Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

03.03.2013., nedjelja

Opet mokri


Placenici

Unatoč zatopljenju šume su i dalje pune snijega, no to nije spriječilo dvanestoro Plaćenika danas odraditi svoj trening. Odrađen je jedan mega-fajt sa više oživljavanja od standardna tri, a potrošnja streljiva je bila skoro pa nevjerojatna. Tome je doprinjela ćelava šuma, bijela podloga, te nevjerojatna količina grančica koja je onemogućavala precizno gađanje ciljeva. Osim toga nije bilo vremena za prekid borbi jer su nam sa svakom sekundom gacanja po vlažnom snijegu, kožne čizme propuštale novu količinu vlage u unutrašnjost. Bila je to zato svojevrsna utrka s vremenom. Koju su u finalu bolje relizirali naši hvale vrijedni protivnici; ex-Papa ćelija ojačana sa dva vanjska -jednim starim i jednim mlađahnim Plaćenikom. Mada je i naša strana nekoliko puta zablistala na terenu, u konačnici je presudila bolja uigranost borbenog kolektiva jedne ćelije, prema onoj ne toliko uigranoj strani. Naravno to bi svima trebala biti pouka i podstrek za daljnje uvježbavanje borbenog kolektiva. Jer snaga leži u uvježbanom kolektivu, a ne u grupi neuvezanih pojedinaca... ma koliko oni svak za sebe bili iznadprosječni. Pametnom dovoljno...

Oznake: airsoft, trening, šuma, snijeg, borbeni kolektiv


17.02.2013., nedjelja

Čizma glavu čuva


Placenici

Trinaest Plaćenika okupilo se danas u šumi pokrivenoj debelim snježnim pokrivačem, koji je treningu dao posebnu draž, ali i dodatno opterećenje. Vlažni snijeg je u potpunosti pokrio udubljenja na terenu, pa su nam noge znale do koljena propasti u isti. Hod uz ili niz padinu bio je isto tako pravi izazov, jer se ispod snijega nalazi lišće, a ispod lišća blato. Sve u svemu savršeni spoj za proklizavanje i nerijetke padove, ali i to je dio obuke. No ipak najgori dio gacanja po tom vlažnom snijegu bila je promočena obuća i čarape većine boraca. A onaj jedan kojem čizme nisu promočile je upravo dobio višestruku narudžbu za iste. Jer kad vam voda probije i namoči više pari čarapa, vrlo brzo shvatite da su suhe noge nešto neprocijenjivo tijekom boravka u prirodi. Posebice kad se trening sastoji od četiri borbe u trajanju od skoro isto toliko sati na niskim temperaturama. Kao rezultat samo četvorica odrađuju postfajtovsku pivu, jer ostali žure doma skinuti promočene čizme i čarape.

Placenici

Što se provedbe samog treninga tiče podijelili smo se prema odorama. Petorka u bijelim odorama odlazi na teren i slaže zasjedu osmorki u zelenim odorama. Iako je omjer skoro 2:1 u korist napadača, prvu borbu "bijeli" relativno brzo završavaju zbog loše koordiniranog napada. No već sljedeću borbu to se mijenja, jer je najiskusniji igrač s napadačke strane preuzeo zadaću glasovne koordinacije po terenu. Iako su i branitelji imali svojih svijetlih trenutaka (zahvaljujući boljoj kamuflaži, te jednom dobro poznatom obuhvataču), u konačnici su i zadnje dvije borbe odnijeli napadači. Igralo se sa dva oživljavanja od 5 minuta, ali borbe su bile toliko intenzivne i brze da ih se nije uspjevalo sve iskoristiti. U praksi to znači, dok bi čekali protok tih pet minuta za povratak u borbu i ostatak ekipe bi bio riješen. Zaključak se sam nameće. Nema puno "kruha" od pasivnog obrambenog djelovanja, jer najbolja obrana je oduvijek bila - manevar i napad. Po mišljenju većine danas je odrađen odličan trening.

Oznake: airsoft, trening, šuma, snijeg, čizme


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.