Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogotype

Marketing

VODA MOGA MLINA

Vidim svi se bave posljedicama,
tako to ide. I mrvice sa stola su "posljedica" također, no i na njih smo navikli

Nikad, ali baš nikada se u ovoj zemlji nije uspio otvoriti razgovor o budućnosti,
kako na višoj tako ni na nižoj razini. Unutar takve postavke svi ovi događaji proteklih tjedana NE BI BILI MOGUĆI.

S druge strane mi se polariziramo, umjesto da razmišljamo, što je dakako potpuno logično za ljude koji o svemu imaju stav čak i kad nemaju pojma.

Da ne bi bilo da se samo kritički osvrćem, malo ću i etimologije dati.
Naša glupost nije proizvod kognitivnog deficita, već LIJENOSTI.
Kako u poslovnoj tako i u privatnoj sferi mi sijano kopiramo, kopiramo umjesto da probamo razumjeti to što želimo kopirati i barem malo više produbiti spoznaju o tome što ćemo kopirati - tim postupkom daleko bi napredovali, jer bi počeli - UČITI!

No lijene guzice kakve smo, stvorit ćemo stav o tome (polarizirati se) te temeljem istog držati se k'o pijan plota te premise i braniti je i krvlju ako treba, dugo i postojano kao ovčarski pas.

Mi razumijevanje zamjenjujemo stavom!

Psi laju, a referendumi prolaze.

Moj stid danas nije ništa manji nego prije mjesec dana, samo je svijest o društvu koje razmišlja u kontrastima PUNO, PUNO VEĆA, te me stoga manje bolite.

Znate i sami da sam vam podmetnuo glagol "razmišlja" u gornjoj rečenici, jer odabrati stranu u izboru koji nije izbor znači samo POLARIZIRATI SE. Popušiti status izbora kada on to ne smije biti i to punim plućima - moguće je samo bez razmišljanja.

Ipak, da ne bi bilo da nema izlaza. Ima! Treba malo promisliti te onda djelovati umjesto ignorirati. Barem malo, barem nekako, tek da ne prođe lišo. Ja na primjer kada prođem pokraj prosjaka kojemu nemam novca za udijeliti - opsujem! Ne njega, više neki život što ga je natjerao na to kao i mene koji mu ne može pomoći. Psovka nikad nije dobar put, ali je bolji od ignoriranja.

A za kraj, ono što već znamo Nema smisla komentirati ovaj post za one koji nisu pročitali prethodna tri.

A sad malo Arhimeda (za politiku & društvo):

Količina nesigurnosti koju istiskuje razgovor o posljedicama, je obrnuto proporcionalna planiranju i boljem upravljanju u budućnosti u odnosu na volju, posvećenost i učenje koja se ulije u strateško razvojne procese.

Post je objavljen 02.12.2013. u 02:13 sati.