Komentari

ap-placenici.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • airsoft pokret Plaćenici

    ...

    avatar

    22.07.2024. (09:24)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    prvi put čujem da postoji neka zavjera u vezi Ron Browna
    o čemu se radi?

    avatar

    23.07.2024. (09:06)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Stisnuo ga IRS, a on oša Billu i reka - Ako padnem ja padaš i ti. Nakon toga njegov Boeing 737 završi u brdu iznad Dubrovnika. E mogu ti pet dana pisat o toj "nesreći", al mi se ne da.
    Daj mi mail i poslat ću ti tonu teksta. Za početak evo ti wikipedija -> https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ron_Brown

    avatar

    23.07.2024. (20:13)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Već reče da nemaš mail, pa evo prvi tekst na tu temu:

    Uspon Pretorijanaca

    Pretorijanska garda svoj je uspon i korporativno preuzimanje državotvornih struktura SAD-a, započela još za Clintona. Pritom korporacije nisu prezale od podmetanja u Monikinom stilu, ali ni ubojstava. Naravno to se više ne odrađuje s metkom kao u doba Kennedya, već s nešto suptilinijim metodama. Oko Clintona je poumiralo ili stradalo pod čudnim okolnostima podosta ljudi. Zdravi su umirali od iznenadnih bolesti, a spretni stradavali u prometnim nesrećama. Jedan od prvih na listi bio je ondašnji ministar gospodarstva Ron Brown. On pogiba u srijedu 3. travnja 1996. godine u avionu CT-43A (Boeing 737-200) registracije 73-1149 u sastavu 86th Air Winga, nakon što ovaj tijekom prilaza na Dubrovački aerodrom Ćilipi sa 35 putnika udara u brdo Straževicu. Inače, Bill Clinton postavlja Ron Browna za ministra gospodarstva, uglavnom kao nagradu zbog ranijeg uspješnog prikupljanja sredstava za njegovu predsjedničku kampanju. Od prvog dana postavljalo se pitanje s kojim metodama i koliko sredstava je Ron tada prikupio, te na taj način zajamčio pobjedu Clintonu. Istraga Brownovih aktivnosti po tom pitanju bližila se točci pokretanja predsjedničkog opoziva, nakon čega on javno istupa sa izjavom "kako neće ići u zatvor sam." Tad odjednom, Ron Brown gine u zrakoplovnoj nesreći, kao i Charles Meissner, inače prvonadređeni palom Kineskom špijunu Huangu. Kao i u slučaju jedne ranije "iznenadne smrti" člana Clintonove administracije Vincent Fostera, državni službenici su odmah nakon pogibije Rona Browna iz njegovog ureda odnijeli sve spise.

    http://talkingbooks.nypl.org/uploadedImages/Books/Ron Brown.jpg

    Šest mjeseci nakon što je Clinton stupio na dužnost, 20. lipnja 1993. Vincent Foster na dužnosti zamjenika savjetnika Bijele kuće, rekao je svojoj sekretarici Deborah Gorham, "I'll be right back". Izašavši iz ureda, ponudio je svoju suradnicu Lindu Tripp s M&M bombonima i to je bilo njegovo zadnje viđenje živog. To je ključni podatak. Bijela kuća je najsigurnija privatna rezidencija na svijetu, opremljena sa vrhunskim sustavom nadzora i kontrole ulaza koji je ugradila Mitra Corporation. No unatoč tome ne postoji ni jedan zapis da je Foster napustio Bijelu kuću svojom voljom taj dan. Nema snimke njegovog izlaska, kao ni njegovog upisa u knjizi izlaska. Nekoliko sati kasnije, Foster je pronađen mrtav u Fort Marcy parku, u predgrađu Virginia malo van Washington D.C.-a. Njegova smrt je proglašena samoubojstvom i bila je prvo samoubojstvo važnije osobe u Washingtonu nakon "samoubojstva" ministra obrane James Forrestala 1949. godine. Svjedok koji u parku otkriva tijelo Vincent Fostera, nije našao pištolj uz tijelo. Memorija na Fosterovom paigeru bila je izbrisana. Ključni dokazi su nestajali, svjedoci su maltretirani, dok su ostali jednostavno ignorirani. I tako dok je US Park Policija (nešto kao naši komunalni redari) tj. služba koja nije opremljena za istragu ubojstava proučavala Fosterovo tijelo, Hillarina predstojnica ureda iznosila je kutije pune papira iz Fosterovog ureda. To je nevjerojatno imajući u vidu da službena identifikacija Fosterovog tijela izvršena tek u 22h. Tek tada je ured zapečaćen, ali Craig Livingstone (djelatnik Tajne službe) navodi kako je bilo povrede tog pečata od strane Bernard Nussbauma i Patsy Thomason (ravnateljice Urudžbenog ureda Bijele kuće). Kasnije su pretpostavke o premještanju tijela, na površinu su izvukle i memo Tajne službe, po kojem je tijelo nađeno u njegovom autu. Službena izvješća bila su proturječna.

    http://media.portland.indymedia.org/images/2006/04/337783.jpg - http://portland.indymedia.org/en/2006/04/337782.shtml

    Iako je istraga ministra Browna okončana odmah nakon njegove pogibije, optužbe su se nastavile. Nešto kasnije i njegov sin Michael biva osuđen zbog pranja novca. Pretpostavlja se kako je Brown tijekom prikupljanja donacija za Clintonovu kampanju trgovao sa foteljama u ministarstvu, te je na taj način dobio novac čak i od Vijetnama. Poznata su curenja informacija iz Ronovog Ministarstva povezana sa John Huangom i Ira Sockowitzom, koji su Kinezima odavali tajnu satelitsku tehnologiju. Brownova najbliža suradnica, Nolanda Hill, priznala je na ABC-u da je Brown uživao drogu i kako mu je Bijela kuća naredila sastanak sa nekim "prokletim Kinezom", misleći pritom na John Huanga. No Brown je bio samo jedno od mnogih tijela odrađenih za Clintonove vladavine. Osim njega stradaju još tri sakupljača priloga za Clintonovu kampanju. C. Victor Raiser II i Hershel Friday ginu u malim zrakoplovima, dok Ed Willeya pronalaze ustrijeljenog u šumi.

    P.S. Komentar je ograničen na 5000 znakova, pa će ovo trajat u nedogled. Ajd ti ipak otvori neki mail na gmailu ili yahoo-u.

    avatar

    24.07.2024. (08:43)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    (sijedi nastavak prethodnog posta)
    Osim njih, Barbara Alice Wise je pronađena mrtva 29. studenog 1996. u svom zaključanom uredu u zgradi International Trade Administrationa. Prema vijesti sa WRC TV-u tijelo 48-godišnjakinje je pronađeno djelomično obnaženo, te prekriveno s modricama od glave do struka. Navodno je već bila osumnjičena za curenje Gospodarstvenih dokumenata u korist Kineza. Tog jutra, predsjednik Clinton nenadano napušta Camp David gdje boravi tijekom Thanksgivinga, te s predsjedničkim helikopterom Marine One leti u Bijelu kuću. Prema prvoj izjavi njegovog glasnogovornika, išao je po neku knjigu poezije, što je kasnije korigirano u inaguracijsku dokumentaciju. Zar mu se tkvo što nije moglo dostaviti, nego se morao dići helikopter s njim osobno? Stoga novinarka Helen Thomas (UPI) isti dan postavlja pitanje - Je li predsjednik požurio osobno narediti neobično brzu autopsiju Barbare Wise? Naime uz stopu ubojstava u Washingtonu i pomanjkanje patologa, kako se tijelo Ms. Wise moglo naći pod skalpelom svega 10 sati nakon pronalaska? Nije li velika kutija "inaguracijskih papira" u stvari bila ispunjena dokumentima poput onih iz sefa SBA?
    ____________________________________

    Let IFOR-21

    Vojni zrakoplov CT-43A (Boeing 737-200) s/n 73-1149 letio je pod pozivnim znakom IFOR-21 iz Tuzle prema Dubrovniku preko Splitskog VOR-a. Avion je bio pun Američkih gospodarstvenika, bankara i novinara, koji su se trebali sastati sa Hrvatskim premijerom i Vladom. Let od svega 45 minuta se odvijao po planu i onda odjednom 7 nautičkih milja (11,8 km) od aerodroma, na visini od 700 metara, avion nestaje sa radara. Pritom ga osim Splitske oblasne kontrole, gubi i AWACS koji patrolira nad Bosnom. NATO navodi da je zrakoplov nestao s radara u 14:55h. Otkaz radarskog transpondera (odgovarača) objasnio bi nestanak sa Splitskog sekundarnog radara, ali to ne pojašnjava nestanak i sa ekrana primarnog radara poput onog na E-3 AWACS. Naime civilni (sekundarni) radari odašilju signal, na koji transponder odgovara sa podacima o zrakoplovu, dok vojni (primarni) radari odašilju signal i sami love refleksiju od aviona. Ako ga je izgubio i AWACS, ispada da isti uopće nije radio u primarnom modu. Zašto je vojni radar isključio primarni mod dok je Američki ministar bio u području? Posebice kad znamo da samo primarni mod otkriva neprijeteljske letjelice. No to nije sve. U skoro istom trenutku i Dubrovački toranj gubi radio kontakt sa avionom. Prekid radio-veze nisu mogle prouročiti geografske prepreke budući se avion već nalazio u prilazu koji podrazumijeva optičku i radio vidljivost. Isto tako nije se moglo raditi o otkazu toranjske radio-opreme jer se komunikacija nastavila sa svim ostalim zrakoplovima u području. Znači kako navodi Aviation Week & Space Technology došlo je do okaza dva nezavisna sustava na avionu Ron Browna - primopredajnika i radarskog transpondera. A samo je potpuni električni otkaz mogao isključiti ta dva međusobno neovisna sustava.

    http://aviation-safety.net/photos/aircraft/19960403-0-P-d-1-500.jpg

    Na čemu još počiva teorija da bi uzrok ove nesreće mogao biti izvan običnog otkaza električnih sustava? Prije gubitka radija, pilot je potvrdio prijem meteo izviješća i znao je kako ga po izlasku iz oblaka očekuje čisti prilaz na slijetanje. Samo jedan razlog može natjerati posadu kojoj su upravo otkazali svi instrumenti i radio-veza da nastavi snižavati prema aerodromu. Događaj koji je oštetio električne kablove, mogao je oštetiti i kablove za upravljanje zrakoplovom jer oni nalaze u istom razvodnom sklopu 737-ce. Imajući u vidu ne najavljenu narav leta, tu nije mogao biti upotrebljen vremenski upaljač. Međutim, znajući prilaznu ravan prema aerodromu slijetanja , odabir lokacije iznad Jadrana bio je idealan za uporabu barometarskog upaljača. Nakon polijetanja i prolaska određene visine, takav upaljač se aktivira i zatim u prilazu na aerodrom slijetanja, aktivira se na odabranoj visini. To je najjednostavnije objašnjenje zašto se u prvim vijestima kojima je izvor bio US Department, kao mjesto pada navodio Jadran. No kako se avion ipak dočepao kopna? Kako smo već naveli, vrijeme nije bilo idealno. Svaki pilot i s najboljom navigacijskom opremom, odgađat će snižavanje što duže može kako bi se zadržao u čistom zraku. Tek nakon toga će izvršiti brzi zaron kroz oblake za pronalazak aerodroma. To bi značilo da je bomba s visinskim upaljačem detonirana puno bliže kopnu nego se očekivalo, pa se avion ipak dočepao obale. Raspon od 12 km između mjesta pada ostataka govori o lokaciji detonacije, kao i da je zrakoplov bio još donekle upravljiv jer se pilot pokušavao dočepati aerodoma.

    http://911research.wtc7.net/pentagon/analysis/compare/docs/21.jpg

    avatar

    24.07.2024. (08:49)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    (nastavak prethodnog teksta)

    Nekoliko medijskih izviješća nakon nesreće spominjalo je oluju desetljeća iznad Dubrovnika. To nije istina. Vjetar je bio čeoni brzine svega 12-14 čvorova (22-26 km/h) tj. idealan za sletanje na prag 12. Ispod tankog oblačnog sloja s bazom na 2000 ft (610 m) bilo je nešto razbijene naoblake na 400 ft (122 m), te je vidljivost bila 5 NM (8 km). Na temelju javno dostupnih informacija nemoguće je tvrditi, ali termitni eksploziv bio bi idealan za uzrokovati takav otkaz. Detonacija navedenog proizvodi temperaturu upola manju od one na površini Sunca, koja s lakoćom progara kroz zrakoplovni aluminij. Termitni eksploziv uz uporabu odgovarajućih materijala može se dobro prikriti za pretraživanje na kemijske eksplozive poput C4. Pretragu koja je zasigurno provedena prije polijetanja iz tadašnje glavne US baze u Tuzli. No spakiran u aktovku i smješten pri vrhu tovarnog prostora prerađene 737-ce, termitni eksploziv bi bio smješten na idealnoj poziciji za rezanje električnih i letnih kablova, kao i bušenje rupe u oplati. Samo nešto takvo moglo je ostatke zrakollova razbacati po moru, osim na mjestu pada koje se nalazilo svega 2 NM (3,2 km) od praga piste 12. Navodno, na mjesto pada prvi stižu hr-specijalci 4 sata i 20 minuta nakon nesreće. Iako su 4,5 sata od pada do dolaska spasitelja nevjerojatno dugo vrijeme, Amerikancima je trebalo čak 12 sati da stignu na poprište nesreće. Znači bilo je više nego dovoljno vremena za ono što se pretpostavljamo dogodilo. Dolaskom do olupine naši otkrivaju jednu preživjelu osobu, narednicu Shelly Kelly, koja je obnašala dužnost domaćice zrakoplova. U trenutku pada nalazila se u repu zrakoplova koji se odlomio, te je začudo pretrpjela samo ogrebotine i modrice. Naši odmah pozivaju pomoć...

    ____________________________________

    Smrt jedine preživjele

    Prije nego nastavimo priču o preživjeloj Kelly Shelly, vratit ćemo se na još neke događaje koji su se odvili prije nesreće. U 14:10h na Ćilipe slijeće dvomotorni poslovni mlažnjak Canadair CL-601-3A Challenger reg. 9A-CRO (c/n 1067) pod zapovijedništvom brigadira Amira Šehića i nekolicine putnika u pratnji Hrvatskog premijera Mateše i Američkog ambasadora Galbraitha. Bio je to samo jedan od pet zrakoplova, koji su rutinski sletjeli unutar tog sata tj. prije 15:00h kada je bilo najavljeno slijetanje Ron Browna. Pet minuta kasnije u 14:15h let IFOR-21 polijeće iz Tuzle prema Splitu, noseći 35 putnika i članova posade. Dok domaći poduzetnici pristižu na aerodrom, osobni Tuđmanov pilot Šehić odlazi u kontrolni toranj i u 14:48h letu IFOR-21 prijateljski želi dobrodošlicu, te im opisuje vremenske prilike oko aerodroma. Kapetani Ashley L. Davis (35) i Tim Shafer (33) zahvaljuju mu se na riječima dobrodošlice i kolegijalnom meteo-izviješću. U tom trenutku nalaze se 40-ak NM (75 km) od aerodroma na visini oko 10.000 ft (3.048 m). Snižavajući prema aerodromu IFOR-21 se rutinski javlja u 14:50h i to je bilo njihovo zadnje javljanje. Dvije minute kasnije u 14:52h Splitska oblasna kontrola gubi let IFOR-21 sa radarskih ekrana, avion prelijeće otok Koločep i vanjski radio-far (NDB) oznake KLP318 u 14:54h, a NATO-ov E-3 AWACS u letu iznad BiH ga gubi sa svojih ekrana minutu kasnije. Stanovnici sela Srebreno u 14:57h čuju avion, koji prolijeće kroz oblak neubičajeno nisko i blizu, a minutu kasnije Ana i Miho Dunlica izlaze van kuće i vide avion "koji je poput duha ispao iz oblaka." Svi stanovnici sela Velji Do u podnožju vrha Stražišće u 14:58 čuju avion iznad sebe i skoro trenutnu riku motora na punom gasu. No bilo je prekasno. Desno krilo dodiruje kamenjar, zaokrećući veliku pticu direktno u stijene. Veliku plamenu kuglu popratila je zemljotresna eksplozija. Trenutak kasnije nastupa zlokobna tišina obavijena sumaglicom.

    http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://cbn2.tripod.com/ke llySeat2.jpg&imgrefurl=http://cbn2.tripod.com/d54.html&h=1146&w=1506&sz=250 &hl=hr&start=3&um=1&tbnid=h058zbDISu8ApM:&tbnh=114&tbnw=150&prev=/images?q= kelly+shelly&um=1&hl=hr&client=firefox-a&rls=org.mozillaofficial&sa=N

    avatar

    24.07.2024. (08:53)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    (nastavak)

    Repna sekcija ostala je skoro netaknuta, dok je ostatak aviona bio razbacan diljem kamenjara. U 15:18h Američke vlasti su izvještene o nepoznatom mjestu pada leta IFOR-21. Jedno rano izvješće govori o tome kako su dijelovi olupine uočeni kako plutaju u moru iza Koločepa. Kasnija izvješća spominju kako je neki terenski djelatnik CIA-e pokupio sve dijelove od tamošnjih mještana. To ide u prilog ranije iznešenoj teoriji o detonaciji eksploziva na tom mjestu. Oko 16h na drugom kraju planeta, točnije u Južnoafričkoj Republici pokušan je atentat na Ron Brownovog pravnog partnera. Tommy Boggs napadnut je u Capetownu od nepoznatog ubojice u izrežiranoj prometnoj nesreći. Kasnije, Boggs odbija govoriti o tom pokušaju ubojstva. Nagađalo se kako je Boggs bio uključen i upoznat sa mnogim Brownovim aktivnostima. Na mjesto pada u 19:20h, prvi stižu djelatnici MUP-a i zatiču stjuardesu Kelly Shelly kod repa zrakoplova. Mjesto njezina pronalaska se razlikuje od izvora do izvora. Po nekima je šetala okolo, a po drugima sjedila na podu. Navodno je bila u šoku, ali bez vidljivih ozljeda osim nekoliko ogrebotina i modrica. Doktorici Matić iz dubrovačke Hitne navodno je poručeno da ne žuri, jer se pacijentica nalazi na nepristupačnom terenu. U konačnici jedina preživjela umire tijekom transporta od mjesta pada do Opće bolnice Dubrovnik. Prema višestrukim izjavama, koje je kasnije prikupio novinar i urednik Joe L. Jordan, njena autopsija otkrila je precizni 7 centimetarski rez preko glavne femoralne arterije na nozi. Pritom se navodi kako je ta ozljeda nastala najmanje tri sata nakon ostalih ogrebotina i nagnječenja. Znači oko sat i pol prije dolaska naših policajaca na mjesto pada. Dovoljno vremena da nekakav operativac CIA-e odradi tu nesretnicu. Na žalost, druga autopsija Kelly, kao ni ostalih putnika nije bila moguća, jer je predsjednik Clinton zapovjedio kremiranje svih žrtava. Iako je još jedna autopsija imala vrlo čudnovate rezultate.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8e/USAF_CT-43A_crash_ 1996.jpg - USAF MH-53J Pave Low helicopter near the wreckage of the USAF CT-43A, s/n 73-1149, approximately 3 kilometers north of the Dubrovnik Airport in Croatia, 4 April 1996.

    Prvi Američki marinci na Dubrovački aerodrom slijeću oko 02:00h. U sljedećih sat vremena pridružili su se pripadnicima 4.gbr, koji su ranije pristigli iz Kupara osiguravati šire područje pada. U nekoliko sljedećih dana nastavljaju pristizati istražitelji USAF-a, vojni stručnjaci drugih branši i istražitelji NTSB-a (National Transportation Safety Board). Vojni patolog Dr. Steve Cogswell stigao je pet dana nakon nesreće, kao predstavnik AFIP (Armed Forces Institute of Pathology). Ta intervidovska postrojba u ovakvim slučajevima šalje forenzičkog patologa na mjesto nesreće, kako bi on kordinirao rad do dolaska tijela u Dover, gdje će se precizno utvrđivati uzrok i način pogibije svake žrtve. Treba reći kako ova vrsta nesreće, kao ni tip zrakoplova nisu bili novina za Cogswella, koji je već odrađivao dvije nesreće Boeinga 737. Jedna od njih je bila pad Leta 427 kod Pittsburgha. Stoga dok je helikopter nosio njega i ostale istražitelje prema mjestu nesreće prema vrhu Stražišće, Cogswell je u glavi već počeo slagati sliku posljednjih minuta leta IFOR-21. No dolaskom na teren, primjećuje kako je ova istraga drugačija. Naime, prvi put tijekom njegovog 12-godišnjeg forenzičkog iskustva, uočava USAF-ovo odstupanje od uobičajene dvostupanjske istrage. Ovaj put su jednostavno preskočili prvi stupanj istrage poznat kao "sigurnosna provjera". U tom stupnju istrage, sve nesreće se tretiraju kao sumnjive, sve dok istražitelji ne odrede radi li se o nesreći ili posljedici namjernog djelovanja. No umjesto toga, istražitelji USAF-a su odmah prešli na drugu fazu istraživanja zrakoplovne nesreće, jasno odražavajući time stav Pentagona i Bijele kuće kako se radilo o običnoj nesreći. Znakovito je i to što je Ministar obrane SAD-a William Perry, samo dan nakon nesreće izjavio Associated Pressu - "kako je to bila klasična nesreća, koju je bolja instrumentalna oprema zrakoplova mogla spriječiti." Ne zaboravimo da je to bilo prije ikakvog početka, a kamo li zaključka istrage.

    P.S. To su ti prva tri teksta/posta od ukupno njih 10 na temu te "nesreće" zbog koje je stradalo/ubijeno i troje naših državljana. Ako ti se čita dalje, reci...

    avatar

    24.07.2024. (09:01)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    nevjerojatna priča

    avatar

    24.07.2024. (15:46)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Znam. Jel te zanimaju nastavci priče?

    avatar

    24.07.2024. (15:52)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    ma i ovo mi je previše podataka

    u međuvremenu sam, zbog potrebe, otvorio novi meil
    pa ako će trebati, čujemo se

    avatar

    24.07.2024. (16:06)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    OK. Dvi te volje, ki kadije ;)))

    No u međuvremenu sam dobio dodatne upite i odlučio tu priču oko uklanjanja ministra Browna nanovo ispričati. Pogotovo jer je više nema online. Da se ne zaboravi.

    Očevid na mjestu pada

    Avion je za vrh Stražišće (tik uz granicu s BiH), prvo zapeo desnim krilom i motorom, koje je uskoro pratio i trup. Prema Cogswellu, nakon što je udario o površinu, mlažnjak se raspao na dva-tri dijela. Repna sekcija dužine 3-4m odlomila se i ostala skoro netaknuta 50 metara dalje. Budući je repni dio bio netaknut, a zadnja vrata otvorena, Cogswell zaključuje kako su stjuardese koje su tamo sjedile bile potencijalni preživjeli. Bilo je više no dovoljno mjesta za preživljavanje narednica Shelley Kelly i Cheryl Turnage. Posebice jer su nakon udara aviona predmeti letjeli prema naprijed tj. od njih, dok je G-sila usporavanja bila relativno niska.Ostatak aviona koji je udario s brzinom oko 150 čvorova (240 km/h) nastavio se drobiti po kamenjaru, kidajući se u sve manje i manje komade. Cogswell je stigao na mjesto pada nakon što su tijela bila uklonjena i transportirana u Dover AFB. No na raspolaganju je imao niz fotografija, koji je prikazivao tijela na mjestima pronalaska. Iako su istražitelji "zaboravili" napraviti "kartu trupala", koja bi precizno pokazivala lokaciju svakog tijela, Cogswell je kao terenski patolog uvidom u fotografije i ostatke zrakoplova na mjestu pada, stekao poprilično jasnu sliku o zadnjim trenucima leta IFOR-21. Karbonizirani ostaci pilota i članova posade iz prednjeg dijela aviona pokazivali su kako je taj dio bio zahvaćen plamenom kuglom. Međutim, ostatak aviona pokazivao je malo ili ništa tragova plamena. Kada se teretni prostor raspao, putnici su razbacani uokolo. Neki su izletjeli iz svojih pojaseva, a neki su još bili vezani za sjedala. Većinom tijela su bila u komadu, ali samo djelomično odjevena. Odjeća je strgnuta dok su tijela letjela preko raslinja i kamenjara. Brownovo tijelo je pronađeno među ostacima aviona, a prema fotografijama, dronjci hlača i kravate bili su sve što je na njemu preostalo od odjeće. Nađen je kako leži na leđima, raširenih nogu i s obje ruke podignute iznad glave.

    http://www.012station.hr/pictures/RonBrown.jpg

    Cogswell i drugi djelatnici AFIP-a definirali su ovu nesreću kao "udar relativno niskog inteziteta". Iako nikada nije pregledao Brownovo truplo, svoje zaključke i neodoumice u svezi njegovog slučaja, temeljio je na razgovorima sa kolegama koji su pregledali truplo, zatim izvješćima, zapisima, fotografijama i Rtg-snimkama. Dolaskom na mjesto pada u ponedjeljak, Cogswella je nazvao patolog Gormley, koji je dan ranije u zrakoplovnoj bazi Dover pregledao Brownovo tijelo i još nekolicinu. Tada mu je rekao kako Brown na tjemenu ima savršenu rupu dimenzija oko 0,5 incha, te zatražio da na terenu potraži nešto što je takvu rupu moglo izazvati. Cogswell odgovara da to zvuči kao rana od metka i sugerira mu "Open him up. This man needs an autopsy. This whole thing stinks." Gormley, prema Cogswellovom navodu odgovara, kako nije ovlašten za donijeti takvu odluku. Iako nikada nije čuo za takvu ozljedu u nesreći, koja savršeno odgovara kalibru metka, Cogswell je tragajući po olupini pronašao raznolike cilindrične oblike i dijelove. Identificirao je, premjerio i fotografirao svakog od njih, ali nijedan po dimenzijama nije odgovarao rupi na Brownovoj glavi. Osim toga kao patolog smatrao je malo vjerojatno da šipka ili sličan predmet mogu probiti lubanju i zatim izaći ostavljajući tako savršenu rupu. Kako je kasnije priznao novinarima, najviše ga je pritom začudilo postupanje odgovornih, jer "Čak i nakon što dođete do sigurnog zaključka kako je nešto zrakoplovni udes, pojavom nečega ovakvog što ukazuje na ubojstvo, sve se vraća na početak." No kako bilo, po završetku vanjskog pregleda trupla, medicinski istražitelj Col. William Gormley iz USAF-a, ustvrdio je kako je "Smrt nastupila zbog višestrukih sila kao rezultata pada zrakoplova. Uzrok smrti je nesreća."

    http://www.whatreallyhappened.com/RANCHO/CRASH/BROWN/browng03.gif

    avatar

    25.07.2024. (08:47)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Kada ga je svojedobno Tribune-Review upitao o rani na glavi, Gormley je izjavio kako je ista bila razmatrana zbog svojih dimenzija i oblika, ali pregledom je utvrđeno kako zasigurno nije bila uzokovana metkom. Navodi kako lubanja nije bila do kraja perforirana, te nigdje nije bilo izlazne rane. Glavni forenzičar instituta, koji je bio nazočan tijekom istrage, izjavljuje kako su dokazi na mjestu pada isključivali mogućnost hica. Rana koja je fotografirana tijekom obdukcije u Doveru opisana je kao savršena kružnica, koliko to ista može biti savršena na lubanji. Činjenica da je rupa bila veća prema unutra, također je govorila u prilog kako se radilo o ulaznoj rani metka. Cogswell pritom uočava na Rtg-snimcima i male metalne fragmente unutar glave, koje patolozi ponekad nazivaju "glavnom snježnom stazom" koja pokazuje smjer raspadanja zrna. Više od toga nikada se neće doznati jer su tijela potom kremirana. Cogswellova sumnja se povećava, nakon što se tijekom povratka u SAD u Doveru susreće s nekolicinom kolega iz AFIP-a. Svi oni su uvidom u slike i snimke jednoobrazno izjavljivali "Yeah, it looked like a gunshot wound." Stoga Cogswell nije tajio što misli od toj nesreći i smrti Browna. Iznio je sve dokaze o tom slučaju u obliku slide-showa pod nazivom "Mistakes and Failures in Forensic Pathology", koji je potom javno prikazivao na stručnim skupovima i FBI agentima kojima je predavao na kursu istrage ubojstava. U tom prikazu koji obuhvaća stotinjak vojnih i civilnih zrakoplovnih udesa, na kojima je Cogswell radio od 1991. kada pristupa vojsci, slučaj Brown se zaista isticao. U međuvremenu najmanje jedna od originalnih Rtg-snimki Brownove glave nestala je iz vojne arhive. Međutim, nakon što je sve dao u javnost, Cogswell je morao ostati živ. Jer da su ga odradili nakon što ih je raskrinkao, to bi bilo preočito. No, kao što će se vidjeti u nastavku, nisu svi svjedoci nesreće bili te sreće...

    _______________________________

    Bez autopsije prije kremiranja

    Untaoč predstojećem Uskršnjem vikendu, vojno osoblje baze Dover počinje pristizati dan nakon pada aviona, kako bi pripremili mrtvačnicu koja se koristila u slučajevima masovnih nesreća. Više pripadnika AFIP bilo je u Doveru tijekom pristizanja i autopsije tijela stradalih. Jedan od njih koji je želio ostati anoniman, izjavio je Tribune-Reviewu kako su bili pod pritiskom za maksimalnim ubrzavanjem istrage. On pretpostavlja kako je to bilo zbog visokog profila stradalih, te činjenice da je Bijela kuća već isplanirala sahranu i memorijalnu službu, a prije nego su kremirani ostaci Browna i drugih uopće stigli u SAD. AFIP je nadležan za provedbu autopsije na svim djelatnim vojnim osobama, a u slučaju ovakvih udesa obično i na svim žrtvama. Njihovi nalazi često otkrivaju i uzroke pada zrakoplova. Međutim, AFIP ne može zapovijediti autopsiju na civilnim žrtvama, pa se tada obično traži odobrenje od obitelji. No u ovom slučaju, prema riječima Gormleya - ljudi su odbijali pitati obitelji. Također izjavljuje kako Borwnov status člana Vlade ne znači da AFIP može zapovjediti njegovu autopsiju. Drugi se s time nisu složili, pogotovo imajući u vidu rezultate istrage u Doveru. Tijekom Uskršnjeg jutra, hladnjača sa tijelima sigla je pred mrtvačnicu. Drugi lijes koji je izvučen iz kamiona nosio je identifikacijski broj CRO-002-01, koji je u prijevodu značio "Croatia, second body off the truck." Kada je CRO-002-01 otvoren, našli su zeleni body-bag sa ceduljicom na kojoj je pisalo "btb Brown" tj. skraćeno od "believed to be" Brown.

    http://www.sptimes.com/2008/02/17/images/bodybag_450.jpg

    avatar

    25.07.2024. (08:51)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Tijekom boravka u Doveru sva tijela su prošla nekoliko istražiteljskih postaja, počevši od rengena za otkrivanje eksploziva koji bi mogao biti skriven unutar ili izvan tijela. Kao druga slijedi FBI postaja za otiske prstiju, koja potvrđuje kako se radi o Brownu. Naredna postaja pravi rtg-snimak zubala i na kraju se radi kompletan rtg-snimak tijela prije nego truplo odlazi na vanjski pregled ili autopsiju. Prilikom vanjskog pregleda, Gormley je Brownovo tijelo opisao kao "netaknuto, ali djelomično izgoreno tijelo crnog muškarca srednjih godina s kovrčavom crnom kosom, smeđim očima, crnim brkovima i prirodnim zubalom." Gormley potom počinje precizno bilježiti ozljede i kemijske opekotine na truplu. Na Rtg-snimku primjećuje lom zdjelične kosti. Međutim najozbiljnije ozljede nalaze se na Brownovoj glavi, gdje je nekoliko razderotina na čelu i bočnim stranama glave skinulo skalp. Na samom vrhu tjemena, Gormley uočava šire područje skinutog skalpa, u čijem središtu se nalazila "utisnuta fraktura lubanje", koju on opisuje kao "okrugli, izbijeni defekt u vanjskoj ploči lubanje približno 0,5 inča u promjeru" Pritom primjećuje da se rupa širi sa dubinom. Osim Gormleya još nekoliko ljudi je nazočilo tom vanjskom pregledu Brownovog tijela. Bili su to; Erich Junger (glavni forenzički znanstvenik AFIP-a), Jeanmarie Sentelle (mornarički krim-istražitelj), Kathleen Janoski (AFIP-ov službeni fotograf) i Lt. Glen Ross, kao časnik medicinske službe, koji se bavi s administrativnim stvarima. Prema anonimnoj izjavi jednog od njih, kada je fotografkinja uočila rupu na Brownovom tjemenu uzviknula je "Wow! Look at the hole in Brown's head. It looks like a bullet hole." Taj izvor navodi, kako je Janoskica bila ušutkana pssst-kanjem nakon što je to ponovila par puta. Kasnije na pitanja novinara, Janoskica kao dvo to odbija komentirati i upućuje ih na ured za odnose s javnošću AFIP-a.

    http://pro.corbis.com/images/42-15248636.jpg?size=572&uid={B6AFFAF4-6287-4 CF3-AB07-A50F226B8A30}

    Janoski je isto tako fotografirala rtg-snimak Brownove glave, koji se tijekom pregleda nalazio osvjetljen na zidnom panelu. Te njene fotografije su kasnije postale dio Cogswellovog slajd-programa, kojeg je već mnogo puta javno prikazao. Pritom on publici na frontalnom rtg-snimku glave pokazuje defekt na tjemenu, ali i nešto još zloćudnije. Unutar lijeve polutke Brownove glave u području iza očne duplje, vidljive su mnogobrojne bijele flekice koje po gustoći odgovaraju sitnim metalnim fragmentima. To je nešto što se u patologiji opisuje kao "glavna snježna staza" karakteristična za rane nastale uporabom vatrenog oružja velike brzine zrna. Cogswell optužuje kako je prvi Rtg-snimak pokazivao te fragmente, ali je nakon toga zamjenjen sa snimkom koji ih ne prikazuje. No na sreću on još uvijek ima originalnu fotografiju Janoskice kao dokaz. Rupa na tjemenu prva je privukla našu pažnju, rekao je svojedobno Junger za Tribune-Review. Danas zasigurno umirovljeni glavni forenzički znanstvenik je tada rekao kako se zabrinutost u svezi te rane ubrzo nepovratno izgubila, budući su pretpostavljali o čemu se radi. Smatra kako to nije to bilo ništa zemljotresno, jer bi se samim uvidom u mjesto pada aviona brzo pronašao jednostavan mogući uzrok iste. Pojam "vrlo razumljivog objašnjenja" u kombinaciji s opisom mjesta pada, indicira kako je istu prouzročio neki dio aviona ili dio prtljage. Zanemarujući pritom sve prijašnje utemeljene i precizno dokumentirane dokaze Cogswella o nepostojanju predmeta tih dimenzija na mjestu pada.

    avatar

    25.07.2024. (08:54)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Mišljenje ostalih stručnjaka

    Dr. Cogswell, AFIP-ov patolog koji je obišao mjesto pada, ne slaže se s Gromleyovom tvrdnjom da je gotovo svaki ostatak mogao uzrokovati rupu. Pritom ga optužuje, da je unatoč tome što je bio suočen sa kružnom rupom koja se širila prema unutra, otpustio Brownovo tijelo bez pravilno provedene autopsije. Gormley, također priznaje da je prvi pogled na rupu izgledao uznemirujući. Savršeno kružan rez promjera približno 0,50 incha natjera te da se zamisliš. Cogswell naglašava kako nije pronađen dio koji bi objasnio rupu, te osporava tezu kako je ista nastala udarom metalne kopče ili zakovice o Brownovu glavu. Pretpostavlja da se nije radilo o metalnoj šipki ili osovini, jer rupa nije prošla skroz kroz lubanju. Gormley smatra pak, kako rupu nije prouzročio metak iz istih razloga tj. jer nema putanje kroz lubanju. Umjesto toga koštano područje tjemena jednostavno je utisnuto unutra. Na tom dijelu kost lubanje debela je oko 6mm. Navodi i kako rupa nije vodila nigdje jer jednostavno nije imala putanju. Gormley to naglašava time što nije vidio izlaznu ranu, ali ni metalne fragmente na Rtg-snimci. "Reci mi nešto više o ranama iz vatrenog oružja" pitao je Gromley Cogswella u ranijem telefonskom razgovoru. Cogswell je ipak dobar dio izobrazbe odradio na forenzičkoj patologiji pod ravnanjem Miami medicinskog istražitelja - Dr. Joe Davisa, koji je renomirani stručnjak za rane od vatrenog oružja.Danas umirovljeni Davis stavio se na stranu svog bivšeg učenika - "Uvijek sam ga smatrao kompetentnim, a posebice nakon što je na obuci u Miamiju vidio mnoštvo rana od vatrenog oružja". Stoga ne čudi što je Cogswell, nakon što je ponovno pogledao fotografije Rtg-snimaka, odlučio osporiti Gormleyevu analizu.

    http://www.whatreallyhappened.com/RANCHO/CRASH/BROWN/xray09.gif

    Cogswell dvoji o stanju moždane tvari u rani. Također navodi kako bočni Rtg-snimak prikazuje koštanu pločicu koja je ostala u glavi, nakon što je cilindrični objekt probio lubanju. Što se tiče izlazne rane, Cogswell kaže da je ovakav tip pregleda to lako mogao ne primjetiti, jer je zrno još moglo biti skriveno unutar tijela. Tako na drugom Rtg-snimku primjećuje anomalijski objekt u zdjeličnom dijelu tijela. Cogswell i drugi AFIP-ovi službenici optužuju zašto Brownov dosije više ne sadržava ni jedan potpuni Rtg-snimak glave. Snimci su jednostavno isčezli i jedino što je preostalo su fotografije originalnih Rtg-snimaka nastale u Doveru. Tribune-Review ima kopije tih snimaka, kao i detaljne fotografije Brownovog tijela i kružne rane. Sve to je pokazano i dr. Martin Facleru, bivšem direktoru vojnog laboratorija za balistiku rana (Army's Wound Ballistics Laboratory) u San Franciscu. On priznaje da nije patolog, ali kaže kako mu je jako teško shvatiti kako nešto poput zakovice može uzrokovati takvu ranu na glavi. "It's round as hell. That is extremely round." reče Fackler dodajući kako je impresioniran sa okruglošću te rane. "Takve rane su vrlo neuobičajene, osim ako nisu uzrokovane vatrenim oružjem" reče Fackler. Međutim, on nije mogao presuditi radi li se o takvoj rani bez potpune autopsije i boljeg Rtg-snimka. Pretpostavljeni metalni fragmenti su presitni da bi to mogao utvrditi sa sigurnošću, a autopsija nije provedena s ciljem njihovog pronalaska. S druge strane bočni Rtg-snimak je preosvijetljen, te pruža malo detalja unutar glave. Fackler zaključuje sa riječima "Oni nisu napravili autposiju. Moj Bože. To je šokantno." Fackler je isto tako bio zaprepašten s opisom iz Gormleyevog izviješća, koje navodi da je "rupa promjera približno 0,5 inča."

    http://www.gunblast.com/images/CrimsonTrace-Glock/Mvc-211f.jpg

    avatar

    25.07.2024. (08:59)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Koristeći nekoliko kalibriranih instrumenata, navodi da je rupa dosta manja od 0,5 inča i nešto manja od rupe koja bi nastala od metka kalibra 0,45 inča. Fackler to objašnjava činjenicom da lubanja može biti blago elastična i rupe od metaka mogu bit malo manje ili veće od stvarnog kalibra zrna. Prema njegovom mišljenju ta rupa više odgovara kalibru 0,40 inča ili 10mm zrnu, koji najčešće koriste upravo državne agencije. Gormley je rekao da bi volio napraviti autopsiju, ali da nije imao ovlasti za provesti je. Međutim, ako je postojala sumnja na ubojstvo, FBI se mogao pozvati na Presidential Assassination Statute, koji im daje moć istrage ubojstva predsjednika ili članova Vlade. Cogswell i Doverski izvor navode da prema sporazumu sa Ministarstvom pravosuđa, jednom kad je FBI pozvan u istragu, AFIP ima jurisdikciju i autopsija se može provesti. Patolog Davis iz Miamija radio je na zrakoplovnim nesrećama s Federalnom zrakoplovnom administracijom - FAA (Federal Aviation Administration) od 1960, rekao je Tribune-Reviewu kako je bilo i drugih slučajeva pronalaska prostrijelnih rana na žrtvama zrakoplovnih nesreća. U jednom slučaju poremećena stujardesa prokrijumčarila je pištolj u avion i uzrokovala nesreću pobivši cijelu posadu. Davis naglašava kad god se pronađe možebitna rana od metka među žrtvama zrakoplovne nesreće, uključuju se svi mogući alarmi. Nema šanse da nakon toga netko kaže kako se radi o običnoj nesreći jer se sve od tada smatra izuzetno sumnjivim. Cogswell dodaje kako sumnja nije mogla biti zanemarena u ovom slučaju, jer nije se mogla ignorirati činjenica tko je ta osoba i kontroverze koje je okružuju. To je trebao biti dovoljan razlog za provedbu ozbiljne istrage.

    _______________________________

    Mrtvi ne pričaju

    Zaključak službene istrage USAF-a bio je ukratko; avion je skrenuo s kursa 9° kao posljedica pilotske pogreške i nepravilne uporabe zemaljskih radio-navigacijskih sredstava. No većina pitanja oko radio-opreme nisu nikada mogla biti do kraja rasvijetljena budući je samo tri dana nakon zrakoplovne nesreće, pronađen mrtav šef tehnike KL-a za Dubrovački aerodrom, koji je bio zadužen za održavanje navedenih zemaljskih radio-navigacijskih sustava. To se dogodilo, zamislite slučajnosti, samo nekoliko sati prije nego što su zrakoplovni istražitelji trebali službeno razgovarati s njim. Niko Jerkić (46) nađen je ustrijeljen iznad pupka iz pištolja velikog kalibra, koji se rijetko koristi u Europi. Unatoč tom kod nas rijetkom (američkom) kalibru i za samoubojstvo vrlo neobičnoj rani, njegov slučaj je službeno proglašen samoubojstvom. Kao glavni razlog optuženi su navodni Nikini romantični problemi sa djevojkom. No svi koji su poznavali ovog neženju, slažu se kako Niko nije bio depresivan tip. Upravo suprotno, nakon što je kao djelatnik službe motrenja i obavješćivanja u odori prošao cijeli Domovinskog rat, Niko je napokon bio uvjeren kako je najgore prošlo. Njegov otac Miho navodi kako kalibar s kojim je ubijen prema riječima doktora, bio veći od "Browninga" s kojim je Niko navodno izvršio samoubojstvo. Osim toga u njegovom "Browningu" FN model 1922, prema potvrdi o oduzimanju izdanoj od MUP-a, nalazilo se svih osam metaka kalibra 7,65mm. Još čudnije je bilo to što u sobi u kojoj je počinio samoubojstvo nije bilo krvi po podu. Po svemu sudeći Niko je ubijen negdje drugdje i potom ostavljen tamo. Zbog svega toga, gospar Miho je nekoliko puta tražio pokretanje istrage zbog ubojstva sina, što je naš sud uporno odbacivao. Po svemu sudeći operativcima CIA-e nije bilo u interesu da Niko progovori. Posebno jer se ne može jednostavnim pritiskom na dugme natjerati radio-far da umjesto 119° počne pokazivati smjer 109°. Čime je avion iz oblaka umjesto pred pistu, doveden točno pred vrh Stražišće visine oko 2400 ft (701 m).

    http://www.012station.hr/pictures/kartaLDDU.jpg

    avatar

    25.07.2024. (09:03)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Moguće da bi Niko svjedočio o određenim nepravilnostima u radu ili čak momentalnom isključenju NDB-a. Nakon čega bi operativac CIA-e mogao aktivirati lažni radio-signal, koji bi avion odveo u brdo. Što je inače jedan od starijih trikova u CIA-nom reportoaru. Takav uređaj se lako smjesti u terenca, kojima je usput budi rečeno, Dubrovnik tih dana bio preplavljen. Isto tako postavlja se pitanje što je bilo sa GPS-om, vrlo preciznim satelitskim navigacijskim sustavom koji je u potpunosti pod kontrolom Pentagona i kojeg oni potpuno kontroliraju. Kako bilo, Niko nije smio progovoriti. No to nije sve. Glavni istražitelj za mlazne motore Pratt & Whitney u trenutku pada bio je na Pariškom zrakoplovnom sajmu, kada se avion opremljen s tim motorima srušio. Normalna praksa je da tvrtka u takvim slučajevima šalje svog stručnjaka na mjesto pada. Nakon telefonskog razgovora sa svojim šefom u Americi, čovjek se počeo pakirati za Dubrovnik. Međutim dok se još pakirao za put, šef ga zove nazad i poručuje - "Ne idi. Neće biti sigurnosne istrage." Konkretno, kako je ranije i Cogswell primjetio, bilo je to prvi put u povijesti da je USAF otkazao sigurnosnu provjeru zrakoplovne nesreće na prijateljskom teritoriju. Umjesto toga biti će izvršena samo ubrzana istraga pada, kojom će povjerenstvo krivnju po poznatom ključu svaliti na pilote i neke "čvarke" u zrakoplovstvu. Samim time nametnulo se pitanje - hoće li se "glazba" koju budu "svirale" FDR (Flight Data Recorder) i CDR (Cockpit Voice Recorder) poznatije pod popularnim nazivom "crne kutije" uklapati u takav plan? Svega nekoliko sati nakon nesreće naše Ministarstvo prometa, pomorstva i veza, objavljuje kako su pronađene obje "crne kutije". Dan i pol nakon nesreće HTV, te Ruska i Francuska TV, obavljuju kako su obje "crne kutije" predane US Marincima. Pritom je naglašeno kako će se nakon toga uzrok pada zasigurno brzo saznati.

    http://images.encarta.msn.com/xrefmedia/sharemed/targets/images/ph o/t790/T790603A.jpg

    Naravno, ne teba posebno naglašavati važnost "crne kutije" za rasvjetljavanje uzroka zrakoplovne nesreće. Američko vojno zapovjedništvo za Europu, koje se nalazilo u Stuttgartu (Njemačka), također potvrđuje da su "crne kutije" u njihovom posjedu. Međutim nešto kasnije, Pentagonski "čvarci" navedeno počinju odlučno negirati. Prema njima, snimači letnih podataka, komunikacije sa kontrolom leta i interfonskog razgovora u kokpitu, na ovom avionu jednostavno nisu postojali. To zvuči posebno nevjerojatno imajući u vidu podatak da je to bio jedan od aviona koji su znali letjeti i kao Air Force Two. Samo tjedan dana ranije prevozio je Clitnonovu suprugu Hillary i kći Chelseu, te ministra obrane William Perrya. Ovu mogućnost je negirao i jedan USAF-ov avio-mehaničarski veteran, koji kaže da je radio na skoro svim USAF-ovim T-43A, te da nikada nije vidio ni jednog bez tih uređaja. Stoga je tvrdnja Pentagona, po kojoj su "kutije" koje su im dostavili hrvatski zrakoplovni istražitelji u biti bile namjenjene za pohranu gaziranih pića i toaletnog papira, bila svojevrsni vrhunac ove farse. U stvarnosti gotovo je nemoguće da bilo tko, a kamo li zrakoplovni istražitelji, "crne kutije" koje su u stvari obojane narančasto radi lakšeg uočavanja, zamijene s bilo čim. Međutim, naši istražitelji iz "kockice" nikada se nisu očitovali po tom pitanju, pa možemo zaključiti kako isti do danas nisu naučili razliku između role guz-papira i magnetne trake. Naravno ljudi iz struke znaju kako se razgovor pilota sa kontrolom leta može rekonstrirati i iz još jednog izvora. Sva radio komunikacija snima se i na kontrolnom tornju. Znači bar taj dio ne bi trebao biti problem, ali gle čuda, nešto kasnije nestaju i magnetne trake iz Dubrovačkog tornja.

    avatar

    25.07.2024. (09:05)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Ronova lista grijeha

    Prema slici plasiranoj u javnosti Ron Brown je bio šarmantan političar, koji je radio snažno i uporno na promociji SAD gospodarstva. Ali zašto bi ga onda netko želio ubiti? A posebice tko je imao resurse za provedbu toga s rušenjem jednog od aviona iz flote Bijele kuće? Odgovor na ova pitanja se nameće sam po sebi. Ron Brown je uskoro trebao završiti u zatvoru, a Bill Clinton bi sigurno pao zajedno s njim. Predsjednik to nije mogao dozvoliti. Znači svima koji su pozorno pratili ovu priču, zaključak je jasan. Brown je do guše bio umješan u neke najveće skandale nazvanima; Whitewater, Denver airport mess, Mena, Keating Five, Lillian Madsen i njene Haićanske prostitutke itd. Nije čudo što su u veljači 1995. čak 22 kongresmena pisala Clintonu da otpusti Browna. U vrijeme ubojstva, Brown je bio pod istragom posebnog tužitelja Ministarstva pravosuđa, FDIC-a, Congressional Reform and Oversight Committee, FBI-a, Ministarstva energetike, Senate Judiciary Committee, pa čak svog vlastitog generalnog inspektora Ministarstva gospodarstva. Tako je i odvjetnik Daniel Pearson pokušavao utvrditi Brownovu umješanost u nekoliko sramotnih financijskih transakcija s dugogodišnjim poslovnim partnerom Nolanda Hillom, kratko prije nego je Brown postao ministar gospodarstva. Dana 19. ožujka, tjedan prije Brownove iznenadne pogibije, Pearson je došao do dokaza koji su ukazivali na Brownove veze s mogućim nezakonitim aktivnostima po pitanju prikupljanja sredstava za Democratic National Committee i s Demokratskom strankom povezanom grupom pod nazivom Asian Pacific Advisory Council. Pearsonova istraga je zaključena ubrzo nakon pada Brownovog aviona. Nedovršene stvari, koje su uključivale istragu Hill i Brownovog sina Michaela, prebačene su Ministarstvu pravosuđa. Michael je na kraju osuđen zbog pranja novca.

    http://www.cnn.com/US/9604/10/brown.funeral/michael_brown_lrg.jpg

    Pa krenimo redom po najvećim Ronovim grijesima. Prvo postavljeno pitanje jest - kako je Vijetnamu tek tako ukinut trgovački embargo? Jedan od vodećih Vijetnamskih gospodarstvenika objavio je javnosti, da je to uslijedilo nakon što je komunistička vlada uplatila 700.000 U$D Brownu na račun u Singapuru. Clinton je nakon toga zaustavio mlitavu FBI istragu, a zajedno sa Brownom je neutralizirao i federalnu veliku porotu. Kao drugo, Brown je znao prodavati sjedala u avionu gospodarstvenicima i na putovanjima prije ovog u BiH i Hrvatsku. Zauzvrat tvrtke su morale uplaćivati znatne doprinose u kasu Demokratske stranke ili Clintonov pobjednički fond čime su osiguravali pristup tom tržištu, utaju poreza ili druge usluge po želji. Treći skandal procurio je 23. siječnja 1995. nakon što je U.S. News & World Report objavio vijest o Brownovoj kupovini 300.000 U$D vrijedne kuće svojoj prijateljici Lillian Madsen, koja je bila istaknuti politički igrač i ujedno vlasnica Haićanskog bordela. Osim toga, Brown je svaki mjesec tijekom 5 godina primao 12.500 U$D, kao P.R. agent Baby Doc Duvaliera - dobro potkoženog Haićanskog diktatora. To je radio još kao član Democratic National Committee. Pritom je upravljao i s Baby Docovim investicijskim fondom teškim 50 milijuna U$D, od čega je najveći dio uložen upravo u Vijetnamske tvrtke. Peti grijeh je počinio kao ključni član upravnog odbora tvrtke za zbrinjavanje otpada Chemfix, koja je sklopila 210 milijuna U$D težak ugovor s New Yorkom. Naravno uz Brownovu pomoć, jer ta tvrtka je već imala dva poništena ugovora zbog nemogućnosti provedbe. Zauzvrat je Brown dobio dionice tvrtke za 24% tržišne vrijednosti, postavši milijunaš, dok je NY gradonačelnik Davin Dinkins kasnije ugostio Demokratsku konvenciju. Tipičan Brownov ti-meni/ja-tebi dogovor.

    http://www.ausairpower.net/PLA-Cruise-Missile-1-1_1S.jpg

    avatar

    25.07.2024. (09:08)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Brown je osnovao tvrtku Capital/Pebsco, koja je odmah nakon izlaska na tržište sklopila ugovor sa gradonačelnikom Washington D.C. Marion Barryem o upravljanju sa gradskim mirovinama. Odličan početak za novu tvrtku bez ulagačkog iskusta. U poslu koji je ljude iz CIA-e ostavio šokirane, Brown je odobrio prodaju novog US mlaznog motora Kini, koja će ih potom koristiti u svojim krstarećim projektilima. McDonald Douglas je taj motor razvio kao vojni motor, ali Brown ga reklasificira kao civilni. Čime je Kini uz uporabu US motora i tehnologije omogućena izgradnja flote krstarećih projektila, a koji sutra mogu letjeti prema Američkim ciljevima. Osim toga, Brown je naljutio Kongres i većinu Europe, djelujući kao Clintonov izaslanik za dovođenje Iranskog utjecaja i naoružanja u rat u Bosni. Čime je prekršio NATO/USA embargo na uvoz oružja. Novac za to je najvjerojatnije došao iz sektora trgovine ili poljoprivrede, čime su podmazivani Američki proizvođači oružja, koji su preko prijateljskih država i prekomorskih tvrtki, to dostavljali Iranu. Od borbenih helikoptera, teškog topništva, prijenosnih PZO raketa i topništva do mina, protuoklopnog naoružanja, bacača granata i drugih kvalitetnih oružja. Veći dio tog oružja ostao je na Europskom području destabilizirajući regiju i kroz naredna desetljeća. Jedan od vodećih trgovaca oružjem opisao je to kao "Iran/Contra bile su praćke i dječji plašljivci u usporedbi s oružjem koje su već imali Srbi u Hrvatskoj i BiH. Zato su Hrvati i Muslimani s velikim entuzijazmom dočekali avion s Brownom i njegovim poslovnjacima. Osjećali su zahvalnost za to oružje, ali i volju za nastavak ugovaranja poslova."

    ___________________________________

    Nekima je javljeno da ne idu

    Brown je bio partner Demokratskom fund-raiseru po imenu Nolanda Hill, koji mu je platio 500.000 U$D za 50% udjela u First International Inc. kao tvrtci koja nikada nije zaradila ništa. Što je još bolje, Brown nikada nije uložio ni centa u tu tvrtku u vlasništvu Corridor Broadcastinga, koji nije ispunjavao ugovorne obveze na državne pozajmice teške oko 40 milijuna U$D. Te pozajmice su prosljeđivane FDIC-u (Federal Deposit Insurance Corporation), koji je neuspješno pokušavao dobiti bilo što od Hilla. Istodobno, First International je uplaćivao velike priloge Demokratima i isplaćivao stotine tisuće dolara Brownu kroz takozvane shell-korporacije. Te uplate Brownu od tri čeka na 45.000 U$D svaki, bile su glavni dokaz zastupnika Clingera, koji je natjerao Janet Renoa da pozove Daniel Pearsona kao specijalnog istražitelja. Bili su to bankovni čekovi, svi izdani istog dana 1993. s brojevima u nizu. Međutim, pretpostavlja se kako su novci došli od tri uplatitelja koji su djelovali neovisno. Brown nikada nije objavio ili platio ikakav porez na te novce. Također, osobnom dostavom upozoravajućeg pisma potpisanog od Clintona, Brown je mogao ishoditi ugovor sa Saudijcima težak 6 milijardi U$D za kupovinu vojnih zrakoplova i hardwarea. A za dobiti avione, Saudijci su bili prisiljeni potpisati i 4 milijarde U$D težak ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom AT&T. U sklopu tog ugovora AT&T je imao višemilijunski ugovor sa Brownovom First International, koja je unajmljena kao "savjetnik". Ako su bogati Saudijci morali platiti takav "reket", zamislite što čeka Hrvatsku s kupovinom novog lovca. Posljednji (jedanaesti) čavao u Brownovom lijes zakucan je samo četiri dana prije njegove nesreće. Agenti FBI-a i IRS-a uručili su sudske pozive za 20-ak svjedoka u svezi Brownovih muljaža po Washingtonu. Izgleda kako je naftna tvrtka iz Oklahome pod nazivom Dynamic Energy Resources, Brownovom sinu Michaelu dala 500.000 U$D u dionicama, 160.000 U$D u gotovinskim isplatama i članstvo u eksluzivnom country clubu. Bivši predsjednik te tvrtke Stewart Price ispričao je porotnicima u Tulsi, kako je taj novac trebao primiti Ron Brown za sređivanje velike tužbe, koja je bila podignuta protiv Dynamic ER-a.

    http://www.abcl.us/images/abclheader.jpg

    avatar

    25.07.2024. (09:09)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    No za priču o Dynamicu se gotovo i nije čulo. Radio postaja KTOK u Oklahomi izvjestila je o tome 28. ožujka 1996. i Washington Times ga je pripremao kao priču za naslovnicu 29. ožujka. Međutim, nakon toga priča je blokirana preko brzojavne službe AP-a i New York Timesa. Dobro došli u kontrolirani medijski svijet današnjice. Kao konačni dokaz može poslužiti i članak Washington Posta od 8. veljače 1996. u kojem stoji da je Brown angažirao vrhunskog kaznenog odvjetnika Reid Weingartena, bivšeg visokog dužnosnika Ministarstva pravosuđa. Znači nitko bez povoda ne plaća nekoga takvog 750 U$D po satu, osim ako ne znaš da ti se sprema kaznena optužba i zatvor. Janet Reno sastala se s Brownovim specijalnim tužiteljom Daniel Pearson još početkom te godine. Ona mu je pritom dala bjanko-dozvolu za istragu bilo čega. Tada je Brown ljutito tražio od Clintona da je natjera povući Pearsona. Međutim, Reno to nije mogla jer je bila stjerana u kut od Republikanca William F. Clingera, Jr., presjedatelja "saborskog odbora" House Government Reform and Oversight Committee. Clinger je imao kopije Brownovih First International čekova i druge inkriminirajuće dokumente. Kad mu je Clinton rekao da se ne može žaliti, Brown je eksplodirao. Njegova fatalna pogreška, prema riječima Brownovog suradnika koji je želio ostati anoniman, bilo je reći Clintonu da on i njegova obitelj neće ispaštati za tuđe grijehe. Drugim riječima, uprijet će prstom u Billa i Hillary, a to bi potopilo Clintonove reizbore. Od tog trenutka Ron Brown je bio "živi mrtvac" zato što je poput Vince Fostera ranije, znao previše. Znao je sve puteve novca od isplata, mita, prijevara, pranja novca, prikrivanja, naknada za sudjelovanje, crnih fondova i ortačkih ugovora za sve razine operacija do razine multinacionalnih trgovačkih sporazuma.

    http://www.safes.co.nz/images/600/products/Euro 25 Litre KCL Open.jpg

    Lažno samoubojstvo Clinton je već iskoristio na Fosteru, pa to nije dolazilo u obzir, ali zrakoplovna nesreća je samo nesreća. Tako su neizravno od Clintona, preko nižih dužnosnika Bijele kuće odaslani agenti prema CIA-inoj mreži vrhunskih egzekutora, koje ponekad nazivaju "Octopus". Koji da nisu imali izgovor u lošem vremenu oko Dubrovnika, uskoro bi ga odradili na nekom drugom putovanje negdje. A da se na najvišoj razini znalo što se Brownu sprema, dovoljno govori još jedan podatak. Čelni čovjek jedne tvrtke (podaci poznati zkgf-u), koja se između ostalog bavi pružanjem usluga Američkoj vojsci, trebao je također biti na tom letu. No javljeno mu je da ne ide. No to nije sve. Prije dolaska, Brown je novinarima u Parizu, u utorak izjavio kako će obnova regije koštati oko 5,1 milijarde U$D. U skladu sa tom cifrom i dotadašnjim Ronovim poslovanjem, u avionskom sefu se nalazila određena kompromitirajuća dokumentacija i oko milijun U$D u kešu u raznim valutama, za ucjenjivanje i podmazivanje lokalnih političara. Znači bila je to sića za kupovinu od Busha/Bakera ranije zavađene balkanske raje, ulazak Američkog kapitala na tržište, te sklapanje poslova ispod žita. Bilo kako bilo, avion je usmjeren u brdo, Browna su potvrdili još jednom za svaki slučaj, a sef je nađen otvoren i potpuno prazan. Kolateralna žrtva od tridesetpet ljudi, od čega i troje Hrvata, bila je potpuno prihvatljiva. Tragovi su uklonjeni, tijela kremirana, lokalci zastrašeni ili podmićeni, a Clintonovi su mogli nastaviti dalje. A tako kako je skončao prvi crni ministar SAD-a, lako bi mogao i Obama ako ga izaberu.

    avatar

    25.07.2024. (09:10)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    In Memoraim IFOR-21

    U skladu sa ustaljenim običajima, na seriju o Ronu Brownu prisjetit ćemo se linkovljima svih do sad objavljenih postova:

    1) Pretorijanci nadiru
    2) Let IFOR-21
    3) Smrt jedine preživjele
    4) Očevid na mjestu pada
    5) Za Browna nema autopsije
    6) Mišljenja drugih stručnjaka
    7) Mrtvi ne pričaju
    8) Brownovi grijesi
    9) Nekima je javljeno da ne idu

    ...kao i kolateralnih žrtava njegovog uklanjanja u svezi leta IFOR-21 tj. svih onih čiji životi su žrtvovani kako bi danas Američki korporativni interesi vladali svijetom.

    HRVATSKE ŽRTVE
    36) Niko Jerkić, šef tehnike KL na LDDU
    35) Nikša Antonini, fotograf - http://i97.photobucket.com/albums/l233/dalmatirac/niksa_antonini/niksa_Pos ljednja.jpg
    34) Dragica Lendić Bebek, prevoditeljica

    OFFICIAL PERSONNEL (službeno osoblje)
    33) Ronald H. Brown, Secretary of Commerce
    32) Kathryn Hoffman, Commerce Senior Advisor for Strategic Scheduling and Special Initiatives
    31) Duane Christian, Commerce Special Agent, Secretarial Protection Unit
    30) Carol Hamilton, Commerce Press Secretary to the Secretary
    29) William Morton, Commerce Deputy Assistant Secretary for International Economic Development
    28) Charles F. Meissner, Commerce Assistant Secretary for International Economic Policy
    27) Gail Dobert, Commerce Deputy Director, Office of Business Liaison
    26) Lawrence Payne, Commerce Special Assistant for United States and Foreign Commercial Service
    25) Adam Darling, Commerce Confidential Assistant
    24) Stephen Kaminski, Commerce Commerce Counsel for United States and Foreign Commercial Service
    23) Naomi Warbasse, Commerce Deputy Director, Central and Eastern Europe Business Information Center
    22) Kathryn Kellogg, Commerce Confidential Assistant, Office of Business Liaison
    21) James Lewek, CIA Analyst
    20) Lee Jackson, Treasury U.S. Executive Director, European Bank for Reconstruction and Development

    PRIVATE USA CITIZENS, BUSINESSMEN & PRESS
    19) Nathaniel Nash, N.Y. Times
    18) Barry Conrad, Barrington Corp.
    17) Paul Cushman, Riggs National Bank
    16) Robert Donovan, ABB, Inc.
    15) Claudio Elia, Air and Water Technologies Corp.
    14) Leonard Pieroni, The Parsons Corp.
    13) John Scoville, Harza Engineering Corp.
    12) Donald Terner, Bridge Housing Corp.
    11) Stuart Tholan, Bechtel Corp.
    10) David Ford, Interguard Corp.
    9) Frank Maier, Ensearch International Corp.
    8) Walter Murphy, AT&T Submarine Systems, Inc.
    7) Robert Whittaker, Foster Wheeler Energy International, Inc.

    CREW MEMBERS (posada)
    6) Ashley Davis, Capt. USAF Pilot
    5) Timothy Shafer, Capt., USAF Pilot
    4) Gerald Aldrich, SSgt, USAF Flight mechanic
    3) Robert Farrington, Jr. SSgt, USAF Steward
    2) Cheryl Turnage, TSgt, USAF Stewardes
    1) Shelly Kelly, TSgt, USAF Stewardes

    (* objavljeno u periodu 01.05.2008 do 16.05.2008.)

    avatar

    25.07.2024. (09:12)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    pa i bez ovoga si, više nego dokazao zavjeru

    a zlo koje predstavlja garnitura demokrata posljednjih decenija, a pogotovo Clintonovi
    nije ni trebalo dokazivati

    inače tek sam naknadno
    skužio što si želio reći komentarom na mom postu

    u pravu si, rečenica ..Kršćanstvo je željelo svog boga, jer Jahve je već bio bog Židova i Muslimana...
    je konceptualno vremenski pogrešna, iako općenito-povijesno točna ;)

    temelji Islama https://blog.dnevnik.hr/betel/2021/03/1632323725/nanasin-u-danasnjici.html

    avatar

    25.07.2024. (20:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...