Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 16. kola Serie A

Ovog vikenda igraju se utakmice 16. kola Serie A. U ovom kolu nema klasičnog derbija, ali svakako treba izdvojiti sraz između Milana i Palerma, Sampdorie i Rome, kao i nastup Juventusa na već danima rasprodanom stadionu "San Nicola" u Bariju. Evo parova te najave svih utakmica :

Cagliari - Napoli subota od 18 h ( Obje ekipe se trenutno nalaze u odličnoj formi. Sastav sa Sardinije je nemilosrdan prema protivnicima na svome stadionu "Sant'Elia", no s druge strane Napolitanci su u zadnjih 8 kola ostali neporaženi. Napoli je zadnji put slavio u gostima kod Cagliarija 1995. godine u 5. mjesecu kada je bilo 0 : 1 . U prošloj sezoni slavio je domaćin s 2 : 0 . U redovima Cagliarija zbog kazne u ovoj utakmici neće igrati Daniele Conti. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu "Sant'Elia" u okviru Serie A im je 9 - 12 - 3 ; 9 pobjeda Cagliarija, 12 remija, 3 pobjede Napolija. )

Bari - Juventus subota od 20.45 ( Stadion "San Nicola" u Bariju je rasprodan već danima, te se očekuje da u subotu navečer na tribinama bude oko 50 000 gledatelja. Bari je u prošlom kolu nesretno izgubio u Napulju, te se želi iskupiti za taj poraz pred svojim navijačima. Juventus se nakon ispadanja u Ligi Prvaka okreće prvenstvu, te rukovodstvo kluba želi po svaku cijenu pobjedu u ovom susretu. Bari je savladao Juventusa s 1 : 0 2007. godine, ali bilo je to u Serie B. Zadnji njihov susret koji je igran u okviru Serie A zbio se u sezoni 2000/01., a slavili su "bianconeri" s 0 : 1 . U redovima Juventusa zbog kazne neće igrati Brazilac Felipe Melo, a kod Barija izostati će defanzivni dvojac Alessandro Parisi - Andrea Ranocchia. Ukupan omjer im je 5 - 11 - 13 . )

Milan - Palermo nedjelja od 15 h ( Sudeći po zadnjim igrama ovih ekipa ovdje u ovom susretu se očekuje dosta golova. Milan je na krilima zadnjih velikih i uvjerljivih pobjeda, kao i plasmana u 1/8 finala Lige Prvaka, dok Palermo dolazi u Milano u dobrom raspoloženju nakon pobjede u prošlom kolu nad rivalima sa susjednog otoka Cagliarija. Jedinu ikada ostvarenu pobjedu na "San Siru" Palermo je ostvario 22.10.2006. godine kada je slavio s 0 : 2, a golove su tada postigli Mark Bresciano i Carvalho Amauri. U prošloj sezoni bilo je uvjerljivih 3 : 0 za "rossonere". Ukupan skor im je 19 - 2 - 1. )

Parma - Bologna ( Ovo je takozvani "il derby emiliano", ili u prijevodu derbi pokrajine Emilia. Na stadionu "Ennio Tardini" u Parmi nije viđena pobjeda domaćih od 27.1.2002. godine kada je bilo 2 : 1 za "ducale", odnosno vojvode iz Parme. U njihovom zadnjem susretu u okviru Serie A u sezoni 2004/05. slavili su Bolognesi s 1 : 2 . U sastavu Bologne zbog kazne neće igrati Daniele Portanova. Ukupan omjer im je 3 - 5 - 2 . )

Siena - Udinese ( Senesi su u prošlom kolu zabilježili vrijednu pobjedu nad Catanijom, te u dobrom raspoloženu dočekuju Udinese, uz nadu da će se nastaviti kontinuitet dobrih rezultata. Jedinu pobjedu nad Udineseom na svome terenu "bianconeri" iz Siene su ostvarili 28.3.2004. godine kada je bilo 1 : 0 . U prošloj sezoni viđen je remi od 1 : 1 . "Friulani" će u ovom susretu biti hendikepirani neigranjem svoje udarne igle Antonia Di Natalea, a neće igrati ni defanzivni igrač Aleksandar Luković. Ukupan omjer im je 1 - 3 - 2. )

Atalanta - Inter ( Stadion "Atletti Azzurri d'Italia" će zasigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer u Bergamo stiže talijanski prvak Inter. Osim toga, rivalitet između ovih dviju ekipa je ogroman, a uz to grad Bergamo se nalazi praktički na široj periferiji grada Milana. "Orobici", odnosno Atalanta je s pobjedom od 3 : 1 u prošloj sezoni prekinula 15-godišnji post nepobjeđivanja protiv Intera. U redovima Intera neće igrati povrijeđeni Walter Samuel, te Dejan Stanković, kao ni kažnjeni Sulley Muntari. Zanimljivo da su treneri obiju ekipa, Jose' Mourinho i Antonio Conte, kažnjeni od strane talijanskog disciplinskog saveza, te će utakmicu pratiti s tribina. Ukupan omjer im je 13 - 16 - 21 . )

Catania - Livorno ( Ovo je zasigurno derbi začelja tablice. Novi trener Catanije Siniša Mihajlović će imati debi pred svojim novim navijačima na stadionu "Angelo Massimino" u kvartu "Cibali", u Cataniji. U susretima ovih dviju ekipa remi nije viđen od sezone 1969/70. , i to u okviru Serie B. U njihovoj zadnjoj utakmici koja je igrana u sezoni 2007/08. slavili su domaći rezultatom 1 : 0 . U redovima "amaranta" odnosno Livorna pravo nastupa nema golgeter Cristiano Lucarelli. Ukupan omjer im je 2 - 0 - 0 . )

Chievo - Fiorentina ( Tradicija u ovom paru je apsolutno na strani Fiorentine, koja u Veronu na stadion "Marc'Antonio Bentegodi" dolazi osokoljena velikom pobjedu u gostima kod Liverpoola u Ligi Prvaka. Jedini gol Fiorentini u ikada odigranim susretima u Serie A Chievo je zabio preko defanzivnog igrača Davide Mandellija i to 9.5.2005. godine. U sastavu Chieva zbog kazne neće igrati vezni igrač Michele Marcolini. Ukupan omjer im je 0 - 1 - 4 . )

Lazio - Genoa ( Tradicija u ovom paru je na strani Lazia. No, stvari, ili bolje rečeno tablica u ovom trenutku govori potpuno drukčije. Genoa se bori za mjesto u Ligi Prvaka, dok Lazio neočekivano strepi za svoje mjesto, i nalazi se u zoni ispadanja. Treneru Davide Ballardiniju je pružena još jedna šansa na klupi "biancocelesta", ukoliko ne ostvari povoljan rezultat otkaz mu je neminovan. "Grifoni" odnosno Genoa nije slavila na stadionu "Olimpico di Roma" od 1959. pa do 2008. godine. U prošloj sezoni bilo je 1 : 1 . U redovima Laziala zbog kazni neće igrati Stefano Mauri, te Roberto Baronio. Ukupan omjer im je 20 - 16 - 3 . )

Sampdoria - Roma nedjelja od 20.45 ( Ekipe u ovu utakmicu ulaze sa 24 osvojena boda u dosadašnjem toku prvenstva. "Blucerchiati" odnosno Sampdoria se nalazi u velikoj krizi igre i rezultata, dok Roma polako hvata kontinuitet i penje se ka vrhu tablice. U prošloj sezoni odigrali su na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovskom kvartu "Marassi" odličnu utakmicu koja je završena remijem 2 : 2 , a po 2 gola postigli su Giampaolo Pazzini za domaće, te Julio Baptista za "giallorosse". U redovima Rome neće igrati kažnjeni Jeremy Menez i David Pizarro. Ukupan omjer im je 25 - 19 - 8 . )



Post je objavljen 11.12.2009. u 09:23 sati.