Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Francesco Totti produžuje ugovor sa Romom do 2014. godine

Navijači Rome će konačno odahnuti. Najvjerojatnije do kraja ovog tjedna ikona i zaštitni simbol Rome Francesco Totti će staviti potpis na ugovor kako bi u svome rodnom gradu igrao do 2014. godine i tako završio karijeru u klubu u kojem je ponikao. Dogovor između predsjednice Roselle Sensi i Tottija već odavno je postignut, samo se čeka stavljanje parafa na produženje ugovora.
Davide Pizarro će također produžiti ugovor na još 3 godine, te će se nakon toga vratiti u rodno mjesto u Čileu, u Valparaiso, gdje će završiti svoju karijeru. Izvjesno je da će "giallorosse" u narednoj sezoni napustiti Simone Perrotta, i Rodrigo Taddei.

U Juventusu već razmišljanju o zamjeni za Davida Trezegueta, koji je objavio da će po završetku sezone napustiti torinski klub. Idealno rješenje čelnici Juventusa su pronašli u Luisu Fabianu Clementeu, napadaču Seville i brazilske reprezentacije koji je ovog vikenda postigao 2 gola Argentini, i doveo u opasnost Maradonu i nastup "gauchosa" na SP 2010. u Južnoj Africi. Za Luisa Fabiana ovog ljeta veliki interes je pokazivao Milan, no do tog transfera ipak nije došlo.

Adrian Mutu, napadač Fiorentine i rumunjske reprezentacije, izostat će s terena u narednih 10 dana. Mutu, koji se povrijedio sa reprezentacijom Rumunjske tako će propustiti duele sa Cagliarijem u prvenstvu u nedjelju, te utakmicu sa Lyonom u 1. kolu Lige Prvaka u srijedu.

Fabio Quagliarella, napadač Napolija i talijanske reprezentacije, oporavio se je od povrede koju je dobio na treningu nakon utakmice sa Gruzijom u Tbilisiju, koju su Talijani sretno dobili sa 2 : 0, uz dva autogola Kaladzea. Quagliarella je na treningu u ponedjeljak dobio jak udarac u koljeno, i to od sina Cire Ferrare, trenera Juventusa, koji nastupa za Primaveru Juventusa.

Po prvi puta u zadnjih 6 godina Lazio je prodao više godišnjih karata od Rome. Naime, osokoljeni osvajanjem Kupa Italije, Superkupa, te odličnim startom u novoj sezoni navijači "biancocelesta" pohrlili su kupiti sezonske karte kako bi gledali i bodrili svoje ljubimce. Zasada je Lazio prodao 26 000 godišnjih karata, dok su navijači Rome kupili 25 000 godišnjih karata. Ovog vikenda Lazio u prvenstvu dočekuje Juventusa, gdje se očekuje užarena atmosfera i 80 000 navijača Lazia, baš kao u periodu kada je predsjednik bio Sergio Cragnotti, kada je Lazio osvajao Scudetto i druge trofeje.

Post je objavljen 07.09.2009. u 14:19 sati.