Serie B. Od sutra slijedi pregled svih ekipa, odnosno igrača koji bi trebali potpisati ovih dana, ili u ljetnom prijelaznom roku za ekipe Serie A, te Serie B.
- 21:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi