Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Velika pobjeda Fiorentine, remi Intera u Rusiji

Sinoć su odigrane utakmice 2. kola Lige Prvaka. Od talijanskih klubova na sceni su bili Inter i Fiorentina.
U hladnom Kazanju na Uralu u Rusiji Inter je teškom mukom došao do remija i 1 boda koji mu još uvijek ne garantira ništa posebno u pogledu daljnjeg plasmana. Rubin je došao u vodstvo preko Alejandra Domingueza u 11. minuti koji je solo-akcijom predriblao nekoliko igrača Intera te se sjurivši u kazneni prostor zakucao loptu pod prečku Julia Cesara. Izjednačenje Interu donio je Dejan Stanković u 27. minuti udarcem glavom poslije centaršuta Maicona. Na tablici u svojoj grupi Inter sada ima 2 boda iz dvije utakmice. Ispred njega su Barcelona sa 4, te Dinamo Kijev sa 3 boda.

U Firenzi pred 40 000 gledatelja Fiorentina je ostvarila veliku pobjedu protiv renomiranog i vrlo jakog protivnika kakav je Liverpool. "Viole" su u 1. poluvremenu nadvisile Liverpool, da bi u 2. dijelu mudro čuvali rezultat. Junak večeri bio je crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić, koji je postigao oba pogotka, i to u 28. i 37. minutu. U drugom poluvremenu Englezi su imali više od igre, te nekoliko prilika, prije svih preko Gerarda, no mreža Freya ostala je nedirnuta. Fiorentina sada ima 3 boda na tablici, koliko i Liverpool, dok je prvoplasirana ekipa Lyon koji ima maksimalni učinak od 6 bodova.

Večeras od 20.45 u Munchenu igraju Bayern M. - Juventus. Na klupi Juventusa po svemu sudeći biti će Del Piero, dok će Diego ipak, unatoč prvotnim najavama koje su govorile da će on pauzirati večeras, nastupiti u večerašnjoj utakmici. Evo vjerojatnih sastava ekipa : BAYERN (4-3-3): Butt; Braafheid, Van Buyten, Badstuber, Lahm; Timoschtschuk, Schweinsteiger, Robben; Gomez, Ribery, Olić. Na klupi će biti : Rensing, Breno,Pranjić, Muller, Altintop, Ottl, Klose. Trener : L. Van Gaal.
JUVENTUS (4-4-2): Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso; Felipe Melo, Camoranesi, Marchisio, Diego; Iaquinta, Trezeguet. Na klupi će biti : Manninger, Zebina, Caceres, Tiago, Marrone, Del Piero, Amauri. Trener : C. Ferrara.

U Milanu na San Siru od 20.45 igraju Milan - Zurich. Sastavi ekipa bi trebali izgledati ovako : MILAN (4-3-1-2): Storari; Abate, Nesta, Kaladze, Zambrotta; Pirlo, Gattuso, Seedorf; Ronaldinho, Pato, Inzaghi. Na klupi će biti : Dida, Jankulovski, Onyewu, Favalli, Oddo, Flamini, Huntelaar. Trener : Leonardo.
ZURICH (4-5-1): Leoni; Stahel, Tihinen, Rochat, Koch; Aegerter, Vonlanthen, Okonkwo, Margairaz, Alphonse; Hassli. Na klupi će biti : Guatelli, Barmettler, Lampi, Gajić, Nikci, Abdi, Đurić. Trener : B.Challandes.

Post je objavljen 30.09.2009. u 11:23 sati.