Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 17. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 17. kola talijanske Serie B. Derbi kola bi se mogao nazvati susret u Bresciji gdje domaći istoimeni sastav dočekuje Empoli, koja je u zadnjim kolima zaredao sa odličnim igrama i pobjedama. Evo parova te najave svih utakmica :

Albinoleffe - Lecce večeras od 20.45 ( Sastav iz pokrajine Lombardia, odnosno Albinoleffe nije nikada slavio na svome terenu u utakmicama protiv Leccea. Ove dvije ekipe u sezoni 2007/08. igrale su međusobno u Play-Offu za ulazak u Serie A, i tada je u dvomeču slavio gostujući tim. Pravo nastupa u ovoj utakmici nema defanzivni igrač "seriana" odnosno Albinoleffea Piccinni, kao i vezni igrač Garlini. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u Bergamu, a u okviru Serie B im je 0 - 1 - 2 ; 0 pobjeda Albinoleffea, 1 remi, 2 pobjede Leccea. )

Ascoli - Reggina subota od 15.30 ( Calabresi, odnosno Reggina nije nikada pobjedila na stadionu "Del Duca" u Ascoliju. Zadnji put kada su se susretali u Serie B u sezoni 1990/91. bilo je 0 : 0 . U redovima Ascolana neće igrati kažnjeni Micolucci, dok će Reggina biti oslabljena neigranjem Cacie, Cascionea i Lanzara. Ukupan omjer im je 2 - 1 - 0 . )

Brescia - Empoli ( U ovom paru tradicija je upotpunosti na strani domaćeg sastava. Empoli nikada nije slavio na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji, a uspio je zabilježiti samo jedan remi. U prošloj sezoni sastajali su se i u polufinalu Play-Offa kada je Brescia slavila s uvjerljivih 3 : 0 . Za Bresciu neće igrati kažnjeni Francesco Bega. Ukupan omjer im je 7 - 1 - 0 . )

Cesena - Frosinone ( "Romagnoli" odnosno Cesena je po tradiciji uvijek bila uvjerljiva protiv "ciociara" odnosno "žutih" iz pokrajine Lazio. U redovima Cesene zbog kazne neće igrati vezni igrač Parolo. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni je 2 - 0 - 0 , uz gol - razliku od 5 : 1 . )

Cittadella - Modena ( U prošloj sezoni "Veneti" odnosno Cittadella je slavila s uvjerljivih 4 : 0 . No, u ovoj sezoni Modena je jedan sasvim drugi tim, koji će teško dopustiti sličnu reprizu što se rezultata tiče. U sastavu Cittadelle neće igrati kažnjeni napadač Antimo Iunco, kao ni defanzivni igrač Manucci. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Serie B im je 1 - 1 - 0 . )

Gallipoli - Torino ( Ekipa iz južne talijanske regije Salento je u odličnoj formi, a u ovoj utakmici nadaju se velikoj podršci s tribina stadionu "Via del Mare" u Lecceu, gdje Gallipoli igra svoje domaće utakmice. S druge strane, Torino je u proteklim danima promjenio trenera, te će ovo biti debi na klupi "granate" za Maria Berettu. Ove dvije ekipe se nikada ranije nisu susretale u ovoj kategoriji. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Ancona ( U jedinoj zasada ikada odigranoj utakmici na stadionu "Carlo Zecchini" u Grossetu slavio je domaćin, i to u prošloj sezoni rezulatom 2 : 1 . No, Ancona je trenutno lider na tablici Serie B, a ubojiti dvojac Colacone - Mastronunzio redovito postiže golove. U redovima Grosseta neće nastupiti kažnjeni Freddi. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Mantova - Salernitana ( U jedinoj odigranoj utakmici između ovih rivala na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi, a koji se desio 30.5.2009. godine zabilježen je remi rezultatom 1 : 1 . Gostima iz Salerna ovo je jedna od zadnjih prilika u gostima da ostvare pozitivan rezultat, te krenu u pohod ka gornjim mjestima na tablici. U redovima Mantove zbog kazne neće igrati vezni igrač Emiliano Tarana. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )

Sassuolo - Padova ( Ishodi odigranih utakmica između ovih dviju ekipa zasada je u ekvilibrijumu. Treba reći da su se sastajali i u Serie C2 u sezoni 2000/01. kada je "Padovani" slavili s uvjerljivih 1 : 5 . U sastavu Sassuola pravo nastupa u ovom meču nema Fusani, dok kod gostiju neće igrati Faisca, te De Luca. Ukupan omjer im je dakle 1 - 2 - 1 .)

Triestina - Crotone ( Tradicija igranih susreta između ova dva suparnika na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu je uvjerljivo na strani "alabardata", odnosno Triestine. Calabresi, odnosno Crotone nije nikada postigao gol na gostovanju kod Triestine, te je redovito bio poražen. Ukupan omjer im je 3 - 0 - 0 . )

Vicenza - Piacenza ponedjeljak od 20.45 ( U ovom paru tradicija je apsolutno na strani "Emiliana" odnosno gostiju iz Piacenze. U zadnja 4 susreta igrana na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi slavila je gostujuća ekipa. U redovima "Vicentina" pravo nastupa nema kažnjeni Di Cesare. Ukupan omjer im je 1 - 1 - 5 . )

Post je objavljen 04.12.2009. u 09:39 sati.