Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

30.07.2024., utorak

Dan 888.


Placenici
Slika: https://spzh.live/en/news/81342-world-outraged-by-transvestites-the-last-supper-parody-at-paris-olympics

Cijeli planet dočekao je otvaranje 33. olimpijskih igara u Parizu 2024. Prvi put otvaranje nije održano na stadionu, nego među gradskim znamenitostima. Dok su Senom prolazili brodovi s reprezentacijama na binama uz obalu odvijale su se glazbene plesno-igrane scene od kojih je ona s početkom u 1:54:49 i nazivom Festivite izazvala najviše reakcija s nakaznim uprizorenjem Isusove posljednje večere. Slučajno ili ne, nakon toga je Senom zaplovio brod s reprezentacijama Novog Zelanda, Omana, Ugande, Uzbekistana i Pakistana. Kako bilo da bilo, počeo je 15-dnevni period tijekom kojeg se po već ustaljenom obrascu zadnjih desetljeća pokreću ratovi oko mainlanda. Poput Gruzijskog 2008. tijekom Pekinga, uvertire u Ukrajinski 2014. tijekom ZOI Soči i otvorenog Rusko-Ukrajinskog rata 2022. odmah nakon ZOI Peking. Trenutno osim ratova u Ukrajini i Gazi, za potencijalno paljenje su pripremljeni Libanon i Venecuela. Preostaje nam vidjeti što će se od toga i kako odviti u danima koji slijede.

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/63830

Dok se to ne odvije, na aktivnoj bojišnici nastavljen je Ruski prodor prema Pokrovsku kao sljedećem većem gradu na putu oslobađanja regije Donjeck. Zauzimanjem Pokrovska presjeć će se bitna prometnica i opskrbni pravac koji vodi iz Konstantinovke. Od našeg prošlog javljanja oslobođena su sela Ivano Darjevka, Novoselovka Prvoja, Volčje, Vesele i Lozovatskoj s čime su Rusi stigli na samo 6 km od Pokrovska. Uz to ostvarili su i novi prodor na sjeveru Časov Jara. Navodno je i tome kumovao još jedan podzemni tunel. U tjednu za nama priznali su gubitak jednog Su-25 i Mi-28. Nasuprot tome gubici Kijeva se procjenjuju na 520.000 mrtvih i nestalih, prema javno objavljenim podacima.
U SAD-u je od siječnja 2020. godine i 23 trilijuna U$D duga, isti do danas narastao na 35 trilijuna U$D što je izravna zasluga dosadašnje Bajdenove administracije. No raji se pažnja s toga skreće s nebitnim ideološko-propagandnim uradcima na temu LBGT propagande službene Demokratske kandidatkinje Harris. Dok je Republikanski kandidat Trump iskazao zdravo mišljenje i po pitanju ranije viđenog u Parizu.

Placenici
Slika: Manga

Dok cijeli ovaj svijet nastavlja kuhati, ovotjedna provedba osobne obuke uključila je još jedan pomorski desant na sljedeći udaljeni škoj i preko njega dolazak do naše bivše podružnice 20 preko južnog obuhvata. Povod biva dostava Xene na sezonski posao, što je muški dio iskoristio za provedbu terenske izobrazbe. Koja se kretala od hranidbe u pokretu do spavanja u vozilu. Pritom je izvučena pouka na temu punjenja mobitela za vrijeme mirovanja vozila. Zbog čega smo neplanirano morali ostati dan dulje, jer se preko narednog dana svaki akumulator morao puniti oko pet sati iz elektromreže. Sa čime je utvrđeno i da je desni akumulator dao svoje. To vrijeme punjenja je iskorišteno za jet-ski obuku mladih plaćeničkih snaga. Što je bila lijepa nadopuna prethodno provedenoj obuci iz surfinga. Nakon čega smo se Doktoru zahvalili na gostoprimstvu i opet s istim pomorskih putem uputili nazad prema kontinentu. Zahvaljujući sinoćnjem koncertu Oliveru u čast, ulovili smo zadnji noćni trajekt istog imena, koji nas je u 04:00 desantirao na obalu. Pred nama je sad par dana odmora uoči nastavka Mališine fizikalne i početka kolekivnog GO. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Placenici
Slike: Manga

22.07.2024., ponedjeljak

Dan 880.

Placenici
Slika: https://t.me/intelslava/63123

Pokušaj atentata na Trumpa obrađen je u simulacijskom modelu koji je najbolje pokazao koliko je zaista bio blizu smrti. Okret glave doslovce u trenutku leta prvog metka prema desnoj strani njegovog čela mogu se objasniti kao šesto čulo, puka sreća ili prst Svevišnjeg. Što god bilo Trump 13.7.2024. može slaviti kao drugi rođendan. Rast potpore u javnosti nakon toga, Demokrati su pokšali anulirati s objavom o Bidenovom oboljenju Covidom-19. Srećom djedica je imao blaže simptome jer je višestruko cijepljen. No očita posljedica tih cjepiva bila je slabljenje kongitivnih sposobnosti, pa je nakon višetjednih priča o njegovom odustajanju iz predsjedničke utrke, noćas se i to dogodilo . Koga će Demokrati sada izvući iz šešira ostaje za vidjeti. Najizvjesniji kandidat je aktualna potpredsjednica Kamala Haris, ali spominju se i bivše prve dame Michele Obama i Hillary Clinton. Što god Demokrati odlučili, Trumpa nitko neće ugroziti na mjestu novog US predsjednika. Osim drugog atentata, koji bi ovaj put "duboki" mogli odraditi s prometnom nesrećom. Pad zrakoplova je pritom najizvjesniji scenarij, poput svojedobnog uklanjanja fund-raisera Clintonove kampanje i potom ministra Ron Browna.

Placenici
Slika: https://t.me/intelslava/63369

Dok su to problemi Amerikanaca, Rusi nastavljaju napredovati kroz pripojenu regiju Donbas. Oslobođena su naselja Progres, Jurjevka, Pešanoj i Rozovka, dok su u Krasnogorovci zauzeli središte naselja. Osim tamo mukotrpne borbe se nastavljaju kroz Toretsk, New York, Kalinovku, Časov Jar, Volčansk itd. Posve je jasno da nakon zauzimanja ta naselja biti potpuno razorena, ali to je za sada svima najmanja briga. Uz to iz dana u dan nastavlja se dalekometna razmjena dronova i projektila. Koja je recimo s napadima na brodove u Crvenom moru dovela do bankrota luke Eliat. Čime su Jemenski Hutisti doveli do pada njenog prometa za 85%. Pa je taj proxy-rat s Irancima doživio je novu eskalaciju u noći 19./20. srpnja kad je 12 lovaca IDF-a napalo spremišta goriva u Jemenskoj luci Hodeidah. Navodno uz tankiranje iz NATO-vih aviocisterni. Srećom ni to (za sada) nisu naši probemi, pa je osobna obuka nastavljena. Ovaj vikend s jedrenjem na brdu Visoka od kojeg se cumuls-strada protezala preko cijele Svilaje. Međutim unatoč savršenom izgledu, dizanja su bila nikakva, pa smo nakon svega sat vremena leta opet bili na zemlji. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Slika: Manga

14.07.2024., nedjelja

Dan 872.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/103742

Post ćemo početi s udarnom viješću svih svjetskih medija. Dok je držao govor na predizbornom skupu u gradiću Butler, Pennsylvania na bivšeg predsjednika Trumpa zapucao je usamljeni snajperist s tri imena i srećom za dlaku promašio. Trumpu je stradalo samo desno uho, dok je snajperist trenutno eliminiran od protusnajperskog osiguranja Tajne službe. Unatoč toj faktografiji neke stvari bude pitanja. Prvo kako je moguće da se netko sa puškom provuče kroz više krugova osiguranja te iste službe i zalegne na krov svega 125 metara od bine? Drugo zašto se nad binom nalazila slobodno vijoreća zastava kao indikator brzine vjetra na mjestu pogotka? Što god bili uzroci tih propusta Thomas Matthew Crooks ostat će zabilježen u povijesti kao jedan od šestorice atentatora koji nisu uspjeli, dok su četvorica uspjela ubiti Američkog predsjednika. Toliko o toj "kolijevki demokracije" koja svoje uzvišene političke principe nameće ostatku svijeta. Ne ulazeći u dublje analize tko je nesretnog TMC-a instruirao, obučio i postavio tamo gdje je bio, ostaje činjenica da je Trump (uz Cartera jedini US predsjednik koji nije počeo rat) obećao zaustaviti rat u Ukrajini za jedan dan.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/103710

To zasigurno nije nešto čemu se raduje "duboka država" na čelu s vojno-industrijskom mašinerijom, koja na tom ratu trenutno zgrće milijarde i milijarde U$D. Što se spomenute istočne bojišnice tiče na njoj se nastavlja polagani Ruski napredak iz dana u dan, kilometar za kilometrom. Od prošlog javljanja oslobođena su naselja Urožajnoj i Razdolovka, dok je nastavljen napredak kroz Časov Jar, Novgorod, Krasnogorovku i Vozdviženku nadomak strateške prometnice Pokrovsk-Konstantinovka čijim presjecanjem će snage UAF-a u Donjecku biti dovedene u još teži položaj. Dok njihovi položaji samo čekaju da ih Rusi preoru sa strahovito razornim trotonskim bombama s planirajućim modulima. Nakon čega nastupa pješaštvo na motociklima koje se izgleda sa svojom brzinom jedino može nositi na toj bojišnici zasićenoj s FPV dronovima. Na osobnom planu obuke na LDSS su jučer i danas odrađena dva jedrenja na TMG L-13SE Vivat. Današnji let je trajao ukupno sat i 35 minuta, dok je najveća dostignuta visina bila 2000 metara pod bazom kumulusa. WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: Manga

08.07.2024., ponedjeljak

Dan 866.

Rusi su nastavili prekogranične upade na Harkovskom području s otvaranjem novih pravaca napredovanja. Novost je i takva prekogranična operacija izvidničko-diverzantskih grupa na području Sumija koja je rezultirala sa zauzimanjem dva sela. Uz to nastavljeni su dalekometni udari s Iskanderima po aerodromima i instalacijama UAF-a. U jednom od njih prikazano je uništenje dva lansera PZO sustava Patriot i radara Girafe kod Odese. Za to vrijeme kopnene snage oslobodile su naselje Sokol, nastavili napredak kroz Toretsk i prema Očertinu, te borbeno ušle u Peščanoj prema Kupjansku u Harkovskoj regiji. Nakon dulje pauze jutros je izvršen napad s 40-ak raketa ispaljenih sa četiri Tu-95, tri MiG-31K, par plovila i kopnenih lansera. Ciljevi su aerodromi Kijev i Dnjepropetrovsk uz druge strateške instalacije.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/103178

Na političkom planu izbore gubi i dosadašnji UK premijer Rishi Sunak, ali bilo je iluzorno od novog premijera iz redova laburista očekivati znatne promjene na vanjskopolitičkom planu. Bar dok ne dođe do promjene na čelu SAD-a. S početkom Mađarskog preuzimanja presjedanja EU-om premijer Orban odlazi u Kijev, a zatim u Moskvu s očitim ciljem posredovanja u cilju početka nekakvih mirovnih pregovora i okončanja tog sukoba koji je do sada odnio preko pola milijuna života samo s Ukrajinske strane. Od čega su se odmah medijski ogradili EU dužnosnici tipa Borel i von der Leyen, koji su spremni za borbu protiv Rusije do posljednjeg Ukrajinca. Jer njima na temelju do sad isplaćenih novčanih kredita u biti trebaju samo Ukrajinski resursi. Koje će dobiti zajedno s ostacima te države na temelju povrata tih kredita isplaćenih Kijevu za financiranje tog unaprijed izgubljenog tata. Unatoč tome Orban je svoju mirovnu inicijativu nastavio danas s posjetom Pekingu.

Placenici
Slika: Mate Acalinović

Na osobnom planu izvršili smo pomorski desant na Vis u sklopu obilježavanja 80-godišnjice pogibije prvog Američkog pilota na tom otoku. Poručnik John Kim sletio je 12. travnja 1944. na Vis s oštećenim lovcem P-38 Lightning. Britanci su mu nakon toga zakrpali avion i natočili gorivo. Prilikom polijetanja otkazuje mu motor i ruši se na skupinu partizana 1. dalmatinske brigade NOVH pri čemu gine njih 11, dok ih je još dvadesetak ranjeno. Iz gorućeg aviona ga je uz pomoć partizana izvukao desetnik RAF-a, ali teško opečeni 2nd Lt Kim umire u Engleskoj poljskoj bolnici dva dana kasnije. Povodom tog tragičnog događaja 5. srpnja je otkrivena spomen ploča na mjestu njihove pogibije u nazočnosti zapovjednika HRZ general bojnika Michaela Križaneca i US vojnog izaslanika brigadira Scotta McLearna. Simbolično na Vis su doletjeli s najnovijim HRZ-ovim helikopterom Američke proizvodnje UH-60M Blackhawk br. 232. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Slika: Mate Acalinović

03.07.2024., srijeda

Dan 861.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/102708

Zbivanja od prošlog javljanja su sljedeća. Dana 28.6. Rusi su otvorili novi pravac napada prema Harkovu. Taj dan su im preorali još jednom aerodrome koji bi trebali ugostit lovce F-16. Sljedećeg 29.6. probili su linije prema Njujorku (Novgorodu) preko sela Pivdeni u njegovom zaleđu. Proboj obrane Toretska izvršen je kroz tunel, preko kojeg su 3.7. konačno ušli u New York koji je odolijevao na prvoj crti Donecka još od 2014. godine. Uz to počela je izgleda popuštati još jedna Ukrajinska utvrda Ugledar. Uz to oslobođena su naselja Šumi, Spornoe, Novoaleksandrovka, Jasnobrodovka i dva naselja prema Harkovu.

Placenici
Karta: https://t.me/DDGeopolitics/114990

Uz ta kretanja na terenu, nastavljena su zrakoplovna djelovanja s upravljanim FAB-ovkama od 3 tone prema Harkovu. Rusi im 28.6. uništavaju jedan MiG-29, a 2.7. pogađaju ZB Mirgorod s Iskanderom s kasetnim punjenjem pri čemu uništavaju pet Su-27 i oštećuju dva. Isti dan im obaraju još po jednog MiG-29 i Su-27 došavši tako do 625 uništenih aviona. U sličnom napadu na ZB Poltavu uništen je Mi-24 kao 277 helikopter i ljudstvo oko njega. Ukratko bio je ovo crni tjedan za Ukrajinsko zrakoplovstvo. Koje nam je 1.7. opet bilo u posjeti vjerojatno s namjerom preleta i drugog An-32 bivšeg evidencijskog broja 707. Na političkom planu Macron je izgubio prvi krug izbora, dok je Bajden naprosto pregažen u televizijskom sučeljavanju s Trumpom iz čega je izvjesan gubitak izbora za obojicu. Jer koliko god političari mislili da im je narod glup, taj isti im nakon četiri godine povlačenja loših poteza ipak presudi.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/115131

No treba istrpiti te duge četiri godine njihovih s*anja. Za to vrijeme mi smo nastavili i završili jedriličarsku obuku na letjelištu kod Velike Gorice. U nedjelju su uspješno laširala četvorica polaznika, dok je peti zbog kasno odrađenog liječničkog pregleda to napravio tek jučer. Dvojica kolega koji su mu asistirali na krilu, oko razvlačenja i kačenja sajle su za nagradu dobila još dva trenažna leta. Tako je to u sportskom jedriličarstvu. Potreban je cijeli tim ljudi na vitlu, u autu za povlačenje sajle, na startu i jedrilici da bi samo jedan poletio. Naravno plaća za taj angažman je bilo novo samostalno letenje za Miša i Marka, koji su Luki došli dati ruke. Mi ostali koji smo otišli put juga, čekat ćemo svoju priliku za novo letenje i jedrenje u Sinju. Nastavak obuke na aerozaprezi trebali bi odradit na Buševcu negdje iza Velike Gospe. Dok se WW3 i dalje nastavlja...

Placenici
Slika: Lomi

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.