Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Rezultati odigranih utakmica 6. kola Serie A

Danas kasno popodne odigrane su utakmice 6. kola Serie A. Evo svih rezultata te osvrta na sve utakmice :

Catania - Roma 1 : 1 ( Pred 16 000 gledatelja na stadionu "Massimino" u Cataniji, u kvartu "Cibali", uzbudljiva i nervozna utakmica. Veliki protesti po završetku utakmice Ultrasa Catanije zbog nekoliko spornih odluka sudaca. Strijelci : 1-0 Takayuki Morimoto, japanski reprezentativac u 22. min, 1-1 Daniele De Rossi u 90. min. Odmah nakon toga u redovima Catanije isključen Gennaro Delvecchio zbog prigovora prema sucu. )

Chievo - Atalanta 1 : 1 ( Utakmicu u Veroni na stadionu Marc'Antonio Bentegodi pratilo 9 000 gledatelja. Strijelci : 0-1 Simone Tiribocchi u 72. min., 1-1 Sergio Pellissier u 79. min. )

Juventus - Bologna 1 : 1 ( Crno-bijeli iz Torina nisu uspjeli privesti utakmicu ka pobjedi, te su tako propustili priliku da se odlijepe na tablici od Sampdorije, Intera i Fiorentine. Primili su gol u zadnji sekundama utakmice. No, mora se reći da je Bologna odigrala odličnu utakmicu, te da je bod zaslužila. Pri tome Bologni poništen gol, no ipak opravdano zbog zaleđa. Strijelci : 1-0 David Trezeguet u 24. min, 1-1 Martin Adailton u 92. min nakon odlične akcije i centrašuta Osvalda. )

Lazio - Palermo 1 : 1 ( Lazio bio bliži pobjedi, no ipak je u samom finišu utakmice bio prinuđen stizati prednost Palerma. Odlične šanse u 1. poluvremenu propustili Foggia i Zarate', a pred sam kraj šanse za pobjedu promašili Rocchi, te Mauri. Strijelci : 0-1 Edinson Cavani u 75. min, 1-1 Mauro Zarate' u 85. min. )

Napoli - Siena 2 : 1 ( Trener Napolija Roberto Donadoni ovom pobjedom svoje ekipe se spasio od otkaza koji mu je predsjednik De Laurentiis već pripremao u slučaju negativnog rezultata danas protiv Siene. Pobjedu su "partenopei" izvojevali, no uz dosta muke. Strijelci : 1-0 Marek Hamsik udarcem glavom nakon isto tako asistencije glavom u kaznenom prostoru od strane Maggia u 49. min, 1-1 Massimo Maccarone nakon solo-akcije u 57. min, 2-1 U 63. minuti penal za Napoli : pucao je Hamsik, golman Siene Gianluca Curci je obranio udarac. Lopta se odbila ponovno do Hamsika koji ju posprema u gol. )

Parma - Cagliari 0 : 2 ( Odlična igra na kontranapade gostiju s otoka Sardinije protiv danas neraspoložene Parme. Strijelci : 0-1 Jeda u 9. min, 0-2 Daniele Dessena u 58. min. Interesantno je to da je Dessena bivši igrač Parme. On je prilikom postizanja svoga gola dosta burno to proslavio, a navijači Parme mu to nisu oprostili, pa su ga do kraja utakmice nagrađivali psovkama i zvižducima, a s terena je izašao u pratnji policije. )

Udinese - Genoa 2 : 0 ( Očekivala se spektakularna utakmica sa dosta golova, jer je ovo bio susret dviju napadačkih formacija, no to je izostalo. Genoa poslije 3 početne uzastopne pobjede polako gubi korak sa vodećima. Danas su podbacili igrači u napadu, a golman Amelia je doživio povredu u 14. min, ali je ipak pod injekcijama i bolovima ponovno stao na gol. Strijelci : 1-0 Antonio Toto' Di Natale u 80. min, 2-0 Simone Pepe u 88. min. )

Sampdoria - Inter 1 : 0 - odigrano jučer

Livorno - Fiorentina 0 : 1 - odigrano sinoć

Milan - Bari večeras os 20.45

Tablica :

1. Sampdoria 15
2. Juventus 14
3. Inter 13
4. Fiorentina 13
5. Udinese 11
6. Genoa 10
7. Parma 10
8. Chievo 8
9. Roma 8
10. Lazio 8 , itd.

Lista strijelaca :

8 - Di Natale ( Udinese )
5 - Milito ( Inter )
5 - Hamsik ( Napoli )
4 - Totti ( Roma )
4 - Pellissier ( Chievo ) , itd.



Post je objavljen 27.09.2009. u 18:33 sati.