petak, 05.09.2008.

sezona parenja

Vlasnici pasa na Kraljevcu predvečer i kad pade noć izađu iz kuća i šeću svoje ljubimce duž ulice i po okolnim parkovima i šumama. Svi se međusobno poznaju, pa uvijek izmijene koju riječ kada se sretnu ili nastave šetati zajedno i razgovaraju. Ono što ih je sve u posljednjih nekoliko godina najviše uzbudilo bilo je kada je jedan od novokomponiranih prekonoćnih bogataša koji su se doselili u susjedstvo, a koji su im ionako išli na živce, nabavio tigra.

Dapače, prošetao je malog tigrića nekoliko puta i ulicom izazvavši javnu sablazan. Jest da je mali tigrić bio sladak, kao velika maca, ali je svima bilo na pameti da će - jebi ga! - uskoro porasti, a onda… Kako će ga čuvati u kući? Može li se onima koji su nabavili tigra vjerovati da će biti dovoljno razumni da ga brižno paze? Što ako nađe načina da pobjegne? U blizini su dječja igrališta i ulicom šeću prolaznici i šetači pasa…

Uzbuđenje je još poraslo kada se pročulo da drugi od novokomponiranih, koji je stanovao u neposrednom susjedstvu, nije mogao izdržati da mu se susjed šepuri s tigrom, pa je nabavio leoparda.

- Što nas još čeka? - zdvojilo je susjedstvo. - Samo da još netko nabavi pumu ili lava? - Njihovu zabrinutost pojačavalo je što su nekolicina pridošlica sveukupnim ponašanjem, počevši od automobila koje su vozili i načina kako su to radili, pokazivali da bi mogli biti najozbiljniji kandidati za tako nešto.

Ali - jebi ga! - što su mogli? Došla je demokracija. Egzotične zvijeri su rasle. A onda se susjedstvom proširila vijest da je mlada leopardica seksualno sazrila. Do tada se kao velika mačka umiljato i veselo igrala s ukućanima, a posebno se vezala uz oca, glavu obitelji. Kako su joj hormoni provalili, a nije znala nikoga drugoga osim ljudi, umislila je da bi joj upravo muška glava mogao donijeti olakšanje. Vlasnike pasa ta je vijest silno obradovala.

- Da, da - s neskrivenim zadovoljstvom kao zabrinuto su komentirali. - Te leopardice su vrlo nezgodne kada ih spopadne. Postaju vrlo agresivne ako su nezadovoljene…A ta je agresivnost usmjerena prema onome tko ih razočara.

- Njegova dilema je vrlo jednostavna
- razmatrali su sugovornici. - Ili je mora seksualno zadovoljiti, ili će ga pojesti.

- Ah - prijetvorno su suosjećali. - Kako li će je zadovoljiti?

Da, kako, kako? Leopardica je bila potpuno nezainteresirana za tigra iz susjedstva. Njezina odanost vlasniku bila je nepokolebljiva, ljubav prema njemu i očekivanja nije skrivala, jedino što je bivala sve razdražljivija i razdražljivija. Rješenje je trebalo hitno pronaći. Zadovoljiti je oralno? Teško da bi veliku mačku smirila takva suptilnost. Rukom do lakta? Pendrekom? Pretvoriti je u bundu? Vlasnike pasa ta su razmatranja silno zabavljala, što manjih pasa to više, a najviše vlasnike patuljastih pudlica, pekinezera i pinčeva.

Ne zna se kako su vlasnici leopardice riješili problem, ali nekako su ga uspjeli riješiti. Kako li su to riješili? - pitalo se susjedstvo kada god bi se htjelo malo razonoditi i izmišljalo razne maštovite mogućnosti. Ništa, ništa - tješili su se. Ovaj puta su se izvukli, ali leopardova sezona parenja ponavlja se svake godine, pa i dalje ostaju izgledi da će jedne godine vlasnik podbaciti.
aciti.


<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker