Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

11.01.2023., srijeda

Dan 322.

Od prošlog javljanja oslobođen je Soledar kao još jedno važno uporište Kijeva u pokrajini Donjeck. O intezitetu borbi za Soledar zadnjih dana najbolje govori podatak kako je u svega nekoliko dana tamo "potrošena" zasebna 46. padobransko-desantna brigada Ukrajinske vojske. Prevedeno s vojnog rječnika to znači kako su u tih par dana pretrpili gubitke ljudstva preko 30%. Navodno je samo ta bitka za Soledar Ukrajince ukupno koštala čak 14 bojni tj. oko 8500 poginulih ljudi. Ako je suditi po tome provedba Ruskih planova teče po planu tj. u skladu s Prigožinovom izjavom iz prethodnog posta. U danima koji slijede za očekivati je isti razvoj situacije u drugom "podzemnom gradu" Bahmutu ili Artemovsku kako se ranije zvao. Naime jedan od razloga njihovog dugotrajnog otpora počiva na dugoko ukopanoj podzemnoj infrastrukturi tih gradova koja seže do 50 i čak 100 metara ispod površine po riječima tog istog Prigožina.

Placenici
Slika: https://t.me/DonbassDevushka/40656

Bez obzira na iznuđene emocije i simpatije koje na zapadu izazivaju medijske objave iz Ukrajine, činjenice govore ponešto drugačije. Rusija 24.2.2022. pokreće napad na Ukrajinu nakon što je predsjednik Zelenski opetovano odbio primjenu sporazuma "Minsk 2". S tim sporazumom bi autonomni Donbas (8% teritorija) trajno spriječavao ulazak Ukrajine u NATO. Zbog zaštite Donbasa (i Rusije), 100.000 Ruskih vojnika napada Ukrajinu i s dvije strane stižu do Kijeva. Od tamo se povlače nakon pregovora u Turskoj i sporazuma o Ukrajinskom nepristupanju NATO-u. Unatoč tom novom sporazumu koji mjesec kasnije Ukrajina aplicira za NATO. Iako nije zemlja članica NATO im dostavlja vojne tehnike vrijedne pedesetak milijardi U$D. Cilj toga nije pobjeda Ukrajine, nego nanošenje što veće štete Rusiji. Koliko su u tome uspjeli govori podatak o osam valova mobilizacije Kijeva, dok je Rusija za sad imala samo jednu.

Placenici
Slika: https://t.me/DonbassDevushka/40664

Sad su se temperature tek spustile ispod nule i krenula je prva zimska faza tog rata. Koja će za cilj imati oslobođenje pokrajine Donjeck koju još uvijek 45% kontrolira Kijev. Možda će nakon toga Rusija u pregovorima odustati od dijelova pokrajina Herson i Zaporožje koji su ostali na zapadnoj obali rijeke Dnjepar. Međutim od Donjecka sigurno neće odustati jer ispod njega leže nalazišta nafte i plina, uz ostala rudna bogatsva. Sa čime opet dolazimo do one Afričke poslovice o slonovima i travi. Veliki će se namiriti, a mali će platiti račun kao i uvijek do sada. Rusija će profitirati na tim teritorijima i ljudstvu, dok će Amerika na prodaji oružja EU i koncesijama na ostatku Ukrajine. Jer sve to oružje koje su upumpali u sukob nije besplatno, nego je dano kroz zajmove. Koje će Kijev tek morati otplatiti s davanjem poljoprivrenog zemljišta u koncesiju Monsantu i drugim GMO proizvođačima.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.