nedjelja, 27.09.2015.

kako se rađao rock'n'roll

- revitalizirani post od 17.10.2007.



Kada se "Parni valjak" tek probijao dobili su gažu preko ljeta u nekom istarskom hotelu. Sve je bilo ne mož' bolje, osim što je u apartmanu pored onoga u kojem su bili smješteni bio neki mladi bračni par s vrlo malim djetetom. U vrijeme kada su se rokeri tek uvlačili u krevete, mladi roditelji su već na balkonu pokušavali naučiti djetešce da sjedi na kahlici i nagovarali ga da ispusti u nju govance. Rokeri tek što su pali u prvi san ili još pokušavali zaspati, a kroz otvoren prozor je dopiralo "Gili-gili-gili! Bi-bu-ba-be-brbrbrbrbrbr-brč! Ajde, zlato, ajde za mamicu; ajde, zlato, hajde za taticu! Bibdrli-tindrli-kvak! Tuta! Tuta!" Zatvoriti prozor u sobi u kojoj pokušava zaspati pet punokrvnih znojnih rokera koji su cijele noći skakali na bini, pili i bančili, bilo bi ravno samoubistvu. Učas bi se podavili.

Brižni roditelji su svakog jutra entuzijastički obigravali oko posjednutog nasljednika barem sat vremena, ali bez naročitih rezultata. Izmoždenim rokerima san je u tim trenucima bio dragocjeniji od kruha i vode, no na svako "Gili-gili!" u jutarnjoj tišini trzali su se kao vragovi špricani svetom vodicom i nikako zaspati!

Napokon jedno jutro Aki već van sebe odjuri na hodnik, zgrabi sa zida aparat za gašenje požara i izjuri na balkon. Ondje spazi da dijete sjedi samo samcato u pozi Rodenova mislioca. Roditelji su na kratko ušli u svoj apartman i ostavili prijestolonasljednika bez nadzora. Aki, uočivši priliku i svjestan da ima svega nekoliko sekundi na raspolaganju, odloži protupožarni aparat i bez razmišljanja prekorači ogradu balkona, te ne obazirući se na provaliju od tri kata doskoči poput Batmana na susjedni. U trenu se sjurio poput orlušine, smaknuo svoje hlače, podigao dijete i držeći ga iznad glave sjeo na njegovo mjesto, te - brljmbrrrrrrrrt! - istovario sve što se nakupilo cjelonoćnim prežderavanjem. Brže no što je došao vratio je dijete da sjedi kako ga je zatekao, podigao hlače i panterskim skokom nestao nazad odakle je krenuo. Sve se odigralo tako brzo da preneraženi bebek nije stigao ni pisnuti.

Koju minutu kasnije izašli su na balkon roditelji i ozarili se kada ih je zapuhnuo ubistveni smrad. Oduševljeno su podigli malenoga da se uvjere u plodnosnosni učinak svojih napora i strpljenja i sledili se. Moćno rokersko govno koje se još pušilo ispunilo je kahlicu sve do obruba. Razdragani usklici su presječeni mrtvačkim mukom, koji je prekinut majčinim vriskom "Moramo doktoru!"

Nije poznato što je doktor rekao zabrinutim roditeljima, ali od toga dana nadalje nisu više ujutro izvodili dijete s kahlicom na balkon.


<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker