VODA MOGA MLINA

ponedjeljak , 02.12.2013.

Vidim svi se bave posljedicama,
tako to ide. I mrvice sa stola su "posljedica" također, no i na njih smo navikli

Nikad, ali baš nikada se u ovoj zemlji nije uspio otvoriti razgovor o budućnosti,
kako na višoj tako ni na nižoj razini. Unutar takve postavke svi ovi događaji proteklih tjedana NE BI BILI MOGUĆI.

S druge strane mi se polariziramo, umjesto da razmišljamo, što je dakako potpuno logično za ljude koji o svemu imaju stav čak i kad nemaju pojma.

Da ne bi bilo da se samo kritički osvrćem, malo ću i etimologije dati.
Naša glupost nije proizvod kognitivnog deficita, već LIJENOSTI.
Kako u poslovnoj tako i u privatnoj sferi mi sijano kopiramo, kopiramo umjesto da probamo razumjeti to što želimo kopirati i barem malo više produbiti spoznaju o tome što ćemo kopirati - tim postupkom daleko bi napredovali, jer bi počeli - UČITI!

No lijene guzice kakve smo, stvorit ćemo stav o tome (polarizirati se) te temeljem istog držati se k'o pijan plota te premise i braniti je i krvlju ako treba, dugo i postojano kao ovčarski pas.

Mi razumijevanje zamjenjujemo stavom!

Psi laju, a referendumi prolaze.

Moj stid danas nije ništa manji nego prije mjesec dana, samo je svijest o društvu koje razmišlja u kontrastima PUNO, PUNO VEĆA, te me stoga manje bolite.

Znate i sami da sam vam podmetnuo glagol "razmišlja" u gornjoj rečenici, jer odabrati stranu u izboru koji nije izbor znači samo POLARIZIRATI SE. Popušiti status izbora kada on to ne smije biti i to punim plućima - moguće je samo bez razmišljanja.

Ipak, da ne bi bilo da nema izlaza. Ima! Treba malo promisliti te onda djelovati umjesto ignorirati. Barem malo, barem nekako, tek da ne prođe lišo. Ja na primjer kada prođem pokraj prosjaka kojemu nemam novca za udijeliti - opsujem! Ne njega, više neki život što ga je natjerao na to kao i mene koji mu ne može pomoći. Psovka nikad nije dobar put, ali je bolji od ignoriranja.

A za kraj, ono što već znamo Nema smisla komentirati ovaj post za one koji nisu pročitali prethodna tri.

A sad malo Arhimeda (za politiku & društvo):

Količina nesigurnosti koju istiskuje razgovor o posljedicama, je obrnuto proporcionalna planiranju i boljem upravljanju u budućnosti u odnosu na volju, posvećenost i učenje koja se ulije u strateško razvojne procese.

Oznake: Referendum, polarizacija

SRED PIČAKA BAJUNETA (I dio)

subota , 30.11.2013.

Vani kiši, no to nije razlog da ne uživate u posljednjem danu slobode
u kojem god se mjestu nalazili
u državi koja se zove Hrvatska.

Od sutra kako god da se odvije ovaj referendum koji se nikada nije smio dogoditi, ništa više neće biti isto. Bez obzira na apokaliptično ujedinjenje navijača Dinama i Hajduka, bez obzira na oklopljene policajce na ulicama koji podsjećaju na združene odrede krajem 90ih, bez obzira na ulice čiji zidovi i pločnici nose grafite s porukama mržnje, bez obzira na sve - uspjet' ćemo se podijeliti.

Bila mi je čast živjeti s vama u zemlji prepunoj problema, s nefunkcionalnim vladama, krajnje diskutabilnim gospodarskim prilikama, korupcijom uz koju ja nikada nisam uspio progurati ni "s" od strategije, pa makar ni u ideji - svejedno postojala je ta tiha građanska većina u koju sam polagao nadu, kao što sjeme polažeš u plodno tlo moleći nebo za kišu.

Od sutra konačno skidamo maske stavljajući nove maske. Međutim, od sutra nemamo isprike "zbog loših vlada, političara, Mamića, Vidoševića i ostalih ića" od sutra je jasno da smo mi takvi.

Ovo nije moj najbolji post, al' nije ni posljednji.

Oznake: Referendum

U IME LJUBAVI

srijeda , 27.11.2013.

-umjesto uvoda -

(Nije patetika, samo je stid bez zvuka – izazvan radijskom emisijom HRT1 ranojutarnjeg sučeljavanja „referendumskih strana“. Zato pišem, o ovoj temi nadam se posljednji puta.
Stidim se zbog referenduma koji uopće postoji, a posebno se stidim radi načina na koje obje strane argumentiraju svoje stavove. Stidim se i za „stranu PROTIV“ i za „stranu ZA“, stidim se i zbog nepotrebno pristrane voditeljice i igrokazne predizborne stranačke retorike.
„Seksualni nagon“ navode kao ključnu razliku. Kao da LGBT osobe nemaju taj isti!!!???
Umjesto na primjer „jednako tehničke“ reproduktivne funkcije. Potpuno promašen argument. Potpuno promašen diskurs i platforma. Hardver bez softvera, a što je s emocijama? NI jedni ni drugi ne igraju na sigurne karte koje imaju. Ni jedna strana ne argumentira valjano svoja stanovišta.
Kada bi se držali sadržaja – riječi bi same dolazile. Kada ne bi mrzili možda bi i vidjeli sadržaj?)

*
*
*

= = = = = U IME LJUBAVI MOLIM VAS! = = = = =

ZA PROTIV

Ja sam ZA PROTIV gluposti, molim vas budite i vi!
Mi hrvati konačno ćemo uspjeti svoju glupost artikulirati i institucionalizirati kao ustavnu kategoriju.
Ovaj presedanaski referendum nam je potreban kako bi to sproveli.
Kako se nikada zaboravilo ne bi kakva smo generacija bili.
Stanje duha / građana / zemlje u kojem dolazimo do faze da se za ovakvo jedno pitanje provodi referendum čiji će se rezultat unijeti u ustav je najgluplje od svega i jamči nam nasljedno prvo mjesto gluposti u svijetu. I to, bez obzira kakav ishod tog nedopustivog referenduma bude.


UTAKMICA

Stvorili smo natjecanje, otvorili utakmicu.
Ono što je bitno, je da će ova utakmica koja se igra između ZA i PROTIV imati pobjednika, samim time će dobiti legitimitet – legitimitet regularnog nadmetanja.
Takva utakmica, nije smjela nikada postojati, još manje dobiti legitimitet. Legitimitet utakmice!
Ta utakmica imati će pobjednika, jednako tako legitimnog, čiji će se rezultat zapisati u ustav.
To je ono što je poražavajuće, to je ključ gluposti hrvatskog društva koje je konačno otključalo i otvorilo vrata te širom propustilo glupost do te faze da je treba ustavno zaštititi. Ni Europa ni Amerika ni bio tko drugi nama ne treba reći da smo glupi – mi to sami dokazujemo i mi ćemo to sami ustavno zaštiti i uklesati u neku novu Bašćansku ploču kako bi generacije iza nas znale - ne odakle, nego od kakvih potječu!


MI SLABAŠNO RAZMIŠLJAMO AL' ODLIČNO NAVIJAMO

Postoji nešto što je još gore,
ne zaboravite, ova utakmica će imati navijače, polarizirane,vip i elitne te vulgaris domestica, žedne krvi i podijele, koji će i nakon te neregularne utakmice koja nikada nije ni smjela postojati vjerno nositi nevidljive šalove svojih boja, gorljivo i vatreno navijati za svoj tim kroz novo oformljenu ligu novih utakmica užasa katarze i fašizma. Postojanje lige i daljnjih utakmica neće se moći izbjeći zbog trajnog filtra podijele na ZAOVCE I PROTIVCE


MODUS OPERANDI

Zašto je bitno da se ovaj referendum ne dogodi i uđe u ustav, da se zaustavi i zaboravi?
Ova glupost se ne smije dogoditi zato što daje modalitet, daje praksu za neku sljedeću ovakvu inicijativu. To je bit! Problemi se rješavaju dok su mali, jer kada narastu, postanu spolno zreli i počnu se razmnožavati. Ovo je zoran primjer tog razmnožavanja koje je sada u ovoj fazi gotovo ne zaustavljivo. I jedino čemu služi jest bezgrešna barometarska funkcija hrvatske gluposti.


ČIJI JE VEĆI

Obustavimo taj referendum, još uvijek stignete vratiti mačeve u korice prije nego izmjerite čiji je veći.
Kada su mačevi jednom Isukani, teško suhi pronalaze put u korice
Isukani mačevi, kad-tad oblit' će se krvlju – tome naime služe, jer to im je to u krvi.


MOLBA ZA KRAJ

U ime ljubavi molim vas, nađimo načina da zaustavimo ovo odvajanje u zagušljive vagone s malim prozorima, na peronu budućnosti.


Oznake: Referendum

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.