petak, 06.01.2006.

STRAŠILO OD PSEĆEG GOVNA

Iskusni kriminalisti su odavno uočili: nema kuće koja je opljačkana ako je čuva pas, bez obzira koliko velik i oštar. Lopovi se ili boje pasa ili toga da lavež ne privuče pozornost susjeda. Na osnovu toga može se izvući pouka: nema boljeg sigurnosnog sistema za kuću, nego pas u vrtu.

Nažalost, izdržavanje psa košta. Psi imaju nezgodnu naviku da jedu i piju, a - iz dana u dan - na godinu se na izdržavanje psa nakupi znatna suma.

Štedljivi kućevlasnici nastoje tome doskočiti tako da na ulaz u vrt izvjese pločicu na kojoj je, uz crtež zastrašujuće pseće glave iskeženih laloka, natpis ČUVAJ SE! OŠTAR PAS!

Patetična nastojanja ljudi koji ostavljaju upaljena svjetla kad izađu iz kuće (kao da je netko i dalje u njoj) ili imaju pločicu s upozorenjem o oštrom psu, (a nemaju psa,) samo izazivaju sažaljivi podsmijeh lopova.

Rješenje kojim se tome može doskočiti je da se, pored pločice s upozorenjem, nabavi i impozantno plastično pseće govno od najmanje pet centimetara debljine i pedalj dužine, te strateški postavi dva-tri koraka od ulaza. Lopov, (a lopovi sve pažljivo osmotre prije akcije,) koji spazi govno ne razmišlja više o tome ima li ili nema psa, nego samo gdje je. Monumentalnost govna ukazuje da ga je ostavila relevantna zvjerka, a kako je izvan dohvata onemogućuje da se ustanovi da je lažno. Lopov koji očekuje da mu iz grma u svakom trenutku može izletjeti razbješnjela zvijer veličine teleta nikada neće ući u vrt. Jedino što je nužno je da se kvazigovno svakih nekoliko dana taktički premjesti.

Lažno govno ima prednosti pred pravim psom jer onemogućuje da se lopovi sprijatelje s čuvarkućom ili mu podmetnu otrovanu krmenadlu, a nije ga potrebno ni češljati.

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker