Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 19. kola Serie B, posljednjeg u ovoj 2009. godini

Ovog vikenda igra se posljednje 19. kolo Serie B u ovoj 2009. godini. Od onih zanimljivijih parova ovoga kola svakako treba izdvojiti večerašnji duel između Cesene i Leccea, kao i sutrašnji južni derbi između Gallipolija i Reggine. Evo parova, te najave svih utakmica :

Ascoli - Padova petak od 19 h ( Zadnji svoj međusobni susret ove dvije ekipe igrale su u sezoni 1993/94., kada je slavio domaći sastav. Golgeter "veneta" odnosno Padove Andrea Soncin se vraća na stadion "Del Duca" gdje je u prošlosti proveo nekoliko odličnih sezona u dresu Ascolija. U redovima Padove pravo nastupa zbog kazne nema albanski internacionalac Cani. Ukupan omjer ikada odigranih susreta između ove dvije ekipe u okviru Serie B koje su odigrane u Ascoliju je 2 - 0 - 1 ; 2 pobjede Ascolija, 0 remija, 1 pobjeda Padove. )

Cesena - Lecce petak u 20.45 ( Ovo je zasigurno veliki derbi kola u kojem se sastaju ekipe koje jurišaju na izravni plasman u Serie A. Cesena je prije svega izrazito domaćinska momčad gdje u pravilu svi gosti loše prolaze. Večeras se na stadionu "Dino Manuzzi" očekuje i odlična posjeta, te velika podrška "romagnolima" u jurišu na novu pobjedu. Tradicija u ovom paru je dosta šarolika. Igrali su međusobno i 3 susreta u okviru Serie A, sva tri puta trijumf je zabilježila domaća ekipa, dakle Cesena. U sastavu Leccea večeras neće nastupiti kažnjeni vezni igrač Giuseppe Vives. Ukupan omjer im je 3 - 7 - 4 . )

Albinoleffe - Empoli subota od 15.30 ( Empoli se nalazi u odličnoj formi, te će na ove Božićne, odnosno Novogodišnje praznike htjeti otići sa samog vrha tablice Serie B. Ove dvije ekipe imaju na kontu samo dvije ikada odigrane utakmice u okviru Serie B. Zanimljivo je to da su obje igrane u istom periodu, u 2. mjesecu prethodnih sezona, i obje su završile istim rezultatom, 0 : 0 . Ukupan omjer im je dakle 0 - 2 - 0 . )

Brescia - Modena ( Tradicija igranih utakmica na stadionu "Mario Rigamonti" je uvjerljivo na strani "bresciana". Ekipi trenera Giuseppea Iachinija treba pobjeda nakon razočaravajućih rezultata u posljednjim kolima. No, Modena se trenutno nalazi u odličnoj formi, te je i visoko plasirana na tablici Serie B. "Emiliani" odnosno gosti iz pokrajine Emilia nisu pobjedili na gostovanju u Bresciji od 1994. godine. Za Bresciu u ovoj utakmici pravo nastupa zbog kazne nema Mareco. Ukupan omjer im je 17 - 11 - 4 . )

Cittadella - Ancona ( Gosti iz pokrajine "Marche" nisu nikada slavili pobjedu na stadionu "Tombolato" u mjestašcu Cittadella, nadomak grada Padove. Štaviše, jedini pogodak za "dorice", odnosno za Anconu na gostovanju kod Cittadelle postigao je Dražen Bolić 2002. godine, a trenirao ih je tada Luciano Spalletti. No, ubojiti dvojac Colacone - Mastronunzio, i ostatak društva tradiciju žele srušiti. U redovima Ancone pravo nastupa zbog kazni nemaju Catinali i Cosenza. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 2 - 1 - 0 . )

Gallipoli - Reggina ( Ove dvije ekipe nisu se nikada ranije susretale u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. No, emocija i uzbuđenja sigurno neće nedostajati, jer se radi o rivalima s juga Italije, pa se ova utakmica može smatrati i mini-derbijem. Gallipoliju su bodovi neophodni, dok s druge strane Reggina je u posljednjih par kola nanizala nekoliko pobjeda, ako se izuzme krah u pretprošlom kolu protiv Sassuola na svome terenu. U redovima "Salentina", odnosno Gallipolija neće igrati kažnjeni Abbate. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Frosinone ( "Ciociari", odnosno "žuti" iz Frosinonea se polako vraćaju u formu kakva ih je krasila u prvoj fazi prvenstva, kada su bili neprikosnoveni lider na tablici Serie B. No, suparnik u subotu nije iz reda lakih. 30.5.2009. godine odigrali su svoj zadnji međusobni susret u Grossetu, kada su slavili "maremmani", odnosno domaći sastav rezultatom 2 : 1 , a oba pogotka za Grosseto je postigao Čileanac Nicolas Cordova. Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je 2 - 1 - 0 . )

Mantova - Crotone ( Obje ekipe u ovom susretu imaju imperativ osvajanja bodova. Gosti iz južne talijanske pokrajine Calabria nisu nikada slavili na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi, te su u oba odigrana susreta izašli kao poraženi, uz gol-razliku od 6 : 2 u korist domaćeg sastava iz pokrajine Lombardia. Ukupan omjer im je dakle 2 - 0 - 0 . )

Sassuolo - Salernitana ( Domaći sastav pruža iz kola u kolo neočekivano dobre rezultate, i trenutno drže visoko 4. mjesto na tablici, dok Salernitani bodovi trebaju za kakvu - takvu nadu za bijeg sa začelja. 24.1.2009. godine ova dva subotnja suparnika odigrali su jedinu dosada odigranu utakmicu u okviru Serie B. Slavio je Sassuolo rezultatom 1 : 0, uz pogodak Pensalfinija. U sastavu domaćeg sastava iz pokrajine Emilia neće igrati kažnjeni defanzivac Minelli. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Triestina - Piacenza ( Zanimljivost u ovom paru je taj da "alabardati" odnosno Triestina nikada nije slavila na svome stadionu "Nereo Rocco" protiv Piacenze. U zadnja 4 njihova susreta u Trstu viđena su 4 remija. Ukupan omjer im je 0 - 5 - 2 . )

Vicenza - Torino ( Tradicija igara na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi između ove dvije ekipe je u potpunom ekvilibrijumu, gdje su i Vicenza i Torino zabilježili po jednu pobjedu, uz 1 remi. No, veliki predratni šampionski sastav Torina slavio je u okviru Serie A u 40.-im godinama prošlog stoljeća u 4 utakmice zaredom na gostovanju u Vicenzi. Ukupan omjer ikada igranih utakmica u Serie B im je 1 - 1 - 1 . )

Post je objavljen 18.12.2009. u 09:02 sati.